Rozpoczęcie grania na giełdzie

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Rozpoczęcie grania na giełdzie

Postautor: Waldekk » środa, 20 listopada 2013, 22:06

Witam, niedawno zacząłem interesować się kryptowalutami, a w szególności ltc. Chciałbym zacząć narazie pograć małymi kwotami (max 200zł) i zobaczyc jak to działa. Jako początkujący mam kilka prostych pytań. Czy jeżeli nie mam 18 lat to nie będzie problemu z tranzakcjami na btc-e.com? Oraz jeżeli posiadam konto w mbanku w polskiej walucie jak będzie najłatwiej przelać pieniądze na giełde?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: Rozpoczęcie grania na giełdzie

Postautor: Nuke » czwartek, 21 listopada 2013, 00:23

Hmm, ciężkie pytania. Napisz do support btc-e oni najlepiej wiedzą.

Jak Ci pozwolą to kup od kogoś na forum, albo na bitcurex i przelej na właściwą giełdę.
Jedyna darmowa infolinia bitcoin

Mądrzy ludzie mówią, ponieważ mają coś do powiedzenia, głupi - ponieważ muszą coś powiedzieć.
Kup/sprzedaj Bitcoin przy pomocy localbitcoins
Proszę o zostawianie komentarzy.

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » czwartek, 21 listopada 2013, 10:13

BTC-E nie pyta o wiek.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » czwartek, 21 listopada 2013, 11:44

Waldekk pisze:Witam, niedawno zacząłem interesować się kryptowalutami, a w szególności ltc. Chciałbym zacząć narazie pograć małymi kwotami (max 200zł) i zobaczyc jak to działa. Jako początkujący mam kilka prostych pytań. Czy jeżeli nie mam 18 lat to nie będzie problemu z tranzakcjami na btc-e.com?
Nie pyta o wiek, ale weryfikacje konta musisz przejść.
Waldekk pisze: Oraz jeżeli posiadam konto w mbanku w polskiej walucie jak będzie najłatwiej przelać pieniądze na giełde?
kupujesz USD na internetowym kantorze np. https://internetowykantor.pl/ i przelewasz na konto giełdy
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » czwartek, 21 listopada 2013, 11:51

GetBitCoin_pl pisze:
Waldekk pisze:Witam, niedawno zacząłem interesować się kryptowalutami, a w szególności ltc. Chciałbym zacząć narazie pograć małymi kwotami (max 200zł) i zobaczyc jak to działa. Jako początkujący mam kilka prostych pytań. Czy jeżeli nie mam 18 lat to nie będzie problemu z tranzakcjami na btc-e.com?
Nie pyta o wiek, ale weryfikacje konta musisz przejść.
Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek się weryfikował na BTC-E. No, ale ja tam tylko krypty wymieniam.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » czwartek, 21 listopada 2013, 16:18

Kolega chyba chciał pieniądze na btce wpłacić a wtedy już weryfikacja jest, może przy mniejszych kwotach nie ma ale też nie wiadomo gdzie jest próg weryfikacji / braku weryfikacji
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Waldekk » czwartek, 21 listopada 2013, 16:42

A na czym ta weryfikacja polega?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bigos » czwartek, 21 listopada 2013, 16:46

Witam
a są jakieś giełdy/kantory (w języku polskim) gdzie można bez weryfikacji pograć na giełdzie :?: Jakoś mam mieszane uczucia do wysyłania skanu dowodu np jak na bideextreme.pl :roll:

lon
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lon » czwartek, 21 listopada 2013, 18:09

Ja kupowałem na liliontransfer.org płaci się w PLN nie ma żadnych weryfikacji ani pierdół. W godzinę LTC są w portfelu. Potem wystarczy założyć konto na btc-e, przesłać LTC z portfela na giełdę i można sprzedawać. Jeszcze tego nie robiłem ale chyba tak jest.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: kajtek14102 » czwartek, 21 listopada 2013, 18:53

Witam. Od pewnego czasu siedzę w BTC i pomyślałem że warto by się LTC zainteresować, jednak żeby to uczynić najpierw trzeba trochę poszperać... Szukałem, ale nie mogę nigdzie znaleźć porządnego wykresu dla danego czasu (ale tak żebym mógł przejrzeć na przykład kurs tylko od 10 kwietnia do 12 kwietnia w dużej rozdzielczości). Poleci ktoś jakąś stronkę?
@bigos
A po co Ci język polski? To chyba nie jest istotne... BTC-e bez weryfikacji, ale i tak musiałbyś przez curexa przejść - choć tam nie żądają weryfikacji. Zastrzegają sobie tylko że mogą.

Wróć do „LiteCoin”