Przyrost trudności LTC

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Przyrost trudności LTC

Postautor: spock55 » czwartek, 30 stycznia 2014, 11:21

Rabbit znowu więcej mocy przeznacza do dog-i, opłacalność wzrosła to się przestawiają.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: skarto » piątek, 31 stycznia 2014, 01:54

Dzisiaj trudność ltc skoczyła do 3300.2 jednak tym razem cena Mincoin wali w góre.. kolejny shitcoin.. ciekawe czy bedzie to miało wpływ na trudność ltc..

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: spock55 » wtorek, 4 lutego 2014, 11:36

I znowu się szybko kopie.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: sxzp » wtorek, 4 lutego 2014, 21:02

przez najbliższe 2.2 dnia :) póki co okres huśtania nas czeka, aż nie uspokoi się "moda" na altcoin`y w sensie operowania dużą mocą przez kopalnie-switche. Widać, że trudność na scrypcie w sumie oscyluje w okolicach 5k.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » środa, 5 lutego 2014, 00:56

28 GH/s skoczkow przybylo i skacze

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tomasiuk » piątek, 7 lutego 2014, 09:11

Panowie a kiedy spada block reward za LTC z 50 do 25 sztuk?

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » piątek, 7 lutego 2014, 11:27

https://litecoin.info/Litecoin
As of May 2013, over 50% of Bitcoin had been mined, while only 20% of Litecoin had been created. Litecoin’s first reward halving will occur around October 2015 at which time 42 million Litecoins will be in circulation.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: sxzp » sobota, 8 lutego 2014, 17:51

ciekawe czy uwzględniają możliwość pojawienia się asic do scryptu :)

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » sobota, 8 lutego 2014, 17:57

Trudność się zmienia tak, by utrzymać wydobycie na stałym poziomie. Na czym się kopie nie ma wpływu (znaczącego) na wydobycie.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: sxzp » sobota, 8 lutego 2014, 18:06

zgadza się ale jednak tak jak z btc to dla ltc linia 2016 bloków nie nadążą za tak dynamicznie (asic) rosnącą trudnością. Wydaje się, że tu po trochu może podgonić. Dla btc też podawano jakieś tam daty, a słychać że skracają się może i z ltc tak będzie mimo 4krotnj szybkości generowania bloków więc teoretycznie częstszego próbkowania.

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » sobota, 8 lutego 2014, 20:11

Napisali przecież 'aroud' October. Że nie w tym roku to raczej pewne, zwłaszcza, że ASIC'i mają nie być tańsze, a jedynie bardziej energooszczędne.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Traconis » sobota, 8 lutego 2014, 20:51

minerek pisze:28 GH/s skoczkow przybylo i skacze
Alpha Technology na cos ten milion funtów wydala - a naiwniacy nadal sadza ze w terminie dostana asici do scryptu :(
Zapraszam do Manchesteru i wizyte u nich - zwykle azjatyckie cwaniaczki - zero wiedzy informatycznej - zero podejscia do klienta wykorzystali Wasza naiwnosc - postawili mase koparek - skromny procent przeznaczyli na badania w Inidach i tyle. Nie sa zwiazani zadnym kontraktem czy biznesowymi zobowiazaniami 0 jak sie wyrobia z asicem do polowy 2015r to tez bedzie dobrze - dokladnie tak jak to bylo z wszystkimi bitfury- butterflayami i cala reszta :)
Jedna rada dla tych co preordery zlozyli - istnieje duza szansa ze mimo opoznienia i tak jak dostaniecie wasze asici to ich cena skoczy o 50%-100% wiec bedzie mozna od reki sprzedac tak jak to bylo z preorderami na asici do btc :) w koncu 100% zysku z lokaty przez rok to zaden bank nie zagwarantuje :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » sobota, 8 lutego 2014, 21:43

A w october 2015 spada nagroda za blok w LTC - przy okazji

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: spock55 » sobota, 8 lutego 2014, 23:56

Mnie bardziej martwi że kurs spada...

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » niedziela, 9 lutego 2014, 11:13

minerek pisze:A w october 2015 spada nagroda za blok w LTC - przy okazji
pm7 pisze:https://litecoin.info/Litecoin
As of May 2013, over 50% of Bitcoin had been mined, while only 20% of Litecoin had been created. Litecoin’s first reward halving will occur around October 2015 at which time 42 million Litecoins will be in circulation.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » niedziela, 9 lutego 2014, 11:33

spock55 pisze:Mnie bardziej martwi że kurs spada...
Oj tam oj tam - utrzymuje sie jak skala przy BTC - czy mozna chciec czegos wiecej ?? Przeciez drozszy wzglednie od BTC nie bedzie

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: skarto » wtorek, 11 lutego 2014, 00:59

Oj tam oj tam - utrzymuje sie jak skala przy BTC - czy można chciec czegos wiecej ?? Przeciez drozszy wzglednie od BTC nie bedzie

hmmm... może to fantastyczne teorie ale kto wie czy nie będzie.. BTC nie jest doskonały.. a jedynie najpopularniejszy i jedynie popularność (podaż/popyt) to regulują.. popatrz 42coin jego wartość to ileś tam, chyba ponad 200 BTC. Wiadomo inny algorytm.. inne zasady ale.. cenniejszy jest.. jeżeli twórcy na starcie przygarnęli sobie np z 10 to fajnie się wzbogacili. Nie śledziłem tego coina więc dokładnie nie wiem ale rozumiesz chyba o co mi chodzi? A teraz taka sytuacjia: Jakaś wielka firma wchodzi w krypto. Tworzy własną walutę albo np wykupuje ltc na masową skale po cichu. Jego ilość jak na cały świat, nie jest taka wielka ale jednak większa od btc łatwiej rozdysponować (w sensie całe jednostki). Zgromadziła odpowiednią ilość a potem buummm! Reklamy w tv, gazecie, przenośne portfele ala' karty kredytowe, rabaty w jakiś sklepach sieciowych, popularyzacja przez konkursy. Ale tylko na jedną walute np ltc.. a reszta w tym btc pomału odchodzi do lamusa..
i to wszystko tak za powiedzmy 5 lat..

hheheh chodzi mi z grubsza o to że krypto-waluty to tak ogromny rynek, z nieograniczonym potencjałem... a my jesteśmy tylko płotki i nie wieże żeby naprawdę grube ryby się tym nie interesowały.. tym bardziej że brak konkretnych przepisów podatkowych i ponadpaństwowość kuszą szczególnie.. i może narazie odwalamy tylko brudną robotę wprowadzając to na rynek i popularyzując i pewnego dnia ktoś to wszystko wykorzysta konkretnie...

hhhmmm nie miejcie mnie za głupka ;) bo to tylko taka konkluzja do tego co napisałeś.. sam tego nie biorę na serio ale lubię spojrzeć na to jak się rzeczy mają z różnej perspektywy.. fakt faktem że kim jest Satoschi albo kim są.. nie wiadomo.. ale mieli łeb że to wymyślili i pewnie i tak są o krok przed nami... no chyba że gdzieś kupili sobie jakąś wyspe i mają wszystko w du...e :) poprostu tu nie ma nic pewnego..

Kox
Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kox » wtorek, 25 lutego 2014, 08:53

hoho, next diff 3800 - 1k skoku w ciagu ~1 tygodnia, czyżby ludzie podziękowali piesłowi i innym...

EDIT: tfu tfu, coś mi się z oczami dzieje - to chyba od tych dzisiejszych rewelacji na giełdach...nie było tej wypowiedzi ;)

EDIT2: a jednak chyba z oczami wszystko ok bo znowu wskoczyło na 3800, nie wiem czy kalkulator nawala czy jak...

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: spock55 » wtorek, 25 lutego 2014, 09:21

Ja mam next dificulty 3,360 - i tak sporo jak na taki wspaniały kurs.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mocu » wtorek, 25 lutego 2014, 15:15

Difficulty: 3,322
Next: 3,250
Hash Rate: 91,598 MH/s

Wróć do „LiteCoin”