Udziały w kopaniu LTC

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Udziały w kopaniu LTC

Postautor: guzior » środa, 6 listopada 2013, 22:45

Witam!
Czy można zamiast samemu kopac LTC to wykupic sobie udziały w kopaniu tak samo jak to jest z BTC?
Prosiłbym o podanie stronki oraz informacje czy jest to opłacalne
Z góry dziękuję za odp
Pozdrawiam

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.002 BTC

Re: Udziały w kopaniu LTC

Postautor: Nuke » środa, 6 listopada 2013, 23:51

Kup LTC, nikt Ci nie zaoferuje bardzo zyskownego miningu.

Darmowy ser jest tylko w pułapce na myszy
Jedyna darmowa infolinia bitcoin

Mądrzy ludzie mówią, ponieważ mają coś do powiedzenia, głupi - ponieważ muszą coś powiedzieć.
Kup/sprzedaj Bitcoin przy pomocy localbitcoins
Proszę o zostawianie komentarzy.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 6 listopada 2013, 23:58

Nuke pisze: Darmowy ser jest tylko w pułapce na myszy
Haha dobre, za to masz u mnie tipa ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: guzior » czwartek, 7 listopada 2013, 08:21

Nie szukam darmowego sera;)
Chętnie sam bym zaczął kopac ale nie mam o tym pojęcią więc chyba nie warto się za to zabierac.. pomyślałem że dobrą alternatywą mogą byc udziały w wydobywaniu LTC.
Skoro da się wykupi udziały w kopaniu BTC to zastanawiam się czy da się również kupic udziały w LTC
Coś w tym złego?
Mam rozumiec że kopanie BTC jest nie opłacalne więc ludzie chętnie sprzedają udziały w kopaniu a że LTC może się opłacac to nikt mi takich udziałów nie sprzeda?:)

Wygadany
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0

Postautor: S.O.S » czwartek, 7 listopada 2013, 09:12

Sam nie mam możliwości anie wiedzy do tego by zabierać się za wydobycie, ale zastanawia mnie jedno.
Ci sami ludzie, którzy sami kopią, jednocześnie odradzają nowym kopanie. Przecież ktoś kopie nowe coiny. Czy to BTC czy LTC czy jakieś inne crypto. A generalnie gdzie by się nie pojawiały pytania o opłacalność kopania crypto, wszędzie odpowiedzi - nie opłaca się, lepiej kupić na giełdzie i trzymać. Nie uważacie, że to trochę wygląda na budowanie rynku zbytu przez obecnych kopaczy?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Re: Odp: Udziały w kopaniu LTC

Postautor: lucky777 » czwartek, 7 listopada 2013, 09:23

Zapytaj sie tych co kopia ile by zyskali kupujac coiny dwa miesiace temu i sprzedajac dzisiaj a ile/kiedy zarobia (jesli wogole) kopiac. Tu nie chodzi o budowanie rynku ale o zwykla matematyke. Koparka to dlugoterminowa inwestycja i nie masz gwaracji, ze sie zwroci i kiedy. Zasada jest prosta. W przewidywalnym czasie musisz wykopac tyle btc ile zaplaciles za koparke, dopiero pozniej mozesz powiedziec, ze sie oplacilo. Przy 50% skokach trudnosci jestes w stanie to przewidziec?

Wygadany
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0

Postautor: S.O.S » czwartek, 7 listopada 2013, 09:55

Oczywiście masz rację i ja to rozumiem. Chodzi mi tylko o ten dysonans. Kopacz mówi: " Nie kop, nie warto, lepiej kup na giełdzie" a sam dalej kopie i inwestuje w sprzęt.

Weteran
Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » czwartek, 7 listopada 2013, 09:58

S.O.S pisze:Chodzi mi tylko o ten dysonans. Kopacz mówi: " Nie kop, nie warto, lepiej kup na giełdzie" a sam dalej kopie i inwestuje w sprzęt.
Skąd wiesz że inwestuje? A jeśli koparka, którą ma jest w stanie wykopać więcej niż trzeba zapłacić za prąd to po co ją wyłączać? Co z tego że nie jest wstanie wykopać ilości którą się na nią wydało.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hamsta » czwartek, 7 listopada 2013, 13:19

Kiedy "kopalnie" BTC były tylko na GPU to też chyba nie szło kupić nigdzie udziałów? W przypadku kopania GPU za dużo roboty w stosunku do mocy wydobycia i kosztów prądu stosunku do mocy aby był sens w zabawę w spółdzielnię.
Zresztą jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie takiej kopalni na przykład niedawno gdy LTC było poniżej 2$? Po odliczeniu kosztów hostingu i prądu jeszcze byś dopłacił ;)

Pojawiają się już jednak pierwsze FPGA na LTC, więc i możliwość kupna udziałów, niedawno trafiłem na taką listę https://forum.litecoin.net/index.php/to ... l#msg50447
Jak łatwo zauważyć, większość FPGA jest dopiero "robiona", a te, które można kupić lub wykupić udziały słabo wypadają pod względem ROI

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Danieliski » piątek, 8 listopada 2013, 10:15

Ja na przykład kopię LTC koparką GPU którą kupiłem w lutym i kopała 7 BTC miesięcznie. Zwróciła mi się 4 krotnie po kwietniowej bańce. Później przestawiłem ją na LTC i z racji tego że mam darmowy prąd niech sobie kopie, ale teraz jak bym miał zapłacić 1200zł za kartę do LTC to bym nie kupił. Choć jest tak że LTC może kosztować 50$ w styczniu.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucky777 » piątek, 8 listopada 2013, 12:37

Danieliski pisze:Zwróciła mi się 4 krotnie po kwietniowej bańce.
To słabo bo jakbyś kupił nawet 28 lutego btc po ~32$ to sprzedając na początku kwietnia (nawet nie na szczycie) zarobiłbyś ponad 5x tyle.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: sxzp » piątek, 8 listopada 2013, 23:47

to nie jest tak, że odradzamy kopanie. Tylko jak ktoś pisze na forum cześć interesuje się tematem krypto od wczoraj, nie mam pojęcia o sprzęcie co radzicie? kopać? Po prostu przestrzegamy, a przynajmniej ja przestrzegam. Zbudowanie porządnej koparki, która będzie działać tygodniami bez awaryjnie wymaga naprawdę dużej wiedzy i doświadczenia z zakresu informatyki i elektroniki. Jeśli ktoś chce stawiać kilka dochodzi temat sieci energetycznej i odprowadzania ciepła itd. Jak ktoś jest informatykiem lubi się bawić w takie rzeczy i ma pojęcie to nikogo na forum nie pyta tylko buduje koparkę :) druga kwestia już została poruszona koparka do ltc to części najwyższej jakości, nowe na gwarancji koszt jednej kopary 8tyś z systemem, zarobek z niej to zależy od kursu, przestojów itd.. Nie dość, że trzeba wrzucić sporo kasy na starcie to trzeba jeszcze mieć pojęcie o tym, a monetki w tym miesiącu masz 2 stówki wolne kupujesz za dwie, w przyszłym z jedną; potrzebna wiedza do tego żadna, a zysk gwarantowany i najpewniej wyższy niż z koparki :) więc mówiąc w skrócie kup monetki, mam na myśli wszystko co wyżej :) ale jak ktoś się zdecyduje kopać na pewno pomoc i wsparcie na tym forum znajdzie czy u mnie czy u innych.

Wróć do „LiteCoin”