"Nowa waluta" Daler w Szwecji.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"Nowa waluta" Daler w Szwecji.

Postautor: bitfan » sobota, 30 marca 2013, 02:15

Kilka dni temu natknalem sie na drobny artykul na najpopularniejszym portalu ekonomicznym , umiejscowiony w miejscu gdzie znajduja sie przynajmniej wzgledem redakcij wiadomosci mniej istotne . Na Polnocy Szwecji znajduje sie 270 tys. Dalarna , miasto z tego co wiem to raczej nigdy nie mialo dobrej ekonomi ,to cos jak Cypr w EU. Nie jestem teraz w stanie odpowiedziec kto i kiedy? ale od pewnego czasu istnieje tam lokalna waluta nazywana Dalern . Na pozor niewiele ma to sie do BTC , historia mowi ze szanse powodzenia sa niewielkie nawet na lokalnym poziomie , wiec teraz jedynym logicznym i korzystnym rozwiazaniem jest poinformowanie uzytkownikow Daler-a o Btc. Jeszce nie zupelnie wiem jak to zrobic , wiec moze jakies pomysly??? poza tym ze 1/ zapewne nie powinno byc problemu z wyslaniem kilku mejli do lokalnej prasy czy portalu , tak zeby oczywiscie pojawil sie jakis artykul o Btc w lokalnej prasie (Mozliwe! Bedzie trzeba troszke pogrzebac zeby znalezc redaktora o pogladach jak zapewne wiekszosc z nas ) 2/ zamiescic kilka anonsow na stronie oficjalnej z mozliwoscia platnosci w Btc .Nie mam zadnego rozeznania ile osob kozysta z tej valuty , ilu sie tym interesuje ,ale zdaje sobie jednoczesnie sprawe ze zainteresowanie ,jest na poziomie kilku promili. Osobiscie sadze ze z osobami z kregu Daler-a bedzie przynajmniej latwiejsza komunikacja niz z wiekszoscia ludzi ktorych znam osobiscie ale na slowo Bitcoin i jakiejkolwiek proby tlumaczenia , odpowiedz brzmi "ale po co , jest VISA i nowy coraz popularniejszy system platnosci smartphone-m Swish" . OK wiec po wylaniu odrobiny frustracji moge spokojnie zamiescic linki ktore w wiekszosci nie sa w najpopularniejszym jezyku .

De klarar krisen med egen valuta-Przechodza przez kryzys z wlasna waluta.
http://www.di.se/sok/?q=valuta%20dalarna po szwedzku.

http://xn--stjrnsund-x2a.nu/en/eko-proj ... kalvaluta/ tu jest angielski , jest tez zdjecie banknotu o nominale 10.

http://ihop.nu/daler/kop-och-salj/ po szwedzku , mozna zobaczyc ze ludzie maja cos do zaoferowania ku mojemu zdziwieniu,malo ale cos sie dzieje.

Jedno pytanie do Bitmara , jesli to technicznie wykonalne to czy w przyszlosci jest mozliwe aby po kliknieciu w nazwe uzytkownika na forum wyswietlalo wszystkie zamieszczone przez niego posty.
Mysle ze to jest dobre ulatwienie przy naprawde dlugoterminowej konwersacji.

Pozdrawiam

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Re: "Nowa waluta" Daler w Szwecji.

Postautor: Bitmar » sobota, 30 marca 2013, 09:16

bitfan pisze: Jedno pytanie do Bitmara , jesli to technicznie wykonalne to czy w przyszlosci jest mozliwe aby po kliknieciu w nazwe uzytkownika na forum wyswietlalo wszystkie zamieszczone przez niego posty.
Mysle ze to jest dobre ulatwienie przy naprawde dlugoterminowej konwersacji.

Pozdrawiam
Taka funkcja jest od zawsze. Wchodzimy w przycisk "profil" a tam mamy "posty użytkownika"

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Re: "Nowa waluta" Daler w Szwecji.

Postautor: bitfan » środa, 3 kwietnia 2013, 19:39

Dzieki .

Wróć do „Twój wkład w rozwój projektu”