Kupię BTC w okolicach Wrocławia

Regulamin forum
1. Dział niedostępny dla nowo zarejestrowanych użytkowników. Wymiany można dokonać na giełdach lub kantorach
2. Ogłoszenia oferujące zakup BTC przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kupię BTC w okolicach Wrocławia

Postautor: ihsia » poniedziałek, 28 listopada 2011, 13:44

Witam,
Jestem zainteresowany jednorazową wymianą złotówek w gotówce (rzędu 100-200 zł) na BTC. Koniecznie w okolicach Wrocławia. Temat, PW, mail (nick@onet.pl).

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Re: Kupię BTC w okolicach Wrocławia

Postautor: ihsia » wtorek, 29 listopada 2011, 18:55

Nikt, serio? Ciekawe, czy problemem jest mała kwota, czy że mało kto z was przyjmuje gotówkę.

Ok w takim razie może wymiana prepaidów na bitcoiny? Albo jakaś inna ciekawa forma?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » wtorek, 29 listopada 2011, 19:23

ihsia pisze:Nikt, serio? Ciekawe, czy problemem jest mała kwota, czy że mało kto z was przyjmuje gotówkę.

Ok w takim razie może wymiana prepaidów na bitcoiny? Albo jakaś inna ciekawa forma?
1. Za dużo zachodu z gotówką jeśli to tak mała kwota. Trzeba się spotkać, dojechać = tracić czas itp.
2. Prościej zrobić przelew bankowy lub skorzystać z kantoru.
3. Może nikt nie chce sprzedać bo kurs idzie w górę ? ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ihsia » wtorek, 29 listopada 2011, 21:25

1. Ech
3. Ech

2. Właśnie danych osobowych chcę uniknąć, po to próbuję całej zabawy z bitcoinem. I jak przeglądałem tematy w deseń "anonimowość" "bezpieczeństwo", tak nijak nie znalazłem sensownego rozwiązania dla takiej sytuacji.

Chyba że! Ale tu muszę zadać pytanie - kantor intersango, opcja dodawania funduszy, dalej depozyt. Proszę wyprowadzić mnie z błędu, jeśli czegoś tu nie rozumiem, ale czy sprawa wygląda tak, że w byle punkcie opłat wysyłam pieniądze na podane konto z uwzględnieniem kodu referencyjnego w tytule przelewu i problem z głowy?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » wtorek, 29 listopada 2011, 21:46

ihsia pisze:1. Ech
3. Ech

2. Właśnie danych osobowych chcę uniknąć, po to próbuję całej zabawy z bitcoinem. I jak przeglądałem tematy w deseń "anonimowość" "bezpieczeństwo", tak nijak nie znalazłem sensownego rozwiązania dla takiej sytuacji.

Chyba że! Ale tu muszę zadać pytanie - kantor intersango, opcja dodawania funduszy, dalej depozyt. Proszę wyprowadzić mnie z błędu, jeśli czegoś tu nie rozumiem, ale czy sprawa wygląda tak, że w byle punkcie opłat wysyłam pieniądze na podane konto z uwzględnieniem kodu referencyjnego w tytule przelewu i problem z głowy?
Tak, możesz na poczcie nie podając prawdziwych danych. Z drugiej strony to kupić bitcoiny możesz oficjalnie przez konto bankowe, a wydajesz je już całkiem anonimowo, użyj jeszcze tora. To tak jakbyś chciał kupić dolary by kupić za nie trawkę na jamajce ale bałbyś się, że Cię nagra kamera w kantorze :) Kupowanie walut nie jest żadnym dowodem :) a dopiero przy wydawaniu lepiej zachować anonimowość.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ihsia » wtorek, 29 listopada 2011, 22:43

To znaczy, transakcje są publiczne, ale tożsamość stron niejawna. W każdym razie wszystko już jasne.

Dziękuję za pomoc :)

Wróć do „Wymiana walut”