MINER ASIC KNC JUPITER 550 dostępny od ręki, bez VAT, cła i czekania. Sprowadzony do Polski.
(odebrany osobiście 18 października, zamówienie z czerwca 2013)
KNC JUPITER to koparka oparta o energooszczędne chipy najnowszej generacji.
[list]
[*] 4 wydajne procesory w technologii 28nm -> MOC sumaryczna 530GHS+
(na szybkich testach z dnia 18.10.2013 urządzenie pracowało pomiędzy 500-570, bez zdejmowania obudowy, dodatkowego chłodzenia i żadnych optymalizacji i trików - czyli jak fabryka dała, po wyjęciu z pudełka - poniżej zrzuty ekranu )
[*] Maszyna została już przygotowana do pracy PLUG & PLAY- także uruchomienie zajmie Ci około 3 minut. Na stronie producenta i na forum międzynarodowym jest dokładny przewodnik jak uruchomić urządzenie LINK : https://www.kncminer.com/pages/support
[*] Zużycie energii potwierdzone miernikiem: 1GHs na ~1.05W (zdjęcie) - do 570W energooszczędna! (ASIC BLADE lub Avalon o podobnej wydajności "pożre" nawet 5000W! tyle, co 4 mocne czajniki elektryczne

[*] Koparka jest nowa, została odebrana od producenta w piątek 2013.10.18 - zamówienie było składane i opłacone jeszcze w czerwcu 2013 (prawie 4 miesiące temu, ceny były zdecydowanie wyższe, terminy dostaw wielokrotnie zmieniane, a producent nie rozliczył się z dostaw jeszcze i nie wiadomo tak naprawdę, kiedy będą realizowane kolejne zamówienia ).
[*] W zestawie otrzymasz renomowany zasilacz najwyższej jakości EVGA G2 1000W GOLD80+ o wartości ~200EUR. Zasilacz prawidłowo przygotowany do pracy, wystarczy wsadzić wtyczkę.
[*] Oceniam, że urządzenie pracuje bardzo cicho (jak współczesny komputer z dobrymi wentylatorkami).
[*] Po godzinie pracy obudowa jest dosłownie zimna (temperatura pokojowa)
[*] Urządzenie zarządzane jest przez oprogramowanie producenta z którym łączysz się z sieci LAN (prosty panel zarządzania podobny do routera). Firmowo wgrana wersja firmware to 0.95 (nieoficjalnie wiem, że wersja 0.96 jest już gotowa i może dać jeszcze lepsze wyniki, info z biura KNC z dnia 2013.10.18)
[*] Gwarancja producenta 12 miesięcy. Zasilacz 10lat gwarancji.
[*] Urządzenie posiada solidną obudowę ze zintegrowanym chłodzeniem.
[*] Urządzenie zarządzane przez przeglądarkę www z sieci LAN (podobnie jak router tylko prostsze)
[*] Gwarancja producenta 12 miesięcy.[/list]
Urządzenie (widoczne na zdjęciach) jest prawdziwe, sprowadzone do Polski i działa,

OPIS PRODUCENTA
Features:
- 550+ Gh/s per device
- 28nm standard cell ASIC mining chips (which are being designed exclusively for KnCMiner by ORSoC).
- This device will require a modular PCI Express ATX power supply (See FAQ for recommendation)
- Embedded Custom Beaglebone Linux device to allow for standalone Jupiter Bitcoin mining.
- Energy consumption: <1.4 W/Gh/s. at the wall (w rzeczywistości jest to 1,05W)
Zamówienie na to urządzenie zrobione było w czerwcu 2013 (w strefie europejskiej doliczany jest VAT).
NA DZIEŃ DZISIEJSZY WYPRODUKOWANO TYLKO LIMITOWANĄ SERIĘ TAKICH URZĄDZEŃ.
PRAKTYCZNIE BRAK JEST możliwości zakupu URZĄDZEŃ "od ręki".
KNC jeszcze nie rozliczył się z pierwszej partii dostaw obiecanych do 15 października... Możliwe, że realny termin odbioru sprzętu zamawianego dziś to nawet grudzień (ale kto wie - to już powszechna praktyka na rynku, że terminy dostaw są stale przekładane)
Sprzedaję bo niestety tak się złożyło, że tej jesieni dużo podróżuję i dodatkowo zmieniłem miejsce zamieszkania. Mój obecny tryb życia powoduje, że nie mogę zajmować się dłużej miningiem. Miałem zabrać ze sobą maszynę ale tymczasowo koparkę hostuje grzecznościowo w serwerowni u znajomego, w Warszawie... ale ani on, ani ja - nie mam możliwości aby odpowiednio zaopiekować się sprzętem dlatego zdecydowaliśmy sprzedać go zaraz po odbiorze.
CO, ZA ILE?
Ta koparka dostępna jest od ręki na ternie Polski i możesz ją przejąć już za:
[list]
[*] 80 BTC
[*] 42 700 PLN ( równowartość w EUR) [/list]
Dodatkowo gratis dostajesz bardzo dobry markowy zasilacz EVGA 1000W G2 - GOLD 80+ z kompletem kabli.[/b]
W przypadku szybkich i konkretnych decyzji możliwa mała negocjacja ceny.
Koparka może zostać wysłana bezpieczną i expresowa przesyłką z ubezpieczeniem lub może być odebrana osobiście w Warszawie.
Pamiętaj, że po uzgodnieniu warunków i szczegółów transakcji - koparkę będziesz odbierał od zaufanej osoby (bardzo bym nie chciał przyjeżdżać specjalnie do Polski ale wszystko da się zorganizować.)

Uwaga ! wartości GHs mogą się nieco różnić w zależności od konfiguracji sprzętu, oprogramowania stosowanego do wydobycia i parametrów wymaganych przez kopalnię. Poziom zysków uzależniony jest od wzrostu trudności wydobycia i aktualnego kursu danej walut - i nie może być podstawą do roszczeń. Sprzęt będzie na tyle sprawny na ile jego operator będzie posiadał wiedzy.
Na sensowne oferty lub pytania odpowiadam natychmiast - prawie całą dobę przez PW lub na podany email na zdjęciach