MINER BITFURY FULL KIT 400 dostępny od ręki, bez VAT, cła i czekania. Sprowadzony do Polski.
(Dostawa AUGUST, EU - odebrany 16 września 2013)
BITFURY to koparka oparta o nowoczesne i energooszczędne chipy kolejnej generacji.
[list]
[*] 16 modułów po 22GHs/płytka -> Wydajność sumaryczna około 315-350GHs
(po ostatnich upgradach firmware na ustawieniach automatycznych)
[*] Możliwy tuning sprzętowy -> 500GHs + ! . Na forum międzynarodowym znajdziesz przewodnik jak wystartować urządzenie lub podnieść jego wydajność nawet o 30% LINK : https://bitcointalk.org/index.php?topic=287590.0%203.
(Oferowana koparka nie miała jeszcze sprzętowych modyfikacji! nie miała żadnych Hardwer'owych )
[*] Tylko 350W -bardzo Energooszczędna - obecnie jest to najniższa cena energii ~ 1GHs=0,83 W - (ASIC BLADE lub Avalon o tej samej wydajności pożre nawet 3200W! tyle co 3 mocne czajniki elektryczne

[*] Koparka była w użyciu tylko około 20 dni (z przerwami na optymalizacje) !
[*] Urządzenie zarządzane przez RASPBERRI PI (linux) z którym łączysz się z sieci LAN przez program typu Putty.
[*] Gwarancja producenta 6 miesięcy.
[*] Ze względu na budowę modułową można: kupić i odsprzedać poszczególne płytki[/list]
Urządzenie (widoczne na zdjęciach) jest prawdziwe, sprowadzone do Polski i działa,

OPIS PRODUCENTA
Features:
- Modular design makes maintenance and upgrading easy
- Easy to install into racks
- Compatible with ATX PSU
- Performance: 400GHash/s
- Total power draw max. 400W (Efficiency at wall depends on your PSU)
- 1 Master board
- 16 hashing boards with 16 Bitfury 55nm ASIC chips for total of 256 chips
- Raspberry Pi Model B with SD card and software preinstalled
- 2 x Ring terminal to Molex-Jr adapter cable
- Instructions for assembly and setup
CO, ZA ILE?
Zapłaciłem za to urządzenie w lipcu 2013 o wiele więcej (w strefie europejskiej kosztowały nawet 17500EUR) ale tak się złożyło, że tej jesieni dużo podróżuję i dodatkowo zmieniłem miejsce zamieszkania. Koparkę hostuje grzecznościowo i tymczasowo u znajomego w Polsce ale ani on, ani ja - nie mamy czasu aby odpowiednio zająć się sprzętem. Dlatego możesz kupić to dużo taniej.
Sprzęt pracuje więc obniżam cenę ze 120 na....
[list]
[*] Teraz tylko 80 BTC
[*] 33 000 PLN ( równowartość w EUR) [/list]
dorzucamy gratis dobry zasilacz.
Koparka jest też na aukcji allegro, bitmit.net
Koparka może zostać wysłana bezpieczną i expresowa przesyłką z ubezpieczeniem lub może być odebrana osobiście.
Pamiętaj, że po uzgodnieniu warunków i szczegółów transakcji - koparkę będziesz odbierał od zaufanej osoby w okolicach Szczecina lub Berlina (bardzo bym nie chciał przyjeżdżać specjalnie do Polski ale wszystko da się zorganizować.)

W przypadku szybkich i konkretnych decyzji możliwa mała negocjacja ceny.
PS.
Mam także PREORDER w pełni opłacony na MINER KNC Jupiter 400GHs+ z 30 czerwca 2013 (order #298x) - i także jest do odsprzedania, z powodów powyższych. KNC obiecało rozesłać urządzenia do 15 października ale jeszcze nie mam w ręku.
Kupując obie koparki masz możliwość uzyskania 800-1000GHs jeszcze w tym miesiącu!
Uwaga ! wartości GHs mogą się nieco różnić w zależności od konfiguracji sprzętu, oprogramowania stosowanego do wydobycia i parametrów wymaganych przez kopalnię. Poziom zysków uzależniony jest od wzrostu trudności wydobycia i aktualnego kursu danej walut - i nie może być podstawą do roszczeń. Sprzęt będzie na tyle sprawny na ile jego operator będzie posiadał wiedzy. Obecnie urządzenie generuje mi około 2BTC / 24h zależnie od szczęścia na poolu info z 2013-10-15