(kliknij aby powiększyć foto), inne fotografie podobnych moich koparek mozesz zobaczyć tu: http://forum.bitcoin.pl/obudowy-alumini ... t5791.html
Z czego składa się zestaw:
- Pięć radonów XFX RADEON HD 7970, 1000M BLACK DD Edition 3GBDDR5 (seria fabrycznie podkręcona, więcej o tej karcie znajdziesz w google - dokładny model to: FX-797A-TDBC )
- Płyta MSI 990FXA-GD65 z gniazdkiem wspierającym dodatkowe zasilanie slotów PCI-e (b. ważne gdy jest 4 - 5 kart), dla trwałości i stabilności zastosowano bardzo wytrzymałe komponenty "Military Class"
- Procesor Sempron 140 - energooszczędny, tylko 45W ale mój pracuje z obniżonym mnożnikiem dla jeszcze większej oszczędności energii
- RAM DDR3 2GB
- Całość zasila JEDEN zasilacz Thermaltake 1475W, z certyfikatem GOLD (właściwie jest to PLATINUM), który obsługuje 5 kart i ma jeszcze margines mocy ok 300-400W, producent gwarantuje możliwość pracy 7/24 przez 5lat w temp 50stopni. Jeden zasilacz to gwarancja stabilności i bezpieczeństwa - łączenie 2 zasilaczy może się udać lub nie (jest niezalecane) wolałem zrobić porządnie zamiast zastanawiać się potem dlaczego coś się wiesza. Idealnie wykonana dystrybucja zasilania:

- Risery - 5sztuk , 3x 1-16 i 2x 16-16
- Dodatkowe kable do zasilacza modularnego z podmienionymi kostkami tak aby pasowało do gniazdek z drugiej linii i aby nie sztukować ryzykownych połączeń przez przejściówki z molexów
- HDD Samsung 1GB - niezbyt potrzebny aż taki duży (dla linuksiarzy pewnie w ogóle niepotrzebny) . Jest on niezawodny, w miarę szybki i nie pobiera dużo prądu.
- Profesjonalnie wykonana obudowa, takie obudowy nabyło ode mnie wiele osób z forum, doczekałem się też garstki komentarzy za te obudowy. Poza estetyką wykonania, solidnością i stabilnością obudowa ma dużą zaletę - karty niemal lewitują, wokół kart zarówno po bokach jak i na dole i na górze nie ma żadnych elementów które ograniczałyby swobodny przepływ powietrza.

inne fotografie są tutaj: http://forum.bitcoin.pl/obudowy-alumini ... t5791.html
Zainstalowany jest Windows7 - nie słuchajcie bzdur, że nie jest "on stabilny" albo że karty wolniej pracują wzgledem linuxa - tylko pod tym systemem jest możliwość obniżyć taktowanie pamięci na kartach graficznych do 333MHz co znacznie oszczędza prąd oraz obniża temperaturę pracy urządzenia (ja kopię wyłącznie bitcoin). Całość może być zdalnie sterowana poprzez smartfona lub innego zdalnego komputera, jest też za dodatkową dopłatą możliwość włączania, wyłączania oraz resetowania urządzenia poprzez SMS z telefonu komórkowego - wszystko jest za Ciebie opracowane, przemyślane, zoptymalizowane, wystarczy właczyć zasilanie i kabelek ethernet i maszyna sama wystartuje i zacznie kopać.
Koparka liczy bezawaryjnie i bezobsługowo przez długie okresy, w razie przerwy w funkcjonowaniu kopalni automatycznie przełącza się na jedną z kilku zapasowych oraz powraca gdy podstawowy pool jest już dostępny.
Opacalność:
Kupujac u mnie kompletną koparkę zaoszczędzasz wiele dni które straciłbyś na zamówienie części, poskładanie zestawu, wdrożenie się w tematykę, unikasz błędów i przestojów koparki z powodu nieprzewidzianych niespodzianek, braków itp. każdy dzień bez kopania to niezarobione 50zł (przy dzisiejszym kursie i obecnej trudności).
Koparka GPU nie podlega istotnej utracie wartości i jest łatwo odsprzedawalna na części w razie gdyby była taka potrzeba. Poza tym jest bardzo elastyczna w zastosowaniu - można ją użyć do różnych projektów: łamanie kodów, kopanie alternatywnych kryptowalut itd... a nawet odpalić grę

Gwarancja:
Ta konkretna sztuka jest niedługo używana (ze 3miesiące). Na wszystkie istotne elementy jest niecały rok lub niecałe 2 lata lub niemal 5lat gwarancji (zależy od elementu). Jeśli ktoś prowadzi działalność gospodarczą to jest możliwa FV.
CENA:
Ta sztuka już jest sprzedana. Ale na końcu tego wątku jest oferta kolejnej koparki w cenie ok 6600zł
Kontakt:

Wszelkie pytania zadawaj osobiście, przez telefon, nr telefonu jest zaszyty na pierwszej fotografii (kliknij ja aby powiekszyć). Transakcja najchętniej osobiście. (najlepiej okolice Oświęcim, Bielsko Biała , czasem cały pas wzdłuż autostrady A4 od Śląska do Wrocławia.)
Trolling:
To jest oferta typu ogłoszenie w specjalnie do tego wydzielonym dziale TOWARY-SPRZEDAM a nie temat do dyskusji o cenach sprzętu ani o sprzęcie jako takim. Proszę to uszanować i nie trolować tego ogłoszenia - najlepiej dzwoń, na pierwszej fotografii masz nr. telefonu