Sprzedam dobry alkohol za BTC

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Początkujący nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Sprzedam dobry alkohol za BTC

Postautor: KiLeRrosS » sobota, 4 czerwca 2011, 23:27

Blazi pisze:Żadne cwaniactwo:) Poczekam jeszcze 24 h i jeśli nie pojawi się żadna oferta która by mnie zadowoliła proszę zamknąć temat.

Pozdrawiam.
Mam wrażenie, że już spokojnie można temat zamknąć.
5BTC/250PLN za flaszkę, ROTFL
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

SHV
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: SHV » sobota, 4 czerwca 2011, 23:31

Ja chętnie sprzedam pizze za 10000 BTC będzie na zagrychę.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: delfin » niedziela, 5 czerwca 2011, 00:24

no to żeby zaraz nie zamykać tematu (mam nadzieję że Ci to nie przeszkadza ze w Twoim wątku) , ja niedawno się o bitkoinach dowiedziałem i żeby wykazać że jest to waluta czysto spekulacyjna nie nadająca się do kupowania towarów wystawię towar 20% poniżej aktualnej ceny rynkowej i zobaczymy jaki będzie odzew.

Mianowicie mam do sprzedania papierosy marlboro czerwone i lights orginalne pakiety z fabryki w Krakowie aktualna cena w kiosku to 118zł ja sprzedam po 2 bitcoin

fajeczki są w idealnym stanie po prostu zostało mi parę pakietów, kupowane hurtowo na comiesięczne wyjazdy do Anglii, a tak się złożyło że już się tym nie zajmuję a towar został - zapraszam do zakupów

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: KiLeRrosS » niedziela, 5 czerwca 2011, 01:02

z takim "dorobkiem"

Kod: Zaznacz cały

już widzę kolejkę kupujących ;)
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: delfin » niedziela, 5 czerwca 2011, 02:31

hej nie wiem co to ma wspólnego z dorobkiem na forum - czy to że ktoś pisze na forum przez rok to jest uczciwszy od tego co dopiero się zarejestrował ? bo czuję że o to chodzi w tej ironii. Kiedyś musi być ten pierwszy raz - ja jestem człowiekiem na tyle uczciwym że nie wyobrażam sobie że mógłbym kogoś oszukać - taka dewiza życiowa, i powiem Ci że bardzo dobrze na tym wychodzę, ba nawet nie kupuję od złodzieja bo wiem że kradnie on tylko dlatego że ma komu sprzedać i w końcu mnie jakiś okradnie, zresztą ... każdy mierzy swoją miarą.
Dla zainteresowanych mogę podać nick i przeprowadzić transakcję przez allegro tam jestem dłużej .

Ale nie o to w tym chodziło bo mi na sprzedaży nawet bardzo nie zależy. Chciałem tylko wykazać że waluta o takim wzroście wartości jak obecnie nie nadaje się do handlu towarami nie ważne czy się sprzedaje towar drożej czy taniej bo i tak nie ma stron do transakcji. Teraz bo rośnie, potem jak będzie spadać nie będzie sprzedających. Do tradycyjnych sklepów tez się raczej nie nadaje bo za długo trzeba czekać na potwierdzenie wpłaty. To służyć ma tylko do nadmuchania bańki i zarobku na spekulacji. Oczywiście jest to SUPER dla - no właśnie dla kogo ? na to pytanie niech każdy sam sobie spróbuje odpowiedzieć Pozdrawiam

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitownik » niedziela, 5 czerwca 2011, 02:52

@ delfin
Nie chodzi ze ktos jest uczciwszy bo ma wiekszy staz. Kazdy kiedys zaczyna (i jego uczciwosc nie rosnie proporcjonalnie do liczby postow :) ). Tutaj bardziej chodzi o szacowanie ryzyka - komu bardziej ufasz na Allegro, komus kto ma 5 komentarzy czy 200? Nie zmienia to oczywiscie faktu, ze nie ma zadnej pewnosci, ze ten co ma 200 i 100% pozytywow jest bardziej uczciwy (idac dalej - lepszym czlowiekiem :), niz ten co ma 5 komentow i w tym 1 negatywa. Ale jesli chodzi o ryzyko (szczegolnie to mierzone "zdalnie, przez internet, bez innych interakcji", licza sie tylko liczby. Life is brutal :)
polish bitcoin blog: bitpoint.pl

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: delfin » niedziela, 5 czerwca 2011, 03:47

BITOWNIK o czym Ty piszesz, co chcesz przez to powiedzieć, bo coś nie mogę Ciebie zrozumieć a i Ty chyba mnie nie zrozumiałeś. Tu chodzi o to że bitcoiny nie nadają się do handlu towarami pospolitymi, a to przez swoja zmienność, i przez to że towary takie można kupić w sklepie za rogiem bez ryzyka, bez czekania, bez klikania, bez zmartwień . I nie ma tu znaczenia cena,i tak nikt nic nie kupi, a nie o to czy jestem uczciwy czy nie bo jak ktoś chce kupić to można się technicznie zabezpieczyć w obie strony.
To jest typowa bańka, chodzi o to że jedynym uzasadnieniem kupna jest to że inni kupują, a wynika z połączenia chciwości i braku wiedzy na temat bitcoina którym się handluje, braku wartości na razie nikt nie zauważa
Pozdrawiam

Gaduła
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: severson » niedziela, 5 czerwca 2011, 07:04

delfin pisze:no to żeby zaraz nie zamykać tematu (mam nadzieję że Ci to nie przeszkadza ze w Twoim wątku) , ja niedawno się o bitkoinach dowiedziałem i żeby wykazać że jest to waluta czysto spekulacyjna nie nadająca się do kupowania towarów wystawię towar 20% poniżej aktualnej ceny rynkowej i zobaczymy jaki będzie odzew.

Mianowicie mam do sprzedania papierosy marlboro czerwone i lights orginalne pakiety z fabryki w Krakowie aktualna cena w kiosku to 118zł ja sprzedam po 2 bitcoin

fajeczki są w idealnym stanie po prostu zostało mi parę pakietów, kupowane hurtowo na comiesięczne wyjazdy do Anglii, a tak się złożyło że już się tym nie zajmuję a towar został - zapraszam do zakupów
Oferujesz towar bez wartości użytkowej. ;] Spekulacyjny towar za spekulacyjną walutę. To się może udać :]

Pewnie większość się zgadza, że obecna wartość jest zawyżona, ale tak naprawdę nikt nie wie jaka będzie po ewentualnym ;) ustabilizowaniu (a przede wszystkim powstaniu) rynku. Według mnie jest to nadal poniżej "docelowej" wartości, która jednak będzie budowana latami na czymś więcej niż nadzieje użytkowników.
Silkroad i kantory to trochę mało, żeby to nazwać rynkiem. Nie będzie stabilności, jeśli nie będzie obrotów, a nie będzie obrotów, jak nie będzie stabilności.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitownik » niedziela, 5 czerwca 2011, 13:09

@ delfin

Mialem na mysli kwestie staz na forum czy tam inna forma stazu (np Allegro) do poziomu zaufania. I ten poziom zaufania z reguly rosnie, ale to nie znaczy ze uczciwosc tez rosnie :) Mniejsza o to. Co do meritum sprawy i wartosci bitcoina - polemizowalbym. Jego glowna wartoscia jest szybkosc wymiany, unikalnosc, w pewnym zakresie: anonimowosc. A obecna cena dyskontuje przede wszystkim jego przyszla popularnosc. Fakt, fluktuacje ceny sa problemem w przypadku regularnej sprzedazy, dlatego ustabilizowany kurs jest tutaj jak najbardziej porzadany, jednak uwazam ze nie stanie sie to w tym roku.
polish bitcoin blog: bitpoint.pl

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: delfin » niedziela, 5 czerwca 2011, 13:31

nie no panowie ...Wartość użytkowa jest to zdolność danego dobra do zaspokojenia potrzeb człowieka. Jest kategorią obiektywna, co oznacza, że uwzględnia potrzeby akceptowane przez całą zbiorowość, a nie indywidualnie; dobro ma wartość użytkową bez względu na to, czy poszczególni członkowie uświadamiają sobie jej występowanie, czy nie. Tak więc to czy czy dla Ciebie severson papierosy nie mają żadnej wartości nie ma znaczenia , posiadają one jednak wartość użytkową, a raczej nie nie mają wartości spekulacyjnej, ponieważ mają ustaloną cenę sprzedaży i nic tu wywindować nie można a rynek papierosowy jest w miarę stabilny jest warty miliardy. Już tu pisałem kiedyś że ludzie w dzisiejszych czasach nazywają wszystko odwrotnie po to aby inni myśleli na odwrót.
W skrócie to chodzi o to, że na tym etapie bitkoin , nadaje się tylko i wyłącznie do handlu .... bitkoinem

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mjs85 » niedziela, 5 czerwca 2011, 15:32

@delfin
W zasadzie masz niemal całkowitą rację. Bitcoin nie nadaje się w obecnej chwili do wymiany na dobra materialne czy usługi. Gdy kurs był relatywnie niski, nikomu nie opłacało się sprzedawać. Teraz, gdy szybko rośnie - nie opłaca się kupować. Sprzedawca wystawia towar w nawet w miarę korzystnej cenie, po pół godziny kurs wzrasta o 10 zł, a kupujący krzyczą "zdzierca" i nacierają na niego z widłami ;) Z jedną kwestią się jednak nie zgodzę:
delfin pisze:BITOWNIK o czym Ty piszesz, co chcesz przez to powiedzieć, bo coś nie mogę Ciebie zrozumieć a i Ty chyba mnie nie zrozumiałeś. To jest typowa bańka, chodzi o to że jedynym uzasadnieniem kupna jest to że inni kupują, a wynika z połączenia chciwości i braku wiedzy na temat bitcoina którym się handluje, braku wartości na razie nikt nie zauważa
Wg mnie znaczna część użytkowników spekuluje w pełni świadomie, świadoma również ryzyka. Ci zaś, co konsekwentnie skupują Bitcoin też mogą postępować racjonalnie. Choć szanse, że BTC stanie się kiedyś liczącą walutą nie są wysokie, to jednak gdyby jednak to nastąpiło, będą oni mogli kupić za te oszczędności "złote góry".

SHV
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: SHV » niedziela, 5 czerwca 2011, 15:48

mjs85 pisze:Choć szanse, że BTC stanie się kiedyś liczącą walutą nie są wysokie
Dla mnie już jest liczącą się walutą i tego nie zmienisz ;) Wiele osób korzystająca z Bitcoin myśli podobnie. Wartość nie jest rzeczą obiektywną. Tyle w tym temacie.

Gaduła
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: severson » niedziela, 5 czerwca 2011, 15:57

Nie jest. Nie nadaje się do handlu.
Będzie, kiedy ktoś uspokoi kurs.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mjs85 » niedziela, 5 czerwca 2011, 16:01

Ależ ja nie mam zamiaru niczego zmieniać ;-) To kwestia semantyki. Dla mnie "licząca się waluta" musi np. umożliwić zaspokojenie podstawowych potrzeb bez konieczności wymiany na inną walutę. Bitcoina na obecnym etapie porównałbym bardziej do akcji czy świadectw udziałowych.

Gdyby jednak Bitcoin stał się rzeczywiście liczącą się walutą, to niewątpliwe kurs musiałby wzrosnąć wielokrotnie. Wynika to z samych podstawowych założeń technicznych (limit 21 milionów coinów + miliony użytkowników waluty).

SHV
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: SHV » niedziela, 5 czerwca 2011, 16:04

Nadaje się do handlu. Nie mają znaczenia takie wahania dzienne jakie były do tej pory. BTC można sprzedać w kilka minut a wszystko da się zrobić automatycznie lub kilkoma kliknięciami.
Kurs nie musi wzrosnąć wielokrotnie ważne, żeby płynność była na stałym poziomie.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 170
Reputacja postu: 
0
Napiwki: https://lnbits.com/paywall/cUvNttGQiYppTehSvDETs5

Postautor: wikarus » niedziela, 5 czerwca 2011, 19:23

Ciekawe jakie będą efekty stosowania tej waluty (jeśli się przyjmie)? Czy popyt na towary się nie zmniejszy? Przecież takiej waluty jeszcze nie było (bez inflacji).
⚡
Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność. Wszystkie porady nie są poradami finansowymi.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: phoebe » czwartek, 16 czerwca 2011, 15:28

wikarus. Była!

Złoto i dolar związany ze złotem . Wtedy następuje stabilny wzrost gospodarki
https://bitcoinpolska.herokuapp.com Bitcoin Chat 24/7 spekulacja/dyskusja/flame

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » piątek, 17 czerwca 2011, 20:30

Blazi pisze:Żadne cwaniactwo:) Poczekam jeszcze 24 h i jeśli nie pojawi się żadna oferta która by mnie zadowoliła proszę zamknąć temat.

Pozdrawiam.
Zamknąć, spalić, zdelegalizować!

A swoją drogą, to zastakujące jest, że gość ma czelność namawiać moralizatorskim tonem (bez sensownego uzasadnienia, inna sprawa), by kursem się nie przejmować i handlować wg własnych ocen, w oderwaniu od rynku, a sam k*** jakoś dziwnym trafem w ramach tego rozumowania wybiera opcję korzystniejszą dla siebie. No bo, gdyby odwrotnie, no to ja jakoś tam mogę zrozumieć. A tak to jaja nie z tej ziemi. Wstydu za grosz.
Every decent man is ashamed of the government he lives under.
H. L. Mencken

Obrazek
18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: DejvitLimited » sobota, 25 czerwca 2011, 18:38

Panie Kolego :)

Ile za tego J'acka sobie życzysz ?

Np: 3x1l :twisted:
-----------
Dawid
Dejvit Ltd
Co. No. 07303123
Marble Arch London
E-mail: office@dejvit.com
http://www.dejvit.com

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » sobota, 25 czerwca 2011, 18:52

Kolega się chyba nie logował przez miesiąc już :)

Wróć do „Towary”