Witam,
Rozstaję się z częścią moich koparek i w związku z tym oddam w dobre ręce jedną z naprawdę nielicznych płyt, które pozwalają na używanie (bez riserów i innych wynalazków) 3 kart z odstępem między wszystkimi kartami, a więc także w trybie 24/7 bez ich gotowania oraz duuużo ciszej. Obrazek mówi więcej niż 1000 słów, więc proszę bardzo:
DFI LanParty DK AMD 790FXB-M2RS

Jak widać powyżej, pomiędzy wszystkimi kartami będzie po 1 wolnym slocie. Czyli lekko licząc kilkanaście stopni C mniej na rdzeniu niż w przypadku "kanapki". Polecam szczególnie, jeśli musisz żyć/przebywać/spać koło koparki (np. w tym samym pokoju), bo jest bez porównania bardziej komfortowo (cisza) niż przy pełnej kanapce z kart obok siebie.
Trochę danych technicznych:
[code]Rodzaj slotu Socket AM2+
Typ procesora AMD Athlon 64, AMD Athlon X2, AMD Phenom
Standard ATX
Częstotliwość szyny FSB 1600 MT/s, 2000 MT/s, 5200 MT/s
Typ chipsetu AMD 790FX
Typ układu I/O (mostek południowy) AMD SB750
Rodzaj pamięci DDR2
Max. wielkość pamięci 8GB
Liczba gniazd pamięci 4
Częstotliwość szyny pamięci 667 MHz, 800 MHz, 1066 MHz
Tryb obsługi pamięci dwukanałowa (Dual DDR)
Interfejsy dysków i pamięci masowych 1x ATA 100 (2 urządzenia), 6x Serial ATA 300
Wbudowany układ RAID Tak
Obsługiwane standardy RAID 0 (striping), 1 (mirroring), 0 + 1 (striping + mirroring), 5
Rodzaj slotu VGA 3x PCI-Ex16
Układ dźwiękowy Realtek ALC885 (8 kanałów)
Karta sieciowa 10/100/1000 Mbps
Sloty 3x PCI, 3x PCI-E 16x
Złącze zewnętrzne 1 x firewire + 1 wewnętrzny, 6+6x USB 2.0, RJ-45 (LAN), klawiatura i mysz P2/2[/code]
Gdyby ktoś szukał sprzętu wybitnie do grania a nie do miningu (na tym forum mało prawdopodobne, ale nie zaszkodzi wspomnieć), to również mogę gorąco polecić. To jeszcze płyta ze starych dobrych czasów, gdy topowe konstrukcje pozwalały na łączenie 3 kart w trybie x16 (dziś można o tym zapomnieć). U mnie działała z zestawem 2x5850+4770.
Oczywiście płyta już praktycznie niedostępna, nawet na allenegro trafia się raz na ruski rok. Kupiona na początku czerwca, naturalnie dołączam paragon (wyblakły, ale jest

###########################################################
Do kompletu z powyższą płytą polecam klasykę gatunku, czyli znany i lubiany procesor AMD Sempron 140.

Dla formalności dane:
[code]Producent AMD
Częstotliwość taktowania 2.7 GHz
Ilość rdzeni 1
Gniazdo socket AM3
Technologia wykonania 45 nm[/code]
Wieść gminna niesie, że sporo sztuk można odblokować itp. itd., zainteresowani sobie znajdą co potrzeba. Szczerze mówiąc nawet nie chciało mi się sprawdzać. Co więcej, nawet nie chciało mi się wgrywać do DFI biosu oficjalnie wspierającego tego proca, więc obecnie wyświetla go bodajże jako Unknown AMD processor. No ale co to za różnica, ważne że kopało

Naturalnie również wersja BOX, w gustownym pudełeczku i z chłodzeniem. Tutaj dodaję ksero faktury zakupu, bo mam na jednym dokumencie sporo części. Cena: stówka (skąpiec)
W Warszawie mile widziany odbiór osobisty (Ursynów, wieczorami lub weekendy). Przy zakupie kompletu płyta+proc nie będę nawet tego rozbierał i dorzucam gratis calkiem przyzwoitą obudowę, w której obecnie wszystko jest zamontowane (taka).
Ewentualna wysyłka po przedpłacie na konto (tu już bez obudowy):
* zestaw płyta+proc: kurier gratis
* sama płyta: paczka pocztowa priorytet: 12zł / kurier 22zł
* sam procesor: paczka pocztowa priorytet: 12zł
Oczywiście możliwe allegro (moje konto), ale dojdzie 10zł od sztuki sprzętu na prowizje. Z ofertami lub pytaniami zapraszam na PW (pierwszeństwo mają oferty na całość, później decyduje kolejność zgłoszeń

Pozdrawiam