Moja karta w odróżnieniu od większości sprzedawanych radeonów 5xxx nie jest nowa, nie była wyjęta z pudełka tylko do przetestowania i nie leżała przez 3 miesiące na półce czekając aż postanowię ją sprzedać tylko była katowana bitcoinem 24h na dobę

. Karta w stanie idealnym, nie ma żadnych wad, zakupiona w sklepie X-KOM 2 czerwca 2011 i od tej daty liczona jest gwarancja (24 miesiące). Stabilne zegary do kopania bez zwiększania napięcia to 965MHz rdzeń 186MHz pamięć - co daje około 310MH/s (najnowszy Phoenix) (przy 980 na rdzeniu karta zawiesza się raz na kilka godzin), stabilne zegary w grach: 930/1000. Nigdy nie podnosiłem napięcia na karcie ani nie podkręcałem pamięci i odradzam zabawę napięciami bo to najkrótsza droga do uszkodzenia grafiki a zyski wynikające ze zwiększonej prędkości kopania są niewspółmierne w stosunku do poniesionego ryzyka. Oczywiście osiągnięte taktowania zależą od platformy ale nie powinny znacząco odbiegać od wyników uzyskanych przeze mnie. Kartę sprzedaję ponieważ udało mi się kupić radeona 5870 w okazyjnej cenie.
Do karty dołączam cały komplet jaki otrzymałem w sklepie - pudełko, przejściówki, sterowniki + paragon.
Cena to 400zł + koszty wysyłki, możliwy odbiór osobisty w Krakowie, mogę też wystawić ją na allegro (100 procent pozytywów). Zainteresowane osoby proszę o kontakt na PM.