Czy opłaca się kopać? Słaby komp ale i tak chodzi cały dzień

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Czy opłaca się kopać? Słaby komp ale i tak chodzi cały dzień

Postautor: sna25 » środa, 30 stycznia 2013, 23:08

Czytałem statystyki jaką trzeba mieć moc obliczeniową by zwracał się prąd itd. Mnie by się pewnie nie zwrócił, ale co w przypadku kiedy komp i tak mi chodzi przez 75% czasu ? Bo nawet jak nie używam, to coś się na nim robi/ściąga itd. To pytanie czy w takim wypadku warto kopać w zbiorczej kopalni. Karta to GF GT240 i tu pytanie o koparki kopiące przez CUDA a nie Open CL, bo podobno są takie dla kart Nvidia a jak naprawdę jest z ich wydajnością?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Re: Czy opłaca się kopać skoro i tak mi chodzi cały dzień ko

Postautor: gkucmierz » środa, 30 stycznia 2013, 23:13

Na karcie Nvidia raczej nie. Karta dopiero wtedy zaczyna używać dużo mocy, kiedy jest na 100% obciążona.
Zainstaluj sobie program typu gpuz. Tam masz napisane ile mocy aktualnie zużywa karta.
1grzes2zcfyRHcmXDLwnXiEuYBH7eqNVh
BTC Average | Web Tools | Crypto Links

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Re: Czy opłaca się kopać? Słaby komp ale i tak chodzi cały d

Postautor: rafu » wtorek, 5 lutego 2013, 02:07

Co masz na myśli pisząc 'koparki kopiące przez cuda' ? Czy chodzi o programy czy też hardware ? Generalnie wydajność tej karty nie powala (oczywiście piszę odnośnie opłacalności), ale jeśli chcesz kopać dla idei to powiem Ci, że osobiście 2 tygodnie temu na kilka godzin zaprzęgłem do tego celu mobilny c2d 1,66 ;) który wydajnością w kopaniu jest w epoce <dopiszjakąchcesz.bylebyła1000latwsteczprzedCUDAmi>. Moszna ? Moszna! Ale nie ma w tym opłacalności. ;)

Wróć do „Przedszkole”