Proszę mi wytłumaczyć , bo ja wciąż nie mogę pojąć podstaw.
W tym programie Bitcoin wallet nie ma tzw seedów - słówek - aby zebezpieczyć zawartość. Dlaczego?
Na samym początku uruchamiania aplikacji wyskakuje Alert Bezpieczenstwa mowiący o tym że "Moje urządzenie jest stare ( ok 6 lat) i nie do końca bezpieczne. Używaj tylko do małych kwot." Wprowadza to zamieszanie, bo nie rozumiem jak tzw jakaś 'nowa' komorka o podobnych funkcjach jest bardziej bezpieczna niż moja z antywirusem itp? Za to przy instalacji innego programu Bitcoin.com wallet nie ma takiej informacji.. za to jest możliwość zapisania sobie tych seedów.
Wracając do aplikacji Bitcoin wallet - nie mogę rozpoznać co jest kluczem prywatnym a co publicznym (który tak naprawdę trzeba zabezpieczyć?)
W Książce adresowej jest napisane kilka adresów tj. ciągów znaków , tylko jeden z nich (na górze) jest opisany jako Twój aktualny adres do odbioru. Ten adres się zmienił (tak jak powinien) od ostatniej transakcji. Teraz sobie go zanotowałęm. Tylko gdzie tu jakieś klucze prywatne albo publiczne, bo ja niczego nie mogę rozpoznać. Z tego co wiem jeden z nich nie powinien się zmieniać.
Tak na marginesie to włąśnie kupiłem bitcoiny pierwsze moje z bitomatu ( w Anglii) z 28% prowizją