To mój pierwszy post, pewnie zostanę zbrukany.......
Ale Jestem lalikiem w krypto, ale postanowiłem sie pobawić zobaczyć jak to działa, pierwsze moje wnioski są katastrofalne krypto nie nadaję się jako waluta do płacenia za cokolwiek, na każdym kroku kasuje cie giełda, kurs dolara i to przedziwne fee którego nie rozumiem.
Dla przykładu, sporo czytając, stwierdziłem że najbezpieczniejszym miejscem będzie portfel sprzętowy, wybrałem Ledger, przyjechał kwestie haseł, kluczy tejestracji pach gotowy, no to trzeba coś kupić, odrobinę BTC.
No to najpierw rejestracja skany dokumentów, potwierdzenia, dobra to kupuje za 500PLN - no i już zonk Revolut nie przejdzie trzeba kredytówką i z inwestycji za 500zł wyszło towaru za 420

No dobra mam BTC jest super...
To bym coś kupił...
No i w popularnym portalu dla dorosłych zobaczyłem można krypto, no to ciach 9,99USD za miesiąc, trudno zobaczymy jak działa... No i wyszło jak działa 9,99 abonament + fee 6USD - no k.... to chyba czegoś nie wiem....
Dalej podobno zakup na bitbay bardziej się opłaca, ok weryfikacja rejestracja, zaglądanie wszędzie udało się, cel ETH za 500zł.... kupione ale jakie moje zdziwienie kupione ale wisi na bitbay - feee.... , no to co trzeba przelać na adres swojego portfela ledger, no i ciach znowu fee...., i znowu z 500zł mamy 420.......
Nie wiem co robie źle, ablbo jestem na to za głupi, ale jakoś oprócz grania na kursie nie widzę tego jako waluty, a tym bardziej bezpiecznej..., Chyba że gra jest tylko na dużo większe kwoty, i wtedy fee nie ma znaczenia......