karta kredytowa/aukcja/anonimowosc

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

karta kredytowa/aukcja/anonimowosc

Postautor: Silent » czwartek, 26 lipca 2012, 19:37

Witam poczytałem dość troszke forum ale większość informacji jest wyrywkowa.
Który z kantorów oferuje mi natychmiastową wpłatę karta kredytowa? (i jest bezpieczny tzn dane z karty nie wylecą gdzieś w neta)
Powiedzmy ,ze chciałbym kupic jakis towar na aukcji placac bitcoinem jak ,,przemielic" bitcoiny
by trafienie za 1 portfelem było nie możliwe ? (cenie sobie anonimowość)
Czy połączenie portfelu a z portfelem b a potem z sumą z portfelem C da taki efekt ?
z gory dziekuje za podpowiedzi.

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0

Re: karta kredytowa/aukcja/anonimowosc

Postautor: qertoip » czwartek, 26 lipca 2012, 20:45

Silent pisze:Który z kantorów oferuje mi natychmiastową wpłatę karta kredytowa? (i jest bezpieczny tzn dane z karty nie wylecą gdzieś w neta)
Musisz zakładać, że wszystko co padajesz w serwisach związanych z Bitcoin (na czele z kantorami) wycieknie. Pytanie nie jest "czy", tylko "kiedy" i tu można grać w rosyjską ruletkę - "zdążę wymienić czy nie".
Silent pisze:Powiedzmy ,ze chciałbym kupic jakis towar na aukcji placac bitcoinem jak ,,przemielic" bitcoiny
by trafienie za 1 portfelem było nie możliwe ? (cenie sobie anonimowość)
Są serwisy, które anonimizują Bitcoiny. Żeby mieć pewność, trzeba skorzystać z kilku z nich.
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Silent » piątek, 27 lipca 2012, 01:46

a ktore kantory oferuja wogole takie cos i jakie maja te ,,czasy" ?

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mars2022 » piątek, 27 lipca 2012, 19:39

O ile mi wiadomo żaden kantor nie przyjmuje kart bo to wielkie ryzyko (wyłudzenia zwrotu). Natomiast jeśli chodzi o inne sposoby na szybki depozyt to niedawno otwarty bitcurex księguje wpłaty w czasie kilku minut jeśli jest to przelew z mbanku.

Co do utrudnienia wyśledzenia użytych bitkojnów to wystarczy jeśli kupisz je na jednym kantorze prześlesz potem do innego kantoru lub serwisu i następnie do siebie, wtedy żeby zidentyfikować dane monety z Tobą ktoś musiałby dostać się do bazy danych obu kantorów. Czyli jakieś służby np. musiałyby zająć kantory i w Polsce i w Japonii.
"Ostrzegam państwa - pilnujcie swoich portfeli!" Donald Tusk

Wróć do „Przedszkole”