@fusywszklanejkuli, ja tam nie chcę być złośliwy, ale tam czytam i czytam to forum od lat i teraz to co jest wypisywane to taki mętlik informacyjny, że aż strach czytać. Gość kilka stron temu pisze o krypto i bańkach, jest sowicie nagradzany repem za trud swojej pracy, pytanie tylko czy: 1. będzie o tym wykresie pamiętać w 2022(prób nie wiem okolo 100-150.000usd za sztukę), 2. w 2019 szacuje według prostej dedukcji warość 2.000usd za sztukę(gdzie spełniająca się prognoza niejakiego trolololo z bittalk na ten rok wynosi juz nie pamietam, mniej wiecej 50-100.000usd), 3. Wszystko to ładnie wygląda, ale co mi to da? Absolutnie nic, ponieważ każdy może sobie wstawić tu setki mieszających w głowie prognoz, ich sprawdzalność zweryfikuje czas dopiero, więc kazdy long teraz to czary mary wróżbita Maciej-de facto całkiem nieprzeciętny), 4. konkurencja na rynku krypto będzie wzrastać najprawdopodobniej a BTC ma problemy i miał problemy), 5. to wszystko jest po prostu bez sensu, tym bardziej gdy przewidywalność takich prognoz jest stosunkowo niska, zatem jak ten gość zamierza nie naparzac margin calli na rynkach? 6. liczenie iloczynu do stosunku bańki w ostatnim rajdzie na ATH, no tutaj to dostałem knockdown plus odgryzienie ucha na wejściu. Żadnych szans na przeżycie w tym pojedynku.
Ale jaja... i stąd wniosek, że
trudniej być musi! No chyba że przestaniemy to wszystko traktować poważnie i co dołek łapać kolejny dołek a pozniej kolejny i dokupywac no bo wiecie to musi przeciez odbic. WODAFAK!
fusywszklanejkuli pisze: Wzrosty w 2013 roku były sztucznie stymulowane, niewykluczone że w 2017 również, a powstające regulacje wyeliminują przyszłe manipulacje rynkowe na istotną skalę, ale w 2014-16 również wszystko wskazywało na to, że takiego rajdu, jaki nadszedł w 2017, już nie będzie.
Skąd wiadomo czy to nie jest właśnie wbudowywane, zawarte w aktualnej cenie?
fusywszklanejkuli pisze: Mam wymieniać dalej, czy już Cię przekonałem, że nie da się sformułować jednoznacznej opinii o oczekiwanym długoterminowym kierunku ruchu kursu?
Hm, urzekło mnie to i specjalnie sobie sprawdzę w swoim schronie przeciwatomowym: (...) nie, nie, wszystko jest w normie... w najlepszym porządku... bessa trwa 5200 w natarciu, a jak nie to rajd w drugą stronę do... 8-10 albo 16.000. Na teraz jednak DOWN i kropka. Tak wynika z przesłanek na wykresie, a co będzie za rok?
Jeżeli wyjdziemy z bessy to mniej więcej 20.000-25.000usd, JEŻELI zostaną spełnione odpowiednie warunki. Chyba nie napisałem niczego odkrywczego, prawda?
fusywszklanejkuli pisze: Tak właśnie było. Patrzyłem, jak kopią fundamenty pod najnowocześniejszy peron i doskonale wiedziałem, że będą tam najszybsze pociągi na świecie (ETH). Patrzyłem, jak rozpoczynają testy rozruchowe (Enterprise Ethereum Alliance). Patrzyłem, jak ruszają z furią pierwsze ekspresy, tak że aż zakrztusiłem się wznieconą chmurą pyłu.
I teraz będziesz ewentualnie obserwować budowanie battlecruiserów z misją pod wyleszczenie powalonych kosmitów, tudzież dziwolongów spekulacyjnych.
fusywszklanejkuli pisze: Trochę zrezygnowany, a trochę ciągle obawiający się ryzyka, zignorowałem też mocno opóźniony odjazd drugorzędnych pociągów (LTC).
Polecam Ci się nie poddawać i obserwować peron w skupieniu. Myślę, że odpowiedni moment jest ważniejszy nawet od grubości portfela, A NAWET nieuzasadnionego optymizmu i euforycznego łapania noży na każdym przystanku.
Dodano po 18 minutach 29 sekundach:
2 albo 3 spodki to niewiele w sumie, każdy kolejny spodek przebija kolejny, następny spodek może być tak samo niezrozumiały jak fejkowy spodek z kwietnia 2013r, spodek w skali log byc bardziej widoczny, formacja spodka to cecha początkujących rynków, intergalaktyczny plan euforyzujących januszy to przewidziec ilosc spodków oraz ich zasięg. Ludzie już dawno widzieli spodki i w % i w logach, to BYŁO wałkowane przed dwoma ostatnimi spodkami, tu mam wrażenie jakbym sie cofnął w czasie i odmrażał jakiegoś schabowego z czasów znacznie przeszłych. Więc jaka jest tego wartość.
Dodano po 2 minutach 5 sekundach:
Zastanawia mnie bardzo ten tydzień bo nie przebicie pułapów, o których pisał @domator i które u mnie po prostu SĄ, doprowadzi najprawdopodobniej to wydłużenia się fali spadkowej a wiadomo co to może oznaczać dla CENY!