GTX 1060 6GB vs 3GB

Początkujący
Posty: 37
Rejestracja: 27 czerwca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: kraymy » piątek, 14 lipca 2017, 18:46

Witam, pytanie tak jak w temacie do miningu jest lepszy GTX 1060 3GB sprawdzałem na comparegpu i wychodzi że 3GB jest lepszy i dużo osób wybiera właśnie wersje 3GB. No i tu pojawia się pytanie czy na prawdę jest lepszy i jak to jest z przyszłością 3GB starczy czy lepiej zaopatrzyć się w zapas i kupić wersje 6GB ?

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: Osiedlowy Szaman » piątek, 14 lipca 2017, 23:47

Z GTXa 1060 3 GB wyciągam 23.6 - 23.8 MH/s po OC, porównaj w necie to będziesz widział co się bardziej opłaca. Ja swoje kupiłem za 1059 zł, teraz są za 1400 zł :)

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: x157 » sobota, 15 lipca 2017, 00:16

Ja teraz z 3GB mam 24,9 a z 6GbB 25,1 MH/s. Różnica kosmetyczna.
Jedynym zagrożeniem może być to, że w przyszłym roku 3GB będzie za mało dla kopania ETH (szacunki mówiły o kwietniu albo lipcu ale czy to prawda ? ).
Ponadto ETH ma przejść na inną metodę wydobywania POS i wtedy problem ten przestanie istnieć.
Dodatkowo wzrost trudności kopania i kosztu prądu oraz spadek ceny, może spowodować, że nie będzie miało to znaczenia.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 279
Rejestracja: 1 lipca 2014
Reputacja: 39
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: RafaelGrey » sobota, 15 lipca 2017, 11:15

Na jakich configu tyle wyciagacie?

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 212
Rejestracja: 26 czerwca 2017
Reputacja: 90
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: prott3 » sobota, 15 lipca 2017, 12:32

RafaelGrey pisze: Na jakich configu tyle wyciagacie?
Ja też poproszę o to info.U mnie GTX 1060 max 20MH/s osiągają.Jakie ma cie kości?

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 14 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: Osiedlowy Szaman » sobota, 15 lipca 2017, 12:45

Ja mam coś takiego. Średnio pewnie wyjdzie 25.

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 212
Rejestracja: 26 czerwca 2017
Reputacja: 90
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: prott3 » sobota, 15 lipca 2017, 13:13

Osiedlowy Szaman pisze: Ja mam coś takiego. Średnio pewnie wyjdzie 25.
No właśnie...Ty masz kości Samsunga które idze podkręcić dość wysoko,ja mam Hynixa i chyba to jest mój problem.
Ma ktoś jeszcze GTX 1060 na tych kościach? Jakie MH/s jesteście w stanie wyciągnąć?

A u mnie wygląda to tak:
Obrazek

Początkujący
Posty: 37
Rejestracja: 27 czerwca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: kraymy » sobota, 15 lipca 2017, 15:37

Pytanie a jak chce kupić karte graficzna z kosciami samsunga to jak mam tego szukac po modelu czy to ruletka ?

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: x157 » sobota, 15 lipca 2017, 20:31

Ja mam MSI Gaming X i wszystkie mają pamięci Samsunga. Może to prawidłowość a może fart, nie wiem.
Ustawienia Core clock -5
Memory clock +910/+920.

Początkujący
Posty: 219
Rejestracja: 24 czerwca 2017
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: zenono » sobota, 15 lipca 2017, 21:00

x157 pisze: Ustawienia Core clock -5
-5 mhz ???

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

GTX 1060 6GB vs 3GB

Postautor: x157 » sobota, 15 lipca 2017, 21:19

zenono pisze:
x157 pisze: Ustawienia Core clock -5
-5 mhz ???
Zgadza się. Wcześniej próbowałem wielu ustawień i tak mi działa stabilnie i równo.
Jak miałem +150 core to powyżej ok +820/+840 memory, wywalało mi błędy i miałem wtedy max. 24,3 MH/s.
Ale jeszcze pokombinuję i może lepszy wynik wykręcę. Oczywiście Claymore 9.7. Na wersji 9.5 było sporo wolniej.

Wróć do „Przedszkole”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: atomisingAtomiser, bitres, GibonGientki, Kyniu, pisiont_groszy, pixel, xtraderx, yaretzky i 26 gości