Kopanie różnymi kartami (AMD RX, Nvidia GTX) w tym samym komputerze

Początkujący
Posty: 10
Rejestracja: 22 marca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie różnymi kartami (AMD RX, Nvidia GTX) w tym samym komputerze

Postautor: qkiz_xt » sobota, 3 czerwca 2017, 16:27

Witam wszystkich,
czy można do RX480 dołożyć nvidię 10xx tak, aby razem kopały w nicehashminer?
Ostatnio zmieniony wtorek, 15 sierpnia 2017, 15:43 przez pm7, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączenie tematów

Początkujący
Posty: 144
Rejestracja: 10 grudnia 2013
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

AMD i nvidia w jednym komputerze

Postautor: deejaybialy » sobota, 3 czerwca 2017, 19:01

Ja mam kilka rx i nvidia i kopie claymoorem

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12961
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1766
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

AMD i nvidia w jednym komputerze

Postautor: rav3n_pl » sobota, 3 czerwca 2017, 22:33

Nie jestem 100% pewien ale raczej będzie trzeba odpalić osobny miner dla amd i osobny dla nvidii. No i cyrk ze sterownikami w jednym kompie.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 10
Rejestracja: 22 marca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

AMD i nvidia w jednym komputerze

Postautor: qkiz_xt » niedziela, 4 czerwca 2017, 13:46

deejaybialy pisze: Ja mam kilka rx i nvidia i kopie claymoorem

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Sterowniki się nie "gryzą"? Claymoor odpalony osobno dla ati i osobno dla nvidii czy tylko jeden? Jeśli jeden to kopią inne skrypty czy te same?

Początkujący
Posty: 212
Rejestracja: 12 kwietnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

AMD i nvidia w jednym komputerze

Postautor: siwol » niedziela, 4 czerwca 2017, 14:08

Odpalasz Claymore normalnie sam sobie odpowiednie ustawienia robi u mnie jedna koparka śmiga 2x rx 470 1x rx 570 i 3x gtx 1060. Nic się nie kłóci sterowniki nie gryzą się.

Początkujący
Posty: 191
Rejestracja: 21 maja 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

AMD i nvidia w jednym komputerze

Postautor: zjaranyjoe » niedziela, 4 czerwca 2017, 15:34

@siwol Na jakim systemie to masz win 7? I która karta jest jako główna nvidia?

Początkujący
Posty: 144
Rejestracja: 10 grudnia 2013
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

AMD i nvidia w jednym komputerze

Postautor: deejaybialy » niedziela, 4 czerwca 2017, 15:45

qkiz_xt pisze:
deejaybialy pisze: Ja mam kilka rx i nvidia i kopie claymoorem

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Sterowniki się nie "gryzą"? Claymoor odpalony osobno dla ati i osobno dla nvidii czy tylko jeden? Jeśli jeden to kopią inne skrypty czy te same?
Ja kopie etc i sia i śmiga dobrze sterowniki ati 16.9.2

W7 pro ati jak pierwsza karta

Początkujący
Posty: 212
Rejestracja: 12 kwietnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

AMD i nvidia w jednym komputerze

Postautor: siwol » niedziela, 4 czerwca 2017, 21:04

zjaranyjoe pisze:@siwol Na jakim systemie to masz win 7? I która karta jest jako główna nvidia?
Windows 10 monitor podpięty pod hdmi w rx 470

Początkujący
Posty: 32
Rejestracja: 9 lipca 2015
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

łączenie kart ? nvidia i amd ?

Postautor: wszechmogacy » sobota, 17 czerwca 2017, 14:22

Witajcie. Szukam na forum ale nie potrafie znaleść czy ktoś o tym pisał. Jak wyglada łaczenie kart ? np dwa modele radeona bedą ze soba działac ? i czy np gtx 1060 i gtx 1070 na jednej płycie bedą działać dobrze ? jak wyglada ze sterownikami to ? Są tacy co łączyli i podpowiedza ? :) dziekuje za pomoc :)

Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 13 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

łączenie kart ? nvidia i amd ?

Postautor: Golem » sobota, 17 czerwca 2017, 14:29

Będą działać, ale OC może być utrudnione, trzeba oc per karte. evga precision może ale tam chyba jest limit do 4 kart. Pewnie są jakieś inne.

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 9 lipca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie razem na nvidii i amd

Postautor: BartETC » niedziela, 9 lipca 2017, 18:10

Witam, czy da się kopać jednocześnie na karcie AMD i NVIDIA, bo teraz mam GTX 1050 Ti i chcę dokupić kartę AMD

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1207
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 235
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie razem na nvidii i amd

Postautor: tonyxxl » niedziela, 9 lipca 2017, 20:44

tak, da się. Przeszukaj na forum, było wiele razy

Początkujący
Posty: 15
Rejestracja: 8 lipca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie razem na nvidii i amd

Postautor: Poles » niedziela, 9 lipca 2017, 22:44

Można bez problemu jakiś czas kopalem tak na gtx 1060 + radeon 280, wystarczy tylko zainstalowac sterowniki do jednej i drugiej karty i program automatycznie wykrywa karty amd i nvidi i kopie równoczesnie bez żadnych dodatkowych konfiguracji.

Początkujący
Posty: 12
Rejestracja: 4 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Różne karty graficzne w jednej koparce

Postautor: Kacper278 » niedziela, 6 sierpnia 2017, 20:11

Mam pytanie czy można w jednej koparce mieć różne karty graficzne?

To znaczy np. 3x gtx 1060 i Radeon Rx 480?
Ma znaczenie także model? Np Gtx 1060 plus gtx 1070?

I czy karty musza być identyczne tzn. Jak kupię pare kart gtx 1060 ale każda będzie z innej firmy np. Jedna z MSI druga z Gigabyte?

Bo mam zamiar złożyć koparkę z 4x gtx 1060 i znalazłem w domu gtx 560 i czy to coś da jak już dołożę czy lepiej nie?

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 6 sierpnia 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
-2
Napiwki za post: 0 BTC

Różne karty graficzne w jednej koparce

Postautor: PlajaHunter » niedziela, 6 sierpnia 2017, 20:37

W nvidii karty muszą być identyczne przy radeonie mogą być różne a dokładanie 560 i tak by nic nie dało nawet jak by była taka możliwość. O mieszaniu nvidi i amd nawet nie ma mowy.

pm7
Moderator
Posty: 7886
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 968
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Różne karty graficzne w jednej koparce

Postautor: pm7 » niedziela, 6 sierpnia 2017, 20:43

Na forum był już o tym temat, sugeruję poszukać.
PlajaHunter pisze: O mieszaniu nvidi i amd nawet nie ma mowy.
Naprawdę? Wydawało mi się, że ktoś tak robi i twierdzi, że działa ok.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1207
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 235
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Różne karty graficzne w jednej koparce

Postautor: tonyxxl » niedziela, 6 sierpnia 2017, 22:34

Można mieszać różne AMD z różnymi NVidia i teoretycznie zadziała bez problemu (w teorii, bo w praktyce to różnie bywa) .

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 18 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Różne karty graficzne w jednej koparce

Postautor: Kolmodor » poniedziałek, 7 sierpnia 2017, 09:29

PlajaHunter pisze:W nvidii karty muszą być identyczne przy radeonie mogą być różne a dokładanie 560 i tak by nic nie dało nawet jak by była taka możliwość. O mieszaniu nvidi i amd nawet nie ma mowy.
Serio a skąd takie informacje masz ? Miałem 1050ti i rx470 działało bez problemu teraz mam 1050ti i 1070 i też działa bez problemu system win7.

Początkujący
Posty: 12
Rejestracja: 4 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Różne karty graficzne w jednej koparce

Postautor: Kacper278 » poniedziałek, 7 sierpnia 2017, 20:11

Czyli mogę podłączyć byle jakie karty graficzne do koparki byle by były dobre?
I dlaczego jak patrzę na przykładowe koparki to zawsze maja kilka takich samych kart a nie pare różnych kart ?

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 6 sierpnia 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Różne karty graficzne w jednej koparce

Postautor: PlajaHunter » poniedziałek, 7 sierpnia 2017, 20:32

Według mojego doświadczenia ze sprzętem komputerowym nie mieszałbym kart nvidia i radeon ale jak chcesz możesz potestować i zobaczyć czy w ogóle przyniesie to jakie kolwiek korzyści i czy nie będzie problemów z np restartami itp. Karty się wkłada zazwyczaj najwydajniejsze do miningu i ze względu na stabilność przy zbijaniu poboru mocy i kompatybilnośc są montowane takie same.

Wróć do „Przedszkole”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: ambroży, b4sh, Danieliski, ejti, Eth, nplex, snajper i 36 gości