Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13076
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1836
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 9 stycznia 2018, 00:31

Jaka waluta i algorytm.
I czy moc starczy na blok dziennie.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » wtorek, 9 stycznia 2018, 06:02

rav3n_pl pisze:Jaka waluta i algorytm.
I czy moc starczy na blok dziennie.
No wlasnie nie bardzo chce pisac/mowic jaka moneta bo zaraz wiele osob przeczyta albo minimum osoba/osoby z duzymi mocami wejda i juz nie oplaci mi sie kopac a aktualnie to jest moja jedna (i najlepsza)z dwoch trzech upatrzonych monet do kopania.
Algo: Scrypt
Aktualnie blok wpada mi co 14-20 minut
1 blok warty 1200-1800 satoshi. i leci powoli w gore
Dodam iz za okolo najpozniej tydzien kupuje A2 110 MH/s
Obecnie mam Gridseed 5 MH/s i Zeus lightning X6 42MH (dziala 30MH czwarta plyta do zlutowania piny od wtyczki)

Raczej nie chce rozpowszechniac tej monety i pisac ktora to jest bo moge z niej zyski stracic calkiem .
wrazie czego wyprzedam pytania na jakim systemie dzialam win 7 pro 64 bit /ewentualnie win 8 pro 64 bit .

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13076
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1836
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 9 stycznia 2018, 09:56

Sprawdź czy przypadkiem mój fork p2pool tego nie obsługuje.
Przy "zwykłych" monetach na scrypt zawsze można ją dopisać.
Musisz mieć wtedy otwarty port "worker" żeby można było się wbić z zewnątrz.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:29

rav3n_pl pisze: Sprawdź czy przypadkiem mój fork p2pool tego nie obsługuje.
Przy "zwykłych" monetach na scrypt zawsze można ją dopisać.
Musisz mieć wtedy otwarty port "worker" żeby można było się wbić z zewnątrz.
Sprawdzic czy Twoj for p2pool tego przypadkiem nie obsluguje ? Gdzie jest Twoj for p2pool? W Twojej stopce (p2pool) ? Ale jak to sprawdzic ? serio jestem super zielony z tych spraw. nigdy nie robilem / dlubalem w projektach p2pooli czy jak to nazwac. Dobrze by bylo gdybys napisal krok po kroku co i jak krok po kroku.
Z gory Bardzo dziekuje

P.S> Mam kiedys kopane solo 230 000 PCC (polishcoin) Ale gdy odpalam wallet to staje mi na bloku 983640 (taki sam blok jak jest na stronie http://pl.e-waluty.net.pl) i dalej pisze w wallecie ze nie zsynchronizowany. Pool PCC na stronie http://pool.e-waluty.net.pl/ padl /nie dziala . Nie moge nawet kopnac solo przez wallet aby ruszylo dalej . Chociaz blok 983640 ma diff 0.05.
Pisalem z wlascicielem poola na e-waluty , odpisal ze naprawi pool. Ale juz jakis czas minal a pool nadal nie dziala. Czyli moich mnet nie moge przelac na Cryptopie gdzie jest obecnie kurs 54 satoshi czyli mialbym 0.124 BTC. Gdybym Ci podeslal moj wallet .dat z tymi moimi 230 000 PCC uratowalbys je , wzial bys sobie z 10% i reszte wyslal mi na cryptopie?
NO chyba ze zrobisz p2poola dla PCC aby te bloki ruszyly?

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » wtorek, 16 stycznia 2018, 00:03

rav3n_pl pisze: jeżeli koparka i demon chodzą na innych komputerach to musimy dodać w konfigu
KOD: ZAZNACZ CAŁY
rpcallowip=192.168.0.*
Pytalem w innym temacie jak to ma wygladac , ta konfiguracja , jesli chce kopac solo koparką A2 Terminator ktorą obsluguje sie przez web interfejs.
Co wpisac / jakie ip i port w ustawieniach koparki na web interfejsie a jakie ip i port w configu monety na kompie ,,Akceptuj polaczenie z jakiego ip i port,, ?

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » poniedziałek, 22 stycznia 2018, 23:25

Rav napisz mi prosze taka rzecz. Jak moj kolega ma wlaczony portfel jakiejs tam monety/coina , a ja mieszkam gdzie indziej i jak to zrobic aby kopac solo na jego portfel ?
Chodzi mi o szczegoly z pierwszej strony skoro deamon /walet jest na innym kompie a koparka na innym .
Jakie ip i port moj kolega ma mi podac abym mogl kopac swoja koparka jemu na wallet. Czyli on tez by musial sobie do configu dodac moje ip z ktorego bedzie przyjmowac polaczenie , a ja jakie ip i port mam dla koparki w jego strone wpisac ?

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 12 września 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: Bochek » czwartek, 13 września 2018, 09:22

Dzięki za informację!! :D

Wróć do „Przedszkole”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: altar, Fufu, kristiano92, ognos, prap0n, redbog, shinya56, skorp, snajper i 24 gości