Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12579
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1523
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 9 stycznia 2018, 00:31

Jaka waluta i algorytm.
I czy moc starczy na blok dziennie.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » wtorek, 9 stycznia 2018, 06:02

rav3n_pl pisze:Jaka waluta i algorytm.
I czy moc starczy na blok dziennie.


No wlasnie nie bardzo chce pisac/mowic jaka moneta bo zaraz wiele osob przeczyta albo minimum osoba/osoby z duzymi mocami wejda i juz nie oplaci mi sie kopac a aktualnie to jest moja jedna (i najlepsza)z dwoch trzech upatrzonych monet do kopania.
Algo: Scrypt
Aktualnie blok wpada mi co 14-20 minut
1 blok warty 1200-1800 satoshi. i leci powoli w gore
Dodam iz za okolo najpozniej tydzien kupuje A2 110 MH/s
Obecnie mam Gridseed 5 MH/s i Zeus lightning X6 42MH (dziala 30MH czwarta plyta do zlutowania piny od wtyczki)

Raczej nie chce rozpowszechniac tej monety i pisac ktora to jest bo moge z niej zyski stracic calkiem .
wrazie czego wyprzedam pytania na jakim systemie dzialam win 7 pro 64 bit /ewentualnie win 8 pro 64 bit .

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12579
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1523
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 9 stycznia 2018, 09:56

Sprawdź czy przypadkiem mój fork p2pool tego nie obsługuje.
Przy "zwykłych" monetach na scrypt zawsze można ją dopisać.
Musisz mieć wtedy otwarty port "worker" żeby można było się wbić z zewnątrz.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » wtorek, 9 stycznia 2018, 11:29

rav3n_pl pisze:Przejdź do cytowanego posta Sprawdź czy przypadkiem mój fork p2pool tego nie obsługuje.
Przy "zwykłych" monetach na scrypt zawsze można ją dopisać.
Musisz mieć wtedy otwarty port "worker" żeby można było się wbić z zewnątrz.

Sprawdzic czy Twoj for p2pool tego przypadkiem nie obsluguje ? Gdzie jest Twoj for p2pool? W Twojej stopce (p2pool) ? Ale jak to sprawdzic ? serio jestem super zielony z tych spraw. nigdy nie robilem / dlubalem w projektach p2pooli czy jak to nazwac. Dobrze by bylo gdybys napisal krok po kroku co i jak krok po kroku.
Z gory Bardzo dziekuje

P.S> Mam kiedys kopane solo 230 000 PCC (polishcoin) Ale gdy odpalam wallet to staje mi na bloku 983640 (taki sam blok jak jest na stronie http://pl.e-waluty.net.pl) i dalej pisze w wallecie ze nie zsynchronizowany. Pool PCC na stronie http://pool.e-waluty.net.pl/ padl /nie dziala . Nie moge nawet kopnac solo przez wallet aby ruszylo dalej . Chociaz blok 983640 ma diff 0.05.
Pisalem z wlascicielem poola na e-waluty , odpisal ze naprawi pool. Ale juz jakis czas minal a pool nadal nie dziala. Czyli moich mnet nie moge przelac na Cryptopie gdzie jest obecnie kurs 54 satoshi czyli mialbym 0.124 BTC. Gdybym Ci podeslal moj wallet .dat z tymi moimi 230 000 PCC uratowalbys je , wzial bys sobie z 10% i reszte wyslal mi na cryptopie?
NO chyba ze zrobisz p2poola dla PCC aby te bloki ruszyly?

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » wtorek, 16 stycznia 2018, 00:03

rav3n_pl pisze:Przejdź do cytowanego posta jeżeli koparka i demon chodzą na innych komputerach to musimy dodać w konfigu
KOD: ZAZNACZ CAŁY
rpcallowip=192.168.0.*

Pytalem w innym temacie jak to ma wygladac , ta konfiguracja , jesli chce kopac solo koparką A2 Terminator ktorą obsluguje sie przez web interfejs.
Co wpisac / jakie ip i port w ustawieniach koparki na web interfejsie a jakie ip i port w configu monety na kompie ,,Akceptuj polaczenie z jakiego ip i port,, ?

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: pumas26 » poniedziałek, 22 stycznia 2018, 23:25

Rav napisz mi prosze taka rzecz. Jak moj kolega ma wlaczony portfel jakiejs tam monety/coina , a ja mieszkam gdzie indziej i jak to zrobic aby kopac solo na jego portfel ?
Chodzi mi o szczegoly z pierwszej strony skoro deamon /walet jest na innym kompie a koparka na innym .
Jakie ip i port moj kolega ma mi podac abym mogl kopac swoja koparka jemu na wallet. Czyli on tez by musial sobie do configu dodac moje ip z ktorego bedzie przyjmowac polaczenie , a ja jakie ip i port mam dla koparki w jego strone wpisac ?

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 12 września 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie SOLO - szybkie FAQ

Postautor: Bochek » czwartek, 13 września 2018, 09:22

Dzięki za informację!! :D

Wróć do „Przedszkole”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], grzeg, Inwestor_bub, ognos i 6 gości