Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: CzarnaOwca » piątek, 13 czerwca 2025, 12:36

adamjttk pisze: piątek, 13 czerwca 2025, 12:13umiarkowanie optymistyczne
:lol: weź ty nie żartuj :mrgreen:
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 13 czerwca 2025, 13:14

CzarnaOwca pisze: piątek, 13 czerwca 2025, 12:36weź ty nie żartuj
Zerknij chociazby na swoje posty z poczatku zeszlego roku jak lecielismy z 40k na 70k
To byl chyba ostatni raz kiedy mozna bylo poczuc prawdziwe fomo w tym watku
Tu jest obecnie umieralnia a nie bull posting.

Jak na moje kolejne fomo tu na forum poczujemy jak w 2-3 tygodnie wybijemy 150-160k z obecnych 100-110k (zeby nie bylo, nie pisze o nastepnych 2-3 tyg..)
Czekam z utesknieniem, lubie te motyle w brzuchu

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » sobota, 14 czerwca 2025, 05:44

adamjttk pisze: piątek, 13 czerwca 2025, 13:142-3 tygodnie wybijemy 150-160k z obecnych 100-110k

ile kasy musi wjechac zeby zrobic z obecnego poziomu 150-160k?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
3

Postautor: domator » sobota, 14 czerwca 2025, 07:07

pael pisze: sobota, 14 czerwca 2025, 05:44ile kasy musi wjechac zeby zrobic z obecnego poziomu 150-160k?
Jesli nikt by nie chcial sprzedawac to 150k usd wystarczy. Ja od ciebie kupie w tej cenie i juz bedziemy mieli kapitalizacje rynku o miliardy wyzsza.
Pamietaj ze wzrost market cap o X nie ma nic wspolnego z tym ze X usd zostalo wpompowanych. Zupelnie nic.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » sobota, 14 czerwca 2025, 17:17

domator pisze: sobota, 14 czerwca 2025, 07:07Jesli nikt by nie chcial sprzedawac to 150k usd wystarczy. Ja od ciebie kupie w tej cenie i juz bedziemy mieli kapitalizacje rynku o miliardy wyzsza.
Pamietaj ze wzrost market cap o X nie ma nic wspolnego z tym ze X usd zostalo wpompowanych. Zupelnie nic.
W teorii/akademickich rozwazaniach to moze i tak ale w praktyce tak oczywiscie nie jest wiec pytanie zasadne imho.
A ile trzeba swiezej gotowki zeby wypompowac kurs na 150k?
Bo jeden wie, na pewno grube dziesiatki miliardow jak nie setki.
Na pewno bedzie potrzeba tej gotowki mniej jak dynamika kursu bedzie wieksza w ostatniej fazie cyklu, tzn ludzie uwierza ze nie warto sprzedawac a warto kupowac bo leci tudemun.

Sam market cap to na pewno zludna cyfra bo mnostwo bitow maja jakies Saylory, Chinczyki, USA, Satoshi, sporo bitow jest juz bezpowrotnie straconych i czy jutro bedzie 150k czy 200k to w teorii te bity nie sa na sprzedaz wiec nie maja wplywu na kurs a jedynie na market cap.

Natomiast o same miliardy $ gotowki potrzebnej bym sie nie martwil - jak sie zaczyna fomo i tworzy narracja "kto nie kupi teraz BTC ten przegra zycie bo lecimy do nieba" to kapital sie zawsze znajdzie - gotowki na swiecie przeciez nie brakuje.
Biliony $ sa rozlokowane w akcjach, w funduszach, na kontach, na kartach kredytowych, w najprzerozniejszych cyfrowych aktywach --> w dzisiejszych czasach wystarczy klik na komputerze i za 10s mozna przelewac dolary na kupowanie BTC i to jest niesamowite. Kiedys, zeby inwestowac w cokolwiek, trzeba bylo biegac po jakichs biurach maklerskich, szukac wejscia/dostepu --> dzisiaj kazdy kto ma telefon moze inwestowac siedzac w ubikacji nawet. MC BTC w porownaniu do reszty aktywow to pyl na wietrze na dzis, kapitalizacja samej nvidii czy microsoftu jest prawie dwukrotnie wieksza od BTC przeciez..

A jak sie euforia zaczyna to jest duzo wiecej chetnych na zakup niz na sprzedaz i pomimo ze market cap rosnie to sama ilosc gotowki nowej nie przyrasta proporcjonalnie do rosnacego MC jak na moje w porownaniu do okresow zamuly wielomiesiecznej z powodu wiekszej ilosci chetnych na zakup niz na sprzedaz.

Problem w tym (wg mnie), ze pomimo ultra optymistycznej narracji na ogolnie krypto przez ostatni rok-dwa, nie widze za bardzo tej euforii, na pewno wiatru w zagle by dodalo scinanie stop w USA bo sa podejrzanie wysokie jak popatrzymy na stopy w Szwajcarii czy EU czy ogolnie obecna inflacje w USA ale poki co bida.

Generalnie BTC z obecna dynamika zaczyna troche nudzic, niby od dolka zrobil x6 ale te same x6 zrobilo mnostwo akcji w tym samym czasie i nikt z tego powodu nie pieje i nie shilluje.
Moze ten cykl jest po prostu mizerny z powodu wysokich stop i ogolnie "drozyzny", moze to juz rzeczywiscie finito poki nie zobaczymy porzadnego QE, sam nie wiem, im dluzej na to wszystko patrze tym wieksza mam ochote wyrejstrowac sie z forum, przestac patrzec ciagle na kurs tylko wrocic tu sprawdzic torby za 10 lat, i albo sie trafilo bingo albo nie. Na dzis, biorac pod uwage, ze na indeksach srednia czasu potrzebna na podwojenie kapitalu to 14 lat to perspektywy BTC sa dlugoterminowo nadal ultra kuszace.

----------------------
dominacja BTC wybila 64%..

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
4

Postautor: Tazz28 » niedziela, 15 czerwca 2025, 09:12

Tylko nvidia czy Microsoft nie emitują co miesiąc akcji o wartości ok 1,5*mld USD a bloki BTC dla górników już tak

Edit: * tak- mało być 1,5 mld :D
Ostatnio zmieniony niedziela, 15 czerwca 2025, 18:25 przez Tazz28, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » niedziela, 15 czerwca 2025, 10:43

Chyba gdzies Ci sie jedno zero dodalo za duzo :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 316
Reputacja postu: 
1

Postautor: Bemx2k » niedziela, 15 czerwca 2025, 14:50

Tak na szybko , 450 BTC per day to chyba owe 1,4-1,5 miliard USD miesięcznie , czyli poleciało jedno zero do przodu :)
BTC>ETH

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 07:51

Phil podobno sprzedał część BTC, zobaczcie jak Polacy oddają BTC 10-15% taniej w panice na parze BTC/PLN xD

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 09:18

blink pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 07:51Phil podobno sprzedał część BTC, zobaczcie jak Polacy oddają BTC 10-15% taniej w panice na parze BTC/PLN xD

ta sprzedał - pisał o tym Ł. Michałek z koszarów tradingu. tyle że on też napisał że Phill to zrobił pod swoich klientów aby mu później nie zarzucili że coś zjebał czyli bardzo bezpieczna zagrywka pod scenariusze na jesień. Ale teraz najlepsze - a co niby sprzedał Phill ? co pokazał ? a może on ma górę bitcoinów których nie sprzedał i nie sprzeda do 2032 r ? to znowu jest pierdzielenie kotka za pomocą młotka. Jeżeli chodzi akurat o analizę kursu średnioterminowego - czyli takiego od pół roku do roku to Michałek się sprawdza 10 x lepiej niż Phil. Nie wiemy do końca co tam na tym jego mentoringu jest podawane - ale możemy się domyślać : ... 2024 -to nie jest pora na alty ... 2025 to nie jest pora na alty .... 2025 -czerwiec- to nie jest pora na alty ... I tak w kółko bo phill się przejechał na swoich założeniach i bezpiecznie zauważył że alt sezonu już nie będzie - myślę że jak ja zauważył to już na początku 2024 r . ale jego 2 część mentoringu za którą trzeba było zapłacić kolejne 8000 zł opierała się na wyjściu z btc i wejściu w alty maxymalnie do końca 2024 r. to nie pykło i phill musi dać coś swojemu plebsowi na talerzu bo plebs go sprawdza .

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: Tazz28 » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 09:59

Hoyden pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 09:18czyli takiego od pół roku do roku to Michałek się sprawdza 10 x lepiej niż Phil.
Nie wiem co ten Phil pisze, ale to co losowo mi się wyświetlały posty tego Michałka to jest śmiech. Chłop co jakiś czas wrzuca skrajne scenariusze, pozniej usuwa posty i repsutuje te trafne. Żart.

A tymczasem:

Amerykańskie tankowce lecą na wschód (nie lecą same, reszta maszyn nie ma na radarach). Screen trochę stary bo sprzed kilku godzin bo są już gdzieś w EU teraz. W innym źródle widziałem że wysłali tyle tankowców co mają wszystkie kraje NATO w europie więc trochę tego jest.

Albo jest to delikatne wsparcie Izraela i odstraszenie Iranu, albo za kilka dni bedziemy mieć gruby wjazd amerykańskiego lotnictwa. BTC raczej nie będzie szedł w górę w czasie czegoś takiego. Podejrzewam, że mamy teraz lokalny top i zaraz nurkujemy bo nie sądze, że jakieś wielorybki co żyją tradingiem BTC 24/7 nie widzieli tego screena na przykład.

Weteran
Reputacja postu: 
2

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 11:11

Hoyden pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 09:18 ta sprzedał - pisał o tym Ł. Michałek z koszarów tradingu. tyle że on też napisał że Phill to zrobił pod swoich klientów..
..ale jego 2 część mentoringu za którą trzeba było zapłacić kolejne 8000 zł ..
Pewnie bede zalowal ale spytam i tak - o czym Wy rozmawiacie, kto to Michalek, kto to "Phil"?
To sa jacys youtuberzy, "influencerzy" vel naganiacze zwiazani z krypto?

I z pewnoscia bede zalowal x2 ale spytam i tak --> czy mowiac o tych "8000 zł" chcesz powiedziec, ze jacys ludzie na serio placa prawdziwe pieniadze dla jakichs randomow z internetu za "mentoring" w sprawie krypto? :D Tak w sensie ktos robi przelew jakiems youtuberowi na 8k PLN za to zeby ten mu doradzal zeby kupic BTC czy jakies shitcoiny?

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
0

Postautor: Eazzy0 » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 12:34

adamjttk pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 11:11zeby ten mu doradzal zeby kupic BTC czy jakies shitcoiny?

Ale nikt nie doradził żeby stabli marketem nie sprzedawać i po sprzedaniu BTC do USDC te dolary oddawali po 3.55-2.97 PLN :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 12:55

@Eazzy0 a po co mieliby sprzedawać do usdc a potem do pln skoro jest para btc/pln?
e: chociaż tam też cyrki i 50tys zł niżej padały ordery

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eazzy0 » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 13:05

CzarnaOwca pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 12:55e: chociaż tam też cyrki i 50tys zł niżej padały ordery
Wszystko do PLN na te kilka godzin wczoraj było zaniżone o 10-15% jak poszła fala wymian :lol:
ETH PLN
BTC PLN
USDT PLN
USDC PLN

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 13:19

@Eazzy0 To nie wygląda na normalną sprzedaż, na 4 parach do pln takie cyrki i to nie za jednym strzałem, może "Suszek" się znalazł :lol:

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
10

Postautor: Hoyden » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 14:20

Tazz28 pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 09:59Nie wiem co ten Phil pisze, ale to co losowo mi się wyświetlały posty tego Michałka to jest śmiech. Chłop co jakiś czas wrzuca skrajne scenariusze, pozniej usuwa posty i repsutuje te trafne. Żart.

Michałek dał ciała w przypadku ETH i tu faktycznie się ośmieszył ale kto by przewidział taki dump na eth . Natomiast co do BTC to Michałek większość dobrze przewidział i dobrze prowadził predykcje. śledzę go od dłuższego czasu i tutaj skubany się bardzo mało myli.

Dodano po 20 minutach 2 sekundach:
adamjttk pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 11:11Pewnie bede zalowal ale spytam i tak - o czym Wy rozmawiacie, kto to Michalek, kto to "Phil"?
To sa jacys youtuberzy, "influencerzy" vel naganiacze zwiazani z krypto?

I z pewnoscia bede zalowal x2 ale spytam i tak --> czy mowiac o tych "8000 zł" chcesz powiedziec, ze jacys ludzie na serio placa prawdziwe pieniadze dla jakichs randomow z internetu za "mentoring" w sprawie krypto? Tak w sensie ktos robi przelew jakiems youtuberowi na 8k PLN za to zeby ten mu doradzal zeby kupic BTC czy jakies shitcoiny?

cóż szkodzi zapytać :-) oprócz sarkazmu i ironi odnośnie Michałka i Phila - myślę że większość tutaj osób zna te persony ( a jak nie zna to w sumie nie wiele traci- chociaż phil robi dobrą robotę omawiając wiadomości ze świata ) to tak - jak wpiszesz sobie w google "zatrudnij phila koniecznego" czy "mentoring koniecznego" wyskoczą ci linki do jego przekrętu prawno-finansowego i pojawią się tajemnicze strony na których możesz "zatrudnić" kolesia za ok 8000 zł ( nie wiem ile teraz jest , tyle było 2 lata temu i rok temu ) i Phil ci za tą kasę powie żebys kupił sobie bitcoina za kolejne 8000 zł i trzymał na lata - no kapitalne nie ? i o dziwo są osoby które idą w ten przekręt i się tym chwalą że zarobiły - no bo przecież btc nie spada , to jak mogły stracić.... parodia co ? Phil kasuje świeżaków dzięki swojej personie bo jest znany, mentoringi robi dokładnie w cyklach bessy i czeka aż 100 osób mu wpłaci 8000 zł, kasuje 800 tys zł, kupuje odrazu BTC i jest zarobiony i nic nie musi juz robić. Biznes marzenie . A info które podaje za 8000 zł można za darmo znaleźć chociażby tutaj , czy gdziekolwiek na jakim kolwiek kanale odnośnie krypto. Natomiast sztuczka prawna aby uniknąć konsekwencji i nie być oskarżonym za reklamowanie nielegalnego procesu porad finansowych polega na sprytnym "ZATRUDNIENIU" phila o czym pisałem już dawno na wielu forach, kłóciłem się też z Philem na FB że jest hipokrytą i niech nie robi z siebie altruisty bo bezczelnie pierze kasę i kupuje za to btc a ludzi traktuje jak osły o których to tak świetnie gada na swoich filmach i nimi gradzi. pieniądz nie śmierdzi. Co ciekawe jak mu napisałem że czemu nie zrobi tego swojego mentoringu na zasadzie % od ugranej z kasy która ktoś zagra albo on sam albo niech będzie phi - czyli zysk phila tylko i wyłącznie byłby od % od zysku z zainwestowanej kasy klienta - nooo to nieee to już się na mnie wydarł , beczelnie nawtykał mi że to jego program i mam się nie wtrącać i zablokował pisanie komentów .

Początkujący
Reputacja: 170
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 19:20

Konieczny drenuje dziurę która wywąchał i ja mu się nie dziwię. Co do kursu to wyżej, wyżej. Idziemy po 120k. Sekta jest mocna.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 19:22

A Saylor sobie casualowo prawie miesieczny supply BTC wykupuje
Kolejne 10k BTC (!) ktore znika z rynku na wiele lat
W ciagu tygodnia skupil z rynku tyle co posiada Tesla ;)

Obrazek

Kurs BTC kursem, mielenie mieleniem, jak na moje prawdziwa zabawa sie zacznie jak jakas powazna firma z USA z konkretna kapitalizacja uzna, ze wrzuca 5-10% gotowki w BTC.
Cos ala Gamestop ale na o wiele wieksza skale.
Wtedy powinna juz pojsc lawina, imho predzej czy pozniej to nastapi, to w sumie nieuniknione bym nawet powiedzial.
Ciekawe czy zobaczymy cos takiego juz w nastepnym cyklu 2026-2030

-------------------
a i jeszcze ciekawostka apropo podazy BTC

Mara jest jedna z najwiekszych kopalni BTC, przykladowo - w zeszlym miesiacu wykopali 7% calkowitej podazy BTC (950 sztuk)
https://ir.mara.com/news-events/press-r ... r-may-2025

W ciagu niecalego roku, Mara powiekszyla swoje zasoby bitcoina z 18k do 50k, nic z tego co kopia nie trafia na rynek, odwrotnie, skupuja wrecz bity z rynku.
https://bitcointreasuries.net/entities/mara

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tazz28 » poniedziałek, 16 czerwca 2025, 20:36

adamjttk pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 19:22A Saylor sobie casualowo prawie miesieczny supply BTC wykupuje
Kolejne 10k BTC (!) ktore znika z rynku na wiele lat
W ciagu tygodnia skupil z rynku tyle co posiada Tesla
ja tu widzę czarną stronę: co by było gdyby on nie skupował. Mówimy o rynku OTC, ale to też wpływa pośrednio na cenę BTC na giełdach, choćby z opoznieniem. Chłop przez ostatnie kilka miesięcy skupił chorą ilość, a kurs nadal nie jest aż tak wysoko jak można by było się spodziewać bo takich zakupach. W końcu się wyczerpie portfel na zakupy i wtedy bedzie się modlił aby poszło do góry

Wróć do „Przedszkole”