Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: luk1999 » piątek, 30 maja 2025, 08:25

Dziś idzie kolejna transza z FTX (IIRC 5 mld), więc możliwe, że będzie ruch w drugą stronę.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
3

Postautor: miso20 » piątek, 30 maja 2025, 11:18

Czy w perspektywie długoterminowej nie uważa ktoś, że wypadałoby zrobić czerwoną świeczkę tygodniową (albo i dwie) po 7 zielonych z rzędu? :mrgreen:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
7

Postautor: Godstar » piątek, 30 maja 2025, 13:02

Jako, że nie śledzę TT ani social media, więc dzięki Ergorg dowiedziałem się, że instnieją tacy ludzie jak James wynn.
Utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że nie ma pieniędzy do stracenia.
Pan James właśnie przepierdolił 96 mln USD w tydzień na spadku BTC, grając cały czas uparcie Longi.
Sposób gry, dźwignia, zamykanie na dołku, odbieranie na górce. Dźwignia x40, nawet nie wiedziałem, że są takie platformy jak hyperliquid.
Za mojej gry pamiętam, że na Binance, Bybit nawet na najwyższym VIP na dźwigni x40 w życiu nie było możliwości otworzenia pozycji na takie wolumeny.
Z tego co gdzieś wyczytałem, choć nie wiem czy to potwierdzona informacja, to ten gość zarobił z 7000 usd 25 mln usd głównie na pepe.
Był to jego sukces życiowy i szczęście jakie spotyka jednego na milion "lewarowców".
To tylko pokazuje jak emocjonalnie można gamblować takim kapitałem, często dużo osób myśli, że większość tych grubasów ma nie wiadomo jakie strategie i wiedzę o rynku.
Myślę że zadziałał efekt Boga, oby chłop tylko nic sobie nie zrobił

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
1

Postautor: fusywszklanejkuli » piątek, 30 maja 2025, 14:15

Albo po prostu chodzi o co innego niż widać na pierwszym planie, zwłaszcza kiedy na drugim planie jest nachalna reklama świńskiego memecoina w co trzecim tweecie...
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Gaduła
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » piątek, 30 maja 2025, 14:18

Pytanie tez jaką mamy pewność, ze gość nie postawił shorta gdzieś na boku za jeszcze większy hajs

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 30 maja 2025, 14:36

paveel90 pisze: piątek, 30 maja 2025, 14:18Pytanie tez jaką mamy pewność, ze gość nie postawił shorta gdzieś na boku za jeszcze większy hajs
Nie no, to co on robił to był typowy gambling, nie szukałbym tutaj drugiego dna. Jeśli chodzi o promocję mema to też nie wiem, za 100mln to by mógł wypompować do 1mlrd kapitalizacji zapewne, zbyt dużo kasy przepalił.

Tutaj raczej historia w stylu: łatwo przyszło, łatwo poszło. :roll:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Gaduła
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
0

Postautor: paveel90 » piątek, 30 maja 2025, 14:45

No w sumie z tego co piszecie to jest to najbardziej prawdopodobne.

Weteran
Reputacja: 3844
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitBoy » piątek, 30 maja 2025, 15:12

Jeśli ktoś jest zainteresowany to poniżej może być okazja na zakup poniżej ceny rynkowej:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Urzad- ... 51948.html

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » piątek, 30 maja 2025, 15:45

ergorg pisze: czwartek, 29 maja 2025, 21:32 @łabondź2020 napisze ostatni raz, weź się chlopie odpierdol i zajmij sobą.

Każde wywoływanie mnie będę minusował. Zakochałeś się czy co?

Jak ktoś nie wie o co chodzi to niech sprawdzi jego posty.
póki co to ergorg miał rację kilka dni temu jak pisał o zbliżającym się wyłamaniu z trendu majowo-wzrostowego. plus dla niego w tym wypadku bo dokładnie to nastąpiło, wyraźne ochłodzenie w kursie btc.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » piątek, 30 maja 2025, 18:03

@Godstar a ja to się zastanawiam po co tacy ludzie w ogóle piszą o swoich pozycjach. To tylko kusi innych żeby poprowadzić kurs i ich zlikwidowac xd. Jakby się nie chwalili, to prędzej by coś ugrali.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 30 maja 2025, 18:36

@miso20 on nawet pisać nie musiał, wszystko na blockchainie było.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eazzy0 » piątek, 30 maja 2025, 19:32

Jak 102k puści to widziałbym odklepanie tej strefy 90-92k

Na ETH wciąż zlecenia pod dokładkę w okolicach 2100$

miso20 pisze: piątek, 30 maja 2025, 11:18 Czy w perspektywie długoterminowej nie uważa ktoś, że wypadałoby zrobić czerwoną świeczkę tygodniową (albo i dwie) po 7 zielonych z rzędu? :mrgreen:
Patrząc na to jak wygląda ta hossa i jak po kilku tygodniach wzrostów przechodziliśmy w półroczne konsolo-spadki i mając teraz okres wakacyjny za rogiem to nie zdziwiłbym się wcale jakbyśmy do końca sierpnia/początku września nie wyszli z zakresu 90k-110k po czym we wrześniu zrobili ostatni ruch w górę kończący hosse

Początkujący
Reputacja: 239
Reputacja postu: 
1

Postautor: kisiel » piątek, 30 maja 2025, 20:07

Ten człowiek co ma tak dużą pozycję długoterminowo jest na plusie. Jestem o tym przekonany. Bycie w stracie to chleb powszedni traderów. Wystarczy tylko te 53 proc. czasu mieć rację. I pewnie ma, więc go nie boli te 90 baniek na stracie. Ci co chcą cały czas mieć pozycję na zielono są raczej przegrani. Tak się nie da

Początkujący
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
0

Postautor: dugimobile » sobota, 31 maja 2025, 16:58

miso20 pisze: piątek, 30 maja 2025, 11:18Czy w perspektywie długoterminowej nie uważa ktoś, że wypadałoby zrobić czerwoną świeczkę tygodniową (albo i dwie) po 7 zielonych z rzędu?

Dla mnie zawsze z przodu jest opcja której nikt się nie spodziewa i tak to widzę w tym tygodniu
Wyjebka wszystkich z pozycji
Zobaczymy

Tygodniówka
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eazzy0 » niedziela, 1 czerwca 2025, 11:44

Pleasek89 pisze: czwartek, 29 maja 2025, 00:08Bitcoin oczywiście, alty zrobią potężne rajdy nadziei +1,9%.

Alty swoim piątkowym rajdem w dół odwróciły miesięczną świeczkę pogłębiły dołek i zamknęły ją na najniższym poziomie w tym cyklu. Czas trendu spadkowego altów do BTC na zamkniętych świecach wynosi już 40 miesięcy

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » niedziela, 1 czerwca 2025, 22:59

@ergorg śmiało minusuj, nie będę płakał

Dodano po 9 minutach 25 sekundach:
@maxi82 Taki OT. Rozumiem, że także mogę stosować wulgaryzmy jak ci dwaj niezrównoważeni emocjonalnie panowie?

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0

Postautor: maxi82 » niedziela, 1 czerwca 2025, 23:45

@łabondź2020 Zadaje się że po moim ostrzeżeniu sytuacja się uspokoiła. Zrobi się znowu obora to polecą urlopy dla wszystkich obrzucających się łajnem..

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
1

Postautor: Corso » poniedziałek, 2 czerwca 2025, 19:18

Narybek zaś w bieda longu wartym 100 baniek $
likwidacja na 103.6k

tak , że idziemy niżej …

https://x.com/jameswynnreal/status/1929 ... 6wdGdOvNYg

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
2

Postautor: adamjttk » wtorek, 3 czerwca 2025, 17:00

Polowa 2025r, casualowo bitcoin 105k$, tymczasem fear & greed easy na 58 sobie smiga
Niesamowite jak sie fajnie wychlodzilo przez te pol roku ten poziom "100k" na BTC

30-50% bez laski poprosze do konca roku spokojnych wzrostow (a pozniej delikatna korekta -30%)

albo

100-150% w ciagu ktoregos miesiaca jakies ostre fomo (a pozniej cykliczny zjazd 60-70% minimum i rok-poltora konsolidacji)

i bede "ukontentowany" w tym cyklu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
6

Postautor: mess_on_a_mission » wtorek, 3 czerwca 2025, 22:15

mess_on_a_mission pisze: środa, 19 lutego 2025, 15:38 SVG Image

póki 100 k trzyma to ciągle wygląda gites. '21 vibe jak poprawią górkę i zacznie spadać, ew. LH. dojście do 130 to imo korekta i później blow off top ( ok. 2x od górnej bandy i szukanie patternu w log)

SVG Image

chciałem wrócić jeszcze do tego posta, w którym pisałem, że fazę blow off top mamy przed sobą póki tkwimy w tym dużym kanale w ramach konsolidacji.

pisałem o opcji tego kanału dokładnie na topku i z myślą o korekcie do mediany 75 k i przy opcji byczej powrocie do górnej bandy a po wyjściu o początku ostatniej części wzrostów w formie paraboli

mess_on_a_mission pisze: czwartek, 30 stycznia 2025, 20:38 popatrzcie na ten wykres w liniowej

parabola nawet się nie zaczęła. zakres wzrostów jest ogromny. imo x3/x4

natomiast konsolidacja niemal czteroletnia również trwa i póki nie wyjdziemy z niej górą to test 90/80/70 jest ciągle w grze póki jest ciągle w grze ;) jak dla mnie robimy aktualnie lh i w ramach konsoli zejdziemy jeszcze srogo w dół, chyba, że w ciągu nastu dni wybijemy mocno nad 110.

stąd jak dla mnie to rozwlekłe PA, długie okresy konsolidacji i zawrotki - akumulacja trwa, a trwa w ramach kanału od 2021 r.

wykres eth imo jest tego potwierdzeniem - range 2000 - 4000, podręcznikowo byłoby zejść w okolice nizin co ściągnie btc pod 90 min.

i to dalej może pozostać bycze w mid/long termie

bo nie wyszlismy z konsoli jakkolwiek dziwnie to brzmi po wzroście od 15 do 110 k

SVG Image

SVG Image

zarówno przed powyższym postem jak pisałem o w/w kanale odniosło się do tej propozycji kilka osób

@ekonokomik @new06 @fusywszklanejkuli

ekonokomik pisze: piątek, 31 stycznia 2025, 09:08
mess_on_a_mission pisze: czwartek, 30 stycznia 2025, 20:38bo nie wyszlismy z konsoli jakkolwiek dziwnie to brzmi po wzroście od 15 do 110 k

Nie no, to nie brzmi dziwnie, to jest po prostu bzdura

...

Ale lepiej narysować kanał* wyraźnie WZROSTOWY, obejmujący 4 lata i różnice ceny idące w SETKI % (co sam przyznajesz) i upierać się, że ślimak to ryba, tzn. że zajeb...y wzrost to konsola.

Nie ma za co. :twisted:

*) btw. bo ten "kanał" pojawił się już po raz któryś. To kolejny przykład manipulacji przy użyciu "drobnych" niedokładności rysunku i zawieszania "wieloletniego kanału" na 2 przypadkowych punktach.
Pomijając, że na wysokości 2021, czyli tam gdzie górna prosta jest oparta, dolna wchodzi w... wartości ujemne. Oraz to, że górna prosta opiera się (pozornie) na szczytach dwóch baniek, a dolna wisi radośnie na dwóch przypadkowych punktach z początkowej fazy wzrostu obecnej bańki. Czemu akurat tych dwóch, a nie innych? No bo tylko te dwa dawały jako tako równoległą prostą :P

Widzę, że narysowałeś go dla Bitstamp. Zrobiłem to samo, ale dokładniej, bez naciągania prostych pod tezę.

Podsumowując: tego kanału nie ma.

no więc miało być 130 k na święta :) ale nie było, mieliśmy w międzyczasie dwa odrzuty od górnej bandy (której nie ma) korektę do mediany (75) odreagowanie do górnej bandy i odrzut. więc w sumie od w/w posta 4 kolejne reakcje w punkt od kresek określonych w/w kanałem

Ile punktów zaczepnych potrzeba żeby zalegalizować tą figurę jako kanał? Czy nadal nim nie jest? A jeśli nie to dlaczego?

Oraz jakie się opcje żeby to rozegrać oraz gdzie i czy ta figura ma znaczenie jeśli istnieje :D ?

Pytam z ciekawości, nie żebym się miał od was czegokolwiek nauczyć ;)

SVG Image

Wróć do „Przedszkole”