Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Kiwajakotako » piątek, 23 maja 2025, 09:35

Żadnej bańki jeszcze nie było i dodatkowo jako ciekawostkę zaznaczyłem czego się mniej więcej spodziewać 1.10.
Zobaczymy jak się to zestarzeje. :D

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
6

Postautor: adamjttk » piątek, 23 maja 2025, 09:49

miso20 pisze: piątek, 23 maja 2025, 08:46 Jak tam zakład o 100$, wypłacony czy znów forumowe problemy z windykacją? :mrgreen:
ergorg pisze: piątek, 23 maja 2025, 09:10 Zawijam z forum, wrócę pod innym nickiem. ;)
Kolega @ergorg rozliczyl sie z zakladu jak na normalnego faceta przystalo, w przeciwienstwie do takich robakow jak @Janome czy @bitup

Jezeli bedzie mial kiedys ochote sie "odegrac" innym zakladem to pozostaje do dyspozycji oczywiscie (to jest zabawa, czas szybciej mija w oczekiwaniu na Lambo ;))

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
6

Postautor: ekonokomik » piątek, 23 maja 2025, 11:40

StefanN pisze: piątek, 23 maja 2025, 01:03Widzę, że sporo osób się zastanawia, czy to już szczyt, czy może dopiero przystanek. Sam mam trochę mieszane uczucia – z jednej strony widać ogromny napływ pieniędzy (fundusze, ETF-y, retail też wraca), z drugiej – tempo wzrostu trochę przeraża. Zero większych korekt, wszystko idzie jak po sznurku, jakby ktoś to malował linijką.

Podpowiem: nazywamy to BAŃKĄ :)
Tyle, że ta się wciąż jeszcze na dobre nie zaczęła. Dopiero wyrównaliśmy poziom sprzed pół roku! Mieliśmy wzrost o 50% w ciągu 40 dni.
Dla porównania: w czasach słusznie minionych, a konkretnie w 2013 w bańce goxowej, taki wzrost zrobiliśmy w jedno popołudnie.
Ale żeby nie sięgać aż tak daleko i do tak niskich cen: popatrz na przełom 2020/2021.

Najlepsze przed nami! :)

A teraz przydałaby się dzida +20K, podobna do tych z lutego i listopada 2024, żeby przestało wisieć nad nami widmo zejścia <100K.
No ale nie zapeszajmy. Na razie wciąż świętuję ATH :)

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: Sorryman » piątek, 23 maja 2025, 13:21

Przy niewielkich dopłatach zwiększyłem pozycję prawie czterokrotnie i mam lewar blisko x20... hehe.
Bardzo rzadko zdarza się sytuacja, aby można było taki lewar postawić. W górę to nawet x3 się boję... mam oczywiście świadomość, że tacy ludzie jak ja są skądinąd motorem dalszych wzrostów, ale tym razem , za tą pozycją mam strategiczne przeświadczenie, że dalsze wzrosty to nie tym razem, bo wcześniej trzeba kolejne pół roku pomęczyć i wyciągnąć sporo bita po średnio 70 koła. Mam likwidację na 114500, a jeśli wzrost z tej micro flagi będzie kontynuowany, to pewnie wtedy już sporo wyżej i trudno. bardziej będę żałował się wyprzedałem, bo krótka w tej sytuacji to zaledwie konsekwencja...

Mam pytanie, czy ktoś może coś wie o bnfcr na Binance. Podobno ma wrócić dla Polaków. Polski rząd jak zwykle dał dupy likwidując chyba pierwszy tak proklientowy produkt i nie mogę tego przeboleć. Na marginesie to bym się nie likwidował, gdybym nie musiał. Przy spadkach, rozważę, czy się do Czech nie przeprowadzić...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 23 maja 2025, 13:58

Trump wyskoczył z cłami na EU. Chyba koniec wzrostów na jakis czas. :roll:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » piątek, 23 maja 2025, 14:19

Chwilowy zrzut . Idziemy dużo wyżej . Pomarańczowy chlapie co mysl przyniesie. Jutro będzie 140 procent xD

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » piątek, 23 maja 2025, 14:36

Czyszczenie lewarów jak dla mnie. Nie sądziłem, że long mi się jeszcze zaświeci na czerwono a jednak :D

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 23 maja 2025, 16:28

Sorryman pisze: piątek, 23 maja 2025, 13:21strategiczne przeświadczenie, że dalsze wzrosty to nie tym razem, bo wcześniej trzeba kolejne pół roku pomęczyć i wyciągnąć sporo bita po średnio 70 koła.
Kazdy gra swoimi pieniedzmi jak chce ale boj sie boga czlowieku jak Ty chcesz zafundowac ludziom w roku pohalvingowym (wrecz koncowce roku, gdzie od 3 cykli sa historycznie najwieksze banana wzrosty) kolejna polroczna korekte. Korekte czego? Pol roku mulilismy i jestesmy w zlocie w cenach z 2021r

Jak na moje szanse na 70k na nastepne miesiace ocenialbym moze na 10%, po pol roku podloga 100k zostala zalegalizowana i wg mnie wszystkie mini dolki beda teraz wyciagane ZA USZY w ciagu dni (jak nie godzin), mnie 120k nie zdziwi w ciagu tygodnia-dwoch, Ci co sie wypstrykiwali ze strachu na 80-90k musza poczuc cieplo odjezdzajacego pociagu.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sorryman » piątek, 23 maja 2025, 16:52

@adamjttk1 Możesz mieć rację, możliwe, że nawet w kilka godzin...
Ja tylko założyłem, że w sytuacji w której wszyscy w krypto są nauczeni cyklów i wchodzi taki kapitał, to on nie odbierze od ludzi bitów na szczycie. Wystarczy, że będą ostro sprzedawać każdy szczyt i w końcu się zwali. Ale ja się tam nie znam, to czysto psychologiczne założenie.
A jak będzie to zobaczymy.

Myślę, że to jest teraz ciekawy moment. Od godziny mamy kolejny daszek i jeśli za dwa dni okaże się, że podaż blokująca przeniosła się te dwa tysiące niżej, to @ekonokomik może przestać świętować ATH. Do tego dochodzi Trump, który kolejny raz udowodnił, że manipulowanie ceną jest jedną z jego opcji prezydenckich. W kilka tygodni znowu się zmieni sentyment i będziemy testować podłogę... Ale ja się na szczęście nie znam, więc mogę sobie takie pierdoły sympatycznie pisać.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: StefanN » piątek, 23 maja 2025, 17:28

Dużo zależy teraz od sentymentu i tego, czy rynek uzna te "daszki" za szczyty czy przystanki przed kolejną falą. Ja też mam wrażenie, że jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa w tym cyklu. Ciekawe tygodnie przed nami.
Jak dobrze pójdzie, to starczy mi kasy i na to ;-)
https://e-kominki24h.pl/biokominki
Ostatnio zmieniony czwartek, 26 czerwca 2025, 15:07 przez StefanN, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 23 maja 2025, 17:44

No ja wziąłem shorta z SL nad czerwoną na tym podbiciu bo fajne r/r, weekend się zbliża to mogą spuścić na niższej płynności bo OI nabite mocno.

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » piątek, 23 maja 2025, 18:02

Sorryman pisze: piątek, 23 maja 2025, 16:52w sytuacji w której wszyscy w krypto są nauczeni cyklów i wchodzi taki kapitał, to on nie odbierze od ludzi bitów na szczycie.
Kapital i wszyscy insiderzy swiata mogli 2 lata temu zbierac z rynku BTC po 20k$ rowniez, kazdy wiedzial ze jest cyklowy dolek, juz wtedy bylo wiadomo tez, ze swieca sie ETF, ze swieci sie krypto prezydent, ze bedzie zwariowana inflacja pocovidowa ktora wyniesie indeksy, zloto czy BTC na nowe wyzyny.
Ja jestem ekonomicznym analfabeta a ladowalem torby na ile moglem i pisalem tu wszem i wobec ze 25k, 15k czy 20k nie ma ZADNEGO znaczenia biorac pod uwage co sie swieci w perspektywie kilku lat.

Ale teraz sytuacja sie zmienila diametralnie - ETFy sa juz faktem, krypto prezydent USA jest juz faktem, Saylor jest faktem, Fink jest faktem, rezerwy BTC kolejnych i kolejnych stanow w USA sa juz faktem. Ani USA ani Chiny jakos bitow wyprzedawac na tych "szczytach" nie chca co tez jest zastanawiajace.

I na dzis wypada sie zastanowic, czy te 100k czy 110k to sa jakies wielkie szczyty w perspektywie kolejnych kilku lat?
Jezeli podwyzszona inflacja bedzie na dluzej (USA obecnie sprzedaje swoje 30 letnie obligacje na ponad 5% (!!!)), jezeli USD jako waluta rezerwowa zaczyna sie chwiac, jezeli zloto notuje szczyt za szczytem to czy na pewno te 110k jest szczytem?

Ja osobiscie juz nie dokupuje BTC mimo ze mam jeszcze troche kapitalu ale mnie WOGOLE nie zdziwi jak BTC bedzie teraz rosl bez zadnych wiekszych korekt (powiedzmy 30%) kolejne kilka lat --> jak zaczna scinac stopy procentowe w USA to hulaj dusza piekla nie ma.

PS. Jeszcze apropo szczytow --> szczytem w tym cyklu moze spokojnie byc 200-250k do konca roku (ja zupelnie nie wiem co sie swieci w kuluarach moznych tego swiata), w takim przypadku cena 110k nie wydaje sie szczytem nadal

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ghoad » piątek, 23 maja 2025, 19:28

Pomarańczowa małpa z brzytwą znowu próbuje zepsuć momentum. Choć mam nadzieję, że chodzi tylko o danie okazji swoim klakierom na ostatnie wejsćie

Początkujący
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
2

Postautor: caps89 » piątek, 23 maja 2025, 19:59

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: StefanN » piątek, 23 maja 2025, 22:09

Ciekawa obserwacja – sam się ostatnio łapię na tym, że „klasyczny” cykl halvingowy zaczyna tracić na znaczeniu przy takim napływie instytucji i nowym otoczeniu makro. ETF-y, stopy, geopolityka – to wszystko miesza układanki, które kiedyś były dość przewidywalne. Może faktycznie wchodzimy w nową erę dla BTC, gdzie „szczyty” wyznaczają już nie emocje retailu, tylko alokacje funduszy z Wall Street.
W tym roku odłożę nie tylko na takie rzeczy - https://www.swiatchoinek.com/wianki-swiateczne-71/ ;-)
Ostatnio zmieniony czwartek, 26 czerwca 2025, 15:05 przez StefanN, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » piątek, 23 maja 2025, 22:10

A ja mam wrażenie, że jak BTC skorekci obecny ruch, to będzie rzeźnia na wszystkim tak jak w lutym i marcu.
Przypominam, że bardzo dużo altów od 7 kwietnia urosła 50-150%!
Dawno nie było czerwonego Binance gdzie wszystko jest na dużym minusie.

// Właśnie o tym pisałem ;)
Ostatnio zmieniony sobota, 24 maja 2025, 01:47 przez DjVegas98, łącznie zmieniany 1 raz.
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 23 maja 2025, 22:13

Nasz butny whale ma likwidacje na 105k$, weekend, mała płynność, nie zdziwi mnie jak po niego finalnie pójdą:

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » sobota, 24 maja 2025, 00:11

ergorg pisze: piątek, 23 maja 2025, 13:58Trump wyskoczył z cłami na EU. Chyba koniec wzrostów na jakis czas.
Temat ceł na EU nie ma przecież żadnego znaczenia, co jak co ale na tradycyjnym rynku i jego zależnościach to nie za bardzo się znasz

Dodano po 56 sekundach:
ergorg pisze: piątek, 23 maja 2025, 22:13Nasz butny whale ma likwidacje na 105k$, weekend, mała płynność, nie zdziwi mnie jak po niego finalnie pójdą:
W niedzielę bardzo często też jest pompa, więc...nowe ATH?

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
-1

Postautor: KingKanPL » sobota, 24 maja 2025, 06:21

Nam w zamkniętym gronie udało się wymierzyć prawidłowo lokalny szczyt i możliwość obsuwy do 107, każdy widzi to co chce widzieć przez pryzmat swoich pozycji, najważniejsze w tej zabawie to zachować obiektywizm SL i nie grać na dźwigniach takich jak corso

Mój obecny wynik to około 1000% przy dźwigni X1 X2 DT rozgrywanie impulsów wzrostowych i spadkowych
Obecnie tworzę materiał dla innej grupy odbiorców póki co 70% zysku
Co do kursu lokalne podbicie od 6 do 108880 i albo w zależności od struktury świec robią podejście pod około 50% body wczorajszej 109700 i odrzucenie i 102300 albo sięgają po pełen zasieg impulsu po czym robią rzeźnie

Z takich protipow to ja na X1 w pippin od 0,0269 na 4% up z tego miejsca SL 3%

Powodzenia

Weteran
Reputacja postu: 
4

Postautor: adamjttk » sobota, 24 maja 2025, 11:02

Chcialem tylko napisac --> zerknijcie na ankiete
Znakomita wiekszosc (44%) uzytkownikow tego forum dobrze wytypowala majowy kurs BTC

Kopalnia wiedzy i swietne miejsce w internecie!

Wróć do „Przedszkole”