Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: KingKanPL » czwartek, 15 maja 2025, 15:44

Ja podobnie jak godstar wrzucałem tutaj nawet serie zrealizowanych wyplat, jeśli chodzi o predykcje to ja uważam, że nie zrobimy 200k przy prowzorstowym nastawieniu wychodzi mi z mierzeń już mówię ile
O jakie pytanie chodziło @łabondź2020

Max jaki mi wychodzi przy dobrych wiatrach 126k za btc
Nastawiam się bardziej na spadek do okolic 71 obecnie, zostaje im w zasadzie przedziurawienie podłogi na 100 i reszta pójdzie gladko

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » czwartek, 15 maja 2025, 17:38

KingKanPL pisze: czwartek, 15 maja 2025, 15:44przy dobrych wiatrach 126k za btc
Do konca czerwca tyle lykniemy kolego :>
KingKanPL pisze: czwartek, 15 maja 2025, 15:44Nastawiam się bardziej na spadek do okolic 71 obecnie
Eee tam, bylismy przed chwila na 75k, kto mial sie wyprzedawac ten sie wyprzedawal.
Reakcja zakupowa widziales jaka byla, wyciagneli to moment.
Saylor nie nadazy pozyczac kolejnych miliardow jak bedziemy sie znowu w kierunku 70k zblizac ;)
Ja tez bardzo chetnie jeszcze sie na 70-75k w 2025r obkupie ale mysle ze ten pociag juz odjechal, moze wrocimy do niego pod koniec przyszlego roku jak najpierw 180-200k zobaczymy na kursie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » czwartek, 15 maja 2025, 19:28

everman pisze: środa, 14 maja 2025, 18:43liczne zwody w tej konsolce, to powróżę jakiś scenariusz
- i h..... siadlo

to teraz tarota 8-)
Ostatnio zmieniony czwartek, 15 maja 2025, 19:29 przez everman, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
1

Postautor: bogdan19955 » czwartek, 15 maja 2025, 19:28

Jakieś mam przeczucie że grubszy volumen w tym tygodniu wjedzie wskazujący kierunek na najbliższe miesiące. Nie zdziwi mnie +30,40% dzidka up na dość szybkim timeframe czas na flashcrash ale w górę.

Trump już poustawiał wizyty w europie na końcu maja początku czerwca aby podtrzymywać trend, zacznie bronić nato itp. Putin natomiast na koniec sierpnia / początek września robi koncert

Moskwa planuje zorganizować latem tego roku „koncert pokoju” na Placu Czerwonym, aby uczcić zakończenie wojny na Ukrainie.
Piosenkarz Al Bano powiedział włoskiej agencji Ansa:
„Otrzymałem wspaniałą wiadomość od człowieka, który był moim impresario w Rosji i który zorganizował mi cztery występy przed Putinem. Powiedział mi: „Bądź gotowy pod koniec sierpnia lub na początku września, ponieważ zamierzamy dać koncert w imię pokoju”.
Al Bano powiedział agencji, że „z wiadomości, które wszyscy widzieliśmy, z rozmowy Putina i Trumpa wynika, że ​​coś się wydarzyło i wydarzy”:
„Przekażę ci to, co powiedział mi mój menedżer, a ponieważ nigdy nie popełnił błędów w naszej współpracy, tym razem będzie tak samo. Koncert pokoju odbędzie się na placu Czerwonym w Moskwie. To wspaniała wiadomość”.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 15 maja 2025, 20:36

wyleczyłem się z fraktali, ale czasem ciężko się powstrzymać

zwłaszcza, że miałoby to sens :)

w byczym scenariuszu

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » czwartek, 15 maja 2025, 20:53

To wybicie teraz to raczej tylko czyszczenie shortów których sporo się na otwierało w ciągu dnia na dole konsoli.

Dodano po 5 minutach 3 sekundach:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » czwartek, 15 maja 2025, 21:08

bogdan19955 pisze: czwartek, 15 maja 2025, 19:28Piosenkarz Al Bano powiedział włoskiej agencji Ansa:
„Otrzymałem wspaniałą wiadomość od człowieka, który był moim impresario w Rosji i który zorganizował mi cztery występy przed Putinem. Powiedział mi: „Bądź gotowy pod koniec sierpnia lub na początku września, ponieważ zamierzamy dać koncert w imię pokoju”.

Naprawdę na różnych rzeczach przez ostatnie kilkanaście lat ludzie opierali swoje predykcje ceny Bitcoina, ale to jest w top 5 :lol:
Otworzyłbym longa, by uczcić pana Bano, gdyby nie to że od 2 lat jestem zapakowany na maxa ;)

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » piątek, 16 maja 2025, 00:26

KingKanPL pisze: czwartek, 15 maja 2025, 12:25
KingKanPL pisze: środa, 12 marca 2025, 15:53 A ja otworzyłem szorta na ekstremalny dźwigni X5 z 81 629 SL na 82 260 take profit na 79 128

Jeśli nie będzie żadnej reakcji popytowej na 79 700 zmieniam TP na 76 z hakiem no bo wtedy moim zdaniem pierdolnął przytupem pod okolice 75 i będzie wyciąganko
Ja i godstar od okolic 105 wyznaczaliśmy dołek w okolicach 75-71.7 rozumiem ludzi którzy podważają e pewnym sensie to co pisze, ale uważam, że mam dużą wiedzę i bardzo dobrze wykorzystuje narzędzia do analizy technicznej

Jest też gdzieś post w którym tłumaczyłem, że świeżaki powinny nie czytać głupot i słuchać koniecznego który jedyne większe pieniądze jakie zarobił zarobił u brokera ale nie powie tego swoim fanom
Ja tym swiezakom napisałem że powinni czekać na spadek Eth do okolic 1600 i nie przejmować się spadkiem nizej bo powinni wyciągać i tak nawet jeśli dojdzie do shakeoutu w okolice 2700

Zgadzałem się z predykcja ergorga że walną w 105-106 i powinna być korekta jak głęboka zobaczymy jak już potwierdzą

Czytam forum bo są ludzie którzy robią coś dobrego i coś złego i Ci co się mylą ale wysuwają jakieś predykcje sentyment itp są też bardzo istotni bo dzieje się to wszędzie na większą skale

Dzisiaj czekamy na potwierdzenie pogłębienia korekty, wierzę że rynek da zarobić nawet takim ludziom jak corso socjolog i reszcie hazardzistom jeżeli tylko będą cierpliwi i przeczeka burze lądując się za eth na spot X1 w okolicach 1088

Wg mojej analizy każdy cierpliwy za około 3-4 lata będzie mógł sprzedać Eth w okolicach 9k
Jeśli uda się zakupić za tyle to nawet jeśli korelacja z ceną obecna BTC zmiecie Eth do 500-800 to wystarczy kilka msc by realizować zysk w okolicach 3500 los albo matematyka da wam zarobić 300%

Miałem tego nie pisać zachować dla mniejszego grona, mam nadzieję, że zrobicie choć raz w roku bilans dodatni, ja robiłem ogromne zyski od 2013 do 22, później niestety zacząłem.sie zmagać z choroba, gdyby nie to nadal miałbym syndrom Boga i drwil z ludzi

Obecnie jest w trakcie projektu, jak uda mi się uzbierać określoną ilość ludzi, będę robił streaming, pokazywał od A do Z jak zarabiać pieniądze
W formie testu robię 117 transakcji jestem na 86 zostało 31, obecny wygenerowany zysk 500%
Pozdrawiam
Pozdrawiam i życzę powodzenia
odnośnie ETH - a zrobiłeś analizę albo przewidziałeś to że eth może upaść przez centralizację grupy osób w obszarze vitalika i jego durnych i nie przemyślanych decyzji ? szczególnie że eth wyrosło dużo konkurencji a sam vitalik nie ma pomysłu na obniżenie kosztów głównej sieci . 9 k na 4 lata dla eth to jest cholernie słaby wynik w porównaniu z obecnym kursem. to jest cholerna niepewność, a czekanie na spadek do 900 usd aby mieć za 4 lata x 10 to jest ryzykowna gra bo jak eth spadnie do 500 to moim zdaniem może się nie podnieść do 9 k za 4 lata. za to BTC x 10 w ciągu 4 lat jak najbardziej od obecnego kursu - jest dla mnie pewniejsze dla btc niz eth tak szczerze mówiąc. więc tak z ciekawości pytam czy bierzesz pod uwagę czynniki ekonomiczne względem analizy technicznej...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 16 maja 2025, 06:22

no już kanaliku, idź spać, jesteś zmęczony

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » piątek, 16 maja 2025, 07:20

@mess_on_a_mission, jeszcze mogą pociągnąć do czerwonej:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 16 maja 2025, 08:18

@ergorg pewka. dla mnie to już byłby bardzo byczy sygnał zwiększający szansę na atak na ath z marszu bo byłaby spora szansa na wyjście z tego kanału górą

Wtedy mogłoby się rozrysować coś takiego np.

póki co już trochę zakręca w dół, więc jak dół to jest szansa. ale byki walczą

ew. 100 k i up?

SVG Image

pomocniczo eth, wyszło z flagi, więc wygląda ok, ale często w takim miejscu lubi wracać, więc obserwuję. pod czarną po zawodach

SVG Image

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 16 maja 2025, 11:40

Dziwny moment mamy na wykresie imho (!)

Wydaje mi sie, ze retail generalnie nie jest zbyt chetny do kupowania BTC obecnie powyzej 100k USD

Ci bardziej kumaci wiedza, ze mamy koncowke cyklu, ze statystycznie czeka nas ostatnia, szybka laga do gory i obecne zakupy to juz jedynie dostarczanie liquidity dla tych wszystkich co kupowali po 15-100k$ (w tym cyklu) badz jeszcze taniej (w poprzednich cyklach)
Do tego wysokie stopy procentowe i brak taniego pieniadza nie zacheca szczegolnie do inwestowania w ryzykowne aktywa (a takim jest i jeszcze dlugo bedzie postrzegany BTC)

Jedyna nadzieja na chwile obecna to instytucje, a te poki co zasysaja wiekszosc BTC OTC i ok, moze kiedys bedzie jakis supply shock ale poki co go za bardzo nie widac, z roznych danych wynika ze na gieldach jest skitrane nadal ponad 2M BTC wiec mnostwo.

Jedyna szanse na retail i "stupid money" i fomo upatruje w szybkiej ladze do gory, conajmniej na 150k w ciagu kilku tygodni, wtedy ani cykl, ani stopy procentowe nie beda mialy znaczenia bo w ludzi jak od zawsze uderzy zwykla ludzka chciwosc, dostana jak zwykle malpiego rozumu.

Jestem BARDZO ciekawy jak sie rozegra drugie polrocze 2025 i kolejny rok w swietle tego co robi Trump, co robi Saylor, co robi Blackrock.

Początkujący
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
3

Postautor: jack_btc » piątek, 16 maja 2025, 12:20

adamjttk pisze: piątek, 16 maja 2025, 11:40Jestem BARDZO ciekawy jak sie rozegra drugie polrocze 2025 i kolejny rok w swietle tego co robi Trump, co robi Saylor, co robi Blackrock.

Z perspektywy czasu widzę wyrazną zmianę w strukturze uczestników. Wejście instytucji takich jak BlackRock świadczy o dojrzewaniu tego rynku. Coraz więcej kapitału pochodzi z profesjonalnych źrodeł, co przekłada się na mniejszą zmienność i bardziej przewidywalne reakcje. Z punktu widzenia otoczenia makroekonomicznego widać rosnące oczekiwania na obniżki stóp procentowych. Choć banki centralne są nieprzewidywalne, presja gospodarcza i polityczna działa w kierunku łagodzenia polityki pieniężnej. W takim środowisku BTC zyskuje na atrakcyjności jako aktywo spekulacyjne i potencjalne zabezpieczenie przed dewaluacją pieniądza. Technicznie obserwuję poziom 106k jako istotny próg psychologiczny i sygnałowy. Jeśli dojdzie do jego trwałego przebicia przy zwiększonym wolumenie, planuję zwiększyć ekspozycję. Na ten moment nie widzę przesłanek, aby podaż miała istotnie przewyższyć popyt. W dłuższej perspektywie trend wzrostowy pozostaje nienaruszony, choć zawsze zakładam scenariusze alternatywne i trzymam się zasad zarządzania ryzykiem.

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
1

Postautor: łabondź2020 » piątek, 16 maja 2025, 15:00

adamjttk pisze: piątek, 16 maja 2025, 11:40Do tego wysokie stopy procentowe
Brak korelacji jeśli chodzi o wzrosty, zresztą popatrz teraz, czy btc pompował aktualnie przy niskich czy wysokich stopach procentowych... Ludzie powtarzają bezmyślnie jak mantre stopy procentowe a nikt nie kwapi się tego sprawdzić na podstawie danych historycznych

Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
adamjttk pisze: piątek, 16 maja 2025, 11:40Jestem BARDZO ciekawy jak sie rozegra drugie polrocze 2025 i kolejny rok w swietle tego co robi Trump, co robi Saylor, co robi Blackrock.
Jak dla mnie idziemy zgodnie z cyklem i widzę podobieństwa do 2017r

Dodano po 14 minutach 54 sekundach:
KingKanPL pisze: czwartek, 15 maja 2025, 15:44O jakie pytanie chodziło @łabondź2020
O to: "Podziel sie swoimi projekcjami - BTC, alty - na ten cykl (Q4 2025), na kolejny rok 2026 (halvingi dalej w grze?) i czego sie spodziewasz w kolejnym cyklu - jakie ATH, jakie ATL. Wtedy sie fajnie weryfikuje takie posty."

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
1

Postautor: tomoro » sobota, 17 maja 2025, 00:10

https://news.bitcoin.com/jpmorgan-predi ... cle-shift/

Obecnie zasoby zlota sa warte globalnie 20T, bitcoin na dzis dzien ~2T
Jesli nastapi tak jak przewidauja analitycy z JP Morgan, to niedlugo nastapi znaczny transfer kapitalu zloto > BTC
Co by bylo gdyby zloto zdropowalo 10% kapitalu z 20T do 18T, zas 2T pofrunelo do BTC?, bedzie 200k (4T marcetcap)? sadze ze wecej, bo pamietajmy w obrocie jest max 40% btc, reszta lezakuje long-term, wiec w takim scenariuszu 400k nie wydaje sie takie irracjonalne. Jak rakieta odpali, to bedzie ostro, ja sobie wyobrazam mordege to 150K a potem ostro FOMO w mediach. Moze to byc najlepszy rok, po tych kilku latach mielenia.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
2

Postautor: everman » sobota, 17 maja 2025, 09:31

Patrząc z bliska, nie rozpędzając się z fantazja na jakieś większe wzrosty, wyjście z konsoli obstawiał bym górą i potem bardziej zdecydowany zjazd w dol, żeby uwięzić pozycje.

np. tak i w zasadzie pokrywa sie to z predykcja @ergorg bo to calkiem fajna predykcja

SVG Image

ponadto jest tu co kosić po drodze

SVG Image

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » sobota, 17 maja 2025, 11:23

@everman może być. kroi się tójkącik, ideolo jakby wyszli niego lekko dołem na fejku i później up. jedynie w tym wariancie nastawiałbym się jednak na DT i nic więcej

SVG Image

eth
Spoiler:
mess_on_a_mission pisze: piątek, 16 maja 2025, 08:18 pomocniczo eth, wyszło z flagi, więc wygląda ok, ale często w takim miejscu lubi wracać, więc obserwuję. pod czarną po zawodach
SVG Image
SVG Image

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sorryman » sobota, 17 maja 2025, 13:24

Dopiero się zarejestrowałem, ale czytam Was od lat i ze zdziwieniem odkrywam codziennie na nowo, że nikt tutaj nie bierze pod uwagi zwykłej inwestycyjnej psychologii. Wiemy, że moc jest w Wallstreet i chyba zgodzimy się, że to są doświadczeni inwestorzy.
A w krypto to nawet babcia z zieleniaka, ta babcia oczywiście co zainwestowała w krypto, wie, że hossa będzie do jesieni.
Czyli chłopaki z Wallstreet kupią od tych wszystkich geeków bitcoiny na szczycie po to, aby potem spadło zgodnie z cyklem, bo przecież jest cykl, co nie?
Co może pójść nie tak?
Hossa jest pewna.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » sobota, 17 maja 2025, 16:57

Hossa na BTC trwa juz 15 lat jak nie zauwazyles.
Jestesmy 5% od ATH
Saylor to tez Wallstreet, widzisz go sprzedajacego za miesiac?
W US retail czesto kisi bez wzgledu na cykle bo nawet zakup stabli zeby przeczekac cykliczny bearmarket to automatyczny podatek dochodowy do realizacji

Zgadzam sie jednak co do meritum, tlum musi zostac wyleszczony, ale imho wyleszczenie bedzie w druga strone, 130-150k znawcy cykli beda sie wyprzedawac jak szaleni liczac na odkupienie za rok po 50-60k a mozemy sobie po tych 150k rosnac w 2026 i 27 np do 250-300k powolutku z malymi 30% korektami od czasu do czasu. To by byl prawdziwy kwik starych wyjadaczy wtedy i mindfuck co z tym dalej robic, zostac bez BTC czy wsiadac po 200k w przyslym roku np

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 319
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » sobota, 17 maja 2025, 18:38

@Sorryman Nie stanie się tak, że na koniec teoretycznego okresu cyklu zabraknie chętnych do zakupu. Wtedy bowiem pojawi się narracja, że cykle się skończyły i krypto będzie ciągnięte przez niskie stopy, co sprawi, że ludzie będą dalej kupować, nawet po cenach rzędu 150-200 tysięcy, licząc na osiągnięcie 300 tysięcy w kolejnym roku.

Co więcej, nie możemy być niczego pewni – może faktycznie hossa będzie kontynuowana w 2026 roku.

Dlatego właśnie zawsze, nawet teoretycznie pod koniec cyklu, znajdą się chętni do zakupu.

Wróć do „Przedszkole”