Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Pleasek89 » środa, 8 stycznia 2025, 19:55

updownupdown pisze: środa, 8 stycznia 2025, 19:52na starych coinach napewno + coiny funduszowe z unlockami - na logikę nic to dobrego nie wróży ale co do altów już tu nie będę nic pisał. Wszyscy narzekają ale jak od wielu miesięcy się coś pisze to zaraz ataki i wyśmiewanie.
Spójrz na top 20 czy top 30, tam zdecydowana większość to stare coiny a na nowe mimo jakichś początkowych pompek (które pozwoliłyby im w ogóle znaleźć się tak wysoko w rankingu) nikt się już nie nabiera, bo widzi jak skończyli poprzednicy.

To masz teraz impas gdzie stare dziadki czekają aż coś się wydarzy, nie sprzedają a nowego kapitału na rynku tyle co kot napłakał a jak już się pojawia to rozprowadza się po pierdyliardzie altów, bo tak wielki masz dzisiaj wybór.

Trochę miałem nadzieję, że w tym cyklu więcej kapitału wejdzie w fundamenty/użyteczność (jak w ten nieszczęsny DOT), ale tam sytuacja wygląda jeszcze gorzej.

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » środa, 8 stycznia 2025, 20:46

updownupdown pisze: środa, 8 stycznia 2025, 13:05 W niedźwiedzim scenariuszu tak bym to widział:
Obrazek
A co tu jest niedzwiedziego ze sie tak spytam? :D
Nie dalej jak 3 tygodnie temu wybilismy ATH na 108k i teraz korekta o ~20% to niedzwiedzi scenariusz?

Do Q3 powinnismy jeszcze kilka takich korekt zlapac jezeli ma byc jak co cykl

Ps. Juz mnie nie dziwi czemu XRP tak sie mocno trzyma:

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
3

Postautor: updownupdown » środa, 8 stycznia 2025, 20:53

adamjttk pisze: środa, 8 stycznia 2025, 20:46A co tu jest niedzwiedziego ze sie tak spytam?
XD

Niedźwiedzi = spadkowy
Byczy = wzrostowy

Kreski są w dół, czyli propozycja scenariusza spadkowego. Czyli niedźwiedzi XD

Czy ja gdzieś napisałem że to koniec?

Zejście nawet poniżej 80k według mnie wcale nie przekreśla wzrostów dalej

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
5

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 8 stycznia 2025, 21:03

zacznę od klasyka

new06 pisze: piątek, 3 stycznia 2025, 15:02ależ ty marzysz o tych spadkach aż żal czytać te posty miśków w hossie

a póki co

eth going home

jak ten kanał utrzyma to będzie pięknie dla altów imo, kolejny target górna banda, korekta i blow off top po wyjściu górą

a jak nie utrzyma to 2700

SVG Image

dla byczego scenariusza na btc byczy powinien okazać się ten czerwony klin, czyli jeszcze jakiś teścik low i up

wyjście dołem imo to nie będzie 85 i up..

w sumie byłoby to jakieś pogodzenie ekipy "130 na święta" oraz "70 soon" ;)

SVG Image

updownupdown pisze:
adamjttk pisze: środa, 8 stycznia 2025, 20:46A co tu jest niedzwiedziego ze sie tak spytam?
XD

Niedźwiedzi = spadkowy
Byczy = wzrostowy

Kreski są w dół, czyli propozycja scenariusza spadkowego. Czyli niedźwiedzi XD

Czy ja gdzieś napisałem że to koniec?

ej @updownupdown jak wrzucasz jakieś kreski to wchodzisz w to po jajca aż do likwidacji, kapisz? a nie jakieś predykcje pozycje ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: updownupdown » środa, 8 stycznia 2025, 21:12

mess_on_a_mission pisze: środa, 8 stycznia 2025, 21:03ej @updownupdown jak wrzucasz jakieś kreski to wchodzisz w to po jajca aż do likwidacji, kapisz? a nie jakieś predykcje pozycje
XD
Nawet wrzuciłem tu ostatnio skromną pozycje.
Generalnie to trzeba odróżnić dywagacje, możliwe scenariusze od tego co gramy. To jest zasadnicza różnica. Rozpisywanie scenariuszy może być przydatne aby mieć ogląd na sytuację, a jak już to rozgrywamy to nasza sprawa. I mimo że dopuszczam możliwość zejścia poniżej 80k to nie zmienia to mojego spojrzenia bardziej długoterminowego. Akceptuję ten fakt że może tak się wydarzyć ale nie chcę tego rozgrywać w krótkim terminie bo według mnie więcej ryzykuję niż mogę zyskać.

@adamjttk Niedźwiedzi to spadkowy - po prostu. Trudno powiedzieć inaczej o tym że możemy zejść na 85k albo nawet poniżej 80k. Ciężko to nazwać scenariuszem wzrostowym czy też byczym mówiąc o krótkim terminie :lol: To że korekty są normalne to wiadomo. I nawet takie zejście byłoby zdrowe, czy będzie, sam jestem ciekaw.

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » środa, 8 stycznia 2025, 21:13

Co mnie bardzo cieszy, ze na koniec dnia mamy bita za 94k$ a fear&greed jest na poziomie 54. to niebywale,
Znaczy sie, ze mamy jeszcze wiele, wiele miesiecy, zeby rokrecic w tym roku prawdziwe fomo.
Poki co zgadzam sie w 100% z kolega Pleasek - ten cykl jest taki nudny i wymeczony, ze gdybym nie mial zaladowanych toreb to bym na kurs raz na miesiac zerknal bo nic sie na nim nie dzieje, emocje jak na jakiejs gieldzie co jest kuriozum. Wiecej funu bylo z obserwowania nvidii szczerze mowiac, co kwartal przy wynikach bylo grube hopium.

Co mnie bardzo martwi to to, ze widze, ze etfy i Saylory wrzucaja dziesiatki, grube DZIESIATKI miliardow dolarow zywej gotowki a kurs BTC reaguje na to tak apatycznie ze az sie odechciewa.

Jak tak bedzie wygladal caly ten rok i nie nakreci sie zadne wieksze fomo i dobijemy w wielkich bolach do np 150k to nawet nie bedzie mi sie chcialo sprzedawac moich toreb btc i szukac lepszego wejscia, olewam juz wtedy cykle i sie nastawiam na wieloletnie instytucjonalne ssanie i bede traktowal torby jako wieloletnia, niespekulacyjna inwestycje.

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: updownupdown » środa, 8 stycznia 2025, 21:21

adamjttk pisze: środa, 8 stycznia 2025, 21:13to nawet nie bedzie mi sie chcialo sprzedawac moich toreb btc
Ja tak robie, nie zamierzam sprzedawać przez wiele lat. I polecam takie rozwiązanie jeśli nie potrzebujemy tych pieniędzy bo mamy np. inne źródła dochodu. Ale dobrze się przygotować mentalnie na ból bessy oraz to że może korcić coś kombinować. I ja sobie jako takie zajęcie poboczne wymyśliłem - shity, gdzie mogę się wyżyć :twisted:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 8 stycznia 2025, 22:10

updownupdown pisze: środa, 8 stycznia 2025, 21:12
mess_on_a_mission pisze: środa, 8 stycznia 2025, 21:03ej @updownupdown jak wrzucasz jakieś kreski to wchodzisz w to po jajca aż do likwidacji, kapisz? a nie jakieś predykcje pozycje
XD
Nawet wrzuciłem tu ostatnio skromną pozycje.
Generalnie to trzeba odróżnić dywagacje, możliwe scenariusze od tego co gramy. To jest zasadnicza różnica. Rozpisywanie scenariuszy może być przydatne aby mieć ogląd na sytuację, a jak już to rozgrywamy to nasza sprawa. I mimo że dopuszczam możliwość zejścia poniżej 80k to nie zmienia to mojego spojrzenia bardziej długoterminowego. Akceptuję ten fakt że może tak się wydarzyć ale nie chcę tego rozgrywać w krótkim terminie bo według mnie więcej ryzykuję niż mogę zyskać.
odpisuje tu bo nie mam juz punktow reputacji jako zolty “kurczak” zeby dac plusa :D ale to bylo tak tylko dla beki w kontekscie najostrzejszych w tym piorniku niebieskich i pomaranczowych kredek sugerujacych, ze na spadkach w hossie to sie nic tylko zerujesz bo przeciez zarobic sie nie da, a juz jak wrzucasz predykcje to win albo smierc, wiadomo :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 858
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » środa, 8 stycznia 2025, 22:59

...zaczynam od kropek bo tak wpierdzielam się w myśl (najebałszy sie dość pozytywnie XD), że bardzo fajnie i skrajnie działa tu sentyment. Tak jak @anagamidev wyłapuje skrajnie wychłodzone 4h rsi, tak można wyłapywać skrajnie negatywny i pozytywny sentyment. Wystarczy co jakiś czas sondować. I nie mam tu jakiś złych intencji, tylko przykładowo, jak kiedyś pisałem w trakcie fajnych wzrostów, ze zamykam pozycje i zmieniam podejście i pojawiało się sporo głosów zaskoczenia, po co to robię, tak ostatnio fajnie to było widać okiem obserwatora forum jak @KingKanPL pisał o spadkach. Tez wywołał skrajne oburzenie wielu uczestników forum. Zaorski w zasadzie tez (może trochę przedwcześnie to rozpoczął) wywołał takie skrajne emocje na X z tego co czytałem/śledziłem.
Jak tylko pojawiają sie tego typu ekstremy w sentymencie to warto korzystać - bardzo dobry wskaźnik. Wystarczy do tego przeanalizować swoje emocje, i jeżeli się to fajnie pokrywa to możemy uzyskać przewagę.

Hejt zawsze jest ślepy. Zdrófffko :)

btw Martell z Porto w proporcji 1 do 3 - poezja ;)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
0

Postautor: Arcymistrz1990 » środa, 8 stycznia 2025, 23:04

Cena po raz 4 od ATH reaguje popytem i jest broniona przed dalszymi spadkami w zielonej strefie.

Nie mam jakiegoś silnego przekonania (przewagi), że zielona strefa nie zostanie niebawem rozjechana, ale dopóki cena nie wybiła zielonej strefy to uważam, że większe szanse są na dalsze wzrosty. Przydałoby się zamknięcie świecy 1D z jak największym cieniem, powyżej 95 000 USD.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
1

Postautor: Hoyden » środa, 8 stycznia 2025, 23:35

ale marudzenie się zrobiło na forum , łohohoho . Btc idzie jak po sznurku a tu już armageddon bo spadł trochę znowu, jakby nikt nie pamiętał jakie spadki w hossach były... Realizuje się jednak pewien scenariusz odnośnie chyba tego co podawałem wcześniej - przesuniecia w czasie wykresu ze stycznia 2021 . sam obstawiałem że tego drugiego flash crasha nie będzie ,a raczej dołka ale jednak - wygląda na to że ktoś chce go zrealizować . No Zaorski albo to wyczaił, albo ma fuksa wyjątkowo (chociaż jakby wiedział o tym to by walnął shorta od 108 a nie teraz .. ) ale i tak nie powinniśmy spaść niżej niż te 92 tys - tam jest za duży opór. Najbardziej w dupę dostaje oczywiście Pan Ether ... Oczywiście można się zasłaniać tymi informacjami o tych danych z USA, o tym że ludzie spanikowali - a tam w tych danych nie ma nic złego - omawiał je koles z Kryptoraport . A to ma się nijak do rzeczywistości bo azjaci też dumpują btc w tym spadku tylko słabiej, a powinni skupować w takim razie to wszystko . Cóż... jeżeli ten wykres się realizuje to robimy ten drugi dołek zaznaczony na czerwono , ze szczytem na 108 a potem podwójnym zjazdem o ok 20 % w dół. Co ciekawe jeżeli scenariusz ma się zrealizować w takim wykonaniu to drugi dołek jest ciut niższy niż pierwszy i możemy zjechać nawet niżej niż 92 tys, gdzie moj znajomy od giełd wyznacza dołek już teraz dla eth na pozimie 2900 ... a potem ho siup do góry na nowe ath w ciągu 2-3 tygodni. czyli jeszcze 1-2 dni spadków i tyle. Można teraz sobie gdybać czy zaprogramowane algorytmy i ludzie tak graja na giełdach że to się realuzuje co 4 lat non stop w podobnym schemacie.....
Obrazek

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1

Postautor: pael » środa, 8 stycznia 2025, 23:43

Chcialoby sie blackrocka, powszechnej akceptacji i zarazem wzrostow po 50% dziennie, co jeszcze podac do tego, kawior?

Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » środa, 8 stycznia 2025, 23:43

Też nie widzę tutaj nic niepokojącego , a jedynie rozstawione siaty na te 8 i 7 z przodu bo chciałem sobie coś dorzucić , jak koledzy wyżej pisali rozbudzili apetyty , a tu nic. Osobiście liczę że się jeszcze zdarzy zwalić , jednak jak ja zaczynam na coś liczyć hah...Z innej beczki . Zobaczcie rentowność obligacji w USA ostatnie 10 lat. Jak już ktos lubi kreski to tam taki potrójny szczyt się wyrysował. I gdy to się złamie w dół .... Oczywiscie to tylko gdybanie, ale gdyby trochę pieniędzy poszło w aktywa ryzykowne, a tam trochę kapusty leży..Tak czy siak nieważne w którą stronę to będzie chyba najciekawszy rok od 21. Powodzenia

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » czwartek, 9 stycznia 2025, 00:35

słuchajcie, tak serio - szykuje się naprawdę ciekawy okres dla krypto a teraz to wyjebka dla paniki i obniżenia kursu dla grubych rybek. Dolar jest SZTUCZNIE pompowany teraz do góry na świecie aby zwalić go jak trump obejmie stołek - wspomnicie moje słowa jak przyjdzie kryzys na rynkach kapitałowych i na dolarze w połowie tego roku - ja nie straszę to jest logiczne, silny dolar to dla BTC zwykle był okres spadkowy, do tego też te obligacje - ja się pytam a jakim k!@#$% cudem to tak wysoko rentowne jest przy tak słabych wynikach gospodarczych USA co ? przecież tam jest recesja no to skąd te wyniki co ? manipulacja moim zdaniem tak duża że to musi pierdolnąć, no nie ma siły. Szykują się grube zakupy lada moment przez ludzi dzięki oddaniu kasy z FTX - super dla nas bo oni będą oddawać TYLKO (ponoć ? ) usd czy tam usdt a nie krypto :-) I tu prawdopodobnie dzięki temu alt sezon się trochę odpali bo ludzie pewnie wejdą w jakieś gówno-coiny bardziej niż w btc jak to zwykle bywa aby zrobić więcej X-ksów . Mnie tak naprawdę zastanawia ten kryzys na dolarze w tym roku i to co zrobią rynki kapitałowe - gdzie te skubane chciwe żydowskie mordy uciekną - to będzie ciekawe - do złota tylko i jakiś innych sensownych aktywów czy też do BTC :)

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: kamilgen » czwartek, 9 stycznia 2025, 01:52

Nie tak sobie wyobrażałem styczeń. Torby dalej trzymam mimo że boli już drugi miesiąc ;p. A miało być tak pięknie a jest jak zawsze :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » czwartek, 9 stycznia 2025, 07:44

@ergorg
Czy ja dobrze slyszalem pod koniec ostatniego YT u kyudo ze kupiles/dokupiles LTC?
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » czwartek, 9 stycznia 2025, 09:10

@domator, tak, nie jakąś dużą pozycję ale bet jest taki, że wejdzie tam ETF a LTC ma śmieszny market cap rzędu 10mlrd co by nieźle wybiło cenę.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kiwajakotako » czwartek, 9 stycznia 2025, 09:24

Departament Sprawiedliwości otrzymał zgodę na sprzedaż Bitcoinów o wartości 6,5 miliarda dolarów pochodzących z przejętych aktywów Silk Road.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » czwartek, 9 stycznia 2025, 09:49

ergorg pisze: czwartek, 9 stycznia 2025, 09:10że wejdzie tam ETF a LTC ma śmieszny market cap
o ile wiem skladali w pazdzierniku wiec plus 240 dni to moze byc po bance :-)
Ale pomysl mi sie podoba. Dzieki.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » czwartek, 9 stycznia 2025, 09:50

Kiwajakotako pisze: czwartek, 9 stycznia 2025, 09:24Departament Sprawiedliwości otrzymał zgodę na sprzedaż Bitcoinów o wartości 6,5 miliarda dolarów pochodzących z przejętych aktywów Silk Road.

^a moze Trump przeniesie to w rezerwe?

@Bitmar daloby sie zupdateowac forum na linki x.com, nie tylko twitter.com?

Wróć do „Przedszkole”