Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4564 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4562
- 4563
- 4564
- 4565
- 4566
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 173
Postautor: 88duguid » niedziela, 5 stycznia 2025, 21:00

88duguid
- Początkujący
- Reputacja: 194
Postautor: pomocny » niedziela, 5 stycznia 2025, 22:17
taaaspamatorek pisze: ↑ niedziela, 5 stycznia 2025, 20:35A takie pierdu pierdu, to typowe polaczkowo. A ze koles nie jest w ciemie bity i nie wali na przeczucie to mozna zrozumiec, jak sie przyjrzy apartamentom na zlotej - rozjebal, develow + panstwo (ukazal monopol i patologie), za jednym strzalem. Z drugiej strony kasy nie wyrzucil na rynku - tylko sam sobie zmienil zasady. Nich kazdy wyciagnie wnioski sam.
każdy sobie zdanie wyrobił - bez względu na to ile inwestuje
najpierw "znikła" kasa z poola BSB

potem dziwnym zbiegiem okoliczności - chyba jest korelacja z kolejnymi nieudanymi shortami - został sprzedany apartament złoty.
i kolejne shorty....
gdyby były udane, to pewnie internet by zaćżął "plonąć" z tego powodu

skoro nie płonie to...każdy sobie dopowie

nie, nie stawiam w drugą strone. Tylko tyle i aż tyle - dla mnie to taki typ zachowania, które kiedyś było powszechnie wyśmiewane, niestety dzisiaj stało się chyba standardem xD
pomocny
- Weteran
- Reputacja: 948
Postautor: adamjttk » niedziela, 5 stycznia 2025, 22:53
"If used constantly, 1GW would consume as much energy as around 800,000 homes, which on average consume 11,000kWh per year."
Maja rozmach skur****

A sytuacja polityczno-ekonomiczna taka, ze lepiej pozyczac miliardy, kupowac BTC i hodlowac zamiast kopac.
adamjttk
- Początkujący
- Reputacja: 149
Postautor: Hoyden » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 00:30
eee...ty tak na serio ? Pokazałem jak ludzie reaguja na tego pajaca Zaorskiego - tak pajaca - jeżeli chodzi o jego megalomanię w pokazywaniu że on wiecznie w shortach chodzi i dzięki temu ma kupę kasy - nie , nie ma. Dlatego się z niego śmieją już i mają rację . On się rynku krypto nie powinien tykać od początku , a właściwie od momentu jak przegrał zakład ze Szczepanem Bentynem (którego znam osobiście ) w 2017 r odnośnie kursu bitcoina, a znasz szczegóły zakładu ? bo ja znamspamatorek pisze: ↑ niedziela, 5 stycznia 2025, 20:35 @Hoyden ta... a ta polowa polski co sie z niego smieje, to sa mega inwestory, ktorzy zaladowali w gielde 0,0001 tego co onPograli tyle i za takie sumy, ze oczywicie chwala sie tym i podaja strategie, ktore mozna ladowac w ciemno
Baa... live'y prowadza co by ich mozna bylo sprawdzic i ie podpiac
Kolo podal, ze shortuje, ok. Tyle i az tyle. Jak ktos ma inne zdanie to rozsadnie zapyta o ARGUMENTY. Poda lub nie poda i wtedy mozna dalej gadac.
A takie pierdu pierdu, to typowe polaczkowo. A ze koles nie jest w ciemie bity i nie wali na przeczucie to mozna zrozumiec, jak sie przyjrzy apartamentom na zlotej - rozjebal, develow + panstwo (ukazal monopol i patologie), za jednym strzalem. Z drugiej strony kasy nie wyrzucil na rynku - tylko sam sobie zmienil zasady. Nich kazdy wyciagnie wnioski sam.
Ja, jezeli jaki koles grajacy od lat, laduje wiele baniek w strone przeciwna, nie sprawia, ze sie usmiecham ani wysmiewam, tylko mam dodatkowy impuls aby jezcze raz sprawdzic strategie - tyle i az tyle.
Klauny zrobia z tego show i posmiewisko, rozsadny czlowiek pomysli, upewni sie - tyle i az tyle. A jak dziala krypto to ten koles wie... jak dzialaja pieniadze tez... po drobne ze "szkolen" sie nie schyla pomimo, ze podejrzewam, ze polowa tych smieszkujacych klaunow siedziala by u niego przed tablica, gdyby byla taka mozliwosc. Koles sie prezesem polskiej izby bitcoina nie smie nazywac... a byli tacy naganiacze z "zlotym" rownaniem.
Chcesz wysmiewac - podaj ile stawiasz w druga strone. Inaczej nawet maski klauna nie zalozysz, no bo przeciez przed lustem to po co, konto sie najwyzej zmieni.

Co ciekawe , bo piszesz o nim że to jakiś guru giełdy - a proszę cię, dobrze rozgrywa światowe indeksy ale jakoś ostanio mu nie wychodziło nawet to. umie dobrze w politykę i trendy tzn dobrze gada ale sam tego jakoś nie wykorzystuje bo on ciągle by tylko rynek shortował , no i po to postawił tą swoją spółkę Big Short Bet. I co w tej spółce ? ano zgromadził nie swój kapitał, dzięki fali znajomości swojej osoby i świata biznesu, a potem się okazało żę tym kapitałem po cichu grał na Krakenie nie mówiąc nic wierzycielom bo wcześniej spółka generowała ciągle straty. no kapitalnie. Ostanio podano że ten jego token stracił na jakimś tam jego ruchu znowu względem ETH. A chyba Mike Satoshi o tym mówił. I znowu spółka na stracie . Tyle tylko że to nie jego już kapitał. no fajnie się przepierdala cudzą kasę co nie , rękę może sobie Koniecznemu podać . To hipokryzja.
No ale przecież napiszesz za chwilę że on na spadkach Luny i krachu FTX w 2022 zgarnął ponad 40 baniek. Zgranął tak, bo miał wewnętrzny cynk że te spadki będą, generalnie już krąży dość ciekawa plotka że zaorski poznał grupę osób która zmówiła się na świecie aby zaatakować lunę grupowym kapitałem i zabić jej ekosystem bo komuś to nie pasowało. Z tym cynkiem to duże prawdopodobieństwo jest w kuluarach . To tak to każdy by chciał grać, czas pokazuje że ta teoria ma sens bo od czasu luny Zaor nie zrobił żadnej większej kasy już na krypto, ok kilka razy tam mu się udało coś udziabać ale generalnie przepierdolił i pozamykał większość pozycji na stracie , głownie na dziadku BTC

Z apartamentem na złotej powiem tyle - debil do kwadratu , bo jak można uwierzyć że sąd i księgi wieczyste zaakceptują 20 tyś wpisów udziałów w jednym apartamencie własnościowym co ? a do tego jeszcze dochodziła wspólnota która miała rację że nie można sobie zrobić ZOO ze wspolnoty mieszkaniowej w takim miejscu .
A co do mnie , do tej drugiej strony jak napisałeś na koniec - w sumie co to ma do rzeczy ? ale ok, ja jak już to gram longi w hossie i shorty w bessie trzymająć się trendu. Od tego mam znajomego bo ja grać nie umiem i nie lubię wykresów czytać i ich nie rozumiem generalnie. ale rozumiem trend i cykle . I teraz jest jakieś 90 % prawdopodobieństwa że rynek wyjdzie górą po tej konsolidacji, bo dane makro na to wskazują, ruchy na wall street, cykl, wiadomości ze świata itp. Może będzie mała lokalna korekta, kto wie i jak już shortować to ok ale zamykać szybko na zysku czego Zaorski NA PEWNO NIE ZROBI, bo on ma za duże ego do tego bo on zakłada zjazd do 90 i dopiero wtedy chce zamknąć tego shorta. a skończy się to jak zwykle, jak nawet btc zrobi teraz korektę to lokalnie o kilka % i zawróci i przebije 100 k. i zaorski nie zamknie shorta będzie czekać , zamknie go na stracie powyżej 100 k ....
Hoyden
- Początkujący
- Reputacja: -68
Postautor: spamatorek » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 02:39
Ja go nie znam, nie sledze (w sensie nie mam dostepu do jego codziennych zagran). Spolki sa po to aby jechaly na stracie - to jest normalny wehikul. Jezeli znalazl jeleni, no to pozostaje wierzyc, ze wrzucili na tyle malo, aby ta nauka byla owocna a nie dewastujaca.
A niby dlaczego wpis w ksiedze nie moglby zaistniec? Jakie ZOO? To rownie dobrze mozna by powiedziec, ze administracja i mieszkancy to sa debile i sami sobie szkodza. Ukazal twarz systemu - ceny mieszkan rosna wylacznie dlatego, ze panstwo ma z tego zysk (u ksiegowych jest wiecej warte) - tak bylo jest i jeszcze przez jakis czas bedzie (nie tylko u nas). Przeciez nikt normalny kto umie liczyc, nie zaplaci za materialy w tych cenach a juz szczegolnie nie za mieszkania w tych cenach. To tak jak bys kupowal polskie spolki za cena x5 - paranoja (juz nawet pomijajac polska druzgocaca demografie).Hoyden pisze: ↑ poniedziałek, 6 stycznia 2025, 00:30Z apartamentem na złotej powiem tyle - debil do kwadratu , bo jak można uwierzyć że sąd i księgi wieczyste zaakceptują 20 tyś wpisów udziałów w jednym apartamencie własnościowym co ? a do tego jeszcze dochodziła wspólnota która miała rację że nie można sobie zrobić ZOO ze wspolnoty mieszkaniowej w takim miejscu .
Jak tylko jestes gdzie zapisany, musisz za to placic, to to NIE JEST TWOJE - i zaorski to ukazal - to trzeba mu to przyznac.
Co do grania na krypto, tez wydaje mi sie ze nie bardzo radzi sobie z tym rynkiem (w innych gra mus ie lepiej).
Co do insider news, no to jest NORMA na GPW... Jezeli ktos mysli inaczej... Dlatego gram glownie na krypto. Juz pomijajc, co takie spoleczki sobie wpisuja ze maja, a co realnie maja - w przypadku prypto masz jednak tego BTC czy tam cos pomimo, ze rynek np chwilowo nizej to wycenia. A w spolkach zlote krzesla moga sie okazac zlocone i to kolorem zlotym a nie zlotem - papier przyjmnie wszystko.
Trzeba rozroznic gre na "stracie" od gry na stracie. No ale to sa w stanie zrozumiec ludzie, ktorzy cale zycie harowali i sponsorowali inicjatywy a okazuje sie, ze nie moga domknac inwestycji a biurwa kaze sobie placic za wakacje.
JA podchodze do tego tak, wycykal mnie koles - ok, trudno bylem glupszy/gorszy - wygral, jakas nauka z tego zostaje. Natomiast gra z panstwem, ktore wszystko obiecuje/reguluje a ch@ja robi poza kolejnymi haraczami wyglada u mnie tak, ze podkladam noge gdzie moge. Malo tego, najczescie problemy pojawiaja sie tam, gdzie panstwo kaze cos robic wedlug wzorca a potem to okazuje sie klapa.
Czy koles ma ego czy nie... nie mnie to oceniac, bo mi ta informacja niepotrzebna. Liczy sie wynik. To nie jest moj kumpel, a znac musialbym go pare ladnych lat aby cos ocenic. Nikt nie jest taki jaki sie wydaje, ze jest - ludzi trzeba poznac - wtedy jak jest dobrze i wtedy jak jest zle.
---
Jezeli przekroczymy 102k to zaorski powinien MOIM zdaniem powaznie przemyslec tego shorta.
spamatorek
- Początkujący
- Reputacja: 442
Postautor: updownupdown » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 09:59
Do repertuaru wałków zaorskiego dodałbym nagonkę na Mpay na szczycie razem z innym "autorytetem" wielu polaków, dzikim trenerem. KNF już się tym interesuje. Najbardziej mnie rozbawiło jak, chyba w obliczu desperacji, promował ostatnio na x shitcoina Aifun. To taka Natalia Janoszek tradingu.
Akurat traf chciał że wczoraj wziąłem L, na podobnych poziomach cenowych co zaorski rzekomo ma shorta. Co prawda miałem dużą przerwę z lewarem i nawet ostatnio z kimś na priv tu ostatnio pisałem że nie gram pozycji lewarowanych ale pozrzucałem shity z virtualsów na base i wziąłem pozycję za nie wiele znaczącą kwotę. Planuję w bessie wrócić do szybszego rozgrywania.spamatorek pisze: ↑ niedziela, 5 stycznia 2025, 20:35Pograli tyle i za takie sumy, ze oczywicie chwala sie tym i podaja strategie, ktore mozna ladowac w ciemno Baa... live'y prowadza co by ich mozna bylo sprawdzic i ie podpiac

Co do atakowania kogoś za przeciwną pozycję, zgoda, nie rozumiem tego. Niech każdy gra co chce.
updownupdown
- Weteran
- Reputacja: 2238
Postautor: miso20 » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 11:15
Art. 5 KC - "Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony". Jest oczywiste, że dzielenie (nawet bardzo dużego mieszkania) na 20 tys. osób spełnia hipotezę tego przepisu, wobec czego nie jest możliwe uzyskanie wpisu w KW.spamatorek pisze: ↑ poniedziałek, 6 stycznia 2025, 02:39A niby dlaczego wpis w ksiedze nie moglby zaistniec? Jakie ZOO?
miso20
- Początkujący
Postautor: spamatorek » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 14:17
miso20 pisze: ↑ poniedziałek, 6 stycznia 2025, 11:15Jest oczywiste,

buahahahahaha, no wlasnie typowy przyklad morona co bawi sie "lewem" w jedna zgodna dla niego wizja. To smialo przejrzyj raporty spolek ile placa podatkow i te z 0 albo niskimi podatkami zmus do zaplaty bowiem:
wy zycia nie znacie. Jacys prawnicy utrzymywani z systemu, nie naloza wam do miski. NIkt kto zdrowo trzyma sie na nogach nie gra w ich fge i nie liczy na zadne wyroki sadow. Wez Putina do trybunalu dowiezmiso20 pisze: ↑ poniedziałek, 6 stycznia 2025, 11:15Art. 5 KC - "Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony".

Tak zapominam lekow bo w ogole ich nie bioreupdownupdown pisze: ↑ poniedziałek, 6 stycznia 2025, 09:59Trzeba być amebą umysłową żeby wypisywać podobne bzdury jak @spamatorek natomiast jemu się wybacza bo leków zapomina.

Nagania... ojeju to polowe tego forum by musili zamknac, bo tu co chwila ktos wypisuje, ze tylko up i podaja jakies DOTy itp. co niby maja poszybowac

No i tym zagraniem udowodniles sobie COS na czym ci zalezalo. Musisz jeszcze cos opisywac/dodawac? Jak osiagniesz zyski takie jak zaorski albo wieksze to jasno wyniknie, ze Twoje jest na wierzchu (przynajmniej njezeli chodzi o $). Tu nei trzeba niczego wiecej dodawac ani meilic jezorem. Wlasnie pokazlaes, ze myslisz, ze biuerzesz ryzyko na klate, ze kalkulujesz i robisz to (w tym krotkim okresie) dobrze. NIC wiecej nie trzeba - zaorales zaorskiego na 100000%. NIkt ze zdrowo myslacych, nie bedzie sie przypieprzal czy masz ego, czy masz czapke z daszkim i czy znasz BTC. Kapewu?
@jahu "I co mają materiały do ceny mieszkań, gdzie decydująca jest lokalizacja czyli cena działki?" A za co stawiasz te budynki? Co myslisz ze one sa wieczne? Przejedz sie ulica i zobacz w ilu z nich bedzie trzeba wymienic instalacje, ile wyremontowac - ba sam jak kupilem mieszkanie to okazalo sie, ze sie zapada... Bo tak te matoly je wybudowaly, normalnie ci sciany w garazu i mieszkaniu pekaja - plytki odpadaja i najemca pyta WTF. Dzialka sie najesz i lokalizacja - czy jednak cos tam musi byc czy cos musi byc postawione? A na chwilowe przechowanie kapitalu sa o WIELE lepsze pomysly, bz wpisu w sw ksiedze panstwa, co kto ma, gdzie, i jak mu to zabrac. Widziales kiedys zabawy z biurwa od zabytkow? Wiesz jak w praktyce wygladaja zabawy deweloperow, co wypierdala ludzi z mieszkan, kupuje za bezcen grunty, buduje nie placac ludziom? Wiesz jak wyglaad spoldielnia mieszkaniowa i ile tam mozesz? Podaj jedno wieksze miasto, ktore tego nie ma. Aurat jestem przejazdem w poznaniu i moge sypac jak z rekawa - stary browal kulczykowej, malta (kosciol i jego grunty), numery z kupcem. I ty chcesz mi powiedziedc, ze to nie jest monopol? Nigggga plzzzzz. Rozejrzyj sie - u najbogatszych wszystko do okola do nikogo nie nalezy, bo doskonale rozumieja oni gre.
adamku "Nie nadajesz sie do zycia w spoleczenstwie z tego co piszesz, nie rozumiesz nawet co to jest wspolnota, ze jej zadaniem jest wlasnie bronic "normalnych" ludzi przed takimi pajacami jak Zaorski." ty jestes dobrym wyborca, glosujesz sobie tam co x lat w zacmieniu - niech tak zostanie:)
Bron boze nie uzywaj mozgu aby przejrzec waly z np ostatniego roku (bo po cos iegac dalej) i zobacz jak panstwo broni Cie przed "pajacami". Plac i ciesz sie

emescool "spermatorek wszystko ci odjechalo nawet mieszkania, po co te gorzkie zale tutaj wylewasz?" A ty po co mlaszczesz? Zabronic, zakazac i nakazac telewizje ogladac! Swiat bedzie wtedy piekny... albo nie...
---
Nie ma co sie oszukiwac Panowie, to forum bardzo dobrze oddaje przekroj spoleczenstwa. Ponad 60% to czerwona biurwa, siedzacaj sobie w ciepelku i jedzaca ponczusie - myslac, ze tak bedzie dalej w nieskonczonosc

Ale spokojnie w raju nie ma przestepstw, dlatego n papierku i w TV wszystko jest dobrze i dobrze bedzie

w szkole. Naprawde ono was uratuje, tylko placcie. Tatus pacil, mamusia placila, czesc z was juz nie bedzie musiala placic, bo nie bedzie niczego posiadac - obywatel DOSKONALY!
Licze na duza liczbe pieknych czerwonych minusow

Pozdrawiam ludzi myslacych (a sa tu jeszcze tacy)!
spamatorek
- Początkujący
Postautor: Hoyden » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 15:09

Hoyden
- Początkujący
Postautor: 88duguid » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 15:50
88duguid
- Początkujący
- Reputacja: 194
Postautor: pomocny » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 16:03
też tak uważam
grać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej , ale nie rozumiem obrony kogoś, kto jest oskarżany już chyba wprost o defraudację środków inwestorów.
Jeden Janusz już znalazł swoje miejsce, na drugiego też przyjdzie czas...myślę, że wystarczy tylko cierpliwie poczekać
indeksy cisną w górę, więc to wyznacza nam teraz chyba kierunek na jakiś czas...
pomocny
- Początkujący
- Reputacja: 88

Postautor: Corso » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 16:10
KingKanPL pisze: ↑ niedziela, 5 stycznia 2025, 16:53 Jakie nierozważne posty![]()
Wg ma jeśli nie zamkną 1w powyżej 100k to zaczynamy po zamknięciu 1D korektę RSI dobije do poziomu 50 przy takich cenach a cały ruch wzrostowy 1W będzie można śmiało czytać jako korektę spadków i będziemy mogli się ładować pod odreagowanie z poziomów które są czytelne i jasne dla wszystkich bo przecież teraz "to tylko" 120k plus albo 83 a ja widzę wielką możliwość test poziomów zniesień itp na poziomach 7x i dopiero zamknięcie jakiejś 1D powyżej 104 zmienia charakter ruchu i daje szansę na pro-wzrostowa figure
Vetz trzymacie się nadal z Rafałkiem za rączki

jprdl chłop od dwóch miesięcy pisze najpierw o poziomach 60k , teraz się już "zabezpieczył" i widzi tylko 70k

pewne korekty po zamknięciu 1w i inne brednie na kreskach !!
podsumowując bo czytają to też "mniej ogarnięci" LUDZIE NIE IDZIE TĄ DROGĄ !! MAMY HOSSE i nie grajcie pod prąd bo was zmiecie z planszy jak ZAORA i tego tu wyżej magica

Corso
- Początkujący
- Reputacja: 27
Postautor: Ghoad » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:00
Doradziłbym kupienie nawet za tą cene ale to by wymagało przyznania się do błędu a to niektórych boli bardziej niż strata

Ghoad
- Początkujący
Postautor: Hoyden » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:12
Hoyden
- Początkujący
- Reputacja: 186
Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:32
KingKanPL
- Początkujący
Postautor: spamatorek » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:48
reszta komentow jak zwykle bez ani jednego argumentu tylko manienie przekup na targu blablabla bla co zycie w TV ogladaja.
spamatorek
- Początkujący
Postautor: 88duguid » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:52
88duguid
- Początkujący
- Reputacja: 129

Postautor: Kiwajakotako » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 19:06

Kiwajakotako
- Początkujący
- Reputacja: 186
Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 19:19
Uważam, że niedługo zobaczymy płacz, im więcej specjalistów tutaj widzę, tym bardziej mnie to przekonuje, że to jebnie tak, że wiele osób się nie pozbiera, bo napierdala na mega dźwigniach, a "spóźnialscy" skorzystają, nie mam zamiaru się więcej udzielać, pozycję i bilans weryfikuję wszystko a tutaj możecie się poklepywać i klaskać.
KingKanPL
Ghoad
-
Strona 4564 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4562
- 4563
- 4564
- 4565