Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: 88duguid » niedziela, 5 stycznia 2025, 21:00

Ostatnio pojawił się wpis moim zdaniem świetnie pasujący do persony o której mowa wyżej . "Pycha kroczy przed upadkiem". Zgodzę się , że typ jest dojeżdżany przez armię , która pewnie w bankrollu nawet nie widziała procenta sum za które kręcił kołem fortuny. Jednak to co się aktualnie w jego temacie dzieje jest dosłownie cytatem z wpisu wyżej dotyczącym pychy. To on sam atakował masę ludzi , krzycząc hasła typu pokaż pozycję , wysmiewal wielu i zawsze był najmądrzejszy , póki los sprzyjał. Aktualnie już jest nawet chyba po upadku. Kasy to tam raczej już nie ma żadnej , skończyło się pokazywanie czy granie na żywo. Dodatkowo dochodzi szereg podejrzeń o wyprowadzanie środków z kasy pelikanów co poszli w jakiś tam jego projekt. I również chyba ta kasa została przewalona. Gdzieś tam widziałem można na żywo znaleźć , jak go typ złapał za rękę , gdzie jest eth , które zajebał pod grę. Mieszkanko również już jest historia, miała być piękniejsza bo z tym flipem to był dobry pomysł na wydłubanie kolejnych milionów na grę , jednak administracja i sąsiedzi zablokowali i sprawa się rypla, osobiście uważam, że dobrze się stało , z drugiej strony jak ktoś chciał tak wydać pieniądze jego sprawa. Tylko czekać, aż którego dnia gruchnie news , że został zatrzymany , chociaż w sumie to państwo z kartonu więc może się uda i tak źle nie będzie ;) Tak czy siak wizerunkowo jest skończony to jest fakt. Splukany i z taką reputacja ciężko będzie znaleźć środki na dalszą grę. Co do śmiania się z niego, ok zgodzę się że jest to słabe , ale nie wplatywalbym w to naszej narodowośći "polaczkowatosci" itd . bo po takich zagraniach w tym oszustwach raczej w każdym kraju byłby spalony , no może delikatnie nasze charakterki mocniej pokopią. Żeby nie było offtopowo to faktycznie facet ostatnim czasem regularnie stawia źle co do ceny BTC , więc nie ma co się dziwić , że takie tłumy aż tak drwią z tych "pozycji" , które zapewne są pozycjami z Twittera i fantazji. Co do ceny BTC mnie martwi umacniający się dolar , słaba gadka Powella i sporo niepokojących danych z różnych sektorów , gdzie faktycznie nie zdziwi mnie recesja . Wtedy wszyscy wiemy co się stanie . Będzie można się rozejść na długi czas. Pytanie czy na to pozwolą możni tego świata , czy jakoś sobie to wyprzemy i jak to mówi Powell gospodarka jest w "dobrym stanie" - skwituje - hahahaha i będzie dalej kolorowo w miarę możliwości.

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
1

Postautor: pomocny » niedziela, 5 stycznia 2025, 22:17

spamatorek pisze: niedziela, 5 stycznia 2025, 20:35A takie pierdu pierdu, to typowe polaczkowo. A ze koles nie jest w ciemie bity i nie wali na przeczucie to mozna zrozumiec, jak sie przyjrzy apartamentom na zlotej - rozjebal, develow + panstwo (ukazal monopol i patologie), za jednym strzalem. Z drugiej strony kasy nie wyrzucil na rynku - tylko sam sobie zmienil zasady. Nich kazdy wyciagnie wnioski sam.
taaa
każdy sobie zdanie wyrobił - bez względu na to ile inwestuje
najpierw "znikła" kasa z poola BSB :lol:
potem dziwnym zbiegiem okoliczności - chyba jest korelacja z kolejnymi nieudanymi shortami - został sprzedany apartament złoty.
i kolejne shorty....
gdyby były udane, to pewnie internet by zaćżął "plonąć" z tego powodu :lol:
skoro nie płonie to...każdy sobie dopowie :P

nie, nie stawiam w drugą strone. Tylko tyle i aż tyle - dla mnie to taki typ zachowania, które kiedyś było powszechnie wyśmiewane, niestety dzisiaj stało się chyba standardem xD

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » niedziela, 5 stycznia 2025, 22:53

https://www.datacenterdynamics.com/en/n ... -in-texas/

"If used constantly, 1GW would consume as much energy as around 800,000 homes, which on average consume 11,000kWh per year."

Maja rozmach skur**** ;)

A sytuacja polityczno-ekonomiczna taka, ze lepiej pozyczac miliardy, kupowac BTC i hodlowac zamiast kopac.

Obrazek

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
3

Postautor: Hoyden » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 00:30

spamatorek pisze: niedziela, 5 stycznia 2025, 20:35 @Hoyden ta... a ta polowa polski co sie z niego smieje, to sa mega inwestory, ktorzy zaladowali w gielde 0,0001 tego co on :) Pograli tyle i za takie sumy, ze oczywicie chwala sie tym i podaja strategie, ktore mozna ladowac w ciemno :) Baa... live'y prowadza co by ich mozna bylo sprawdzic i ie podpiac :)

Kolo podal, ze shortuje, ok. Tyle i az tyle. Jak ktos ma inne zdanie to rozsadnie zapyta o ARGUMENTY. Poda lub nie poda i wtedy mozna dalej gadac.

A takie pierdu pierdu, to typowe polaczkowo. A ze koles nie jest w ciemie bity i nie wali na przeczucie to mozna zrozumiec, jak sie przyjrzy apartamentom na zlotej - rozjebal, develow + panstwo (ukazal monopol i patologie), za jednym strzalem. Z drugiej strony kasy nie wyrzucil na rynku - tylko sam sobie zmienil zasady. Nich kazdy wyciagnie wnioski sam.

Ja, jezeli jaki koles grajacy od lat, laduje wiele baniek w strone przeciwna, nie sprawia, ze sie usmiecham ani wysmiewam, tylko mam dodatkowy impuls aby jezcze raz sprawdzic strategie - tyle i az tyle.

Klauny zrobia z tego show i posmiewisko, rozsadny czlowiek pomysli, upewni sie - tyle i az tyle. A jak dziala krypto to ten koles wie... jak dzialaja pieniadze tez... po drobne ze "szkolen" sie nie schyla pomimo, ze podejrzewam, ze polowa tych smieszkujacych klaunow siedziala by u niego przed tablica, gdyby byla taka mozliwosc. Koles sie prezesem polskiej izby bitcoina nie smie nazywac... a byli tacy naganiacze z "zlotym" rownaniem.

Chcesz wysmiewac - podaj ile stawiasz w druga strone. Inaczej nawet maski klauna nie zalozysz, no bo przeciez przed lustem to po co, konto sie najwyzej zmieni.
eee...ty tak na serio ? Pokazałem jak ludzie reaguja na tego pajaca Zaorskiego - tak pajaca - jeżeli chodzi o jego megalomanię w pokazywaniu że on wiecznie w shortach chodzi i dzięki temu ma kupę kasy - nie , nie ma. Dlatego się z niego śmieją już i mają rację . On się rynku krypto nie powinien tykać od początku , a właściwie od momentu jak przegrał zakład ze Szczepanem Bentynem (którego znam osobiście ) w 2017 r odnośnie kursu bitcoina, a znasz szczegóły zakładu ? bo ja znam 8-) Zaorski wtedy pierdolił że btc idzie do 0, i bitoin go wyjaśnił pod koniec 2017 r osiągając wtedy magiczne 20 k . I to był początek upadku Zaora, a raczej jego "ZAORANIE" w świecie krypto. Pan Rafałek wtedy tak się przejął tym przegranym zakładem że postawił sobie za punkt honoru udowodnienie swojej tezy że btc dąży do 0 i stawiał co chwilę na jego spadki , co najlepsze - jakby poznał cykle to by wiedział kiedy na te spadki stawiać - ale że on kompletny ignorant jest w tej swojej wiejskiej czapeczce to stawiał na spadki byle kiedy, zwykle pechowo w hossie :-) I tak jest do dziś z nim , kompletnie nic się nie zmieniło . A ciii , cicho sza - on ponoć longi gra ale nikomu nic nie mówi bo by się tym bardziej osmieszył :) ponoć .
Co ciekawe , bo piszesz o nim że to jakiś guru giełdy - a proszę cię, dobrze rozgrywa światowe indeksy ale jakoś ostanio mu nie wychodziło nawet to. umie dobrze w politykę i trendy tzn dobrze gada ale sam tego jakoś nie wykorzystuje bo on ciągle by tylko rynek shortował , no i po to postawił tą swoją spółkę Big Short Bet. I co w tej spółce ? ano zgromadził nie swój kapitał, dzięki fali znajomości swojej osoby i świata biznesu, a potem się okazało żę tym kapitałem po cichu grał na Krakenie nie mówiąc nic wierzycielom bo wcześniej spółka generowała ciągle straty. no kapitalnie. Ostanio podano że ten jego token stracił na jakimś tam jego ruchu znowu względem ETH. A chyba Mike Satoshi o tym mówił. I znowu spółka na stracie . Tyle tylko że to nie jego już kapitał. no fajnie się przepierdala cudzą kasę co nie , rękę może sobie Koniecznemu podać . To hipokryzja.
No ale przecież napiszesz za chwilę że on na spadkach Luny i krachu FTX w 2022 zgarnął ponad 40 baniek. Zgranął tak, bo miał wewnętrzny cynk że te spadki będą, generalnie już krąży dość ciekawa plotka że zaorski poznał grupę osób która zmówiła się na świecie aby zaatakować lunę grupowym kapitałem i zabić jej ekosystem bo komuś to nie pasowało. Z tym cynkiem to duże prawdopodobieństwo jest w kuluarach . To tak to każdy by chciał grać, czas pokazuje że ta teoria ma sens bo od czasu luny Zaor nie zrobił żadnej większej kasy już na krypto, ok kilka razy tam mu się udało coś udziabać ale generalnie przepierdolił i pozamykał większość pozycji na stracie , głownie na dziadku BTC :)
Z apartamentem na złotej powiem tyle - debil do kwadratu , bo jak można uwierzyć że sąd i księgi wieczyste zaakceptują 20 tyś wpisów udziałów w jednym apartamencie własnościowym co ? a do tego jeszcze dochodziła wspólnota która miała rację że nie można sobie zrobić ZOO ze wspolnoty mieszkaniowej w takim miejscu .
A co do mnie , do tej drugiej strony jak napisałeś na koniec - w sumie co to ma do rzeczy ? ale ok, ja jak już to gram longi w hossie i shorty w bessie trzymająć się trendu. Od tego mam znajomego bo ja grać nie umiem i nie lubię wykresów czytać i ich nie rozumiem generalnie. ale rozumiem trend i cykle . I teraz jest jakieś 90 % prawdopodobieństwa że rynek wyjdzie górą po tej konsolidacji, bo dane makro na to wskazują, ruchy na wall street, cykl, wiadomości ze świata itp. Może będzie mała lokalna korekta, kto wie i jak już shortować to ok ale zamykać szybko na zysku czego Zaorski NA PEWNO NIE ZROBI, bo on ma za duże ego do tego bo on zakłada zjazd do 90 i dopiero wtedy chce zamknąć tego shorta. a skończy się to jak zwykle, jak nawet btc zrobi teraz korektę to lokalnie o kilka % i zawróci i przebije 100 k. i zaorski nie zamknie shorta będzie czekać , zamknie go na stracie powyżej 100 k ....

Początkujący
Reputacja: -68
Reputacja postu: 
-14

Postautor: spamatorek » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 02:39

@Hoyden ale do czego chcesz sie odniesc?

Ja go nie znam, nie sledze (w sensie nie mam dostepu do jego codziennych zagran). Spolki sa po to aby jechaly na stracie - to jest normalny wehikul. Jezeli znalazl jeleni, no to pozostaje wierzyc, ze wrzucili na tyle malo, aby ta nauka byla owocna a nie dewastujaca.
Hoyden pisze: poniedziałek, 6 stycznia 2025, 00:30Z apartamentem na złotej powiem tyle - debil do kwadratu , bo jak można uwierzyć że sąd i księgi wieczyste zaakceptują 20 tyś wpisów udziałów w jednym apartamencie własnościowym co ? a do tego jeszcze dochodziła wspólnota która miała rację że nie można sobie zrobić ZOO ze wspolnoty mieszkaniowej w takim miejscu .
A niby dlaczego wpis w ksiedze nie moglby zaistniec? Jakie ZOO? To rownie dobrze mozna by powiedziec, ze administracja i mieszkancy to sa debile i sami sobie szkodza. Ukazal twarz systemu - ceny mieszkan rosna wylacznie dlatego, ze panstwo ma z tego zysk (u ksiegowych jest wiecej warte) - tak bylo jest i jeszcze przez jakis czas bedzie (nie tylko u nas). Przeciez nikt normalny kto umie liczyc, nie zaplaci za materialy w tych cenach a juz szczegolnie nie za mieszkania w tych cenach. To tak jak bys kupowal polskie spolki za cena x5 - paranoja (juz nawet pomijajac polska druzgocaca demografie).

Jak tylko jestes gdzie zapisany, musisz za to placic, to to NIE JEST TWOJE - i zaorski to ukazal - to trzeba mu to przyznac.

Co do grania na krypto, tez wydaje mi sie ze nie bardzo radzi sobie z tym rynkiem (w innych gra mus ie lepiej).

Co do insider news, no to jest NORMA na GPW... Jezeli ktos mysli inaczej... Dlatego gram glownie na krypto. Juz pomijajc, co takie spoleczki sobie wpisuja ze maja, a co realnie maja - w przypadku prypto masz jednak tego BTC czy tam cos pomimo, ze rynek np chwilowo nizej to wycenia. A w spolkach zlote krzesla moga sie okazac zlocone i to kolorem zlotym a nie zlotem - papier przyjmnie wszystko.

Trzeba rozroznic gre na "stracie" od gry na stracie. No ale to sa w stanie zrozumiec ludzie, ktorzy cale zycie harowali i sponsorowali inicjatywy a okazuje sie, ze nie moga domknac inwestycji a biurwa kaze sobie placic za wakacje.

JA podchodze do tego tak, wycykal mnie koles - ok, trudno bylem glupszy/gorszy - wygral, jakas nauka z tego zostaje. Natomiast gra z panstwem, ktore wszystko obiecuje/reguluje a ch@ja robi poza kolejnymi haraczami wyglada u mnie tak, ze podkladam noge gdzie moge. Malo tego, najczescie problemy pojawiaja sie tam, gdzie panstwo kaze cos robic wedlug wzorca a potem to okazuje sie klapa.

Czy koles ma ego czy nie... nie mnie to oceniac, bo mi ta informacja niepotrzebna. Liczy sie wynik. To nie jest moj kumpel, a znac musialbym go pare ladnych lat aby cos ocenic. Nikt nie jest taki jaki sie wydaje, ze jest - ludzi trzeba poznac - wtedy jak jest dobrze i wtedy jak jest zle.

---

Jezeli przekroczymy 102k to zaorski powinien MOIM zdaniem powaznie przemyslec tego shorta.

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
5

Postautor: updownupdown » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 09:59

Trzeba być amebą umysłową żeby wypisywać podobne bzdury jak @spamatorek natomiast jemu się wybacza bo leków zapomina.

Do repertuaru wałków zaorskiego dodałbym nagonkę na Mpay na szczycie razem z innym "autorytetem" wielu polaków, dzikim trenerem. KNF już się tym interesuje. Najbardziej mnie rozbawiło jak, chyba w obliczu desperacji, promował ostatnio na x shitcoina Aifun. To taka Natalia Janoszek tradingu.
spamatorek pisze: niedziela, 5 stycznia 2025, 20:35Pograli tyle i za takie sumy, ze oczywicie chwala sie tym i podaja strategie, ktore mozna ladowac w ciemno Baa... live'y prowadza co by ich mozna bylo sprawdzic i ie podpiac
Akurat traf chciał że wczoraj wziąłem L, na podobnych poziomach cenowych co zaorski rzekomo ma shorta. Co prawda miałem dużą przerwę z lewarem i nawet ostatnio z kimś na priv tu ostatnio pisałem że nie gram pozycji lewarowanych ale pozrzucałem shity z virtualsów na base i wziąłem pozycję za nie wiele znaczącą kwotę. Planuję w bessie wrócić do szybszego rozgrywania.

Obrazek

Co do atakowania kogoś za przeciwną pozycję, zgoda, nie rozumiem tego. Niech każdy gra co chce.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
4

Postautor: miso20 » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 11:15

Spoiler:
spamatorek pisze: poniedziałek, 6 stycznia 2025, 02:39A niby dlaczego wpis w ksiedze nie moglby zaistniec? Jakie ZOO?
Art. 5 KC - "Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony". Jest oczywiste, że dzielenie (nawet bardzo dużego mieszkania) na 20 tys. osób spełnia hipotezę tego przepisu, wobec czego nie jest możliwe uzyskanie wpisu w KW.

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: spamatorek » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 14:17

miso20 pisze: poniedziałek, 6 stycznia 2025, 11:15Jest oczywiste,
:)

buahahahahaha, no wlasnie typowy przyklad morona co bawi sie "lewem" w jedna zgodna dla niego wizja. To smialo przejrzyj raporty spolek ile placa podatkow i te z 0 albo niskimi podatkami zmus do zaplaty bowiem:
miso20 pisze: poniedziałek, 6 stycznia 2025, 11:15Art. 5 KC - "Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony".
wy zycia nie znacie. Jacys prawnicy utrzymywani z systemu, nie naloza wam do miski. NIkt kto zdrowo trzyma sie na nogach nie gra w ich fge i nie liczy na zadne wyroki sadow. Wez Putina do trybunalu dowiez :)

updownupdown pisze: poniedziałek, 6 stycznia 2025, 09:59Trzeba być amebą umysłową żeby wypisywać podobne bzdury jak @spamatorek natomiast jemu się wybacza bo leków zapomina.
Tak zapominam lekow bo w ogole ich nie biore :) Podales tyle argumentow, ze szok :)
Nagania... ojeju to polowe tego forum by musili zamknac, bo tu co chwila ktos wypisuje, ze tylko up i podaja jakies DOTy itp. co niby maja poszybowac :) Niektorzy maja tak wielkie rozowe okulary, ze przeslania im to nawet wido z lustra.

No i tym zagraniem udowodniles sobie COS na czym ci zalezalo. Musisz jeszcze cos opisywac/dodawac? Jak osiagniesz zyski takie jak zaorski albo wieksze to jasno wyniknie, ze Twoje jest na wierzchu (przynajmniej njezeli chodzi o $). Tu nei trzeba niczego wiecej dodawac ani meilic jezorem. Wlasnie pokazlaes, ze myslisz, ze biuerzesz ryzyko na klate, ze kalkulujesz i robisz to (w tym krotkim okresie) dobrze. NIC wiecej nie trzeba - zaorales zaorskiego na 100000%. NIkt ze zdrowo myslacych, nie bedzie sie przypieprzal czy masz ego, czy masz czapke z daszkim i czy znasz BTC. Kapewu?

@jahu "I co mają materiały do ceny mieszkań, gdzie decydująca jest lokalizacja czyli cena działki?" A za co stawiasz te budynki? Co myslisz ze one sa wieczne? Przejedz sie ulica i zobacz w ilu z nich bedzie trzeba wymienic instalacje, ile wyremontowac - ba sam jak kupilem mieszkanie to okazalo sie, ze sie zapada... Bo tak te matoly je wybudowaly, normalnie ci sciany w garazu i mieszkaniu pekaja - plytki odpadaja i najemca pyta WTF. Dzialka sie najesz i lokalizacja - czy jednak cos tam musi byc czy cos musi byc postawione? A na chwilowe przechowanie kapitalu sa o WIELE lepsze pomysly, bz wpisu w sw ksiedze panstwa, co kto ma, gdzie, i jak mu to zabrac. Widziales kiedys zabawy z biurwa od zabytkow? Wiesz jak w praktyce wygladaja zabawy deweloperow, co wypierdala ludzi z mieszkan, kupuje za bezcen grunty, buduje nie placac ludziom? Wiesz jak wyglaad spoldielnia mieszkaniowa i ile tam mozesz? Podaj jedno wieksze miasto, ktore tego nie ma. Aurat jestem przejazdem w poznaniu i moge sypac jak z rekawa - stary browal kulczykowej, malta (kosciol i jego grunty), numery z kupcem. I ty chcesz mi powiedziedc, ze to nie jest monopol? Nigggga plzzzzz. Rozejrzyj sie - u najbogatszych wszystko do okola do nikogo nie nalezy, bo doskonale rozumieja oni gre.

adamku "Nie nadajesz sie do zycia w spoleczenstwie z tego co piszesz, nie rozumiesz nawet co to jest wspolnota, ze jej zadaniem jest wlasnie bronic "normalnych" ludzi przed takimi pajacami jak Zaorski." ty jestes dobrym wyborca, glosujesz sobie tam co x lat w zacmieniu - niech tak zostanie:)

Bron boze nie uzywaj mozgu aby przejrzec waly z np ostatniego roku (bo po cos iegac dalej) i zobacz jak panstwo broni Cie przed "pajacami". Plac i ciesz sie :) zreszta MUSISZ... :) Jak kiedys zrozumiesz roznice miedzy niewol... inaczej miedzy MUSZENIEM a MOZLIWOSCIA, to inaczej spojrzysz na panstwo.

emescool "spermatorek wszystko ci odjechalo nawet mieszkania, po co te gorzkie zale tutaj wylewasz?" A ty po co mlaszczesz? Zabronic, zakazac i nakazac telewizje ogladac! Swiat bedzie wtedy piekny... albo nie...

---

Nie ma co sie oszukiwac Panowie, to forum bardzo dobrze oddaje przekroj spoleczenstwa. Ponad 60% to czerwona biurwa, siedzacaj sobie w ciepelku i jedzaca ponczusie - myslac, ze tak bedzie dalej w nieskonczonosc :) Nie bedzie i udowadnia wam to nawet sam BTC. Ludzie nie sa w stanie walczyc z taka nalecialoscia w systemie, wiec zwyczajnie system i reguly spoleczne olewaja - co widac np po dzietnosci.

Ale spokojnie w raju nie ma przestepstw, dlatego n papierku i w TV wszystko jest dobrze i dobrze bedzie :) Panstwo was ochroni - nie beda spadac pioruny, nie bedzie terroryzmu, nie bedzei wojen i brzydkich wyrazow
w szkole. Naprawde ono was uratuje, tylko placcie. Tatus pacil, mamusia placila, czesc z was juz nie bedzie musiala placic, bo nie bedzie niczego posiadac - obywatel DOSKONALY!

Licze na duza liczbe pieknych czerwonych minusow :) W koncu rak pozera wszystko i na koncu sam siebie :)

Pozdrawiam ludzi myslacych (a sa tu jeszcze tacy)!

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: Hoyden » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 15:09

dobra wy tu gadu gadu , a tu btc za chwilę walnie 100k i jak pisali guru dobije do 101 i wtedy będzie ciekawie. co do zaorskiego zadania nie zmieniłem, straci na tym shorcie na 99 % , on już tak ma i nie ma co dalej o nim pisać. szkoda tylko mi tego kapitału który przepierdoli, bo można by było z tej kasy - i to nie jego kasy też - zrobić naprawdę dobre zagrania, np stawiając longa albo do 20 stycznia, albo nawet do końca marca. a potem można coś przyszortować :)

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 15:50

Stówka już pękła , a moje siaty na 85 dalej puste , już nie wspominając o 70... Ciekawe co dalej , jakieś pomysły ?

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 16:03

Hoyden pisze: poniedziałek, 6 stycznia 2025, 15:09dobra wy tu gadu gadu , a tu btc za chwilę walnie 100k i jak pisali guru dobije do 101 i wtedy będzie ciekawie. co do zaorskiego zadania nie zmieniłem, straci na tym shorcie na 99 % , on już tak ma i nie ma co dalej o nim pisać.
też tak uważam
grać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej , ale nie rozumiem obrony kogoś, kto jest oskarżany już chyba wprost o defraudację środków inwestorów.
Jeden Janusz już znalazł swoje miejsce, na drugiego też przyjdzie czas...myślę, że wystarczy tylko cierpliwie poczekać

indeksy cisną w górę, więc to wyznacza nam teraz chyba kierunek na jakiś czas...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
1

Postautor: Corso » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 16:10

KingKanPL pisze: niedziela, 5 stycznia 2025, 16:53 Jakie nierozważne posty 8-)
Wg ma jeśli nie zamkną 1w powyżej 100k to zaczynamy po zamknięciu 1D korektę RSI dobije do poziomu 50 przy takich cenach a cały ruch wzrostowy 1W będzie można śmiało czytać jako korektę spadków i będziemy mogli się ładować pod odreagowanie z poziomów które są czytelne i jasne dla wszystkich bo przecież teraz "to tylko" 120k plus albo 83 a ja widzę wielką możliwość test poziomów zniesień itp na poziomach 7x i dopiero zamknięcie jakiejś 1D powyżej 104 zmienia charakter ruchu i daje szansę na pro-wzrostowa figure

Vetz trzymacie się nadal z Rafałkiem za rączki :mrgreen: :mrgreen:

jprdl chłop od dwóch miesięcy pisze najpierw o poziomach 60k , teraz się już "zabezpieczył" i widzi tylko 70k :mrgreen:
pewne korekty po zamknięciu 1w i inne brednie na kreskach !!

podsumowując bo czytają to też "mniej ogarnięci" LUDZIE NIE IDZIE TĄ DROGĄ !! MAMY HOSSE i nie grajcie pod prąd bo was zmiecie z planszy jak ZAORA i tego tu wyżej magica :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ghoad » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:00

Peroniarzy powoli piecze dupka bo czekali na 7xk a tu przebija 100k i lecimy dalej.

Doradziłbym kupienie nawet za tą cene ale to by wymagało przyznania się do błędu a to niektórych boli bardziej niż strata ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:12

cytując znajomego od giełdy i wykresów - jak przebije 102300 i utrzyma to , to lecimy na 103 + k . parcie popytowe przez USA jest ogromne teraz, może to Saylor kupuje może etf nie wiem nie sprawdzałem. W nocy azjaci pchają też btc ale powoli. czyli cały świat już pcha btc.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:32

Jesteś jak TVP, szkoda strzępic ryja i wyjaśniać, pokaż dzisiejszy zysk w fiat ja ci pokażę swój i przestaniesz szczekać

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: spamatorek » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:48

@anagamidev nie, to przez panstwa sa takie roznice - bo one sa po to aby dalej byl monopol tego Twojego "10%". A BTW nie zalezy mi juz na wiekszej liczbie kasy tylko na rozwoju. Jak bym mial skonczyc tak jak adamek czy updown, to wtedy bym zazywal leki i byl sfrustrowany a ja sie ciesze bo rozumiem jak dziala system, wiec nie dam (i nie dalem) sie ustawic jako niewolnik.

reszta komentow jak zwykle bez ani jednego argumentu tylko manienie przekup na targu blablabla bla co zycie w TV ogladaja.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 88duguid » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 17:52

Jak ma Ci facet coś pokazać ? Wierzysz to to co widzisz na screenach ? Jak jesteś taki zarobkiewicz to po co czas tutaj marnować i wypisywać jakieś posty które brzmią jak frustrat który kolejny raz się pomylił, ludzie wyśmiewają , a Ty dalej xD Czasami nie wierzę w to co widzę. Chyba że masz 16 lat to jeszcze jestem w stanie to zrozumieć hah. W błędnych ocenach nie ma nic złego , ale w stylu jakim to piszesz i głębokim przekonaniu już jest, bo jak już wcześniej niektórzy wspominali ktoś się może sugerować. Więc kolejny raz rynek daje w twarz jakimś poziomom i dyrdymalom ludzi którzy myślą , że coś wiedzą. Nie masz zielonego pojęcia w którą stronę to pójdzie jak każdy z nas i to jedyna prawda najprawdziwsza , bardziej prawdziwa niż twoje zyski . Już 102k dziadek ma dobra moc ciekawy tydzień się zapowiada.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
1

Postautor: Kiwajakotako » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 19:06

Panowie, tu jest dyskusja na temat kursu btc i mało tutaj widzę postów na ten temat ostatnio. :(

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 19:19

Problem ludzi tutaj polega na tym, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem, bo leczą swój deficyt i kompleksy. Nie chce mi się nawet siebie cytować, ani wyjaśniać, każdy ogarnięty gracz, wie, że nie patrzy się tylko w jedną stronę, a post nie oznacza rozgrywanych dziennych pozycji.
Uważam, że niedługo zobaczymy płacz, im więcej specjalistów tutaj widzę, tym bardziej mnie to przekonuje, że to jebnie tak, że wiele osób się nie pozbiera, bo napierdala na mega dźwigniach, a "spóźnialscy" skorzystają, nie mam zamiaru się więcej udzielać, pozycję i bilans weryfikuję wszystko a tutaj możecie się poklepywać i klaskać.

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ghoad » poniedziałek, 6 stycznia 2025, 19:28

KingKanPL pisze: poniedziałek, 6 stycznia 2025, 19:19 niedługo zobaczymy płacz,

Na razie to ty się spłakałeś.

Błagania o korektę do 7xk w roku trumpa i rozpatrywań włączenia bitcoina w rezerwę federalną były irracjonalne, żeby nie powiedzieć śmieszne więc lekko drwiąca reakcja jest uzasadniona.

Wróć do „Przedszkole”