Dodano po 12 minutach 19 sekundach:
Dla mnie jakieś zejście na 72-74k to tylko okazja by dobrać do longów. Bo już sporo zrealizowałem na obecnych poziomach.
Postautor: ergorg » piątek, 8 listopada 2024, 16:08
ergorg
Postautor: new06 » piątek, 8 listopada 2024, 16:25
new06
Postautor: SKULL » piątek, 8 listopada 2024, 16:48
SKULL
Postautor: KubaKoń » piątek, 8 listopada 2024, 18:30
KubaKoń
Postautor: new06 » piątek, 8 listopada 2024, 18:50
new06
everman
Postautor: fusywszklanejkuli » piątek, 8 listopada 2024, 21:32
fusywszklanejkuli
everman
Postautor: adamjttk » piątek, 8 listopada 2024, 23:11
adamjttk
Postautor: ekonokomik » sobota, 9 listopada 2024, 08:20
ekonokomik
Postautor: everman » sobota, 9 listopada 2024, 08:39
Aktywo warto dostosować do portfela i temperamentu. Nie sugerować się tym co piszą inni.ekonokomik pisze: ↑ sobota, 9 listopada 2024, 08:20Tyle, ile na obligacjach zarabialibyście w rok.
Liczby nie kłamią. A reszta to szum.
everman
Postautor: Fugitive » sobota, 9 listopada 2024, 09:00
Fugitive
Postautor: akos » sobota, 9 listopada 2024, 09:56
Jednocześnie od połowy marca urósł o szalone 4%ekonokomik pisze: ↑ sobota, 9 listopada 2024, 08:20Więc bardzo proszę: od początku września, w dwa miesiące, Bitcoin urósł o 46%, co daje średnio 5% na tydzień.
akos
ikswodnal
Postautor: ergorg » sobota, 9 listopada 2024, 10:14
Punkt widzenia zależy od punktu wejścia. Nawet na jakimś scamie można zarobić krocie jak się dobrze wejdzie i wyjdzie a na tesli być na minusie cały czas jeśli się wchodziło na topie w 2021. Jeden będzie mówił, że świetna spółka bo miał dobre wejście a inny będzie psioczył bo wszedł na górce.
ergorg
Postautor: akos » sobota, 9 listopada 2024, 10:28
Ale nie mówimy tu o wejściach / wyjściach tylko o dobranym przez ekonokomika wybiórczo wycinku wykresu dla skontrowania tezy, że bit ostatnio muli. A wystarczy dobrać dłuższy przedział by pokazać, niezależnie od punktu widzenia, że średni performance dla ostatnich miesięcy wypada póki co niezbyt imponująco.
akos
Postautor: ergorg » sobota, 9 listopada 2024, 10:46
No właśnie o tym mówię, przesuńmy się nieco rok do tyłu i mamy już 200%. Rok temu w październiku był po ~26k$ a za miesiąc może być po 100k$. Bez sensu taka dyskusja. xD
ergorg
Postautor: ekonokomik » sobota, 9 listopada 2024, 10:53
akos pisze: ↑ sobota, 9 listopada 2024, 09:56A trzymanie akcji jest prostsze niż trejdowanie bitem (bo tylko aktywnie trejdując można było wyciągnąć te 46% i to przy założeniu, że trafiło się idealnie) i w dodatku nie jest się na celowniku procedur AML i nikt nie bierze posiadacza akcji za "terrorystę piorącego brudne pieniądze".
ekonokomik
Postautor: everman » sobota, 9 listopada 2024, 11:41
Dlaczego jesteś zdziwiony? Od marca mieliło bokiem, jak by czekało aby wszystkie sprzyjające sytuacje zbiegły się w jednym czasie. Efekt mógł być niekorzystny i wszystko mogło iść w dół lub korzystny, który obserwujemy obecnie.ekonokomik pisze: ↑ sobota, 9 listopada 2024, 11:01Jak niedawno pisałem, takie wybicia lubią być znoszone. Zdziwiony jestem, że to jeszcze nie zostało (choć ze względu na okoliczności mam nadzieję, że się mylę i tym razem nie będzie).
everman
Postautor: akos » sobota, 9 listopada 2024, 12:25
Ewenement? To prawie jak bitcoin, ewenement jeszcze rzadszy...ekonokomik pisze: ↑ sobota, 9 listopada 2024, 11:01No ja Cię przepraszam, ale sugestia, że gra na akcjach jest łatwiejsza, bo wystarczy "kupić i trzymać" to już manipulacja level master Szczególnie dając jako przykład NVIDA, która jest ewenementem zdarzającym się raz na dekadę.
Z konsoli zaczęliśmy wychodzić w październiku a podałeś początek września, bo to był ostatni lokalny dołek i bardziej pasowało do tezy o dynamice. Nieco wcześniej mieliśmy też niezłą lokalną dynamikę, ale w dół i na minusekonokomik pisze: ↑ sobota, 9 listopada 2024, 11:01 Podałem okres od początku września, bo wtedy zaczęliśmy wychodzić z konsoli. Jesteśmy po 2 miesiącach naprawdę niezłych wzrostów, a tu już pojawiają się głosy, że to mało i żenada.
akos
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], bn801, Google [Bot] i 28 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).