Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: new06 » czwartek, 3 października 2024, 17:09

new06 pisze: środa, 14 sierpnia 2024, 19:08Na CME taki możliwy scenariusz pod zamykanie luk na dziennych :
Obrazek

post napisany 14.08, od tego czasu nie zaglądałem na wykres CME, zerknąłem dzisiaj i tak to wygląda:

Obrazek

luki CME to jednak cały czas jeden z najlepszych predyktorów na btc, nie ma co :)
Brave New World

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » czwartek, 3 października 2024, 17:50

miśki to są miśki :D
Jak już zrobią promke to się człowiek zastanawia czy to wciąż promka czy zwijają biznes :lol:

Ciekawe czy dywergencja wybije lokalna LT tak pod zasięg tej ostatniej fali wzrostowej

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » czwartek, 3 października 2024, 18:02

Ja dobrałem, wejście teraz już 61.1k$.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 92
Reputacja postu: 
0

Postautor: atlas1234 » czwartek, 3 października 2024, 18:21

Eth wygląda jak na dołku jakiś boczniak i powinni wyjść nie spodziewanie góra

Początkujący
Reputacja: 139
Reputacja postu: 
0

Postautor: WojciechT » czwartek, 3 października 2024, 19:19

Odwet Izraela za rakiety Iranu, to tylko kwestia kilku może kilkunastu dni. Jeżeli Izrael zaatakuje instalacje atomowe Iranu (z tego co piszą w USA jest taka możliwość nawet mimo sprzeciwu rządu USA), to 6 z przodu długo się nie pojawi.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » czwartek, 3 października 2024, 19:50

everman pisze: czwartek, 3 października 2024, 17:50miśki to są miśki
Jak już zrobią promke to się człowiek zastanawia czy to wciąż promka czy zwijają biznes

Hahaha no tak właśnie jest, że największym wrogiem tradera są jego własne emocje ;)

Jak było 66K to mówisz sobie: "kurcze, żeby tak spadło z 10% to bym chętnie kupił". A jak spada, to zaczynasz kombinować, a może jeszcze spadnie, a może to już koniec i dam się ubrać na szczycie...

Jak jesteś załadowany to jeszcze gorzej, bo mózg natychmiast zaczyna podpowiadać: "a mogłeś sprzedać za 66K, ale nie, byłeś chciwy jak zawsze, już straciłeś 10%, chcesz stracić więcej?" 8-)

Kiedyś całkiem poważnie zastanawiałem się, czy nie byłoby wzięcia na taką usługę, by giełda, nie zważając na groźby i prośby, pozwalała sprzedać BTC dopiero po upływie kilku dni od złożenia zlecenia. :) Jestem prawie pewny, że większości z nas takie zabezpieczenie wyszłoby finansowo na dobre ;)

Dodano po 4 minutach 16 sekundach:
Albo do jutra rana wyjdziemy nad wachlarz korekty, albo kolejny pik w dół zatrzyma się na 56K i wtedy zacznie się prawdziwy lament (choć w szerszej skali niewiele się zmieni).

korekta2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » piątek, 4 października 2024, 04:41

Ale tu nie chodzi o możliwa korektę z poziomu 66, po prostu struktura świec się załamała, impuls został zanegowany, bo zadziałały newsy, kapitał z ETF wyleciał po komunikacie że Żydki będą chciały walić w cele nuklearne i naftowe, jak można brać coś takiego pod analizę? Gdyby nie to nie było żadnych przesłanek do takiej korekty z tamtego miejsca - zadnych
68.3 ciągnęło by cenę jak magnes
U mnie wyznacznikiem siły altow jest solana miała momentum akty ciągnęły
Reef jako jeden z nielicznych od kilkunastu dni leci sobie w górę
Każdy widzi to co chce widzieć

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
0

Postautor: new06 » piątek, 4 października 2024, 07:11

KingKanPL pisze: piątek, 4 października 2024, 04:41Gdyby nie to nie było żadnych przesłanek do takiej korekty z tamtego miejsca - zadnych

hehe

e/

no ja tu widzę dwa scenariusze teraz pod zamykanie luk:

Obrazek

myślę, że będzie grany niebieski, tj podbitka do 62k (może 63k w porywach) i spadek do 53k, gdzie wciąż jest niedomknięta luka. Chociaż bardziej fikuśny scenariusz - ten czerwony też może być rozgrywany.

Na SPX ja sobie tylko zaznaczyłem czerwoną linię - 5537 i czekam, czy kurs zajdzie tam do zamknięcia października (bardzo duża szansa). Ta kreska to jest poziom otwarcia miesięcznej świecy z sierpnia.

Obrazek

Już to gdzieś wrzucałem, ale jeżeli 3 miesiące przed wyborami indeksy giełdowe są na minusie, to jest to bardzo mocny predyktor zmiany władzy (demokraci - republikanie) w Białym Domu. 20 z 24 ostatnich wyborów w ciągu ostatnich prawie 100 lat była zgodna z tym wskaźnikiem.

tutaj przykładowy artykuł do poczytania:

https://money.com/stock-market-predicts ... elections/

A tak ogólnie to coraz częściej myślę, że z tego durnego klina / tuby nie wyjdziemy bez wygranej Trumpa (chyba że dołem). Sytuacja wygląda tak, że debatę Trump trochę skopał. Wiem, że jak przystało na debatę prowadzoną w socjalistycznych republikach radzieckich dziennikarze byli ustawieni i tylko jedna strona znała pytania, ale Trump nie z takich sytuacji wychodził. Mógł zaorać Harris, a tego nie zrobił, poszedł na żywioł (jak to Trump). Do tego tak jak w naszym skromnym kraju nad Wisłą mieliśmy tuż przed wyborami film "Zielona Granica" nakręcony przez obiektywnych światopoglądowo, zatroskanych o moralną kondycję świata, nienagannych etycznie i wzbudzających szacunek ARTYSTÓW I INFLUENCERÓW, tak też yankesi nie gęsi i swój film wyborczy mają, a nazywa się on THE APPRENTIECE.
W sumie to myślałem że wybory są już zaorane, ale nagle, niespodziewanie z pomocą przyszli ŻYMIANIE, którzy swoją wojną kebabową raczej szkodzą Harris, niż pomagają (no i ofc wpływają negatywnie na indeksy, ceny ropy, co wcale nie jest takie złe w obecnej sytuacji). No i był tam jeszcze jakiś huragan, na którym Kamelea wypadła słabo.
No zobaczymy :)
Ostatnio zmieniony piątek, 4 października 2024, 08:19 przez new06, łącznie zmieniany 1 raz.
Brave New World

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » piątek, 4 października 2024, 08:06

KingKanPL pisze: piątek, 4 października 2024, 04:41Ale tu nie chodzi o możliwa korektę z poziomu 66, po prostu struktura świec się załamała, impuls został zanegowany, bo zadziałały newsy, kapitał z ETF wyleciał po komunikacie że Żydki będą chciały walić w cele nuklearne i naftowe, jak można brać coś takiego pod analizę?

Tak to bywa :) Ale spokojnie, świece mają się dobrze, wciąż jesteśmy wewnątrz megafonu, a korekta czasem przychodzi niespodziewanie (choć nie przeczę, że atak Iranu mógł tu zadziałać przyspieszająco).

wyjscinaczej.jpg
Dopóki Izrael nie zacznie przegrywać, albo nie zbombarduje pól naftowych, nic nie powinno się stać.
Zbombardowanie ewentualnych obiektów nuklearnych Iranu zostanie przez świat i finanse przyjęte pozytywnie.

A póki co, powinniśmy dziś zaliczyć 63500 ładną świecą.
A przynajmniej tak powinno wyjść wg mnie 8-)

czyzbywyjscie.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 4 października 2024, 08:56

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: rudan » piątek, 4 października 2024, 10:24

ekonokomik pisze: piątek, 4 października 2024, 08:06
KingKanPL pisze: piątek, 4 października 2024, 04:41
Zbombardowanie ewentualnych obiektów nuklearnych Iranu zostanie przez świat i finanse przyjęte pozytywnie.
Ale dlaczego? Oficjalnie wszyscy są przeciwko. Przy okazji polecam poczytać - https://diamentowymalarz.pl/pl/n/Jak-kr ... pomysly/15
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 14 października 2024, 10:45 przez rudan, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » piątek, 4 października 2024, 10:36

idzie... idzie... i redukcja biegu trzeba zostawić mocy na potem
dobra furę zawsze da się wyprowadzić heh @ergorg redukujesz czy gaz do dechy?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 4 października 2024, 10:43

SVG Image

imo jak nie wrocimy nad ta czerwona "podloge" czyli ponad 63.7 to stamtad bedzie mocny odrzut. w kazdym razie tam powinni juz jakos dopelzac..

SVG Image

na eth podobnie - test lt wzrostowej od doły w okolicach 2460, mala korekta, kolejny szczyt i raczej w dol, chyba, ze wroca do kanalu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 4 października 2024, 10:45

everman pisze: piątek, 4 października 2024, 10:36redukujesz czy gaz do dechy?
Coś tam zredukowałem (żeby móc dołożyć gdyby jednak chcieli te 58/59k przetestować) ale główna pozycja tu da mun. xD

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » piątek, 4 października 2024, 10:52

rudan pisze: piątek, 4 października 2024, 10:24Ale dlaczego? Oficjalnie wszyscy są przeciwko.

No dobra, deeskalacja konfliktu byłaby jeszcze lepiej przyjęta. Ale na to na razie chyba nie możemy liczyć. Władze Izraela są nastawione jastrzębio a Netanjahu podpali świat byle nie stanąć przed sądem za korupcję.

Tym niemniej wejście przez Iran w posiadanie broni atomowej miałoby bardzo negatywne konsekwencje, więc jeśli już i tak musi być zadyma, to działania Izraela oddalające akurat tę perspektywę zostaną przyjęte z ulgą.

Tak przynajmniej to widzę.

Początkujący
Reputacja: 83
Reputacja postu: 
0

Postautor: gvesiosz » piątek, 4 października 2024, 15:05

Co tutaj taka cisza po szokująco dobrych Payrollsach ? :D Wiem potem za rok może być rewizja tych danych o setki tysięcy ale ogólnie lipiec i sierpień skorygowali póki co w górę. Może też przed wyborami troszkę ubarwiają rzeczywistość :) Ale to dobrze będziemy pewnie rosnąć do listopada bez względu na konflikt a jak wiadomo kilka tygodni po wyborach też zazwyczaj jest wzrostowe. Także mamy super warunke pod pompkę BTC ;) jak nie teraz to nie wiem...

do końca roku obniżki pewnie łącznie 50 pb ( bo chyba nie będą robili z siebie panowie z FED niepoważnych ludzi i nie zastopują w ogóle obniżek ) .

to co wracamy powoli na 65 tys USD ? ATH na SP500 dzisiaj w trakcie sesji - nie zdziwiłbym się.

Weteran
Reputacja: 516
Reputacja postu: 
0

Postautor: JacekW_BB » piątek, 4 października 2024, 15:14

Pytanie, jak rynek zinterpretuje te dane, bo sprawiają one, że szanse na większe cięcia spadają. Niekonieczne są one więc dobre dla BTC.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 4 października 2024, 16:10

@JacekW_BB Nie przesadzajmy. Bitcoin potrzebuje przede wszystkim spokoju. Dobre dane gospodarcze = rosnące dalej indexy giełdowe = spokój i optymizm inwestorów = szansa dla Bitcoina na podążenie sprawdzonym cyklem halvingowo - bańkowym.
To najlepsze co możemy mieć na najbliższy rok.

Weteran
Reputacja: 516
Reputacja postu: 
1

Postautor: JacekW_BB » piątek, 4 października 2024, 16:34

@ekonokomik na najbliższy rok - zgoda. Ja mówię o najbliższych dniach. W longterm jestem spokojny, ale przez parę dni jeszcze może pobujać z naciskiem na spadki.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » piątek, 4 października 2024, 18:00

ale smerfnie sie zrobiło na planszy XD

tez obstawiam spadek

Tak patrząc na 15m to do góry ale jednak nie, do góry ale jednak nie .... no to nie ....
Spoiler:
SVG Image

Wróć do „Przedszkole”