Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 239
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: kisiel » wtorek, 1 października 2024, 23:28

No mercy na altach. Z jednej strrony to prawda, ale np taki blur, pomimo że spadł dzisiaj o 7% , to miesiąc do miesiąca wzrósł o 40%. I zrobi kolejne 40% w przyszłym. itd itd. W BTC nie wierzę, daje mu max 85k. W alty akurat tak. Sporo altów jest poniżej swoich dołków, kiedy BTC był po 20k. Telegram to nie pierdololo w postaci Luny, tylko solidny komunikator z milionami userów, dlatego ton i not zrobią jeszcze razy 20. Popakowany w longi z zabezpieczeniem pozycji do 0. Nie bawię się w żadne ucinanie strat, bo to na altach nie ma sensu. Daje rok i się solidnie zaświecą na zielono. Wtedy pozamykam pozycje. Tak jak zrobiłem z Sushi pod koniec lutego, a trzymałem tego longa od lutego 2023, czyli prawie rok, oczywiście uśredniając w dół. Pomimo, że funding trochę zjadł, to sporo zarobiłem. Inaczej się nie da. Shorta na BTC też otworzę i nie będę się bawił w żadne SL, tylko ustawię sobie cene likiwdacji powyżej 1 mln, a jak pójdzie na 100k to dołożę. najwyżej cena likwidacji będzie 500k. Jestem pewien że się zaświeci na zielono. Tylko długoterminowe pozycje, bez lukania codziennie na wykres. Ktoś może zapytać? Czemu longi a nie spot? Bo jak zacyzna rosnąć to podbierasz sobie z zabezpieczenia i otwierasz kolejne longi. Przy spocie nie ma takiej możliwości. Masz zablokowany kapitał. Od listopada 2023 do marca 2024, najgorszy wynik altów to x3, a wiele innych zrobiło x5, x10.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » środa, 2 października 2024, 08:53

adamjttk pisze: wtorek, 1 października 2024, 23:25I wyszlo mi ze w cyklu 2016-2020 srednia cena BTC wynosila 5.800 $, przy minimum ~470$ i maksimum 19.800
W cyklu 2020-2024 srednia cena BTC wynosila juz 34.000$, przy minimum ~8.800$ i maksimum 74.000
W obecnym cyklu (dopiero kilka mies) srednia cena wynosi 63.100$, przy minimum poki co 49.500$

Przedziwny sposób dzielenia czasu.
Tzn. można i tak, ale jaki to ma sens, skoro cały świat patrzy i liczy cykle halvingowe od szczytu do szczytu bańki, albo od dołka do dołka? :roll:

To trochę tak, jakbyś narysował mapę świata z rzutowaniem takim, by Sosnowiec był na środku :D
Nie będzie ani mniej ani bardziej prawdziwa od używanej obecnie, ale trudno się będzie dogadać.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
2

Postautor: Tazz28 » środa, 2 października 2024, 09:11

kisiel pisze: wtorek, 1 października 2024, 23:28Telegram to nie pierdololo w postaci Luny, tylko solidny komunikator z milionami userów, dlatego ton i not zrobią jeszcze razy 20
Co za bzdura. Co maja liczba użytkowników telegrama do tego? To można porównać w takim razie ile ludzie uzywa mema z pepe na forach internetowych i brać to jako wyznacznik wzrostów. Wszystko opiera się na czystej spekulacji i chciwości pompowania niedowartościowanych altów (niedowartościowanych jeśli patrzymy na ceny z 2021r). TON na razie na typowy alt, który zrobił sobie mini hossę i będzie tylko tracił w momencie gdzie inne alty odżyją

W top 100 jest wg mnie 1 alt z realnym potencjałem, który i tak niesie ogromne ryzyko czy coś się nie wysypie. Wszystko poza tym to spekulacyjne śmiecie, czytaj klony BTC/ETH i trzeba się z tym pogodzić i grać z trendem.

@Pleasek89 TAO. Obserwuje od 2lat już. W skrócie - widze potencjalne ryzyko i zagrożenia, że się coś devom wysypie, ale ideowo to skala BTC lub większa - poza tym coinem nic nie stanowi dla mnie wow i widzę klony tego co mamy od dawna
@pablo_gr Odupuściłem KAS, ze względu że wyszedłem do fiat przez prywatne wydatki. Nadal uważam KAS za coś ciekawego, ale to tylko albo i aż kopia BTC/LTC.
Ostatnio zmieniony środa, 2 października 2024, 22:14 przez Tazz28, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » środa, 2 października 2024, 09:54

ekonokomik pisze: środa, 2 października 2024, 08:53 Przedziwny sposób dzielenia czasu.
Tzn. można i tak, ale jaki to ma sens, skoro cały świat patrzy i liczy cykle halvingowe od szczytu do szczytu bańki, albo od dołka do dołka? :roll:
Cykle halvingowe sa na sztywno wpisane w kod BTC, sa jakims odnosnikiem dla mnie.
Banki ktore sa/byly w tych cyklach moga sie deformowac --> w poprzednim cyklu mielismy w sumie 2 rownorzedne banki.
W tym cyklu mozemy nie miec zadnej nawet tak szczerze mowiac, cholera wie jak sie kurs zachowa przy balansie zapewnianym przez ETF. Banksterzy pomagaja ale w razie "w" tez bez zalu tna straty wiec analogia do nasdaqa moze byc tez stosowna niestety.

Wtedy srednia cena BTC biorac pod uwage cykle jest wg mnie (przynajmniej dla dlugoterminowych hodlerow) ciekawa informacja/odnosnikiem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
3

Postautor: anagamidev » środa, 2 października 2024, 11:14

adamjttk pisze: środa, 2 października 2024, 09:54W tym cyklu mozemy nie miec zadnej nawet tak szczerze mowiac
Tak patrząc na stromość wierzchołków na logu to bańki jako takiej jak na razie nie było, w tym sensie, że nie mieliśmy gwałtownego wzrostu opartego li tylko na emocjach i idącego w ślad za nim spadku, który kasowałby w krótkim czasie dużą część irracjonalnych wzrostów :D ETF'y raczej są racjonalnym uzasadnieniem obecnego poziomu kursu, imo :D I ten wierzchołek jest mocno wypłaszczony, więc nie ma tutaj paniki, co najwyżej chłodna redystrybucja/reakumulacja, ale też nie wykluczałbym spadku do 20k/30k$, ale czy to byłoby pęknięcie raczej nie tylko głębsza korekta po czym gwałtowny wzrost i faktyczna bańka, po czym w ciągu miesiąca dwóch korekta 50% :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » środa, 2 października 2024, 11:51

adamjttk pisze: środa, 2 października 2024, 09:54Banki ktore sa/byly w tych cyklach moga sie deformowac --> w poprzednim cyklu mielismy w sumie 2 rownorzedne banki.

Nie, wcale nie :)
Poprzedni cykl był spaczony covidem i miał nietypowe zakończenie (szczyt bańki).

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » środa, 2 października 2024, 12:06

@anagamidev Jesteś, no i fajnie :D

Dodano po 1 minucie 45 sekundach:
anagamidev pisze: środa, 2 października 2024, 11:14ale też nie wykluczałbym spadku do 20k/30k$,
Jak to tak, serio aż taki spadek nie musiałby być równoznaczny z pęknięciem bańki?

Dodano po 2 minutach 1 sekundzie:
kisiel pisze: wtorek, 1 października 2024, 23:28dlatego ton i not zrobią jeszcze razy 20
Faktycznie bzdury

Dodano po 1 minucie 28 sekundach:
kisiel pisze: wtorek, 1 października 2024, 23:28Od listopada 2023 do marca 2024, najgorszy wynik altów to x3, a wiele innych zrobiło x5, x10.
A wiele innych -90%, daj już spokój

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 173
Reputacja postu: 
0

Postautor: kim_dzong_un » środa, 2 października 2024, 14:26

@Bitmar dej sondę nową, proszę.
Nie jestem graczem/spekulantem giełdowym.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » środa, 2 października 2024, 18:17

IMHO jest spora szansa przebić się już teraz

korekta.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
2

Postautor: everman » środa, 2 października 2024, 19:50

u mnie optymistycznie jakoś tak luźnym bazgrołem z kadzidłem szamańskim

SVG Image

bo jak w górę to może się M wyrysować jak braknie pary i wtedy te LT mogą popuścić.
Wole chyba spadek dalszy i odklepanie LT tego bylego trojkąta...

z bliska moze jakos tak +/-

SVG Image

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
2

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 2 października 2024, 22:56

mess_on_a_mission pisze: środa, 25 września 2024, 21:11
SVG Image

btc zgodnie z planem, niebawem wypadałoby przetestować 64

SVG Image

mess_on_a_mission pisze: sobota, 21 września 2024, 15:35
na eth podobnie, 2700, jakas reakcja i s/r flip albo bull trap

SVG Image

eth target zrobiony z nawiązką, niebieski kanalik szansą na zawrotkę i mocniejszy impuls up z nowym szczytem przy słabszym btc? eth/btc mocno wyruchane, przy takim scenariuszu imo byłaby kolejna oznaka dystrybucji na btc

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: upp » środa, 2 października 2024, 23:13

Alty jeszcze bardziej polecą w dół.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4720
Reputacja postu: 
2

Postautor: new06 » czwartek, 3 października 2024, 00:05

upp pisze: środa, 2 października 2024, 23:13Alty jeszcze bardziej polecą w dół.

to było na 100% pewne już przy ogłoszeniu pierwszego wyroku

* * *

podobają mi się te kreski rysowane przez @everman i @mess_on_a_mission , też stawiam na podobny scenariusz
Brave New World

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: everman » czwartek, 3 października 2024, 00:34

byle nie bili mocniej
na 1D taka gravestone doji w takiej formie to jutro powinno klepnąć ta LT może na początek dnia lekka podbitka 61,17 tak mniej więcej (nie za duzo wiecej :) ) 1h sugeruje ze możliwe, potem poprawka w dół i w sumie na 4h dywergencja sie poglebi na zimnym RSI co by mogło zakończyć te katusze.

ETH też jeszcze troszkę byle nie za dużo...
tak jak wcześniej już wklejałem
Spoiler:
SVG Image
1h ETH dywergencja wiec cos tam powoli zbieram na long

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: KingKanPL » czwartek, 3 października 2024, 07:34

Ciężko jest brać pod analizę anomalie wywołane przez Izrael, dlatego że technicznie nie było przesłanek do spadku Eth czy też BTC
W takiej sytuacji jedyne słuszne narzędzie to wsparcia i obserwacja konfliktu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » czwartek, 3 października 2024, 08:10

Na razie to chyba trwają negocjacje Izreala z USA na co sobie mogą pozwolić w odwecie. Niech to załagodzą szybko bo mi depo spada. :lol:

https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 024-10-02/

-----

A od strony technicznej to widzę to tak:

Od sierpnia zbudowaliśmy bazę AB i pierwszy impuls wzrostowy. Obecnie jesteśmy w dwójce korekcyjnej. 58k$ jeszcze możliwe do przetestowania. Poniżej zacząłbym się martwić.

Siedzę w longu, uśredniony teraz na 61400$. Na 58-59k$ bym dołożył do pozycji i czekam cierpliwie na 70k$+.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » czwartek, 3 października 2024, 08:15

KingKanPL pisze: czwartek, 3 października 2024, 07:34 Ciężko jest brać pod analizę anomalie wywołane przez Izrael, dlatego że technicznie nie było przesłanek do spadku Eth czy też BTC
W takiej sytuacji jedyne słuszne narzędzie to wsparcia i obserwacja konfliktu.

@KingKanPL Nie byłbym tego powodu taki pewny. Dla Bitcoina wystarczającym powodem mogły być spore, 3 tygodniowe wzrosty.

Po 30% wzroście (53 -> 66K) korekta 10% to nic niezwykłego i nie potrzebuje specjalnych zewnętrznych triggerów.
Spodziewałem się wprawdzie, że najpierw pukniemy w górne ograniczenie megafonu (68 - 69K), ale byliśmy dość blisko.

Bitcoin jest obecnie na smyczy NASDAQ i światowej polityki, ale ta smycz nie jest też przesadnie krótka... Np. wczoraj giełdy amerykańskie zakończyły dzień lekką zielenią, a BTC nadal dołował.

W optymistycznym wariancie powinniśmy dziś, góra jutro zakończyć korektę i w ciągu kolejnych 7 dni uderzyć w górne ograniczenie megafonu (69K).

Natomiast zejście teraz do dolnej granicy megafonu (51K) byłoby bardzo niepokojące, szczególnie bez jakichś gwałtownych wydarzeń na świecie / giełdach.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » czwartek, 3 października 2024, 11:48

4H etherek to chyba juz BTC tylko tak jakos niby zachecajaco ale jak by mial jeszcze wykonac ostatnia akcje

Dniówki straszą jest jeszcze opcja mniej optymistyczna ale nie taka zła
jak by na 1D ETH wymalował prawe ramie te te 2020 o których @atlas1234 pisał jest do zrobienia i zasięgiem i kanałem dużym i małym i LT w liniowym tam biegnie, całkiem sporo za bo to da nam ładna bycza flagę.
Ja pod to zakupy rozplanuje ile wlezie to moje.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » czwartek, 3 października 2024, 11:58

Jeszcze dla przypomnienia, ostatnie lokalne dołki były 5/6 danego miesiąca:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 57
Reputacja postu: 
2
Napiwki: https://www.apostas-pt.com

Postautor: marco5811 » czwartek, 3 października 2024, 14:33

Obecnie zamknęliśmy dopiero taką małą lukę jaka była na wykresie kontraktów terminowych BTC. Jesli poleci niżej i zechce zamknąć tą dużą lukę poniżej to może być ciekawieSVG Image

Wróć do „Przedszkole”