Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 5 lipca 2024, 12:15

pocieszyciele i mała aktualizacja

na btc styk dolnych band trzech kanalow/flagi

SVG Image

eth plz plz plz

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
4

Postautor: blink » piątek, 5 lipca 2024, 12:20

Po ilości postów, nawet nie trzeba ich czytać widać że jest panika i to dobry moment za zakup lokalny :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » piątek, 5 lipca 2024, 12:52

updownupdown pisze: piątek, 5 lipca 2024, 12:13przecież ta dystrybucja z mt gox nawet się chyba nie zaczęła a jak ładnie się już zjebaliśmy.
Niektórzy po prostu wolą teraz sprzedać niż jak zacznie się dystrybucja i kurs poleci o kolejne tysiące, to jest normalne,
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Postautor: oliee0 » piątek, 5 lipca 2024, 13:39

Rysownie czegokolwiek teraz to trochę abstrakcja, bo tego co będzie teraz po tym zrzucie raczej nikt nie przewidzi. Pozostaje wziąć popcorn i patrzeć, póki co shorty na lewarku ładnie się kręcą :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
0

Postautor: updownupdown » piątek, 5 lipca 2024, 13:52

Dołek będziemy mieli jak ten pan powie że jednak bessa, a narazie ciągle bullish

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1705
Reputacja postu: 
0

Postautor: Godstar » piątek, 5 lipca 2024, 14:36

Zajebalismy w opór i odrzuciło zmienność przed obraniem kierunku na popołudnie ?
Czy poszlo jakieś znowu info ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 5 lipca 2024, 15:07

Godstar pisze: piątek, 5 lipca 2024, 14:36Czy poszlo jakieś znowu info ?

Dane z USA, zatrudnienie.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 71
Reputacja postu: 
0

Postautor: Viper_2008 » piątek, 5 lipca 2024, 15:12

Godstar pisze: piątek, 5 lipca 2024, 14:36Czy poszlo jakieś znowu info ?

To nie info. Kapitał sprzedających btc jest większy od kapitału kupujących a zwyżki kursu to podpucha by drożej sprzedawać. Moim zdaniem to potrwa jeszcze a przed końcem wyprzedaży będzie jazda w dół bez trzymanki. Myślałem że na weekend odpuszczą, chyba jednak nie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 5 lipca 2024, 15:52

Fibo pisze: wtorek, 25 czerwca 2024, 11:32Spadek poniżej dolnej linii dużego kanału prawdopodobnie zakończy cały trend wzrostowy od 2022.XI na dwóch zygzakach W i Y.

Dodano po 13 minutach 58 sekundach:
btw nie zdziwi mnie na dniach news, że ktoś kupił OTC większość BTC Niemczech.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
-38

Postautor: adamjttk » piątek, 5 lipca 2024, 16:36

KubaKoń pisze: piątek, 5 lipca 2024, 09:44 Ja to jestem ciekaw czy rynek nauczył w końcu pokory tych szczekaczy (wszyscy wiemy o kogo chodzi) z ostatnich miesięcy o "40-50k zobaczycie jak świnia siodło" , "pierw 90k", "pociąg już dawno odjechał naiwniacy", "ETFy nigdy nie pozwolą na koretkę 30%" itd
Mam rozumiec, ze do mnie piszesz wiec pozwole sobie odpowiedziec!
Jakiej pokory wg Ciebie mial mnie nauczyc ten spadek? Akumuluje grubo bita od 2 lat i od 2 lat naganialem (i nadal naganiam!) zeby kupowac bo byla piekna bessa a do prawdziwej hossy w tym cyklu nadal daleko, srednia zakupow mam w okolicy ~30k czy ~33k usd, gdzie kupowane bylo po 20k, 15k jak i 40k i 69k calkiem niedawno.
Wiec to ze najpierw zwiedzamy 55k a nie 90k wisi mi i powiewa dokumentnie, nie trejduje i nie obsrywam zbroji za kazdym razem jak widzimy szpile po 10% jak co niektorzy tutaj - mowie np o Twoich giermkach pokroju owcy czy ao cos tam.
Wylazicie w sumie z nory za kazdym razem jak jest krotka szpila w dol, smieszne to w sumie :)

Technicznie rzecz biorac "40-50k" nadal widziales jak swinia niebo i pewnie nie zobaczysz, jak zobaczysz to wtedy wolaj.
Co do "ETFy nigdy nie pozwolą na koretkę 30%" --> znajdz mi taki cytat gdzie takie cos napisalem bo widze wyobraznia Cie grubo ponosi i sam ze soba dyskutujesz ^^

Napisze Ci tak --> do konca cyklu zobaczymy jeszcze niejeden spadek rzedu 30% i jest to absolutnie naturalne i chetnie przeczytam gdzie napisalem, ze kurs bita rosnie balistycznie do gory bez korekt rzedu 30% lol

Teraz mozesz ze swoim kolkiem perma-niedzwiedzi akolitow sobie pouzywac i pominusowac, powstrzymaj sie tylko od wulgaryzmow i prostactwa bo bede musial znowu Twoje posty zglosic do moderacji

Aha - bylbym zapomnial - ku potomnosci - przewidywalem kilka mies temu, ze podciagna kurs najpierw w okolice 90-100k zanim zabaczymy solidna korekte rzedu 30% taka ktora mamy teraz. Pomylilem sie, nie mam problemu zeby to powiedziec jakby co. Moje predykcje na najblizsze miesiace sa nadal calkowicie bycze - do konca wrzesnia (czy konca roku w wariancie pesymistycznym) nadal widze atak na poziom 90-100k.

Początkujący
Reputacja: 33
Reputacja postu: 
0

Postautor: warsaw_fan » piątek, 5 lipca 2024, 17:11

Na weekend powinno się uspokoić, można kupować pod jakieś odbicie, oczywiście z SL.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » piątek, 5 lipca 2024, 21:27

adamjttk pisze: piątek, 5 lipca 2024, 16:36Wylazicie w sumie z nory za kazdym razem jak jest krotka szpila w dol, smieszne to w sumie
adamjttk pisze: piątek, 5 lipca 2024, 16:36wisi mi i powiewa dokumentnie, nie trejduje i nie obsrywam zbroji za kazdym razem jak widzimy szpile po 10%

pisząc posty dzień dzień wisi ci i powiewa lol
ja na przykład wchodzę w weekendy poczytać, a pograć raz na dwa ,trzy i to raczej świadczy o kompletnym olaniu pękającego rynku ;)
viewtopic.php?f=27&start=87280&t=25968& ... 8a#p786138
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=87340#p786356
idziemy minimum po 40k ;)
wszystko się powtarza , w obie strony , to żadne odkrycie i wymyślanie koła na nowo = fakt
Nasdaq i spx was tu kroplówką trzyma przy życiu , chwilowo
btcbtc pisze: piątek, 5 lipca 2024, 21:28Nic ciekawego się nie dzieje tak naprawdę :lol:

to też fakt , temat etf dupy nie urywa , technologia stara , flow przygasło dawno temu , walutą wolności mogą to już chyba tylko nazywać murzyni w lesie deszczowym klikającym sobie qr z fee po 0.5 $ na dzisiaj około
Ostatnio zmieniony piątek, 5 lipca 2024, 21:31 przez bitup, łącznie zmieniany 2 razy.
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
2

Postautor: btcbtc » piątek, 5 lipca 2024, 21:28

Nic ciekawego się nie dzieje tak naprawdę :lol:

Obrazek

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
2

Postautor: adamjttk » sobota, 6 lipca 2024, 00:43

bitup pisze: piątek, 5 lipca 2024, 21:27 pisząc posty dzień dzień wisi ci i powiewa lol
ja na przykład wchodzę w weekendy poczytać, a pograć raz na dwa ,trzy i to raczej świadczy o kompletnym olaniu pękającego rynku ;)
bitup, pisalem tak samo posty ~codziennie jak bit przez rok czy poltora mielil na 20k.
Czy Ty myslisz, ze zjazd -30% cokolwiek zmienia, wtf?
Trzeba byc slepcem dzisiaj zeby nie widziec co sie dzieje z bankowoscia i fiat w Europie/na swiecie.

Jak ludzie zaczna dostawac wiecej maili tego typu co ponizej to moze sie obudza i zrozumieja ze w btc nie chodzi o lambo.
I w dupie czy btc jest po 60k, 300k czy 10k, chociaz trzeba byc zdrowo uposledzonym zeby myslec ze to bedzie jechac na poludnie zamiast na polnoc z roku na rok.

Obrazek

Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 374
Reputacja postu: 
0

Postautor: Delhi » sobota, 6 lipca 2024, 10:04

Wszystko pasuje żeby ten paro-godzinny marazm zamienił się w ostatnią falkę do góry i można by coś testować .. dołek albo jakiś golden zone tego odbicia pod longi.

Pytanie jak timing i czy faktycznie nie za wcześnie.

Początkujący
Reputacja: 84
Reputacja postu: 
3

Postautor: pablo_gr » sobota, 6 lipca 2024, 10:08

adamjttk pisze: sobota, 6 lipca 2024, 00:43Trzeba byc slepcem dzisiaj zeby nie widziec co sie dzieje z bankowoscia i fiat w Europie/na swiecie.

Trzeba być też ślepcem, żeby myśleć, że BTC jest na to lekarstwem. To nie 2015

Początkujący
Reputacja: 442
Reputacja postu: 
3

Postautor: updownupdown » sobota, 6 lipca 2024, 10:39

pablo_gr pisze: sobota, 6 lipca 2024, 10:08Trzeba być też ślepcem, żeby myśleć, że BTC jest na to lekarstwem. To nie 2015
Dokładnie, a też należy dodać że samo kupowanie/sprzedawanie krypto jest dla banków podejrzane i łatwo wyłapać bloka na koncie, bez znaczenia jaki bank, albo każą się spowiadać ze wszystkiego łącznie z numerem buta. Tak samo, coraz mniej można zrobić coś sensownego z gotówką, nie mówię tutaj o małych płatnościach. Transakcje krypto<-> ok, ale wciąż nie jest to popularne, a nawet ograniczone w wielu kwestiach. Także nie jest kolorowo. :D

A co do samego btc to taki byczy scenariusz:

coś ala bull flag na 1W i fajnie schłodzony stoch rsi
Obrazek

dywergencja na 1D
Obrazek

założenia:
- sporo negatywnych predykcji, koniec hossy itp.
- panika z niemieckimi btc i mtgox, standardowy mechanizm w przypadku negatywnych zdarzeń: sprzedawaj plotki, kupuj fakty
- rozmycie się kasandrycznych wizji ze sprzedażą duże ilość btc, propozycja kupna od rządu niemieckiego poza rynkiem, mt gox realnie trochę inaczej to wygląda niż wizja zrzucenia w jednym momencie 140k, rynek zdaje sobie sprawę że większe ilość sprzedawał gbtc a rynek rósł
- etf na ETH

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » sobota, 6 lipca 2024, 11:18

updownupdown pisze: sobota, 6 lipca 2024, 10:39mt gox realnie trochę inaczej to wygląda niż wizja zrzucenia w jednym momencie 140k, rynek zdaje sobie sprawę że większe ilość sprzedawał gbtc a rynek rósł
Oni tego nie wyślą w jeden dzień, dystrybucja zapewne będzie trwała miesiąc albo dłużej. Wczoraj kasa poszła na 2 małe japońskie giełdy, trzeba obserwować reakcję jak kasa pójdzie na bitstamp i kraken.

MR100 cały czas kupuje:

Whale z bitfinexa to samo:

Nawet ETFy wczoraj popełniły zakupy:

Za to w social mediach klasycznie mieliśmy panikę i strach. :roll:

HODL!

Dodano po 1 godzinie 10 sekundach:
What if?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
3

Postautor: fusywszklanejkuli » sobota, 6 lipca 2024, 12:33

Jasne, że ma miejsce kulminacja negatywnych bodźców, do kompletu brakuje jedynie rozczarowania kiepskimi napływami do ETH-owych ETF-ów* i tąpnięcia na giełdach amerykańskich. Jednak czy dołek wypadł już teraz, czy wypadnie 5-10k niżej, to zgadywanie. MtGox zaczął spłaty wczoraj od dwóch japońskich giełd. Reakcja rynku była jaka była, przy znikomej realnej goxowej podaży.** Najpewniej w przyszłym tygodniu ruszą wypłaty na Kraken i Bitstamp, gdzie trafi gros środków.** Czy rynek w ostatnich dniach już wykorzystał cały zapas strachu przeznaczonego dla MtGoxa, czy jeszcze coś zostało? Czy zostało tyle, że wieść o goxowej powodzi zalewającej Kraken i Bitstamp zepchnie kurs na nowy dołek, czy nie, bo rynek już jest pogodzony z losem po parodniowych antycypacyjnych spadkach? Wreszcie, czy sama powódź na Krakenie i Bitstampie będzie taka jak się wielu obawiało,*** czy może okaże się, że strach miał tylko wielkie oczy? Nie warto się oszukiwać, że się zna choćby jedną z odpowiedzi.

* Wprawdzie część komentatorów i analityków spodziewa się kiepskich, ale nie potrafię ocenić, czy większość uczestników rynku także.
** W dawnym redditowym sondażu wierzyciele wybierali przede wszystkim Kraken (~80%) i Bitstamp (~15%). Giełdy japońskie Bitbank i SBI VC Trade stanowiły łącznie ~1%. Oczywiście proporcje wartości wypłat to co innego niż wyliczane tu proporcje liczby wierzycieli, ale nie uważam, że na tyle, by to zaburzyło obraz, jaki się wyłonił.
*** Sam się jej nie obawiam, ale moje przekonanie o diamentowych rękach zaprawionych 10-letnim przymusowym hodlem goxowców może być złudne, tym bardziej, że pokusa realizacji pokaźnego zysku duża.
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » sobota, 6 lipca 2024, 14:43

Ja bym spojrzał na to w ten sposób - zapewne większość osób pakujących kasę na goxa to były osoby młode, bo to młodzi najczęściej podłapują nowinki w tech, a bitcoin był wtedy nowością.

Gdzie jest przeciętny gostek, który 10 lat temu pakował kieszonkowe na goxa? IMO kupił klitkę, dorobił się dziecka, może dwóch.

Diamentowe ręce na pewno ktośtam ma, ale będzie dużo takich, którzy sprzedadzą, bo mierzą się z prozą życia, a tu zastrzyk gotóweczki wpadł po wzrostach rzędu dziesiątek tysięcy %.

Ja bym sprzedał - skoro mozna wziąć 10000% profitu, to te powiedzmy dodatkowe x2 nie robią aż tak ogromnenj różnicy. A w bitka po 1 mln niewiele osób wierzy, jednak większość połapała się już w cyklach i nawet mój rogalik przestaje być wyjątkowy.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Wróć do „Przedszkole”