Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: pomocny » sobota, 9 marca 2024, 15:13

bitup pisze: piątek, 8 marca 2024, 23:31ja to już pisałem na forum tygodnie temu zcash zebrałem dołek na 19 $ bo zksnarks , dash bo mixer bitomaty z shitcoinclub na 25 $ , BTCw to mój złoty koń - loteria miningowa polegająca z grupsza na cpu + tx ale zbierająca nagrody od wszystkich którzy próbują budować tx wydając prawdziwe $ na tworzenie tx i blok daje taki profit że szok
mam wrażenie, że coś podobnego już czytałem
konkretnie to pod koniec 2022, ETH to trup, jedyny prawdziwy ETH to ETHW (był chyba wtedy w okolicy 5$), zachwyt euforia - nie oddam poniżej 50$ :lol:
widzę, że znalazłeś sobie kolejny obiekt do zachwytów :mrgreen:

mnie kompletnie nie obchodzi czy trup czy nie trup, czy POW czy POS, technologia jest fajna, ale mnie interesuje zarobek.
Nie ma potrzeby dodawania do tego żadnej ideologii. Bo i po co?

Byłby miło, gdyby teraz bitek sobie na obecnych poziomach jakiś czas pozostał, bo jest co najmniej kilka seasonów (memy,AI,gaming i pewnie jeszcze jakieś inne, których nie śledzę tak skrupulatnie), może niektórzy w końcu zauważyli - i na altach dzieję się dużo naprawdę fajnych rzeczy :?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » sobota, 9 marca 2024, 16:21

pomocny pisze: sobota, 9 marca 2024, 15:13 mam wrażenie, że coś podobnego już czytałem

ja jednego na tym forum nie potrafię pojąć , wszystko inne złe , co rozwija pierwotne złe , jedyne prawdziwe eth :?: a cóż to takiego kilka linijek kodu zmienione lub zmieniony sposób wydobycia , legitne ethereum jakby tak patrzeć to etc bo dzisiejsze eth to fork po wyssaniu dao jak dobrze pamiętam
pomocny pisze: sobota, 9 marca 2024, 15:13mnie kompletnie nie obchodzi czy trup czy nie trup, czy POW czy POS, technologia jest fajna

no technologia fajna i na tym i po to zbudowano rynek krypto przecież i kropka
czy my się tu w kółko musimy przekonywać do czegoś , po co to potrzebne i komu to potrzebne :?:
zarabiaj na spekulacji , ja zarobię na wykopaniu bloku czy masternodzie , trzeci zarobi na aplikacji którą zrobi na kodzie a czwarty zarobi na kupieniu i trzymaniu = na końcu i tak będzie $

to forum o technologii i kryptowalutach a wszyscy tylko o ile x zrobiłem , ile zarobię , ile urośnie - o technologii mniej i mniej i to jest słabe . Kryptowalut nie wymyślili do hodlowania tylko używania , do hodlowania to masz akcje z dywidendami
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-ljyxO3Wv00 https://candlemaster.pl/competitions/9d ... 168fe/show

Dodano po 9 minutach 30 sekundach:
A co o tym myślicie , uda im się to zrobić i blokować co będą :?: portfele na giełdach żaden problem ale jak niby portfele sprzętowe mają zamiar blokować :shock: :?:
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
1

Postautor: adamjttk » sobota, 9 marca 2024, 23:33

Kurs juz nic nie spada.
Zmieniam prognozy, byly zbyt prsymistyczne.
W ciagu kilku dni wybijemy 75k a dojscie 95-100k zajmie juz nie wiecej niz 4-6 tyg

Po wybiciu 75k kurs pojdzie balistycznie

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » niedziela, 10 marca 2024, 00:42

bitup pisze: sobota, 9 marca 2024, 16:31A co o tym myślicie , uda im się to zrobić i blokować co będą portfele na giełdach żaden problem ale jak niby portfele sprzętowe mają zamiar blokować

Dobre dobre. To ewidentnie świadczy - czy na naszą korzyść niech każdy odpowie sobie sam ( ja myślę że na naszą ) - że rząd i jego pseudo "eksperci" kompletnie w dalszym ciągu nie mają bladego pojęcia czym jest technologia kryptowalut . ale to kompletnie . podchodzą do tego nonszalancko i myślą że coś można zablokować - bo im informatyk z kancelarii pana premiera powiedział że przecież ABW blokuje strony z kasynami online no to wystarczy teraz poblokować też np strony z giełdami zagranicznymi np. No popatrz pan i problem rozwiązany - ja szczerze chcę aby tak było i aby te oszołomy pozostały na takim poziomie niewiedzy i blokowały sobie co tam chcą w internetach na poziomie DNS np . serio. Tak samo jest mniej więcej w uni, chociaż tam powiedzmy świadomość jest trochę o szczebel wyżej, ale też bardzo nisko pokazuje to ta ustawa czy dyrektywa MICA. Do tych tępaków nie dociera że bitcoina nie da się zablokować . nie i ch.. :-) potem zaczyna się kombinowanie z giełdami - sprawią że wyniosą się poza strefę jurysdykcji UNI i tyle z tego będzie.
I teraz tak , chronologicznie aby pewnym osobnikom którzy w temacie krypto są od powiedzmy 2017 r, czyli od niedawna - to wtedy własnie system wydał otwartą wojnę kryptowalutom. tak wtedy jak pękały przekręty na ICO, a giełdy jeszcze miały możliwość zakładania kont i przelewania sobie kasy bez KYC. po 2017 r weszły te wszystkie debilizmy ograniczające wolność na giełdach dlatego też tak później w hossie 2021 rozrosły się pierwsze dexy .
I teraz tak dla zrozumienia tematu chronologii - ktoś może mnie poprawić - od 2009 do tego nieszczęsnego 2017 - rządy olewały temat bo myślały że btc to fanaberia i przejdzie ludziom . Nie przeszło :-) do tego okresu, była soczysta wolność , swawola i hulaj dusza piekła nie ma. Teraz mamy okres walki. serio, to najgorętrzy okres w dziejach bitcoina, WALKA ! - ona trwa. kiedy się skończy ? jak większość rządów uzmysłowi sobie że z tym nie da się wygrać a można zarobić . Jak np Salwador.
I przechodzimy do fazy 3-ciej , która nastąpi dopiero po przejściu jak to się mówi pewnego poziomu - po tej hossie ? możliwe, moim zdaniem dopiero po 2030 r. po drugiej hossie. ta pokaże prawdzią adopcje BTC i krypto i uzyteczność. jak dla mnie to Bitcoin fenomenalnie radzi sobie teraz na wojnie, naprawdę. Ludzie się obudzą jak im cyfrowy CBDC zapuka do drzwi i wtedy właśnie przypomną sobie że istnieje coś takiego jak bitcoin - w wtedy szykujmy się na rewolucję .

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » niedziela, 10 marca 2024, 12:46

@bitup Proponuję zagłębić się w ustawę i tego nie powielać

Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
Hoyden pisze: niedziela, 10 marca 2024, 00:42myślą że coś można zablokować
portfele imienne, weryfikacja na giełdach i dla większości ludzi po temacie

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: aglar » niedziela, 10 marca 2024, 14:19

Wersja core tez imienna? :)

Początkujący
Reputacja: 79
Reputacja postu: 
1

Postautor: pavlo4444 » niedziela, 10 marca 2024, 15:42

adamjttk pisze: sobota, 9 marca 2024, 23:33W ciagu kilku dni wybijemy 75k a dojscie 95-100k zajmie juz nie wiecej niz 4-6 tyg

Bardzo optymistyczne założenia.
Ja wczoraj sprzedałem wszystkie alty, z zadowalającym zyskiem. Moim zdaniem najbliższy okres będzie na czerwono. Następne zakupy dopiero po korekcie, nieważne na jakich poziomach się rozegra.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » niedziela, 10 marca 2024, 16:06

łabondź2020 pisze: niedziela, 10 marca 2024, 12:47@bitup Proponuję zagłębić się w ustawę i tego nie powielać

Tylko wkleiłem post krypto celebryty z X , oni to rozszerzają po socjalach z 100 większym odbiorem jak forum
Ja doskonale znam tę ustawę i znam ustalenia MICA bo pisałem o tym tu na forum miesiące temu . Wiem że chodzi o licencję i kantory i tutaj jest właśnie ten haczyk
:arrow: małe znikną , tylko 3 sieci jak dla mnie w Polsce przetrwają a licencnonowane i podciągnięte pod kary nie będą się specjalnie cackać w respektowaniu wymogów weryfikacji - bo zniknie do 1000 euro , i będą przekazywać portfele na które wysyłały ( jak poczytasz Lecha kolorowane czy brudne btc i oprogramowanie do wyłapania tego mają wyłącznie kantory , to są płatne programy i nie ma wersji free )
:arrow: jedną ostoją wolności zostają bitomaty i p2p wtedy a dex` y służą wyłącznie wymianie asset na asset i jak ma stable . Tu nie chodzi że utrudnią czy zamkną rynek bo tego się nie da zrobić póki trwa ostatni kopacz utrzymujący daną sieć i ostatni chętny na zakup / sprzedaż . Szkopuł to wyjście i wejście anonimowo fiat ;) lub wyjście usługą p2p ale to ćwiczą od 2010 i jak do 2016 to fajnie wyglądało tak po 2020 słabiej i słabiej , zamykanie się localbitcoins na amen kilka dni temu https://www.nasdaq.com/articles/bitcoin ... conditions
aglar pisze: niedziela, 10 marca 2024, 14:19Wersja core tez imienna? :)

jak masz prywatny węzeł i najlepiej na torze , znasz się odrobinę na oprogramowaniu cora i wiesz jak pomykać po innych walutach mixujących czy zaciemniających jesteś bezpieczny . Gorzej jak ściągnąłeś na wifi przypisanym abonamentem do ciebie , i wszystkie takie swoje transakcje robiłeś po tym wifi czy chcąc być sprytnym na wifi komórki ( też zarejestrowanej na siebie ) . Tu właściwie rolę odgrywa wiedza odnośnie technologii , z wiedzą się zawsze jest bardziej anonimowym
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
2

Postautor: adamjttk » niedziela, 10 marca 2024, 16:28

bitup pisze: niedziela, 10 marca 2024, 16:06Szkopuł to wyjście i wejście anonimowo fiat
Mamy 200 krajow na swiecie, do dowolnego mozna sie dostac samolotem w ciagu kilku(nastu) godzin jezeli ktos chce/potrzebuje.
Obecnie to juz jest tylko walka z wiatrakami i Kowalskim ktory ma kilka k euro a poanstwo koniecznie chce wycisnac swoje 19% z tego "bogactwa".

Ogolnie polowa popularnosci btc wynika chyba z tego obrzydliwego wtykania nosa rzadzacych do nieswojej kieszeni (bardziej i bardziej) a wymowka na wchodzenie z butami do czyjegos prywatnego zycia jest zawsze taka sama - terroryzm, pedofilia i inne tego typu bzdury.

Jak na moje - niech docisna srube 3x bardziej i szybciej - tym szybciej ludzie odwroca sie od obecnej bankowosci ktora dzisiaj zamiast spelniac swoja podstawowa role (bezpieczenstwo, stabilnosc i wygoda) jest w praktyce kolejnym narzedziem opresyjnym wladzy.
pavlo4444 pisze: niedziela, 10 marca 2024, 15:42
adamjttk pisze: sobota, 9 marca 2024, 23:33W ciagu kilku dni wybijemy 75k a dojscie 95-100k zajmie juz nie wiecej niz 4-6 tyg

Ja wczoraj sprzedałem wszystkie alty, z zadowalającym zyskiem. Moim zdaniem najbliższy okres będzie na czerwono. Następne zakupy dopiero po korekcie, nieważne na jakich poziomach się rozegra.
Jak na moje jedziemy >70k jeszcze dzisiaj w nocy, poki co o korekcie mozna sobie pomarzyc.
Teraz nie jest wyleszczanie tych ktorzy kupuja na gorce, obecnie jest wyleszczanie tych, ktorzy mysleli ze sie zaladuja za 40k miesiac przed/po halvingu.
Te osoby beda teraz wskakiwac przy 80-90k bo predzej czy pozniej nerwy puszcza ze sie nie zalapali z zakupami na obecny cykl a pociag odjezdza coraz dalej.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 319
Reputacja postu: 
1

Postautor: Yogi77 » niedziela, 10 marca 2024, 18:02

pavlo4444 pisze: niedziela, 10 marca 2024, 15:42

Optymistyczna to jest nadzieja na zaladowanie sie jeszcze po cenie -10%

Sam bym sobie tego zyczyl

Ale patrzac realistycznie, idziemy pionowo...

Za rogiem szok podazowy BTC + dodatkowe ssanie funduszy po zatwierdzeniu ETFow ETH. Kto madry mialby masowo sprzedawac teraz? W takich warunkach mozna liczyc najwyzej na korekte -1%, ktora zostanie w ciagu paru godzin wykupiona

Wieksza korekta moze byc za kilka miesiecy i juz z poziomow > 100k - kupienie po takiej korekcie wyjdzie gorzej niz trzymanie lub kupowanie po obecnych cenach

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » niedziela, 10 marca 2024, 18:09

Yogi77 pisze: niedziela, 10 marca 2024, 18:02Kto madry mialby masowo sprzedawac teraz?

Kto kupować i jaki tu jest jeszcze % do wyjęcia , zdajecie sobie sprawę że próby małymi kwotami euro na krótkie będa podejmowane pamiętam na radyjku w 2021 u zaora takie próby były o gość co wrzucił 100 euro rok później wyciągał kilka tysi euro z krókiej . Próby będą , rynki zaczeły pękać w piątek = likwidacja 74180$

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » niedziela, 10 marca 2024, 18:24

bitup pisze: niedziela, 10 marca 2024, 18:09rynki zaczeły pękać w piątek
Obrazek

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » niedziela, 10 marca 2024, 18:29

Rynki prawdziwe jak Nikkei225 czy spx , a to ze zdjęcia to była sprzedaż 2000 btc wykopanych w 2010 i przesłanych na coinbase ( znajdziesz na X i nałożysz )

Tu myśle napisałem coś ciekawego
:arrow: viewtopic.php?f=27&t=25968&start=84980#p780768
no i masz potwierdzenie tezy :arrow: https://bithub.pl/kryptowaluty/zjadanie ... blackrock/

Subprime jak malowany , ja nie wiem kiedy może i wzrośnie jeszcze a mnie wywali krótką ( postawie kolejną ) ale wiem że to jest zabawa w ten deseń

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » niedziela, 10 marca 2024, 18:41

bitup pisze: niedziela, 10 marca 2024, 18:29Tu myśle napisałem coś ciekawego
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=84980#p780768
no i masz potwierdzenie tezy https://bithub.pl/kryptowaluty/zjadanie ... blackrock/

No i co w tym dziwnego? Zapewne motywowane jakąś optymalizacją podatkową lub dostosowaniem się do regulacji

Ja sam nakupowalem BTC na swoj podmiot zalezny (spoka z o.o.)

A potem jak spolka zarobi, mam 10 tanszych sposobow aby wyplacila mi dochod niz placenie 19% od zyskow kapitalowych

PS. To w zasadzie bardzo byczy news - swiadczy o tym ze BlackRock sam kupuje BTC a nietylko posredniczy w ich sprzedazy detalicznym wlacicielom rachunkow maklerskich. A wiec ciagle jestesmy na etapie smart money

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » niedziela, 10 marca 2024, 18:43

Ja mogę się mylić a ty możesz mieć rację
Lubię tego inwestora , takie miesko analityczne daje warte obejrzenia

Dodano po 29 minutach 51 sekundach:
ten powyżej i ten to właściwie jedynie którzy mój czas w socjalach odnośnie krypto zajmują . andrzej ma trzeba przyznać polot i wiarę a i jest merytoryczny z tezami ( nie muszę się zgadzać a dobrze się ogląda , wiek 50-60+ do mnie trafiają patrząc na rynki długo )

Początkujący
Reputacja: 133
Reputacja postu: 
0

Postautor: EL POLAKO » niedziela, 10 marca 2024, 19:57

Mentzen u Majka dzisiaj

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » niedziela, 10 marca 2024, 21:35

@EL POLAKO ciekawe gdzie za kilka lat będą ludzie, którzy zaklinali się że BTC nie da się zgasić... :mrgreen:

Osobiście uważam że krypto w eu nie jest zagrożone ale biznes ma przynosić zyski tej właściwiej kieszeni.

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabblo_pl » niedziela, 10 marca 2024, 22:00

adamjttk pisze: sobota, 9 marca 2024, 23:33 Kurs juz nic nie spada.
Zmieniam prognozy, byly zbyt prsymistyczne.
W ciagu kilku dni wybijemy 75k a dojscie 95-100k zajmie juz nie wiecej niz 4-6 tyg

Po wybiciu 75k kurs pojdzie balistycznie
Chyba pora na korektę nie za szybko kolega przewiduje takie up?
A może ok. 72K i korekta w dół.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » niedziela, 10 marca 2024, 23:47

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
17

Postautor: Arcymistrz1990 » poniedziałek, 11 marca 2024, 00:30

Witajcie,
w dniu dzisiejszym pierwszy raz od momentu kiedy jestem na tym rynku (03.2017) rozpocząłem (poprzez realizacje zysków) zmniejszanie ekspozycji spot na krypto. Zrobiłem to symbolicznie poprzez sprzedaż 10,5% posiadanego ETH po cenie ok. 3900 USD. Bitka oraz shitcoinów jeszcze nie ruszam.
Padło na ETH dlatego, że miał (i wciąż ma) największy udział w moim portfelu, a w ostatnim czasie zaliczył solidne wzrosty. A obszar poprzedniego ATH uważam za dobry start na rozpoczęcie cząstkowej realizacji zysków z krypto w szczególności, że posiadana przeze mnie ekspozycja jest bardzo duża.

Do halvingu pozostaje zaledwie 40 dni - wypadnie on najprawdopodobniej 20 kwietnia.

Udział podaży nieruszanej przez ponad 1 rok zmniejszył się od z 70,76% (29.11.2023) do 68,19% (09.03.2024) - może to być związane z wymianą handlową pomiędzy uczestnikami rynku, którzy sprzedają teraz BTC kupione dawno i po niższej cenie, a tymi którzy kupują je teraz po cenie wyższej. Oczywiście duży wpływ na wartość tego wskaźnika mają transakcje over the counter (której uczestnikami są przede wszystkim fundusze na czele z Grayscale i BlackRock oraz górnicy).

Przypominam, że do tej pory wydobytych pozostało 19 649 825 BTC, a więc tych, które nie zmieniało swojego adresu przez ponad 1 rok było 13 399 215,67 BTC. Tych, które pozostawały w ruchu było 6 250 609,33 BTC. Do wydobycia pozostaje zaledwie 1 350 175 BTC.

Najwięksi publiczni posiadacze BTC to:
Grayscale 400 165 BTC
Black Rock (w ramach etf iShares Bitcoin Trust) 195 985 BTC
Microstratety 193 000 BTC

Jeżeli chodzi o wskaźnik Pi-cycle to nie ma w chwili obecnej zagrożenia pojawienia się sygnału. Średnia krocząca o większej inercji wciąż znajduje się nad ceną.

Chciałbym zauważyć, że obecna hossa odbywa się w całkowicie innym otoczeniu monetarnym niż poprzednia - z rekordowego wzrostu masy pieniężnej w okresie pandemicznym obecnie znajdujemy w fazie zmniejszania masy pieniężnej.

Spada zarówno suma bilansowa FED wskutek sprzedaży obligacji covidowych

Jak również agregat M1

Wciąż zajmuję stanowisko, że wszystko rozegra się w ciągu kilku miesięcy. Podtrzymuję również zdanie, że mogą wyciągnąć cenę do niesamowitych poziomów zanim na dobre zacznie się światowy kryzys finansowy. Kolejna realizacja zysków w ok. 100 000 USD za BTC oraz 6 000 za ETH. Natomiast kolejne realizacje będą uzależnione od analizy onchain i w końcu o szukanie informacji o słabości trendu w oparciu o analizę techniczną.
Powodzenia chłopaki i dziewczyny z forum w rozegraniu hossy! :)

Wróć do „Przedszkole”