Jeśli jest tak jak mówisz, odszczekam. Jeśli kurs wleci grubo na ponad 40k, wypomnę.
Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4130 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4128
- 4129
- 4130
- 4131
- 4132
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 495

Postautor: Lord_Bafford » niedziela, 26 listopada 2023, 16:53
Lord_Bafford
- Początkujący
- Reputacja: 287
Postautor: Janome » niedziela, 26 listopada 2023, 17:15
Lord_Bafford pisze: ↑ niedziela, 26 listopada 2023, 16:53Jeśli jest tak jak mówisz, odszczekam
Już to zrobiłeś.
Lord_Bafford pisze: ↑ niedziela, 26 listopada 2023, 15:32Muszę przyznać, że trochę mnie poniosło z tym wybiciem 40k w ciągu 24-48h.
Lord_Bafford pisze: ↑ niedziela, 26 listopada 2023, 15:32Jednak nie czuć już tej odwagi zakupowej co wcześniej.
Powoli będziecie wygaszać swoje wybłagiwania o hossę, wycofywać się w miarę rozkręcającej się korekty, 'jednak zmieniłem zdanie', 'napisałem ale zrobiłem coś innego', 'w 2047 będzie 40k więc wyjdzie na moje'. Przyniesie wam to może punkciki reputacji ale pieniędzy z tego nie będzie

Janome
- Początkujący

Postautor: Lord_Bafford » niedziela, 26 listopada 2023, 17:19
ps. ode mnie minusa żadnego nie dostałeś

Lord_Bafford
- Początkujący
Postautor: Janome » niedziela, 26 listopada 2023, 17:45
Lord_Bafford pisze: ↑ niedziela, 26 listopada 2023, 17:19Nie zmienia to faktu, że dla mnie jest już hossa, a dla ciebie duża korekta po spadkach i dalej bessa
W crypto najpierw jest krew a dopiero pozniej wzrosty. Dostaliśmy odreagowanie 2022, btc ponad 2x, alty i low capy dużo więcej. Wiadomo, że jak FOMO i impuls zgasną to wracamy do poprzednich poziomów. W użyteczności nic się nie zmieniło, skończy się kasa spekulantów i zacznie się wyścig o realizowanie zysków. Głupi będą to hodlować.
Jak wchodzisz tutaj i widzisz, że 90% użytkowników zapakowało się i czeka na 45k to już wiadomo, że tam nie zajedziemy.
Jest tutaj kilku amatorów z wysoką reputacją, którzy już 2 lata sygnalizują mi lokalne dołki. Nic tylko korzystać

Dodatkowo myślę, że temat ETF będzie w krótkim i średnim terminie bardzo negatywny dla ceny BTC, niezależnie od decyzji SEC.
Janome
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1591

Postautor: bitup » niedziela, 26 listopada 2023, 18:13

gdzie nie wypuszczą go w tej chwili po podpisaniu ( przyznaniu się ) i jako ich nowy Tajny Współpracownik będzie sypać żeby przypadkiem nie dostać tych 10 lat więzienia a
dla USA 4 miliardy $ to kilka godzin drukowania , ich ściągalność samej kary wisi , bardziej chodzi o to czego się dowiedzą

i cała ta reszta której się nawet nie chce śledzić , portfel Satoshi
zamykające się giełdy itd cała sprawa Binance się nawet dobrze nie rozkręciła a byczki już uznali po sprawie

no nie

volumen piorących zniknie z Binance to co będzie

Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie
bitup
- Początkujący

Postautor: Lord_Bafford » niedziela, 26 listopada 2023, 18:42
Jestem w stanie trochę przyznać Ci racji pomimo mojego byczego nastawienia. Po pierwsze istnieje rzeczywiście wizja iż jest to duże odreagowanie z ostatniej bani, a nowy dołek dołków dopiero przed nami. Coś jak 2013 i 2014 oraz 2017 i 2019? Uważasz, że musi to być reguła przy zaledwie dwóch powtórzeniach? A co jeśli zadziała to dokładnie odwrotnie, czyli wbrew oczekiwaniom tych, co zakładają spadek po korekcie spadków? Zakładasz też opcję, że zatwierdzenie ETH przyniesie spadki zapewne w myśl 'sprzedawania faktów". Nie twierdzę, że nie, ale to wydarzenie o dość dużej randze i niespotykane jeszcze w krypto. Nie chcę uchodzić za niepoprawnego byka, ale trzymam się jednak opcji, że jesteśmy na kursie wzrostowym, a nie spadkowym. Jeśli wycena BTC spadnie pod 29k (i dalej w dół), tak jak mówiłem, odszczekam i powiem, że moje przewidywania są guano warte

Lord_Bafford
- Początkujący
- Reputacja: 9
Postautor: patapata » niedziela, 26 listopada 2023, 18:46
Z większością się zgadzam.
Sam mam plan wyładowania się z altów w poł. grudnia. Liczę (może nazbyt optymistycznie) na dalsze karmienie i kolejne .ówno bajki o etf-ach tuż tuż.
Trudno, najwyżej puszczę na stracie. Zakładam, że SEC uwali ARK w styczniu, zakładam jakiś spory fud wokół tethera, sądzę, że chodzi tu o wymuszenie przesiadki kapitału z usdt do usdc przed debiutem giełdowym Circle.
Ale Twojej ostatniej myśli nie łapię. Mógłbyś ją rozwinąć? Dlaczego uwązasz, że etf-y popsują cenę a szczególnie to ostatnie "niezależnie od decyzji SEC". To bardzo ciekawe.
patapata
- Początkujący
Postautor: Janome » niedziela, 26 listopada 2023, 18:58
Lord_Bafford pisze: ↑ niedziela, 26 listopada 2023, 18:42Nie twierdzę, że nie, ale to wydarzenie o dość dużej randze
Bakkt, Gemini, pierwsze futuresy, Salwador ... można pewnie wymienić jeszcze kilka innych wydarzeń z przeszłości, które miały być przełomowe i odkręcić kran z hajsem. Każde powodowało 'sell the news' oraz rozczarowanie efektem jakie ostatecznie miało na rynek.
Nie inaczej będzie tym razem.
Panuje teraz przekonanie, że niedobitki z bessy mają teraz kilkanaście miesięcy na obkupienie się w bita i potem zarobią najłatwiejsze kilka x w życiu kiedy od kwietnia Blackrock zacznie wykupywać crypto. Brak mi słów jak to widzę. Ludzie nie znają absolutnych podstaw jak działa psychologia na rynku. Pewnie dlatego, że są całkowicie rozpieszczeni tym, że najbardziej tępa forma inwestowania, czyli hodl do śmierci, zawsze działa bo mamy hossę co 4 lata. Nie będzie to trwało wiecznie ale jest to prawda, której 99% rynku nie chce słyszeć.
Janome
- Początkujący

Postautor: Lord_Bafford » niedziela, 26 listopada 2023, 19:09

Lord_Bafford
- Początkujący
Postautor: Janome » niedziela, 26 listopada 2023, 19:26
Nie wiem w których altach siedzisz ale dobra rada - spójrz na ich wykres i zastanów się czy nie wygląda to na postój nad przepaścią.
Popsują w krótkim i średnim terminie IMO.
Zaakceptowanie ETF - sell the news, wyprzedaż funduszy typu GBTC. Do tego nieunikniona manipulacja ceną nastawioną na wydymanie inwestorów detalicznych -> a najlepiej to zrobić naganiając a potem spuścić kibel.
SEC odrzuci to wiadomo - ogromne rozczarowanie i w ułamku sekundy -10% i kolejne dni też na czerwono.
Janome
- Początkujący
- Reputacja: 16
Postautor: nowystary » niedziela, 26 listopada 2023, 19:45
Janome - jak rzadko się z Tobą zgadam, tak mam teraz takie samo odczucie.Nie wiem w których altach siedzisz ale dobra rada - spójrz na ich wykres i zastanów się czy nie wygląda to na postój nad przepaścią.
nowystary
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1591

Postautor: bitup » niedziela, 26 listopada 2023, 19:59
Przepraszam , teraz doczytałem . Owszem do spekulacji znam bezpieczniejsze miejsca
Niewielu tutaj zostało osób podchodzących tak jak projekt został przedstawiony i miała go społeczność budować ... pewnie niedługo i ta reszta zniknie w odmętach internetu

Atak na tethera daje możliwość zablokowania środków będących w zasięgu Departamentu Sprawiedliwości USA w takich liczbach , jakby ktoś już się zaczynał zastanawiać jaki mogą zrobić kolejny ruch

Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie
bitup
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » niedziela, 26 listopada 2023, 20:33

Swoje longi trzymam.
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 3869

Postautor: Pleasek89 » niedziela, 26 listopada 2023, 20:46
No, straszny ferment jest siany. To jest dokładnie dlaczego cykle się powtarzają, ludzie zaczynają za bardzo kombinować.
Jak dla mnie to wygląda na to, że każda większa czerwona świeczka i zaraz wieszczone jest piekło.
Pleasek89
- Początkujący
- Reputacja: 9
Postautor: patapata » niedziela, 26 listopada 2023, 20:48
moje alty, raczej niepoważna pozycja w portfelu, wszystko raczej z nudów, to oczywiście same perły zmieniające świat, ale jasne, masz rację to wszystko wisi na włosku. I też zaboli jak pójdzie nie tak. Będę elastyczny
Co do samego rynku widzę to jednak inaczej. Sądzę, że chodzi o kontrolę, nie o psychologię. Bo tak na marginesie kogo tu łoić z kasy? I co to za kasa?
Ja myślę, że ten cały wall street w krypto to tak serio, chce naprawdę robić tu pieniądze. Chce mieć spokój: swoje giełdy, swoje stable, swój udział w kopalniach
Chce z sukcesem uplasować etf-y. Nie chce zwały, nie chce wystraszyć potencjalnych klientów. Ich klienci mają grubszy portfel od nas. Do tego reputacja, to jeszcze ważniejsze.
Sądzę, że im bardziej niż na etf-ach zależy na tokenizacji, na rwa. Muszą do tego przekonać rynek, muszą mieć jakiś success story w tej niszy i to jak sądzę będą te spoty.
W wariancie najgorszym wszystko, co widzę to długi boczniak, jak na złocie, bez panicznych ruchów. Na wymęczenie. Zaburzenie cykliczności i hop, w górę.
No nic, rynek wyjaśni
patapata
- Początkujący
- Reputacja: 263
Postautor: rubel2 » niedziela, 26 listopada 2023, 20:55
Dlatego nawet jeśli pojawia się sporo wykresów z ath 100-200k w 2025, czyli cykliczność jest powszechnie znana, to dalej się powtarza. Bo w teorii wydaje się to bardzo proste. Ale zrealizować plan prostego trzymania przez 3 lata nie jest już takie oczywiste. Bo zbyt nudne i trzeb coś pokombinować, bo covid i mamy krwawy wodospad, itp.
Nie wspomnę już o tych co pierdolą od x lat o upadku jak zacięta płyta. @bitup się odgrażał ze dwa miesiące temu że zaraz spadniemy poniżej 20k, a tam już otwarta droga do zera.
rubel2
- Gaduła
- Reputacja: 1112

Postautor: Arcymistrz1990 » niedziela, 26 listopada 2023, 21:08
patrzcie jak rośnie hashrate:

Jeśli chodzi o udział podaży nieruszanej przez ponad rok to wynosi ona 70,69%

W obiegu znajduje się już 19 553 087,5 BTC, zatem tych nieruszanych było 13 822 077,5 BTC. Tych, które zmieniały adres wciągu roku było 5 731 010 BTC. Do wydobycia pozostaje zaledwie 1 446 912,5 BTC.
Dyskonto na GBTC jest najniższe od lipca 2021 i wynosi już tylko 8,06%. To bardzo dobra informacja.

Niezmiennie prezentuję postawę byczą - choć wszelkie zakupy zakończyłem już w grudniu 2022.
Arcymistrz1990
- Początkujący
- Reputacja: 67

Postautor: fledermaus » niedziela, 26 listopada 2023, 21:11
Mówi się o jeszcze czymś gorszym, mianowicie o "left translated cycle", który może mieć miejsce jeśli zobaczymy przebicie ATH jeszcze przed halvingiem (luty, marzec '24). Chore FOMO napędzane obietnicami o rychłej akceptacji ETFów, naganiacze na youtube już dziś przechodzą sami siebie produkując filmiki jak zrobić z 1 dolara milion, shillowanie altów 1000x, obietnice BTC po 1mln, ogólne szaleństwo wciągające coraz więcej ulicy.
W sytuacji takiego rozwoju cyklu wszelkie plany idą w pi*dziec bo prawdopodobnie nikt nie będzie wiedział jak to rozegrać.
fledermaus
- Weteran
- Reputacja: 6831

Postautor: BitJanusz » niedziela, 26 listopada 2023, 21:28
Ja nic nie grałem, bo nie było czego.
Zerknąłem na moją predykcję z lutego 2023 i widzę, że kurs obrał scenariusz optymistyczny, co mnie bardzo cieszy. Widzę też, że (uff, na szczęście) prawidłowo założyłem, że będzie w górę - nie wiedziałem jedynie, czy będzie bardziej bullish, czy mniej (na szczęście: bardziej!)
Dla mnie umiarkowany optymizm. Bańka 4 -> 65k została prawilnie skorektowana, jednocześnie "rogalik" został obroniony, super silny support utrzymał.
Ja wierzę w 150-200k ok. 2025. Powód jest też inny: 200k dziś (i, patrząc dalej, w 2025) to już nie to, co 200k w 2021. Inflacja robi swoje. To po prostu nie jest aż tak wielka kasa jak wtedy.
do tego mamy halving i potencjalny spadek inflacji/stóp procentowych w USA, co zwiększy apetyt na aktywa ryzykowne/śmieciowe.

Niestety jest też scenariusz bardzo pesymistyczny, o którym na razie wolę nie pisać. Zakładałby płaską korektę do 2025 i następnie złamanie rogalika w dół - coś, co @Fibo nazywał kiedyś "korektą stopnia cyklu". Ale chrzanić czarnowidztwo. Na razie jedziemy po 150k.
Pozdro wariaty.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM
BitJanusz
- Początkujący
- Reputacja: -16
Postautor: starynowynick » niedziela, 26 listopada 2023, 21:47
What what whattt ? W krotkim i srednim bedzie wlasnie niesamowity dostrzal ceny. To w dluzszym bedzie podczas komisji "jak mogl Pan zainwestowac pieniadze funduszu w BTC!!!" czyli "HOW DARE YOU!". Na poczatku pompka bedzie niesamowita (jezeli zaakceptuja etfY), przeceiz samo to, ze musisz byc w "posiadaniu" krypto to wymusza.Janome pisze: ↑ niedziela, 26 listopada 2023, 17:45Dodatkowo myślę, że temat ETF będzie w krótkim i średnim terminie bardzo negatywny dla ceny BTC, niezależnie od decyzji SEC.
starynowynick
-
Strona 4130 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4128
- 4129
- 4130
- 4131
- 4132