Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4074 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4072
- 4073
- 4074
- 4075
- 4076
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 133
Postautor: EL POLAKO » wtorek, 29 sierpnia 2023, 19:49

EL POLAKO
- Weteran
- Reputacja: 948
Postautor: adamjttk » wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:14
Natomiast niezmiennie, jak patrze na DOT to dla mnie wyglada jak krypto mem, taki piesel 2x bardziej urosl, pozbyc sie tego DOT-gowna po roku trzymania czy jest jakas nadzieja ze to barachlo jeszcze kiedys odbije chociaz do 10$ jak juz BTC bedzie za 200k$? Oczy szczypia od tego krypto

adamjttk
- Weteran
- Reputacja: 3869

Postautor: Pleasek89 » wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:24
Natomiast to jest duża lampka ostrzegawcza dla tych, którzy czekają nie wiadomo na co zamiast robić DCA kiedy mają do tego idealny czas i cenę. Kiedy prawdziwa hossa się rozpocznie (a mamy parę miesięcy do halvingu) to dobrych momentów do wejścia może być tyle co kot napłakał.
adamjttk pisze: ↑ wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:14Natomiast niezmiennie, jak patrze na DOT to dla mnie wyglada jak krypto mem, taki piesel 2x bardziej urosl, pozbyc sie tego DOT-gowna po roku trzymania czy jest jakas nadzieja ze to barachlo jeszcze kiedys odbije chociaz do 10$ jak juz BTC bedzie za 200k$? Oczy szczypia od tego krypto
Nie takie coiny robiły pompki chociaż do 30-40% ATH (męczony przez lokalsów Lisk czy martwy Namecoin na początku 2018r.), więc jeżeli zaliczymy solidne alt season to myślę, że spokojnie będzie można wyładować torby (jeśli taki masz cel). Z DOTem na tą chwilę największy problem to zbyt wysokie nagrody ze stakingu. Obstawiam, że prędzej czy później zostaną zmniejszone do sensownych poziomów typu 2-5% i wpłynie to pozytywnie na kurs.
Pleasek89
- Weteran
- Reputacja: 1389

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 29 sierpnia 2023, 22:35
adamjttk pisze: ↑ wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:14Natomiast niezmiennie, jak patrze na DOT to dla mnie wyglada jak krypto mem, taki piesel 2x bardziej urosl, pozbyc sie tego DOT-gowna po roku trzymania czy jest jakas nadzieja ze to barachlo jeszcze kiedys odbije chociaz do 10$ jak juz BTC bedzie za 200k$? Oczy szczypia od tego krypto
Ogólnie pozbyłem się DOT całkiem niedawno, chociaż kupowalem z kilka tygodni temu.
Bo ja nie trzymię altów na bagholda jak miesiącami spadają ani nie uśredniam, tylko tnę straty i odrabiam na lokalnych odbiciach na SWINGU.
Generalnie DOT to gówno do kwadratu jeżeli chodzi o wykres, stanowoczo nie polecam.
Polecam jedynie się wyleczyć z tego.
Niestety case DOT/BTC ostatnio przypomina mi bardzo case LTC/BTC od 05_2020 do 04_2021, gdzie literalnie wszystkie alty z top 100 od stycznia 2021 przez 3 miesiące urosły średnio na jeża 200-300% w BTC, a Litecoin naprawdę jako JEDYNY wtedy spadał w parze z BTC xDDD.
Przestrzegam naprawdę przed trzymaniem dużego udziału portfela w DOT teraz, bo może być podobnie.
Większość altów w końcu zacznie rosnąć dziesiątki/setki %, a DOT możliwe, że będzie robił to co Litecoin.
Praktycznie zawsze każda hossa/cykl ma takiego "frajer coina" albo kilka "frajer coinow".
Mocno przestrzegam przed tym!
DjVegas98
- Weteran
- Reputacja: 1335

Postautor: CzarnaOwca » wtorek, 29 sierpnia 2023, 23:52
CzarnaOwca
fetek
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1591

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 06:33

wy jak ci z pulsechaina spadło po pozwaniu przez SEC z 0.0001 na 0.00004 odbiło na 0.00006 i moon tylko w głowie

[Imgur](
Nasdaq i technologiczne jak pisałem , nie ma gdzie bezpiecznie już grać na kryptowalutach
index ciągnie dalej a tu już nie wytrzymali

zobaczysz moje 22 szybciej niż dzisiaj myślisz
spółki miningowe i ich raporty kwartalne od 2022 nadal pokazują balans na skraju bankructwa

chwilowo odratowali bnb i crv , nie zmieniło się kompletnie nic

Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie
bitup
- Początkujący
- Reputacja: 287
Postautor: Janome » środa, 30 sierpnia 2023, 10:08
Jest 27k, wszyscy wiemy, że za rok będziemy wyżej a za dwa lata będziemy co najmniej 2-3x wyżej. Ktoś chce czekać to na tym etapie IMO większe ryzyko przejechania się na tym.
ps.
kozaki wiesi - z ciekawości, ty generalnie dalej nie widzisz ze bitup to multikonto socjologa? Czy potrzebujesz okularów?
Sorki za offtop ale znowu sie zrobił syf przez jedną osobę która ma dwa konta.
Janome
- Weteran

Postautor: Pleasek89 » środa, 30 sierpnia 2023, 10:26
To samo pisałem wczoraj, ale zacytuję, bo na tym etapie to praktycznie wszystko co ma znaczenie. Jeżeli ktoś obserwuje rynek z boku czekając na Bóg wie co to jest naprawdę ostatni gwizdek na kupowanie/DCA.Janome pisze: ↑ środa, 30 sierpnia 2023, 10:08Mógł być fejk pump pod kolejną zbyt optymistyczną interpretację orzeczeń sądowych. Natomiast w koncu przyjdzie ten moment, że to będzie ten decydujący news i peroniarze wiecznie czekający na tańszy kurs znowu zobaczą odjeżdzajacy pociag. Kiedy to będzie? Jest bliżej niż dalej. Jest 27k, wszyscy wiemy, że za rok będziemy wyżej a za dwa lata będziemy co najmniej 2-3x wyżej. Ktoś chce czekać to na tym etapie IMO większe ryzyko przejechania się na tym.
Poza tym każdy cykl jest inny, 99% predykcji się nie sprawdza. Możemy zobaczyć 60k jako szczyt hossy a może i 400k, hossa może ruszyć w 2024r. jak i w 2026r. Dlatego nie ma co kombinować i udawać mądrzejszego od rynku tylko kupować regularnie do momentu aż hossa zacznie się rozpędzać a raczej jesteśmy bliżej tego punktu niż dalej.
Pleasek89
- Początkujący
- Reputacja: 263
Postautor: rubel2 » środa, 30 sierpnia 2023, 10:47
Socjo, forum to nie zjazd kc pzpr.

Dokładnie tak.
Dokładnie tak, może być jak wrzucał tu @ergorg że fejk i pogłębimy jeszcze, a może i nie, i będziemy budować kolejną nogę do góry. Natomiast spadki poniżej 20k, czy też zupełnie nowe low bez zdarzeń typu covid dla mnie zupełnie odpadają i piszę to z pełną odpowiedzialnością. Więc jak się buduje portfel z perspektywą dwóch kolejnych lat to odpowiedź jest prosta w jakim miejscu się znajdujemy.
rubel2
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » środa, 30 sierpnia 2023, 10:51
Ja tam trzymam cały czas BTC spot ale nie przeszkadza mi to shortować delikatnie bitka teraz.

Co widzę to max jeszcze 28.5k$, powyżej 29k$ raczej bym już uciekał z shortów.
ergorg
- Weteran

Postautor: Pleasek89 » środa, 30 sierpnia 2023, 11:00
"Delikatne" to właściwe słowo

Zresztą nie zależy mi już na żyłowaniu +1000% czy więcej jak kilka lat temu, ile stresu i nocek nieprzespanych w 2018-2021r. nawet nie liczę. Na tym etapie +200-300% jest aż świat

Pleasek89
- Weteran
- Reputacja: 948
Postautor: adamjttk » środa, 30 sierpnia 2023, 12:13
Amen, jest prawie koncowka 2023, za rogiem halving i kolejna hossa.
Obrazki jak ponizej sa juz bardzo blisko nas, te 27k bedziemy za chwile wspominac sobie z nostalgia ^^

adamjttk
- Początkujący
- Reputacja: 86
Postautor: upp » środa, 30 sierpnia 2023, 15:52
Jeżeli nie to trudno poczekam na zrzut z mtgoxa do końca października, pod warunkiem, że kolejny raz nie przesuną daty.

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 16:20
jestem tutaj od 6 lat ... a gość co ma konto rok pisze mi o multikoncie jak nie jeden z ekipy fritza który to już sugerował

Zamiast popisać o krytycznej sytuacji WSZYSTKICH kopalń i rynkach które wstawiałem z raportami kwartalnymi jedyne argumenty to takie albo drugi że bsv to scam ( chociaż jedyny się skaluje i ma oryginalny protokół bitcoina ) . Nie jestem fanem ubliżania czy inwektyw to nie napisze nic szczególnego jako riposta na ten post .... takie krypto ani mru mru tu zostało co wierzy w ath
Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
A jak spadnie to co ze sobą zrobisz

PKB USA spadło o 0.3%

bitup
- Początkujący
- Reputacja: 495

Postautor: Lord_Bafford » środa, 30 sierpnia 2023, 17:52
Wyciągasz słuszne argumenty co do ogólnie sytuacji, ale złe scenariusze mogą być nadal odwlekane w czasie. Zobaczymy dokąd wyciągną główne indeksy w USA. Obecnie SPX świetnie odrabia miesięczną świecę spadkową. Wg cyklu porządne wzrosty powinny pojawić się w 2025 roku, ale kto wie czy nie stanie się to już z początkiem 2024. Wsparcie na 25300 ponownie wytrzymało. Jasne, że to może być tylko krótkoterminowe odreagowanie spadku i przy złym wietrze wszystko się zawali, ale póki co zawiało dobrze.
Lord_Bafford

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 18:23
no i korzystam , praktycznie już w 75 % poralizowane zyski

i podtrzymuje
przewidywalne jako ogonek co zrobi a z powodu braku rentowności biznesu nie utrzyma
raporty kwartalne spółek miningowych na nasdaq są dostępne i wstawiałem linki
halving ltc pokazuje co będzie , korekta rynków zakończy wszelkie nadzieje na kryptowalutach
piszcie i rysujcie co chcecie , to nie ma żadnego znaczenia

bitup
- Weteran

Postautor: DjVegas98 » środa, 30 sierpnia 2023, 18:41
Nie da się tego czytać naprawdę.
Zero rzeczowych analiz, merytoryki.
Sam defetyzm, determinizm i katastrofizm.
Jakbyś przestał pisać kiedyś na tym forum, to otworzę jakiegoś dobrego szampana.
DjVegas98

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 18:51
Analizy kursu czego

Żałosne

viewtopic.php?f=27&t=25968&start=81400#p769996
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=81400#p770003
Kluczowe linki analiz raportów kwartalnych nierentownych biznesów

Poklepujcie się

bitup
- Weteran

Postautor: DjVegas98 » środa, 30 sierpnia 2023, 18:54
Ale równie dobrze tak samo możesz poklepywać się trzymając akcje, trafiając akurat na bessę.
DjVegas98
-
Strona 4074 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4072
- 4073
- 4074
- 4075
- 4076