Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 133
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: EL POLAKO » wtorek, 29 sierpnia 2023, 19:49

To o tym rzekomo portfelu Prigożyna to miało być niby w kontekście negatywnym? Jak dla mnie to tylko dowód na użyteczność. Poza tym - fajnie jakby zabrał seedy za sobą na tamten świat, ale bo ukrył gdzieś gdzie nikt nie znajdzie. ;)

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:14

O jak milo, 2k lekkim piardem poszlo do gory, jutro-pojutrze na fali euforii do 30k dobijemy pewnie.
Natomiast niezmiennie, jak patrze na DOT to dla mnie wyglada jak krypto mem, taki piesel 2x bardziej urosl, pozbyc sie tego DOT-gowna po roku trzymania czy jest jakas nadzieja ze to barachlo jeszcze kiedys odbije chociaz do 10$ jak juz BTC bedzie za 200k$? Oczy szczypia od tego krypto :evil:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
4

Postautor: Pleasek89 » wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:24

Też mam wrażenie, że ta pompka to zbyt dużo i zbyt szybko i przynajmniej część zniosą.

Natomiast to jest duża lampka ostrzegawcza dla tych, którzy czekają nie wiadomo na co zamiast robić DCA kiedy mają do tego idealny czas i cenę. Kiedy prawdziwa hossa się rozpocznie (a mamy parę miesięcy do halvingu) to dobrych momentów do wejścia może być tyle co kot napłakał.
adamjttk pisze: wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:14Natomiast niezmiennie, jak patrze na DOT to dla mnie wyglada jak krypto mem, taki piesel 2x bardziej urosl, pozbyc sie tego DOT-gowna po roku trzymania czy jest jakas nadzieja ze to barachlo jeszcze kiedys odbije chociaz do 10$ jak juz BTC bedzie za 200k$? Oczy szczypia od tego krypto

Nie takie coiny robiły pompki chociaż do 30-40% ATH (męczony przez lokalsów Lisk czy martwy Namecoin na początku 2018r.), więc jeżeli zaliczymy solidne alt season to myślę, że spokojnie będzie można wyładować torby (jeśli taki masz cel). Z DOTem na tą chwilę największy problem to zbyt wysokie nagrody ze stakingu. Obstawiam, że prędzej czy później zostaną zmniejszone do sensownych poziomów typu 2-5% i wpłynie to pozytywnie na kurs.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 29 sierpnia 2023, 22:35

adamjttk pisze: wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:14Natomiast niezmiennie, jak patrze na DOT to dla mnie wyglada jak krypto mem, taki piesel 2x bardziej urosl, pozbyc sie tego DOT-gowna po roku trzymania czy jest jakas nadzieja ze to barachlo jeszcze kiedys odbije chociaz do 10$ jak juz BTC bedzie za 200k$? Oczy szczypia od tego krypto

Ogólnie pozbyłem się DOT całkiem niedawno, chociaż kupowalem z kilka tygodni temu.
Bo ja nie trzymię altów na bagholda jak miesiącami spadają ani nie uśredniam, tylko tnę straty i odrabiam na lokalnych odbiciach na SWINGU.

Generalnie DOT to gówno do kwadratu jeżeli chodzi o wykres, stanowoczo nie polecam.
Polecam jedynie się wyleczyć z tego.

Niestety case DOT/BTC ostatnio przypomina mi bardzo case LTC/BTC od 05_2020 do 04_2021, gdzie literalnie wszystkie alty z top 100 od stycznia 2021 przez 3 miesiące urosły średnio na jeża 200-300% w BTC, a Litecoin naprawdę jako JEDYNY wtedy spadał w parze z BTC xDDD.
Przestrzegam naprawdę przed trzymaniem dużego udziału portfela w DOT teraz, bo może być podobnie.
Większość altów w końcu zacznie rosnąć dziesiątki/setki %, a DOT możliwe, że będzie robił to co Litecoin.
Praktycznie zawsze każda hossa/cykl ma takiego "frajer coina" albo kilka "frajer coinow".
Mocno przestrzegam przed tym!
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
1

Postautor: CzarnaOwca » wtorek, 29 sierpnia 2023, 23:52

bitup pisze: sobota, 26 sierpnia 2023, 20:1922300
Ale cie k!@#$% bitcoin WY-RU-CHAŁ :lol:
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » wtorek, 29 sierpnia 2023, 23:55

adamjttk pisze: wtorek, 29 sierpnia 2023, 21:14O jak milo, 2k lekkim piardem poszlo do gory, jutro-pojutrze na fali euforii do 30k dobijemy pewnie.
tia.. czemu nie 35k ? albo 40 ?

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 06:33

CzarnaOwca pisze: wtorek, 29 sierpnia 2023, 23:52 Ale cie k!@#$% bitcoin WY-RU-CHAŁ :lol:

:shock: w którym miejscu :?:
wy jak ci z pulsechaina spadło po pozwaniu przez SEC z 0.0001 na 0.00004 odbiło na 0.00006 i moon tylko w głowie :lol:
[Imgur](
bitup pisze: sobota, 26 sierpnia 2023, 20:19pisałm przed spadkiem o 5k o sytuacji ciężkiej w kopalniach , protokole crv i defii , sytuacji bnb , teraz dochodzi odcinanie od fiat znacznej giełdy i konferencja Powella ..

Nasdaq i technologiczne jak pisałem , nie ma gdzie bezpiecznie już grać na kryptowalutach
index ciągnie dalej a tu już nie wytrzymali :arrow: namów teraz kogoś żeby się ubierał w btc
zobaczysz moje 22 szybciej niż dzisiaj myślisz
spółki miningowe i ich raporty kwartalne od 2022 nadal pokazują balans na skraju bankructwa ;)
chwilowo odratowali bnb i crv , nie zmieniło się kompletnie nic
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Początkujący
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
2

Postautor: Janome » środa, 30 sierpnia 2023, 10:08

Mógł być fejk pump pod kolejną zbyt optymistyczną interpretację orzeczeń sądowych. Natomiast w koncu przyjdzie ten moment, że to będzie ten decydujący news i peroniarze wiecznie czekający na tańszy kurs znowu zobaczą odjeżdzajacy pociag. Kiedy to będzie? Jest bliżej niż dalej.

Jest 27k, wszyscy wiemy, że za rok będziemy wyżej a za dwa lata będziemy co najmniej 2-3x wyżej. Ktoś chce czekać to na tym etapie IMO większe ryzyko przejechania się na tym.

ps.
kozaki wiesi - z ciekawości, ty generalnie dalej nie widzisz ze bitup to multikonto socjologa? Czy potrzebujesz okularów?
Sorki za offtop ale znowu sie zrobił syf przez jedną osobę która ma dwa konta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » środa, 30 sierpnia 2023, 10:26

Janome pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:08Mógł być fejk pump pod kolejną zbyt optymistyczną interpretację orzeczeń sądowych. Natomiast w koncu przyjdzie ten moment, że to będzie ten decydujący news i peroniarze wiecznie czekający na tańszy kurs znowu zobaczą odjeżdzajacy pociag. Kiedy to będzie? Jest bliżej niż dalej. Jest 27k, wszyscy wiemy, że za rok będziemy wyżej a za dwa lata będziemy co najmniej 2-3x wyżej. Ktoś chce czekać to na tym etapie IMO większe ryzyko przejechania się na tym.
To samo pisałem wczoraj, ale zacytuję, bo na tym etapie to praktycznie wszystko co ma znaczenie. Jeżeli ktoś obserwuje rynek z boku czekając na Bóg wie co to jest naprawdę ostatni gwizdek na kupowanie/DCA.

Poza tym każdy cykl jest inny, 99% predykcji się nie sprawdza. Możemy zobaczyć 60k jako szczyt hossy a może i 400k, hossa może ruszyć w 2024r. jak i w 2026r. Dlatego nie ma co kombinować i udawać mądrzejszego od rynku tylko kupować regularnie do momentu aż hossa zacznie się rozpędzać a raczej jesteśmy bliżej tego punktu niż dalej.

Początkujący
Reputacja: 263
Reputacja postu: 
1

Postautor: rubel2 » środa, 30 sierpnia 2023, 10:47

bitup pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 06:33wy jak ci z pulsechaina spadło po pozwaniu
Socjo, forum to nie zjazd kc pzpr. :D
Janome pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:08kozaki wiesi - z ciekawości, ty generalnie dalej nie widzisz ze bitup to multikonto socjologa? Czy potrzebujesz okularów?
Dokładnie tak.
Janome pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:08Jest 27k, wszyscy wiemy, że za rok będziemy wyżej a za dwa lata będziemy co najmniej 2-3x wyżej. Ktoś chce czekać to na tym etapie IMO większe ryzyko przejechania się na tym.
Dokładnie tak, może być jak wrzucał tu @ergorg że fejk i pogłębimy jeszcze, a może i nie, i będziemy budować kolejną nogę do góry. Natomiast spadki poniżej 20k, czy też zupełnie nowe low bez zdarzeń typu covid dla mnie zupełnie odpadają i piszę to z pełną odpowiedzialnością. Więc jak się buduje portfel z perspektywą dwóch kolejnych lat to odpowiedź jest prosta w jakim miejscu się znajdujemy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » środa, 30 sierpnia 2023, 10:51

Pleasek89 pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:26o samo pisałem wczoraj, ale zacytuję, bo na tym etapie to praktycznie wszystko co ma znaczenie. Jeżeli ktoś obserwuje rynek z boku czekając na Bóg wie co to jest naprawdę ostatni gwizdek na kupowanie/DCA.
Ja tam trzymam cały czas BTC spot ale nie przeszkadza mi to shortować delikatnie bitka teraz. :roll:

Co widzę to max jeszcze 28.5k$, powyżej 29k$ raczej bym już uciekał z shortów.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » środa, 30 sierpnia 2023, 11:00

ergorg pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:51Ja tam trzymam cały czas BTC spot ale nie przeszkadza mi to shortować delikatnie bitka teraz.
"Delikatne" to właściwe słowo :D Ja generalnie uważam, że stosunek portfela inwestycyjnego do spekulacyjnego powinien wynosić ok. 80/20, natomiast przy obecnym rynku jest to bliżej nawet 95/5. Osobiście aby otwierać dzisiaj pozycję musiałbym zobaczyć naprawdę dobry setup a ostatni który widziałem i zagrałem było przebicie 20k do 15k pod koniec 2022r., po czym podjąłem jakieś próby longowania od 16-17k, ale przez większego przekonania i małe pozycje. Dobrze, że nie grałem ostatnie miesiące, bo myślę, że ładnie bym pociął ręce, dużo mulenia, eksplozywne ruchy, masę zmyłek.

Zresztą nie zależy mi już na żyłowaniu +1000% czy więcej jak kilka lat temu, ile stresu i nocek nieprzespanych w 2018-2021r. nawet nie liczę. Na tym etapie +200-300% jest aż świat :D

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » środa, 30 sierpnia 2023, 12:13

rubel2 pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:47Więc jak się buduje portfel z perspektywą dwóch kolejnych lat to odpowiedź jest prosta w jakim miejscu się znajdujemy.
Amen, jest prawie koncowka 2023, za rogiem halving i kolejna hossa.
Obrazki jak ponizej sa juz bardzo blisko nas, te 27k bedziemy za chwile wspominac sobie z nostalgia ^^

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
0

Postautor: upp » środa, 30 sierpnia 2023, 15:52

Ciekawe czy obecny wzrost ceny w połączeniu z informacją, która pojawi się pod koniec tygodnia o tym, że na decyzje o ETFach musimy jeszcze poczekać nie będzie katalizatorem spadku ceny poniżej 26 tys.

Jeżeli nie to trudno poczekam na zrzut z mtgoxa do końca października, pod warunkiem, że kolejny raz nie przesuną daty.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 16:20

Janome pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:08kozaki wiesi - z ciekawości, ty generalnie dalej nie widzisz ze bitup to multikonto socjologa? Czy potrzebujesz okularów?

jestem tutaj od 6 lat ... a gość co ma konto rok pisze mi o multikoncie jak nie jeden z ekipy fritza który to już sugerował :lol: a i jeszcze socjo nie widać od miesięcy na forum :arrow: pomysłowe to jak namaszczanie btc cyfrowym złotem

Zamiast popisać o krytycznej sytuacji WSZYSTKICH kopalń i rynkach które wstawiałem z raportami kwartalnymi jedyne argumenty to takie albo drugi że bsv to scam ( chociaż jedyny się skaluje i ma oryginalny protokół bitcoina ) . Nie jestem fanem ubliżania czy inwektyw to nie napisze nic szczególnego jako riposta na ten post .... takie krypto ani mru mru tu zostało co wierzy w ath

Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
rubel2 pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 10:47Natomiast spadki poniżej 20k, czy też zupełnie nowe low bez zdarzeń typu covid dla mnie zupełnie odpadają i piszę to z pełną odpowiedzialnością.

A jak spadnie to co ze sobą zrobisz :?: rzucisz się ze skały czy bez końca DCA .. btc nie działa co pokazały ruchy na ordinals , niewydolna sieć i w gruncie rzeczy na ogonku NASDAQ i stóp %
PKB USA spadło o 0.3% :arrow: jeszcze koszą grających na spadki wybiciami i recesja tu idzie dużymi krokami , mokra plama z tych kryptowalut nie zostanie , na zakupy przyjdzie czas sporo niżej
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
1

Postautor: Lord_Bafford » środa, 30 sierpnia 2023, 17:52

bitup pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 06:33
CzarnaOwca pisze: wtorek, 29 sierpnia 2023, 23:52 Ale cie k!@#$% bitcoin WY-RU-CHAŁ :lol:

:shock: w którym miejscu :?:
wy jak ci z pulsechaina spadło po pozwaniu przez SEC z 0.0001 na 0.00004 odbiło na 0.00006 i moon tylko w głowie :lol:
Wyciągasz słuszne argumenty co do ogólnie sytuacji, ale złe scenariusze mogą być nadal odwlekane w czasie. Zobaczymy dokąd wyciągną główne indeksy w USA. Obecnie SPX świetnie odrabia miesięczną świecę spadkową. Wg cyklu porządne wzrosty powinny pojawić się w 2025 roku, ale kto wie czy nie stanie się to już z początkiem 2024. Wsparcie na 25300 ponownie wytrzymało. Jasne, że to może być tylko krótkoterminowe odreagowanie spadku i przy złym wietrze wszystko się zawali, ale póki co zawiało dobrze.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 18:23

@Lord_Bafford
bitup pisze: piątek, 18 sierpnia 2023, 21:28rynki odbijają , co ty mówisz :arrow: na nasdaq i sp500 idziemy po ath i budowę świeczki miesięcznej w zieleń bo dopiero to rozbije głowę grającym na kawałki :lol:

no i korzystam , praktycznie już w 75 % poralizowane zyski :arrow: to już jutro koniec sierpnia
bitup pisze: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 10:25i jak ktoś lubi zarabiać w 2023 to najrozsądniej tutaj ulokować środki i stawiać longi :arrow: za te zarobione środki sobie każdy odkupi za pół roku swoje ulubione kojniki za pół darmo

i podtrzymuje
bitup pisze: sobota, 19 sierpnia 2023, 20:30Obstawiam nawet że oni to wybiją i zrobią z tego wszystkiego fud , chwile będzie normalnie , klepanie po plecach , przytulanie i przedwczorajsza akcja ściagająca kolejna będzie nie -12 % w 10 minut a - 50 %

przewidywalne jako ogonek co zrobi a z powodu braku rentowności biznesu nie utrzyma
raporty kwartalne spółek miningowych na nasdaq są dostępne i wstawiałem linki
halving ltc pokazuje co będzie , korekta rynków zakończy wszelkie nadzieje na kryptowalutach
piszcie i rysujcie co chcecie , to nie ma żadnego znaczenia :arrow: po tylko nie piszcie że coś było nie do przewidzenia

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » środa, 30 sierpnia 2023, 18:41

@bitup Od przeczytania choćby zdania w twoich postach zawsze dostaję migreny.
Nie da się tego czytać naprawdę.
Zero rzeczowych analiz, merytoryki.
Sam defetyzm, determinizm i katastrofizm.
Jakbyś przestał pisać kiedyś na tym forum, to otworzę jakiegoś dobrego szampana.
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » środa, 30 sierpnia 2023, 18:51

DjVegas98 pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 18:41 Zero rzeczowych analiz, merytoryki.

Analizy kursu czego :?: ogonka bez znaczenia uwiązanego do kursu spółek technologicznych :?: podaje fakty i dane z raportów
Żałosne :arrow: polewaj się szampanem , zostajecie w 10 i czekajcie na ath
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=81400#p769996
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=81400#p770003

Kluczowe linki analiz raportów kwartalnych nierentownych biznesów :arrow: viewtopic.php?f=27&t=25968&start=81380#p769958

Poklepujcie się :arrow: 26 :arrow: 24.2 :arrow: 22.3 :arrow: 20 :arrow: 19.3 :arrow: 17 :arrow: 15.4 i może się ogarniecie lecąc dalej na stratach jak ci z pulsechaina hexanie :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: DjVegas98 » środa, 30 sierpnia 2023, 18:54

bitup pisze: środa, 30 sierpnia 2023, 18:51Poklepujcie się 26 24.2 22.3 20 19.3 17 15.4 i może się ogarniecie lecąc dalej na stratach jak ci z pulsechaina hexanie
Ale równie dobrze tak samo możesz poklepywać się trzymając akcje, trafiając akurat na bessę.

Wróć do „Przedszkole”