S.O.S pisze:@ wookie85: Jeśli mówi o stracie z myślą o tym, że na BTC-e kurs jest niższy to nie tracisz. Chyba, że będziesz chciał wyjść przez BTC-e. kurs LTC/BTC jest brany z giełdy BTC-e i za 10 BTC kupisz tyle samo LTC bez względu na to czy różnica w kursie BTC między giełdami będzie 10$ czy 100$. Trzeba pamiętać więc o tym by wychodzić z "inwestycji tym samym kanałem, którym się weszło.
Troche nie do konca - bo znaczenie ma nie tyle roznica pomiedzy gieldami (choc to tez), ale fakt, ze za ta sama sume zlotowek jestes w stanie na Curexie kupic mniej BTC niz bylbys na BTC-E. A to juz przeklada sie bezposrednio na ilosc Litcoinow, ktore moglbys kupic.
Poza tym to, ze teraz kurs na BTC-E jest nizszy nie znaczy, ze bedzie tak wtedy, kiedy bedzie sie chcialo wrocic. Jesli wtedy bedzie odrotnie (a moze tak byc bo to czestsza sytuacja) to straci sie podwojnie..
diabLEEca pisze:fritz pisze:lol 50$ ? oceniam szanse jak 1 do 100000 ,bardziej prawdopodobne jest do 5000$ szansa jak 1 do 1000 ,czyli bardziej prawdopodobne ... a co do tego LTC to nadal nie wiem gdzie kupić ,ktos może na allegro sprzedać jakąs ilość np za 5000 zl? no bo nie wiem serio nie kapuje tego jak to kupić.
Czyli między liczbą 40 a 5000 nie istnieje liczba 50 - człowiek uczy się całe życie.

Zgodnie z powyższym najpierw mamy 40, potem 5000, potem 50, a potem już tylko tysiąc pińcet sto dziewińset.
Mam wrazenie, ze komus pomyliy sie BTC z LTC