Dyskusja na temat kursu LTC - dla POCZĄTKUJĄCYCH

Wygadany
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu LTC - dla ŻÓŁTODZIOBÓW

Postautor: wookie85 » piątek, 29 listopada 2013, 14:05

fritz pisze:lol 50$ ? oceniam szanse jak 1 do 100000 ,bardziej prawdopodobne jest do 5000$ szansa jak 1 do 1000 ,czyli bardziej prawdopodobne ... a co do tego LTC to nadal nie wiem gdzie kupić ,ktos może na allegro sprzedać jakąs ilość np za 5000 zl? no bo nie wiem serio nie kapuje tego jak to kupić.
...

wiele wniosłeś do mojego pytania

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wookie85 » piątek, 29 listopada 2013, 14:06

theadi pisze:mozesz kupic np. na http://www.btc-e.com.

1. zarejestruj sie na btc-e
2.zarejestruj sie na bitcurex.com (wersja pln jest zablokowana , pozostaje wersja Euro)
3. wplac euro na bitcurex
4. kup bitcoiny za euro
5. przelej bitcoiny na portfel
6.z portfela przeej BTC na btc-e.com
7. kup LTC za BTC na btc-e.com

Ja tak zrobilem (w wersji ze slotowkami) moze ktos ma lepszy szybszy sposob. Teoretycznie mozesz tez przelac euro lub dolary bezposrednio na btc-e.com ale nie wiem jak dlugo ida pieniadze.
to teraz policz sobie ile tracisz na kupnie za ojro BTC i sprzedaży tych BTC na btc-e...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lumi » piątek, 29 listopada 2013, 14:10

theadi pisze:
5. przelej bitcoiny na portfel
6.z portfela przeej BTC na btc-e.com
czemu nie bezpośrednio z curexa na btce?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: plociarz » piątek, 29 listopada 2013, 14:16

Ciekawe czy jeszcze cos troche pojdzie w gore ten LTC czy to juz koniec?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: road » piątek, 29 listopada 2013, 14:19

Ehhh, chyba za bardzo przyzwyczailiście się do tych gwałtownych wzrostów. Chcielibyście że jakakolwiek waluta była tak niestabilna, że codziennie jest warta o połowę więcej/mniej? Kurs stabilizuje się na około 40$, a kiedy pójdzie wzwyż to zobaczymy.

Dyskutant
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: andrew9 » piątek, 29 listopada 2013, 14:22

I to jest pozytywne, daje tez wzgledna pewnosc sytuacji (choc osobiscie pewniej czuje sie po drugiej stronie czterdziestki niz obecnie ;) ). Normalnie powiedzialbym, ze pewnie po weekendzie wrocimy do gry, ale patrzac na ostatnie zachowania BTC w weekendy, to przerwa chyba nie bedzie tak dluga ;)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: RussianYeti » piątek, 29 listopada 2013, 14:38

fritz pisze:lol 50$ ? oceniam szanse jak 1 do 100000 ,bardziej prawdopodobne jest do 5000$ szansa jak 1 do 1000 ,czyli bardziej prawdopodobne ... a co do tego LTC to nadal nie wiem gdzie kupić ,ktos może na allegro sprzedać jakąs ilość np za 5000 zl? no bo nie wiem serio nie kapuje tego jak to kupić.
http://getbitcoin.pl/howtoltc.html

Możesz też zarejestrować się na OKPAY i poddać konto weryfikacji. Z natychmiastowych przelewów dostępne są:
Przelewy24 - Instant transfer, commission fee charged - 3.5%.
SofortBanking - Instant transfer, commission fee charged - 2.0% (Min. 0.10 EUR).

Wpłata na BTC-E to 2% fee. Kurs na chwilę obecną jest o 135USD niższy niż na curexie. Wczoraj było ponad 220USD różnicy :)
//

Wygadany
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0

Postautor: S.O.S » piątek, 29 listopada 2013, 14:45

@ wookie85: Jeśli mówi o stracie z myślą o tym, że na BTC-e kurs jest niższy to nie tracisz. Chyba, że będziesz chciał wyjść przez BTC-e. kurs LTC/BTC jest brany z giełdy BTC-e i za 10 BTC kupisz tyle samo LTC bez względu na to czy różnica w kursie BTC między giełdami będzie 10$ czy 100$. Trzeba pamiętać więc o tym by wychodzić z "inwestycji tym samym kanałem, którym się weszło.

@lumi: Nie przelewaj z giełdy na giełdę bezpośrednio. Czasu zyskasz niewiele, a możesz wpędzić się w kłopoty. Chodzi o to, że w razie jakichkolwiek problemów z zaksięgowaniem środków na docelowej giełdzie zostaną one zwrócone do giełdy z której wysyłałeś na ogólny adres. Jest później problem, z odzyskaniem tych środków, tak że bezpieczniej przesłać najpierw na portfel a później na drugą giełdę.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: diabLEEca » piątek, 29 listopada 2013, 15:17

Czyli między liczbą 40 a 5000 nie istnieje liczba 50 - człowiek uczy się całe życie. :D Zgodnie z powyższym najpierw mamy 40, potem 5000, potem 50, a potem już tylko tysiąc pińcet sto dziewińset.

Dyskutant
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: andrew9 » piątek, 29 listopada 2013, 15:31

S.O.S pisze:@ wookie85: Jeśli mówi o stracie z myślą o tym, że na BTC-e kurs jest niższy to nie tracisz. Chyba, że będziesz chciał wyjść przez BTC-e. kurs LTC/BTC jest brany z giełdy BTC-e i za 10 BTC kupisz tyle samo LTC bez względu na to czy różnica w kursie BTC między giełdami będzie 10$ czy 100$. Trzeba pamiętać więc o tym by wychodzić z "inwestycji tym samym kanałem, którym się weszło.
Troche nie do konca - bo znaczenie ma nie tyle roznica pomiedzy gieldami (choc to tez), ale fakt, ze za ta sama sume zlotowek jestes w stanie na Curexie kupic mniej BTC niz bylbys na BTC-E. A to juz przeklada sie bezposrednio na ilosc Litcoinow, ktore moglbys kupic.

Poza tym to, ze teraz kurs na BTC-E jest nizszy nie znaczy, ze bedzie tak wtedy, kiedy bedzie sie chcialo wrocic. Jesli wtedy bedzie odrotnie (a moze tak byc bo to czestsza sytuacja) to straci sie podwojnie..

diabLEEca pisze:
Czyli między liczbą 40 a 5000 nie istnieje liczba 50 - człowiek uczy się całe życie. :D Zgodnie z powyższym najpierw mamy 40, potem 5000, potem 50, a potem już tylko tysiąc pińcet sto dziewińset.
Mam wrazenie, ze komus pomyliy sie BTC z LTC ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Postautor: Multi » piątek, 29 listopada 2013, 17:45

Spójrzcie na tabelkę Btc-e, ładne kilka jednostkowe obroty po prawie 60 tys ltc, ktoś już finalizował interes ??

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » piątek, 29 listopada 2013, 18:24

Ok przepraszam. Poniosło mnie :)

bil
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bil » piątek, 29 listopada 2013, 18:25

road pisze:Ehhh, chyba za bardzo przyzwyczailiście się do tych gwałtownych wzrostów. Chcielibyście że jakakolwiek waluta była tak niestabilna, że codziennie jest warta o połowę więcej/mniej? Kurs stabilizuje się na około 40$, a kiedy pójdzie wzwyż to zobaczymy.

Na wykresie 3d pojawiła się czerwona świeca, na tygodniowym właśnie się tworzy, radził bym uważać.. to nie jest żadna stabilizacja kursu około 40$.

Wskaźnik MACD na wykresie 4h wygenerował sygnał sprzedaży i dąży do wygenerowania takiego samego sygnału na wykresie 6h.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: theadi » piątek, 29 listopada 2013, 19:15

Moglbys wyjasnic co masz na mysli ?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » piątek, 29 listopada 2013, 19:23

http://bitcoinwisdom.com/markets/btce/ltcusd

i wpisz koniecznie MACD do wikipedii i przestudiuj
generalnie wszystko wpisujcie do google jak nie wiecie o co chodzi

bil
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bil » piątek, 29 listopada 2013, 19:30

Kurs dalej powinien spadać - na wykresie tygodniowym jest już czerwona świeca.

W okienku 6h wskaźnik MACD jest na styku nierosnącej linii sygnału, jeśli przebije go od góry kurs prędzej będzie spadać. Chociaż w interwale 30m trwa walka, zobaczymy co się stanie.

Gaduła
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Postautor: kierownik » piątek, 29 listopada 2013, 19:36

http://i.imgur.com/jiDaQ04.png

Na tych wykresach która to linia MACD a która linia sygnału?

Wygadany
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0

Postautor: S.O.S » piątek, 29 listopada 2013, 19:40

bil, nie siej takiej paniki. Jak ty możesz czytać wykres tygodniowy i wnioskować cokolwiek na podstawie świeczki, które dopiero parę godzin temu się otwarła. Na dodatek otwarła się na poziomie 35$ więc w tej chwili kolory mogą jej się zmieniać na wykresie co kilka godzin.

bil
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bil » piątek, 29 listopada 2013, 19:41

MACD niebieski, linia sygnału pomarańczowa, patrząc na mniejszy wykres (pod głównym wykresem).

bil
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bil » piątek, 29 listopada 2013, 19:55

S.O.S owszem, ale wygląda na to że się pogłębi, na interwale 12h pojawił się sygnał wyprzedania, pogłębiony na 6h. Sytuacja jest dynamiczna, wszystko się może zdarzyć, ale ja w dłuższej perspektywie obstawiam zjazd po ostatnim wystrzale kursu i tego oznak wypatruję.

Wróć do „Przedszkole”