Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: rubel » piątek, 29 kwietnia 2022, 21:41

@ergorg To nie kwestia wiary ale ja uważam że tak. Kapitulacja blisko. Wygląda to paskudnie jak już nie raz wyglądało. Przy przebijaniu ATH też już było tylko 100k-200k i mieliśmy "niespodziewaną" zawrotkę. Jak się pomylę to trudno ale trzymam się swojego planu i założeń. 8-)

Myślę że poziomy 37200 to pewniak a co dalej zobaczymy :D

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » piątek, 29 kwietnia 2022, 22:16

SL na spx wywaliło na 4200 a wejście miałem 4220
@rubel wyłączą powinno odreagować i crypto odbic. Ja w majówkę nie gram ale szanse ma. Później jak się trend na otwarciu indexow otworzy w poniedziałek i pójdzie dalej zjazd (a opcja jest ,sytuacja gospodarcza i polityczna na świecie jest gówniana) No to sorry
Promocje są mega ,zobacz na GPW - tylko dobrze wybrać sektory i walory. Tu nikt nie wie co będzie - to dla zabawy jest i jest dobrze jak jest ogólnie dobrze. A globalnie nie jest ;)
Macie wybór wyjścia jak mieliście dobre wejścia i transfer na coś normalnego albo ryzykujecie dalej tu, ale to grubo ryzykujecie kasę
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
6

Postautor: rubel » piątek, 29 kwietnia 2022, 22:45

@socjolog2008 Ja nie zmieniam swojej strategii pod wpływem impulsów bo tak to musiałbym co chwilę coś kombinować i finalnie dać się wywieźć. To jest trudne np. w takich sytuacjach ale w długim terminie daje najwięcej zarobić. Myślę że na indexach w poniedziałek otworzymy się z luką z nowym low i powoli powinno odbijać, zwłaszcza po fedzie bo teraz jest wyceniany.
GPW się przyglądam, np. allegro ale to jeszcze nie mój czas.

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » piątek, 29 kwietnia 2022, 22:55

Dywersyfikacja to klu ,cieszy mnie że wiele osób z forum w końcu się przekonało i wchodzi w spółki i wspiera Polskę kapitałem ,ja cały czas skupuje akcje - dziś właśnie Allegro
Spoiler:
popatrz na Gaming
i crypto też nigdy nie oleje ,bo jest spoko technologia i ma swoje plusy. Tylko dominacja btc tu kłuje w oczy. Na rynkach nazwijmy to tradycyjnych nie ma takiego konia ,jest ich wiele i w różnych sektorach różne. Na kursie btcusd akurat się dobrze gra przez płynność albo mnogość projektów które są kozakami jest mnóstwo ,wiele uważanych za scamy nawet ,a realnie coś budują. Myśle że z czasem i ten sektor crypto dojrzeje dlatego nadal śledzę temat. Niech wam kasa płynie. Trzymaj się swoich założeń. Zaczynamy grill time
Bit do niedzieli ma szanse na 39+ na spokojnie

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
1

Postautor: Arcymistrz1990 » piątek, 29 kwietnia 2022, 23:35

ergorg pisze: piątek, 29 kwietnia 2022, 21:37 No dobra, patrze na tyg i dzienna i serio wierzycie w hossie? To jest jakies pier*olone hopium…
No cóż, ostatnie 2 wielkie swingi wzrostowe zaczynały się na BTC właśnie od odbicia się DXY od oporu, na którym się właśnie znajdujemy :)

A tak na serio to każdy podejmuje decyzje samodzielnie na podstawie swojej anlizy. To, że układ świec japońskich Ci się nie podoba -to nie jest jeszcze powód, żeby w taki nieelegancki sposób recenzować zdanie tych, którzy mają inne spojrzenie na ruch cenowy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » sobota, 30 kwietnia 2022, 11:23

Buja kursem dlatego, że jesteśmy na etapie akumulacji/dystrybucji. Dla mnie jest to akumulacja.

EDIT.
Aktualnie jest dobry moment na wejście SPOT lub bardzo mała dźwignia.

Średnioterminowo. Druga połowa Maja wybicie i droga do 50k $.

Obrazek

Długoterminowo wykres wygląda pro wzrostowo.

Krótkoterminowo. Jest opcja przetestowania linii trendu wzrostowego 35k $. Możemy również z tego miejsca iść w górę, ale patrząc na SPX możemy jeszcze trochę zjechać.

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
1

Postautor: łabondź2020 » sobota, 30 kwietnia 2022, 17:50

Możecie mi powiedzieć czy mogę przesłać btc z Exodusa SegWit-Bech32 na ByBit na adres zaczynajacy się od 1KR... Dojdzie?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » sobota, 30 kwietnia 2022, 18:19

łabondź2020 pisze: sobota, 30 kwietnia 2022, 17:50Możecie mi powiedzieć czy mogę przesłać btc z Exodusa SegWit-Bech32 na ByBit na adres zaczynajacy się od 1KR... Dojdzie?

Zamień na USDT i wyślij po sieci BEP20 (koszt ok. 0.30 $, czas 20 minut z zaksięgowaniem).

Na ByBit przekonwertujesz na BTC czy ETH.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
2

Postautor: koparki » niedziela, 1 maja 2022, 01:30

coraz niższy dołek po coraz niższym szczycie z przytupem na krwawo po prostu potwierdzenie trendu spadkowego, na wysokich obrotach i w dodatku w weekend gdzie były raczej tendencje do małych odbić w górę lub boczniaków - a tu cisza! był jakiś news? krew i obroty, zwłaszcza alty które jak jeden mąż dwucyfrowy % i bardzo spadły do btc.
Moje predykcje kilkanaście tys $ za króla ślimactwa na bessie i powątpiewanie co do kolejnej bańki na tym aktywie już nie szokują, sporo altów typu Shiba i inne takie hity sezonu na dnie bessy -99,9% od ATH, Bywało że za taką śmiałość poszedł punkt ujemny do repa. Tylko @socjolog2008 przesadza z 500$ soon, do takiej ceny doszłoby nie wiem ...chyba po złamaniu sieci albo po jakimś forku na który wszyscy przejdą a najwyżej skapitalizowane rozwidlenie nie będzie już zwane bitcoinem oba mało prawdopodobne
---

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » niedziela, 1 maja 2022, 01:48

ja stawiam na okolice 24-25k

Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eth » niedziela, 1 maja 2022, 02:06

Jutro sądny dzień/tydzień. Dzisiaj to tylko drażnienie.
Obrazek

Moderator
Reputacja postu: 
1

Postautor: koparki » niedziela, 1 maja 2022, 02:08

dalej to są rejony wsparć patrząc z perspektywy dużej skali np 1w dałoby do myślenia gdyby dalej spadało w weekend np.poniżej 36tys $ Scenariusz byków uratowałby wzrost do 38tys i wyżej tu i teraz.
---

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 1 maja 2022, 09:23

koparki pisze: niedziela, 1 maja 2022, 01:30 Tylko @socjolog2008 przesadza z 500$ soon, do takiej ceny doszłoby nie wiem ...chyba po złamaniu sieci albo po jakimś forku
Nie musi się nic złego stać do spadków ,tak samo jak nie wydarzyło się nic fenomenalnego przy wzrostach. Dwa czynniki zadziałały Musk kupił i Salvador zrobił walutą. Po czasie widać że dupy eksperyment Salvadoru nie urywa a Musk potrzebuje kasy na finalizację kupna Twittera - zrzucił cześć swoich akcji Tesli dołując kurs ,a zebrał tym tylko 4mld$, reszty nawet nie może zrzucić, szuka kredytów No i…właśnie :twisted: https://www.money.pl/gielda/elon-musk-u ... html?amp=1 jeszcze nawet niech wyciągną ,systematycznie od miesięcy schodzą na te walki o poziomy pięterko za pięterkiem niżej - wystarczy poczekać

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
3

Postautor: mesrotten » niedziela, 1 maja 2022, 11:27

To nie jest złe zamknięcie miesiąca. Każda kolejna świeca to hl nad miesięcznym Kijun. Pięć tygodniówek na czerwono? Na szybko patrząc ostatni raz w 2014. Nie zdziwi mnie szybkie wyciągnięcie nad 41 :? Ale i jebnięcie w 32 też mnie nie zdziwi :D

Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » niedziela, 1 maja 2022, 18:07

Na chwilę obecną przebitka przez 39300 dałaby jakąś nadzieję pod odwrócenie trendu w północną stronę. Małe wybicie na 1h, ale to jak komar, którego zaraz mogą zdmuchnąć. Czekamy na rozwój wypadków.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » niedziela, 1 maja 2022, 19:53

mesrotten pisze: niedziela, 1 maja 2022, 11:27Nie zdziwi mnie szybkie wyciągnięcie nad 41 :?

To się nie wydarzy :arrow: tym razem akcja jest zorganizowana i 37 poprawimy
Obrazek
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » niedziela, 1 maja 2022, 20:52

znoszone są całe wybicia a potem pogłębiane dołki, bessa typowa.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » poniedziałek, 2 maja 2022, 02:10

@koparki, będzie spadać póki ostatnie byki nie zostaną miśkami. ;)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
4

Postautor: rubel » poniedziałek, 2 maja 2022, 12:47

@ergorg haha, niedźwiedzie odśpiewują triumfalne hymny, popłoch na rynku, obecnie wśród znajomych nie znam nikogo kto by oczekiwał wybicia w tym roku. Ruch spadkowy wygasa, za dwa dni fed i ruszamy znowu do góry.

https://comparic.pl/warren-buffett-na-j ... -historii/

A może buffett się myli i będziemy mieli ten apokaliptyczny krach :lol:

Początkujący
Reputacja: 114
Reputacja postu: 
0

Postautor: skorp » poniedziałek, 2 maja 2022, 14:17

rubel pisze: poniedziałek, 2 maja 2022, 12:47 Ruch spadkowy wygasa, za dwa dni fed i ruszamy znowu do góry

Wydaje mi się, że podniesienie stóp procentowych to będzie takie typowe sprawdzam. Oczekiwane są spadki, więc pewnie będzie odwrotnie i od czasu podniesienia rynki pójdą w górę. Albo obecne spadki można nazwać typowym ruchem pod wydarzenie

Wróć do „Przedszkole”