Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ergorg » sobota, 9 kwietnia 2022, 08:03

Dołek chyba blisko bo zaczynam się pomału zamieniać w niedźwiedzia. :D

P.S.
Don't trust weekend pump. (jeśli takowa by była)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
-1

Postautor: anagamidev » sobota, 9 kwietnia 2022, 12:05

ergorg pisze: sobota, 9 kwietnia 2022, 08:03Don't trust weekend pump. (jeśli takowa by była)
Dokładnie, pewnie byłoby domykanie luki :D Aczkolwiek na 4h RSI w okolicach 30, bycza dywergencja, więc wkrótce powinno być mocno wystrzałowo, więc zalecam skup w dół łapczywie :D BTFD :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » sobota, 9 kwietnia 2022, 12:42

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,weeeeeeeeeeeeeekend
@anagamidev Tak wystrzał, piątek -----_--^I_____---I-------, poniedziałek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 9 kwietnia 2022, 14:29

@RevWolt aktualny target to 77k$ i powinien być klepnięty z końcem czerwca do sierpnia najpóźniej :D A przecenka, konsolidacja może być chwilowo :D Ale jednak ten główny target gram na ten moment :D
Spoiler:
Analogicznie do tego :D Czyli BTC to Palladium 2.0 :D

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jahu » sobota, 9 kwietnia 2022, 16:50

anagamidev pisze: sobota, 9 kwietnia 2022, 14:29aktualny target to 77k$ i powinien być klepnięty z końcem czerwca do sierpnia najpóźniej
Niestety aktualnie nic nie zapowiada tak dynamicznych wzrostów. Wszystkie optymistyczne targety na pierwszy kwartał zawiodły i obawiam się, że możemy długo nie zobaczyć porządnej pompy. Moim zdaniem przyczyną tego stanu rzeczy jest stałe wychodzenie tzw. ulicy czy też drobnicy i brak dopływu świeżej krwi i pozostanie na rynku tylko hodlerów jak ja czy anagamidev oraz dużych graczy i instytucji (daytraderów nie liczę bo to tylko szum na wykresie). Widać po forum, że tak się dzieje. Poziomów na które wielu liczyło czyli 100k nie wbiliśmy, więc z każdym dniem rośnie ryzyko, że te osoby stracą cierpliwość i zaczną sprzedawać. Z drugiej strony mamy wchodzenie instytucji. W efekcie będzie to koniec ery baniek i bitcoin będzie się zachowywać podobnie do rynku akcji czy złota.

Po drugie mamy niesprzyjającą sytuację na świecie: niepewność regulacyjna, świat po pandemii, inflacja, wojna i ogromne ryzyko globalnego kryzysu. Dlatego ja zaczynam powątpiewać w szybkie zyski. Dlaczego anagamidev nie wątpi? Dlatego, że ma dużo więcej ode mnie i mu w zasadzie wszystko jedno.

Aktualnie szanse na to $77k do wakacji lub $100k w tym roku oceniam na 10%, max 30%. Nie spodziewam się też jakiegoś załamania, raczej stawiam na dalsze bujanie w przedziale $30k-$60k do końca roku. Piszę bo zmieniłem nastawienie z byczego na neutralne, a dla niektórych to może być jakiś wskaźnik.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » sobota, 9 kwietnia 2022, 17:27

@Jahu Taki scenariusz już bardzo dawno temu zakładałem i faktycznie po double topie i mniejszym dołku powoli się realizuje, dodatkowo umacniają się alty a to oznacza że graczy czy inwestorzy bitcoina będą traktować jako złoto i gwarancję stabilności ale filarem pomnażania kapitału będą alty. Po pierwszym 65k miała przyjść bessa a jeszcze w tym samym roku po korekcie 55% mieliśmy nowe ath. Według kanału i MACD jutro powinno być małe podbicie i na otwarciu w poniedziałek wyciąganie ponad wsparcie https://www.tradingview.com/x/aVEHuus0/
Tak swoją drogą na jestem ciekaw czy ktoś z Was gra takie coś https://www.tradingview.com/x/aVEHuus0/ na x100 ruchy po 0,25 w obie strony

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » sobota, 9 kwietnia 2022, 17:57

@RevWolt, żeby ta linia nie puściła tak jak tutaj:

Dodano po 16 minutach 25 sekundach:
@Fibo, czy według twojego spadkowego scenariusza C zostało wypełnione?
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
3

Postautor: shinya56 » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:27

@Jahu
Stary, mam podobne przemyślenia do Twoich.

Skończyły się czasy mega baniek. Rynek jest już dość mocno zaawansowany i przechodzimy w etap mniejszych wzrostów co nie jest takie złe. Mniejsze ceny, więc można większe % wykręcić na różnicach. 100k $ zrobimy, ale myślę, że dopiero po następnym halvingu. W tym cyklu jest szansa na lekkie podbicie ATH.

Obrazek

Mniej więcej tak to widzę.
viewtopic.php?f=27&t=25968&start=71380#p738189

Obrazek

Obrazek

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:30

@ergorg Nawet jeśli pęknie to pierwszy przystanek jest na czarnej linii co pokrywa się ze wsparciem i tą najważniejszą linią trendu od dołka czyli szansa w poniedziałek na 39,5 i odbitka od linii trendu.
https://www.tradingview.com/x/VkU6qnyx/
Ostatnio zmieniony sobota, 9 kwietnia 2022, 18:41 przez RevWolt, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:39

Na rynku mamy instytucje i profesjonalnych inwestorów. Skończyły się czasy łatwych i szybkich pieniędzy. Teraz rynek jest weryfikowany.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:48

@shinya56 co do tych cykli z pierwszego obrazka to chyba +2, +4 i teraz +8 dopiero 2025 koniec aktualnej hossy czyli 1M$ w zasięgu póki 20k$ trzyma :D

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
1

Postautor: odoja » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:55

Jahu pisze: sobota, 9 kwietnia 2022, 16:50
Niestety aktualnie nic nie zapowiada tak dynamicznych wzrostów. Wszystkie optymistyczne targety na pierwszy kwartał zawiodły i obawiam się, że możemy długo nie zobaczyć porządnej pompy. Moim zdaniem przyczyną tego stanu rzeczy jest stałe wychodzenie tzw. ulicy czy też drobnicy i brak dopływu świeżej krwi i pozostanie na rynku tylko hodlerów jak ja czy anagamidev oraz dużych graczy i instytucji (daytraderów nie liczę bo to tylko szum na wykresie). Widać po forum, że tak się dzieje. Poziomów na które wielu liczyło czyli 100k nie wbiliśmy, więc z każdym dniem rośnie ryzyko, że te osoby stracą cierpliwość i zaczną sprzedawać. Z drugiej strony mamy wchodzenie instytucji. W efekcie będzie to koniec ery baniek i bitcoin będzie się zachowywać podobnie do rynku akcji czy złota.

Po drugie mamy niesprzyjającą sytuację na świecie: niepewność regulacyjna, świat po pandemii, inflacja, wojna i ogromne ryzyko globalnego kryzysu. Dlatego ja zaczynam powątpiewać w szybkie zyski. Dlaczego anagamidev nie wątpi? Dlatego, że ma dużo więcej ode mnie i mu w zasadzie wszystko jedno.

Aktualnie szanse na to $77k do wakacji lub $100k w tym roku oceniam na 10%, max 30%. Nie spodziewam się też jakiegoś załamania, raczej stawiam na dalsze bujanie w przedziale $30k-$60k do końca roku. Piszę bo zmieniłem nastawienie z byczego na neutralne, a dla niektórych to może być jakiś wskaźnik.
Coś w tym może być, aczkolwiek ja nie jestem aż tak "neutralny". Bardziej pro wzrostowy, bo tak patrząc na wykres BTC od 2013 na aktualny cykl , oraz popatrzy się bliżej na okres od połowy 2020 do teraz, wykres wygląda jak "byk", cały czas piętrzący się ku górze (tym samym można wszystkie bajki o 80% spadku BTC od roku czyli pierwszym ATH zakopać głęboko,to już jest ROK!!!).

Aktualne kwoty są inne "nieco" od choćby z lat 2015-2017, ale tamte wciąż trzymały się znacznie powyżej kwot z 2013 roku i wcześniejszych. To samo może być teraz, analogicznie z tamtym czasem, rajd cały czas trwa i jest po prostu dłuższy przystanek do właściwego ATH(nawet jak sobie zejdzie do 21k), a to , że na forum czy w innych miejscach jest spokój, super, więcej czasu na kupno altów i dokupienie jakichś 0,005 BTC po promocji 8-). Zresztą, w 2015-2017 przed ATH też był spokój, nagłe wzrosty zainteresowania albo wręcz przeciwnie, czy marudzenie na wzrosty ,spadki, aż faktycznie to cholerne ATH nadeszło, i oczywiście nikt nie wiedział czy to już to :roll: :twisted: .
To jeszcze nie czas , dla mnie to wciąż właśnie ten okres 2015-2017, rozłożony w kompletnie innej skali czasowej plus moim zdaniem jednak mniejszy procentowo szczyt niż w ubiegłych cyklach, ale te 100-150 k powinno być, ale przekonamy się za rok. np. bo jednak różne scenariusze w głowie trzeba mieć,nawet upadek wszystkiego ;)

ps. to jest kapitalizm, tu się nic innego nie liczy od zysku, a to , że jest inflacja, wojna, wirus, jak najbardziej ma znaczenie, aczkolwiek moim zdaniem dla systemu wolnorynkowego mocno wyolbrzymione, co zostało udowodnione w przeciągu ostatnich 2 latach, bo zawsze jedni będą cierpieć, a drudzy wprost przeciwnie. To nie jest równa gra, nigdy nie była , niestety, chore ,ale prawdziwe. No i na 99% w ciągu 5-10 lat,a nóż wcześniej ponownie wydarzy się cos pojebanego co ktoś "przewidział", ale 99% o tym wcześniej nie miało pojęcia, choć może i ten 1% być równie zaskoczony.

Dodano po 19 minutach 36 sekundach:
shinya56 pisze: sobota, 9 kwietnia 2022, 18:27 @Jahu
Stary, mam podobne przemyślenia do Twoich.

Skończyły się czasy mega baniek. Rynek jest już dość mocno zaawansowany i przechodzimy w etap mniejszych wzrostów co nie jest takie złe. Mniejsze ceny, więc można większe % wykręcić na różnicach. 100k $ zrobimy, ale myślę, że dopiero po następnym halvingu. W tym cyklu jest szansa na lekkie podbicie ATH.
W sumie co to jest 100k w 2025 czy dalej przy nawet aktualnej inflacji, raczej śmieszna kwota, biorąc pod uwagę, że znaczące ilości BTC posiadają nieliczni, moim zdaniem już lata ulica nie decyduje o kursie,może miała wpływ jak BTC był za kilka dolców. Jak ktoś będzie chciał wypchać z czasem BTC na 200k to to zrobi, bez problemu, nie nam się nad tym zastanawiać jak i czyimi środkami to zrobi. Od 0 do 67k w 13 lat, co to jest w takim razie dorzucić do ognia z 600% czy 1000% w ciągu kolejnych 13, marne te wzrosty okrutnie i tak będą z tymi na początku, aczkolwiek będą i to na altach będą się pojawiać raz razem mega bańki moim zdaniem.

Druga sprawa ,jakim cudem amazon na giełdzie notował takie wyniki stosunkowo niedawno pomimo, że giełdy istnieją od kilkuset lat. To , że na BTC nie będzie teoretycznie mega baniek, to na innych krypto mogą cały czas się objawiać. A jak nie na tym rynku to innym, dopóki piniądz w grze, znajdą cie chętni na nabicie innych w butelkę.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » niedziela, 10 kwietnia 2022, 14:19

RevWolt pisze: sobota, 9 kwietnia 2022, 17:27Według kanału i MACD jutro powinno być małe podbicie i na otwarciu w poniedziałek wyciąganie ponad wsparcie https://www.tradingview.com/x/aVEHuus0/
Pomimo mulenia sobotniego wyciągają linię trendu więc w poniedziałek można się spodziewać odbicia większego ale wszystko zależy od otwarcia, chociaż ostatnio przed samym otwarciem spx leciała jakaś dzida czy to w górę czy w dół.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
17

Postautor: ergorg » niedziela, 10 kwietnia 2022, 15:16

Na dodanie otuchy bykom:

Dodano po 30 minutach 32 sekundach:
Oczywiście zakładając, że obecne wsparcie utrzyma.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
-1

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 kwietnia 2022, 20:52

I ruszyli :D

Początkujący
Reputacja: 79
Reputacja postu: 
4

Postautor: pavlo4444 » niedziela, 10 kwietnia 2022, 23:01

Na 1W tworzy nam się gwiazda wieczorna

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0

Postautor: voodoom » niedziela, 10 kwietnia 2022, 23:04

anagamidev pisze: niedziela, 10 kwietnia 2022, 20:52I ruszyli

Już, nacieszyli się byki widokiem? To teraz na dół :twisted: A tak serio to sytuacja gorąco, obstawiam zjazd, 15m/30m nagrzane więc pompa zgasła... ale reakcja wstępna mocniejsza niż się spodziewałem, myślałem że będą rysować jakiegoś mini-barta. 4h już dość wysoko by móc zawinąć na LL, 1d spadkowo. Ale prawdę mówiąc, to charakterystyka tego miejsca, poziomy wskaźników, kreski, w zasadzie wszystko wskazuje mi duże prawdopodobieństwo na ruch dosyć mocny z tego miejsca jako plan na najbliższe dni, czy to w górę czy to w dół. Nie zdziwi mnie ani 25k ani 60k za 1-3 tygodnie.

W razie jeśli na dół, to doraźnie obstawiam jakiś przynajmniej pit stop przy 35-37k.

-- edit @ 00:48 11.04.2022 --
Whoah, idzie szybciej niż się w najśmielszych snach spodziewałem. Patrząc na całokształt setupu kresek, wskaźników, świec i psychologii - IMO od roku nie było i już w tym roku nie będzie lepszej okazji do quick -40-50% w 1-3 dni. Ale to tylko moja teoria na prawdopodobieństwo pewnych zdarzeń, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy, zapinać pasy ;)
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 00:51 przez voodoom, łącznie zmieniany 4 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 00:09

ergorg pisze: sobota, 9 kwietnia 2022, 08:03Don't trust weekend pump.
Klasyka, wróciliśmy do ceny piątkowego zamknięcia.

Dodano po 53 minutach 14 sekundach:
voodoom pisze: niedziela, 10 kwietnia 2022, 23:04 IMO od roku nie było i już w tym roku nie będzie lepszej okazji do quick -40-50% w 1-3 dni
Że co? Bit spadnie na 21k w trzy dni?

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0

Postautor: voodoom » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 01:09

ergorg pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 01:03voodoom pisze: ↑ niedziela, 10 kwietnia 2022, 23:04
voodoom pisze: IMO od roku nie było i już w tym roku nie będzie lepszej okazji do quick -40-50% w 1-3 dni
Że co? Bit spadnie na 21k w trzy dni?
Wątpię ;) Tak samo jak wątpiono w takie pomysły gdy się zwalił z betonowego 6k na 3k, więc potencjalnie jest to możliwe ;) Ale serio, wątpię żeby tak się stało, po prostu jeśli już miałbym szukać warunków do takiego zjawiska - no to nie było lepszej okazji.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
3

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 01:18

voodoom pisze: poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 01:09Wątpię Tak samo jak wątpiono w takie pomysły gdy się zwalił z betonowego 6k na 3k,

Głosy były podzielone. Ja uważałem, że nie przebije. Natomiast gdy już przebiło "nie było cienia wąpliwości", że zmierzamy w kierunku 1k. Aż sobie jutro poprzeglądam forum z listopada/grudnia 2018r. :D

Co do kursu obstawiam, że to był finalny wyleszcz i tyleśmy widzieli BTC poniżej 42k. Dołożyłem do longa po ok. 42k.

Wróć do „Przedszkole”