P.S.
Don't trust weekend pump. (jeśli takowa by była)
Postautor: ergorg » sobota, 9 kwietnia 2022, 08:03
ergorg
Postautor: anagamidev » sobota, 9 kwietnia 2022, 12:05
Dokładnie, pewnie byłoby domykanie luki
anagamidev
Postautor: RevWolt » sobota, 9 kwietnia 2022, 12:42
RevWolt
Postautor: anagamidev » sobota, 9 kwietnia 2022, 14:29
anagamidev
Postautor: Jahu » sobota, 9 kwietnia 2022, 16:50
Niestety aktualnie nic nie zapowiada tak dynamicznych wzrostów. Wszystkie optymistyczne targety na pierwszy kwartał zawiodły i obawiam się, że możemy długo nie zobaczyć porządnej pompy. Moim zdaniem przyczyną tego stanu rzeczy jest stałe wychodzenie tzw. ulicy czy też drobnicy i brak dopływu świeżej krwi i pozostanie na rynku tylko hodlerów jak ja czy anagamidev oraz dużych graczy i instytucji (daytraderów nie liczę bo to tylko szum na wykresie). Widać po forum, że tak się dzieje. Poziomów na które wielu liczyło czyli 100k nie wbiliśmy, więc z każdym dniem rośnie ryzyko, że te osoby stracą cierpliwość i zaczną sprzedawać. Z drugiej strony mamy wchodzenie instytucji. W efekcie będzie to koniec ery baniek i bitcoin będzie się zachowywać podobnie do rynku akcji czy złota.anagamidev pisze: ↑ sobota, 9 kwietnia 2022, 14:29aktualny target to 77k$ i powinien być klepnięty z końcem czerwca do sierpnia najpóźniej
Jahu
Postautor: RevWolt » sobota, 9 kwietnia 2022, 17:27
RevWolt
Postautor: ergorg » sobota, 9 kwietnia 2022, 17:57
ergorg
Postautor: shinya56 » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:27
shinya56
Postautor: RevWolt » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:30
RevWolt
Postautor: shinya56 » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:39
shinya56
Postautor: anagamidev » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:48
anagamidev
Postautor: odoja » sobota, 9 kwietnia 2022, 18:55
Coś w tym może być, aczkolwiek ja nie jestem aż tak "neutralny". Bardziej pro wzrostowy, bo tak patrząc na wykres BTC od 2013 na aktualny cykl , oraz popatrzy się bliżej na okres od połowy 2020 do teraz, wykres wygląda jak "byk", cały czas piętrzący się ku górze (tym samym można wszystkie bajki o 80% spadku BTC od roku czyli pierwszym ATH zakopać głęboko,to już jest ROK!!!).Jahu pisze: ↑ sobota, 9 kwietnia 2022, 16:50
Niestety aktualnie nic nie zapowiada tak dynamicznych wzrostów. Wszystkie optymistyczne targety na pierwszy kwartał zawiodły i obawiam się, że możemy długo nie zobaczyć porządnej pompy. Moim zdaniem przyczyną tego stanu rzeczy jest stałe wychodzenie tzw. ulicy czy też drobnicy i brak dopływu świeżej krwi i pozostanie na rynku tylko hodlerów jak ja czy anagamidev oraz dużych graczy i instytucji (daytraderów nie liczę bo to tylko szum na wykresie). Widać po forum, że tak się dzieje. Poziomów na które wielu liczyło czyli 100k nie wbiliśmy, więc z każdym dniem rośnie ryzyko, że te osoby stracą cierpliwość i zaczną sprzedawać. Z drugiej strony mamy wchodzenie instytucji. W efekcie będzie to koniec ery baniek i bitcoin będzie się zachowywać podobnie do rynku akcji czy złota.
Po drugie mamy niesprzyjającą sytuację na świecie: niepewność regulacyjna, świat po pandemii, inflacja, wojna i ogromne ryzyko globalnego kryzysu. Dlatego ja zaczynam powątpiewać w szybkie zyski. Dlaczego anagamidev nie wątpi? Dlatego, że ma dużo więcej ode mnie i mu w zasadzie wszystko jedno.
Aktualnie szanse na to $77k do wakacji lub $100k w tym roku oceniam na 10%, max 30%. Nie spodziewam się też jakiegoś załamania, raczej stawiam na dalsze bujanie w przedziale $30k-$60k do końca roku. Piszę bo zmieniłem nastawienie z byczego na neutralne, a dla niektórych to może być jakiś wskaźnik.
W sumie co to jest 100k w 2025 czy dalej przy nawet aktualnej inflacji, raczej śmieszna kwota, biorąc pod uwagę, że znaczące ilości BTC posiadają nieliczni, moim zdaniem już lata ulica nie decyduje o kursie,może miała wpływ jak BTC był za kilka dolców. Jak ktoś będzie chciał wypchać z czasem BTC na 200k to to zrobi, bez problemu, nie nam się nad tym zastanawiać jak i czyimi środkami to zrobi. Od 0 do 67k w 13 lat, co to jest w takim razie dorzucić do ognia z 600% czy 1000% w ciągu kolejnych 13, marne te wzrosty okrutnie i tak będą z tymi na początku, aczkolwiek będą i to na altach będą się pojawiać raz razem mega bańki moim zdaniem.shinya56 pisze: ↑ sobota, 9 kwietnia 2022, 18:27 @Jahu
Stary, mam podobne przemyślenia do Twoich.
Skończyły się czasy mega baniek. Rynek jest już dość mocno zaawansowany i przechodzimy w etap mniejszych wzrostów co nie jest takie złe. Mniejsze ceny, więc można większe % wykręcić na różnicach. 100k $ zrobimy, ale myślę, że dopiero po następnym halvingu. W tym cyklu jest szansa na lekkie podbicie ATH.
odoja
Postautor: RevWolt » niedziela, 10 kwietnia 2022, 14:19
Pomimo mulenia sobotniego wyciągają linię trendu więc w poniedziałek można się spodziewać odbicia większego ale wszystko zależy od otwarcia, chociaż ostatnio przed samym otwarciem spx leciała jakaś dzida czy to w górę czy w dół.RevWolt pisze: ↑ sobota, 9 kwietnia 2022, 17:27Według kanału i MACD jutro powinno być małe podbicie i na otwarciu w poniedziałek wyciąganie ponad wsparcie https://www.tradingview.com/x/aVEHuus0/
RevWolt
Postautor: ergorg » niedziela, 10 kwietnia 2022, 15:16
ergorg
Postautor: anagamidev » niedziela, 10 kwietnia 2022, 20:52
anagamidev
Postautor: pavlo4444 » niedziela, 10 kwietnia 2022, 23:01
pavlo4444
Postautor: voodoom » niedziela, 10 kwietnia 2022, 23:04
anagamidev pisze: ↑ niedziela, 10 kwietnia 2022, 20:52I ruszyli
voodoom
Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 00:09
Klasyka, wróciliśmy do ceny piątkowego zamknięcia.
Że co? Bit spadnie na 21k w trzy dni?
ergorg
Postautor: voodoom » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 01:09
Wątpię
voodoom
Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 11 kwietnia 2022, 01:18
Pleasek89
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).