Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: prap0n » piątek, 1 kwietnia 2022, 11:11

Zamykanie longow. W sumie jako ciekawostka bo rzadko idzie to zgodnie z kursem.

Samo potezne 5 minutowe wybicie z niedzieli to takie troche w stylu zsynchronizowanego pump and dump.
Oczekiwalem ze podejdzie troche wyzej - ja realny opor na wyzszych interwalach widze nieco wyzej, a do tej pory dotknelo tylko idealnie 200 MA 1D :)

Ostatnio zmieniony piątek, 1 kwietnia 2022, 11:27 przez prap0n, łącznie zmieniany 7 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 1 kwietnia 2022, 11:17

bitup pisze: piątek, 1 kwietnia 2022, 10:55 głosowanie
Czy ja wiem czy to głosowanie? Spadki podczas sesji USA i dzisiaj w nocy kiedy UE śpi? Jakoś mi się to nie klei. Może dopiero dump będzie pod ten event? :P

Za to klei mi się o wiele bardziej, że jesteśmy kopią 1:1 indeksów USA, które mają w dupie regulacje EU nt BTC i tak samo zgasiły ostatnie wybicie:

Dodano po 45 sekundach:
prap0n pisze: piątek, 1 kwietnia 2022, 11:11Samo potezne 5 minutowe wybicie z niedzieli to takie troche w stylu pump and dump.
Formacja Barta :)

---

Ja mam oczy zwrócone na SPX, jeśli dzisiaj nie wyciągną to i BTC czeka raczej konsola przez weekend. Nie po to zamknęliśmy dopiero co lukę by tworzyć kolejną.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
3

Postautor: shinya56 » piątek, 1 kwietnia 2022, 11:30

pael pisze: piątek, 1 kwietnia 2022, 10:50@shinya56 nie denerwuj sie jak cos nie pasuje do Twojej wizji wplywu na kurs BTC, a ludzi mozna poblokowac.

Nie chodzi o to, by ludzi blokować.

Jest temat o wiadomościach ze świata krypto to można tam wrzucać takie informacje. Tutaj wykresy i analizy, a nie informacje, które zresztą były już podawane kilka razy w tym temacie, a cena i tak idzie swoją drogą.

Raz można napisać, a nie pie...lić o tych banach na krypto 24h/dobę, kiedy rynek cały czas się rozwija. Pomijając to, że JP Morgan wszedł ze swoim projektem do krypto.

"KADENA (KDA) – KRYPTOWALUTA OD JP MORGAN"
https://forexclub.pl/kadena-kda-kryptow ... jp-morgan/

Wracając do tematu. Mieliśmy jednak czyszczenie. Dołek możemy jeszcze pogłębić, ale punkt 2 i 3 cały czas w grze.

Obrazek

Obrazek

shinya56 pisze: czwartek, 31 marca 2022, 20:09 Mniej więcej tak to widzę.
1. Możliwe, że lokalny dołek za nami. Jest jeszcze opcja szybkiego zjazdu do 44.5k $, ale po to, żeby wyczyścić Longi przed dalszymi wzrostami.
2. W przyszłym tygodniu robimy 51k $ jako zniesienie 0.5 spadków.
3. W kolejnym szybka korekta do aktualnych poziomów 46k $ - 47k $ i docelowo zniesienie 0.618 (55k $).

Dwa-trzy tygodnie na zrobienie tego scenariusza.

Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
3

Postautor: mesrotten » piątek, 1 kwietnia 2022, 13:27

ergorg pisze: czwartek, 31 marca 2022, 13:50 to ja już prędzej widzę ATH aniżeli, że ktoś będzie zawracał wybicie górą trzy miesięcznej konsolidacji chwilę później.

@ergorg no tak trochę wybiło górą, ale trochę jednak nie :D

Zobaczymy jak będą zamykać dniówki i 1W, jeśli zaczniemy schodkować do góry, cool. Jeśli zrobimy lh i zaczniemy opadać to imo w najlepszym wypadku jesteśmy dalej w akumulacji i pójdziemy po low nieznacznie pogłębiając dołek (31/2).

W mniej korzystnym wariancie mamy dystrybucję i wyjdziemy dołem co najmniej żeby sięgnąć po likwidacje majowo-lipcowego dołka z opcją na kapitulację w okolice 23/4 k.

Obrazek

Np. po DOT widać, że trzeba klepnąć jeszcze jedno piętro wyżej, póki na btc nie zrobimy jednoznacznego s/r flipa 46 k to lepiej być czujnym.

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 1 kwietnia 2022, 15:10

mesrotten pisze: piątek, 1 kwietnia 2022, 13:27no tak trochę wybiło górą, ale trochę jednak nie
Chyba się nie zrozumieliśmy. Retest wybicia górą to przecież nic złego, mi chodziło o zawracanie na nowe low. Jeśli zawrócą na nowe low to zapomnij o akumulacji na 2xk$ a myśl o scenariuszu spadkowym @Fibo i że obecnych poziomów to nie zobaczymy przez dłuuugi czas. :)

Jeśli top za nami to prędzej bym widział taki scenariusz niż widział szybko wyciągniety dołek:

Be careful what You wish for.

Dodano po 27 minutach 19 sekundach:
Na razie to wygląda na wyciąganko w piątek. :)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
1

Postautor: RevWolt » piątek, 1 kwietnia 2022, 16:33

@ergorg Jak dla mnie zrobili dobrą korektę w ruchu wzrostowym, przez jakiś czas kurs nie zrobił większych ruchów i przetestował wsparcie które przebił i znowu jest nad. W lipcu 2021 też był taki ruch gdzie przebili MA99 1D razem z oporem na 42k a potem szybko go testowali ale co raz zostanie przebite musi trwać, tak samo jak w ruchach spadkowych. Nawet to wyjaśnia bardzo nerwowe ruchy na wczorajszych altach które już są po korekcie i odrobiły wczorajsze spadki w 100% lub więcej niż sam bitcoin pomimo tego że przy pierwszym szarpnięciu straciły absurdalny %.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » piątek, 1 kwietnia 2022, 16:47

@RevWolt
Tak wygląda korekta w silnym trendzie. Szybki zjazd i szybkie wyciągnięcie.

Możliwe, że w weekend wrócimy do wczorajszych cen przed spadkami. Jest siła, odrobili 2 000 $ w pół dnia.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » piątek, 1 kwietnia 2022, 17:12

@shinya56 Warto też zaznaczyć że ta korekta jest miejscem gdzie alty ruszą bardziej, chociaż zastanawia mnie jeszcze korekta w okolicach 53k która wisi w powietrzu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » piątek, 1 kwietnia 2022, 18:32

Dynamika wystrzałowa :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
0

Postautor: szajsiwo » piątek, 1 kwietnia 2022, 18:43

Na ETH korekta...i po korekcie. Alty ogólnie jakoś lepiej sobie poradziły niż BTC.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » piątek, 1 kwietnia 2022, 19:48

Równo rok temu i 8 dni popełniłem takiego posta przed upadkiem :arrow: nastawienie podobnie sielankowe było i przeświadczenie o nieuniknionym ath , bo co może pójść nie tak :arrow: viewtopic.php?f=27&t=25968&st=365&start=60#p694191
Trafić ruch na 2 , 3 tysiące jest ok ale wstrzelić się w ruch na 35000 to już podlega pod czarnowidztwo ( teraz na pewno takiego zasięgu nie będzie , długo trzeba przyznać akurat ta bańka już trwa i trzyma )
Obrazek
indexy na minusach i nie wybronili @ergorg to tutaj to wygląda jakby sobie poduszkę bezpieczeństwa narysowali na weekend
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Początkujący
Reputacja: 43
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 1 kwietnia 2022, 19:59

@bitup
Bardzo ładnie to rozrysowałeś bardzo dużo linii. Dałbyś radę to samo z ciekawości rozrysować pomiędzy szczytami ten dołek co był? Może jest jakieś powiązanie ?

Początkujący
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
1

Postautor: szajsiwo » piątek, 1 kwietnia 2022, 20:03

@bitup co to za śmietnik nam tu przedstawiłeś? A może to wynik Twojego zmysłu artystycznego?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 1 kwietnia 2022, 20:14

bitup pisze: piątek, 1 kwietnia 2022, 19:48wygląda jakby sobie poduszkę bezpieczeństwa narysowali na weekend
Czy rośnie czy spada, zawsze się znajdzie jakieś bearish wytłumaczenie. :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
6

Postautor: CzarnaOwca » piątek, 1 kwietnia 2022, 20:50

szajsiwo pisze: piątek, 1 kwietnia 2022, 20:03A może to wynik Twojego zmysłu artystycznego?
A ja już wiem, gdzie @bitup robi te wykresy:
Obrazek

:mrgreen:

A co do ceny, ładnie odbiło te 2 tysiaki, osobiście liczę na ostre czerwone słupki, ale przyznać trzeba, że ładnie do wybronili
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 15
Reputacja postu: 
0

Postautor: amir » piątek, 1 kwietnia 2022, 21:01

bitup pisze: piątek, 1 kwietnia 2022, 19:48 Równo rok temu i 8 dni popełniłem takiego posta przed upadkiem :arrow: nastawienie podobnie sielankowe było i przeświadczenie o nieuniknionym ath , bo co może pójść nie tak :arrow: viewtopic.php?f=27&t=25968&st=365&start=60#p694191
Trafić ruch na 2 , 3 tysiące jest ok ale wstrzelić się w ruch na 35000 to już podlega pod czarnowidztwo ( teraz na pewno takiego zasięgu nie będzie , długo trzeba przyznać akurat ta bańka już trwa i trzyma )
Obrazek
indexy na minusach i nie wybronili @ergorg to tutaj to wygląda jakby sobie poduszkę bezpieczeństwa narysowali na weekend
no niezły prima aprilis lecz wiadomo "Pecunia non olet"

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » sobota, 2 kwietnia 2022, 14:34

@RevWolt
Możesz wrzucić wykres z zaznaczonymi wparciami i oporami ? U mnie opór to zniesienia 0.5-0.618 czyli 50k $-55k $.

Wczoraj mieliśmy mocne odbicie po korekcie. Myślałem, że dopiero pod koniec przyszłego tygodnia zaliczymy 50k $, a patrząc na Bitcoina to może jeszcze w ten weekend zahaczymy opór 50k $.

Może wybijemy 48k $. Albo konsola w przedziale 48k $-44.5k $, a w tym czasie alty szaleją.

Obrazek

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: RevWolt » sobota, 2 kwietnia 2022, 15:18

@shinya56 https://www.tradingview.com/x/D2NK0bh1/ Oczywiście to warto aktualizować dość często bo te opory i wsparcia dynamicznie mogą się zmieniać.
Po lewej wolumen na tych poziomach, jak widać dniówka została wyciągnięta nad wsparciem co dało i może dać kopa wyżej. Te samo wsparcie jeszcze spory czas temu tz 10 luty i 2 marca było oporem co widać po kursie i jak mocno rynek reagował gdy kurs się odbijał od tego oporu (teraz wsparcia). 5 stycznia było pierwsze zejście na dłużej poniżej tego wsparcia, chociaż wtedy inaczej to się rysowało. Te czarne pole to MA99 1D które zwiastowało już w listopadzie zmianę trendu na dłuższy czas, teraz znowu mamy sytuację odwrotną która pokazuje że zmienić może się trend stąd taka reakcja rynku. Kolejne wsparcie to jest 40,5k jak widać 10 stycznia knot, 21 stycznia mocne zejście i kolejnego dnia lokalny low i tutaj wchodzimy w kolejne wsparcie gdzie dniówka zostaje zamknięta knotem i wybroniona. Kolejny opór to 53k a możliwe że przez jakieś wydarzenie po drodze może nam się zbudować kolejne wsparcie lub opór.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » sobota, 2 kwietnia 2022, 15:28

@RevWolt
Widzę, że masz opór na 59k $, ale to chyba maks w tym impulsie. Realnie 50-55k $ jest do zrobienia. Czyli podobnie do moich wykresów.

Zobaczymy czy wybijemy teraz 48k $, które po świecach tworzy opór. Połowa Kwietnia to już powinien być nokaut niedźwiedzi i 4-6 tygodni korekty przed ewentualnym startem na ATH.

bMh
Początkujący
Reputacja: 352
Reputacja postu: 
1

Postautor: bMh » sobota, 2 kwietnia 2022, 18:05

@shinya56 bardzo ładnie do tej pory respektowali moje fino i możesz się tym zasugerować również odnośnie oporów i wsparc oraz kanał, w którym się poruszamy

https://www.tradingview.com/x/MAurFCBW

Wróć do „Przedszkole”