Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
5
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: pael » sobota, 26 marca 2022, 13:39

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
4

Postautor: socjolog2008 » sobota, 26 marca 2022, 16:56

@pael to za chwile Blik czy Fiat będzie bardziej kryptowalutowy niż kryptowaluty :mrgreen: czy przesuwanie akcji firm między brokerami ,mniej z tym poerdolenia będzie. Co za czasy
Planowo załatwiła bangsterka temat
*oduczyli ludzi od tworzenia platform p2p i transakcji między sobą za towary /usługi (jeszcze 2015-2016 smigalo)
*wbili do łba hodl ,SoV i pustą jak beben spekulacje na regulowanych giełdach (przy okazji łamiąc złotą zasadę wysyłania na portfel dzień w dzień dzięki tym że giełdowym cenach fee)
*porobili większości zdjęcia ryja z kartką ,scany dowodów
*zrobili limit 1000€
Teraz wszystko w rękach banków ,jakby ci zamknęli opcje wyjścia na Fiat to mamy finito. Bądź własnym bankiem ;)
Ps.
W prospekcie emisyjnym na Nasdaq Coinbase podało kilka opcji potencjalnych perturbacji na rynku ,mianowicie pojawienie się czy odkrycie kim jest Satoshi albo regulacje opcji spieniężenia coinów..
Od wejścia spada i spada
Obrazek
To skoro inwestorzy i fundusze nie wierzą ,spuszczają i shortuje akcje największego na świecie dystrybutora /uregulowanego to jakim cudem wierzą i inwestują w btc :shock: tu się coś logicznie nie lepi po prostu
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » sobota, 26 marca 2022, 17:47

socjolog2008 pisze: sobota, 26 marca 2022, 16:56To skoro inwestorzy i fundusze nie wierzą ,spuszczają i shortuje akcje największego na świecie dystrybutora /uregulowanego to jakim cudem wierzą i inwestują w btc tu się coś logicznie nie lepi po prostu
Czy jest ktoś na sali kto ma posiada akcje COINBASE?
Czy jest ktoś na sali kto posiada BTC?

P.S. Ja np grając na FTX kupiłem ich coina FTT, który daje mi wiele benefitów.

Od wejścia rośnie i rośnie:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » sobota, 26 marca 2022, 18:39

RevWolt pisze: sobota, 26 marca 2022, 12:01Prawdopodobnie w niedziele znowu będą zamykać longi pod otwarcie na poniedziałek i kurs będzie lekko tracić.
Może ten weekend będzie inny?

Po wyjściu z trójkąta i zbudowaniu bazy AB pod wybicie rynek rozpoczął impuls wzrostowy, aktualnie jesteśmy w trakcie IV korekcyjnej, po weekendzie (chociaż możliwe wybicie już z tego miejsca) prawdopodobne wybicie Vtki wzrostowej z zasięgiem na 48k$.

Negacja scenariusza to zejście poniżej ~43500$.

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » sobota, 26 marca 2022, 18:48

@ergorg Jest większa szansa że będzie inny po tym co napisałem kiedyś, MA99 1D i kanał wzrostowy od chyba 13 marca. Teraz zrobili szybsze zejście ale czekam na cały weekend jako całokształt. Kolejne większe ruchy inne niż ta telenowela która jest grana od kilku tygodni będą między 45,5k a 53k czyli dwa oporu/wsparcia. Jak wykupią ten opór który jest nad nami to wtedy większość pomyśli z wejściem do 53k i kolejnych realizacji.

Weteran
Reputacja postu: 
4

Postautor: socjolog2008 » sobota, 26 marca 2022, 20:42

socjolog2008 pisze: sobota, 26 marca 2022, 11:54 postój na takich wysokościach jest niebezpieczny dla S

Rezygnuję i realizuje co mam. Doba pozycji, swap kosztuje. Nieruchawe to a jutro normalne rynki włączają to poczekam. Nie chce mi się tych pozycji pilnować ,x20 to rzeźnia bez SL. Biorę ze stołu okruchy i wybijajcie czy zbijajcie gdzie tam chcecie ale niech to się do k.w nędzy rusza a nie klimat jak w muzeum figur woskowych :|
Obrazek

Dodano po 35 minutach 37 sekundach:
8 zmysł i instynkt niedźwiedzi 8-)
Obrazek
czyli prawdopodobnie bez 46076$ się nie zatrzymają
Nie grywalne pod S na chwilę obecną, to na pewno

Dodano po 10 minutach 6 sekundach:
i zrealizowane x5 L
Obrazek
zróbcie coś z tą zmiennością ,naprawcie dziadygę
Bez odbioru.

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
0

Postautor: fetek » niedziela, 27 marca 2022, 15:35

BTC aż się prosi o sankcje... zamiast tego mamy zamordyzm i irracjonalne wzrosty.

Czyli najpierw głupie gadanie krypto pomaga Ukrainie., teraz krytpo pomaga rosji ominąć sankcje.. jest ok, tematu nie ma... :mrgreen: liczy się wolność ... a ostatnio "spec" od plotek stwierdził wolność = spekulacja...
socjolog2008 pisze: sobota, 26 marca 2022, 21:28Rezygnuję i realizuje co mam.
mam +16-18% na GPW, również zamykam.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
10

Postautor: prap0n » niedziela, 27 marca 2022, 17:29

Obrazek

EU chce zamienic kryptowaluty w system bankowy :roll:

Jesli to by weszlo, to gieldy w EU prawodpodobnie nie beda w ogole akceptowac transferow z niezweryfikowanych portfeli ("unhosted wallets" np electrum/ledger), badz regulacja sprawi ze weryfikacja takiego portfela bedzie bardzo czasochlonna. Dodatkowo kazdy transfer > 1000 EUR ktory wplynie na gielde z niezweryfikowanego portfela ma byc zglaszany do odpowiednika GIIF.
Kazdy bedzie mial kryptowalutowe portfel ktory bedzie w pelni zweryfikowany i tylko stad gieldy beda odbierac transfery.
A 12 miesiecy po wprowadzeniu, mozliwe sa kolejne restrykcje wzgledem niezweryfikowanych portfeli

Dodatkowo ma zniknac limit 1000 EUR, czyli wszystkie bitomaty bez weryfikacji ida do piachu jak i wszystkie transakcje bez weryfikacji (np w kantorach).

Bedzie to wygladac tak
1. Dzisiaj zabraniamy gieldom akceptowac transfery z niezweryfikowanych portfeli. NIech powstanie odpowiednia infrastruktura portfeli.
2. Ludzie przezyja, beda po prostu musieli wyslac srodki na portfel zweryfikowany przed wyslaniem ich na gielde (zaraz zaczna sie glosy, "no co to za problem?")
3. Mija 12 miesiecy
... tutaj moje domysly
4. Wprowadzamy kolejna poprawke, tym razem zabraniamy ludziom akceptowac jakiekolwiek transakcje z niezweryfikowanych portfeli na zweryfikowany. W przypadku gdy gielda otrzyma przelew z zweryfikowanego portfela, ktory mial jakies transfer od niezweryfikowanego - nalezy zamrozic srodki. (to sa moje domysly)
5. Czyli docelowo celem jest to zeby dzialalo to jak system bankowy. Przelewy beda dozwolone tylko na lini zweryfikowany portfel - zweryfikowany portfel. Przez dozwolone rozumiemy to ze bedzie mozna te srodki wyslac na gielde.

To jest starannie zaplanowane dzialanie. Nie wprowadzaja wszystkiego od razu zeby nie pojawil sie zbyt duzy opor. Tylko dzialaja malymi kroczkami.

A ponizej jaka szansa ze to przejdzie:

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
0

Postautor: odoja » niedziela, 27 marca 2022, 18:10

Orientujesz się , po jakim czasie od hipotetycznego głosowania za tym badziewiem wejdzie to w życie? Nie mogę niestety znaleźć tej informacji.

I to będzie tylko w EU oczywiście. Co z innymi państwami,giełdami, będą się musiały dostosować czy tylko my dostaniemy po dupie? :lol:

Kolejny potencjalny idiotyzm z tymi portfelami, i jak piszesz ,zapewne zaplanowane. Bo samo KYC mam gdzieś, od 2015 jestem wszędzie zwerfikowany, fiaty wypłacam, nawet na świeży chlebek w piekarni za pomocą wirexa :P więc nie wiem po jasną cholerę ludzie biją o to pianę. Chcecie wolności, żaden system płatniczy wam tego nie da, bitcoin czy inny shitcoin.

Ale byłoby miło chociaż, żeby cokolwiek jednak temu obywatelowi zostawić w spokoju i dla jego oczu wyłącznie...

ps. co nie zmienia faktu, że od ładnego miesiąca wszystko idzie fajnie UP, z rodzynkami pokroju, umy ,polki i innych pewnie, których nie rejestruje, a aktualny weekend wygrywa Ziliqa :D(w top 200 przynajmniej). Kto nie skupował i skupiał się tylko na dywagacjach socjologa (tylko i wyłącznie odnośnie krytyki bita itp. ,do reszty słów się nie czepiam) i jemu krytyków pochodnych, ten trąba 8-).
Teraz jedynie atak obcych, atom od zjeba Putina i jakiś superwulkan może zatrzymać wzrosty, bo regulacje już tego nie uczynią, nie wierze w to...

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » niedziela, 27 marca 2022, 18:12

@prop0n Craig trąbi o tym od lat i wszystkie następstwa regulacji przyjdą :arrow: jednych to przeraża a innych wcale i swoje modele budują w oparciu o transparentność , regulację i kontrolę . Tu zagrożenie jest dla hodlerów z przeszłości czy przestępczych pieniędzy , prania , obchodzenia sankcji ... i źle i dobrze , zależy kto ocenia te fakty Kwiecień - Maj będzie natężenie i w USA i w UE decyzji i regulowania
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
9

Postautor: prap0n » niedziela, 27 marca 2022, 18:42

odoja pisze: niedziela, 27 marca 2022, 18:10więc nie wiem po jasną cholerę ludzie biją o to pianę

Moze dlatego ze operator "zweryfikowanego portfela" bedzie w przyszlosci mial mozliwosc blokady srodkow np. BTC na tym portfelu?
Tego ze kazda transakcja bedzie identyfikowalna dla wladzy po imieniu i nazwisku? Rząd bedzie mogl bardzo latwo ustalic kto kupuje kryptowaluty i jakie szacowane ilosci? Bedzie mogl rowniez rozpytac dostawcow zweryfikowanych portfeli czy ktos posiada jakies kryptowaluty? Jesli rząd bedzie chcial to odetnie was od wszystkich srodkow, zarowno w systemie bankowym jak i kryptowalutym.

Do tego po glowie dostana tez nowe projekty kryptowalut, bo nie wiem czy operator zweryfikowanych portfeli bedzie akceptowal kazde nowe krypto.

Przeciez to uderza w podstawowe fundamenty krypto i BTC - "my keys my coins". Fundamenty ktorych wiele osob tutaj nie rozumie, poza jedyną rzeczą "numbers go up".

Top trader z bfx john_brown raz napisal na twitterze:

Pomijam juz jaka istotna czesc rynku krypto gieldowego dziala w rejonach offshore/szarej strefy. Duza czesc srodkow ktora obecnie buja rynkiem jest wlasnie niejako pozasystemowa (patrz artykul o justunie sun ktory postowalem wczesniej). Bitfinex i binance sa uznawane wciaz za jedne z istotniejszych gield. Zapewne dojdzie do podzialu na rynek mocno regulowany i nie.

Na szczescie zmiany jesli przejda, to beda implementowane tylko na terenie UE. Globalne zmiany tego typu zabilyby kompletnie ten rynek i znacznie zredukowaly jego zmiennosc.
Poza wszystkimi wyspami marshalla, brytyjskimi wyspami dziewiczymi i podobnymi - ostatnia ostoja "wolnosci" sa obecnie stany zjednoczone ;) Tyle ze oni tez wprowadza jakies regulacje, ale troche pozniej i mysle ze duzo lzszejsze.
Ostatnio zmieniony niedziela, 27 marca 2022, 19:00 przez prap0n, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Reputacja postu: 
5

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 27 marca 2022, 18:58

prap0n pisze: niedziela, 27 marca 2022, 18:42Zapewne dojdzie do podzialu na rynek mocno regulowany i nie.

Ideologiczny fork rynku kryptowalut.
1. Regulowany KYC/AML z ryjem na kartce, przypisanym portfelem, weryfikacją pokrycia w PIT z regulowanymi i certyfikowanymi sklepami akceptującymi płatności od zweryfikowanych użytkowników. Świat youtuberów , influancerów, czytaczy newsów ,konferencji, specjalistów z koziej dupy wykładających na uczelniach, programistów na etatach projektów ,,wolnościowych'' crypto ,bujany dzięki stablecoinom z przestrzeni kosmicznej z pokryciem w piasku i chmurach, funduszach inwestycyjnych, bankach - To mamy dzisiaj
prap0n pisze: niedziela, 27 marca 2022, 18:42Fundamenty ktorych wiele osob tutaj nie rozumie, poza jedyną rzeczą "numbers go up".

2. Fork (nie akceptowalny przez Państwa, fundusze, banki bez pajacy na YT i twitterze) - DeepWeb, anonymous, p2p wymiana na usługi, oparte o popyt/podaż, z akceptacją geeków z ery przed 2016 - wtedy chętnie się ponownie zainteresuje tematem :twisted: bo dziś wszystko to marność
Kibicuje z oddali.
Ostatnio zmieniony niedziela, 27 marca 2022, 18:59 przez socjolog2008, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: prap0n » niedziela, 27 marca 2022, 18:59

@socjolog2008

Ja tez mysle ze to sie skonczy jakims forkiem z warstwa prywatnosci gdyby takie cos mialo wejsc szerzej.
Tyle ze to bedzie prawdziwy test tego co pozostalo na rynku/po rynku,

Ci co dobrze nie widza tej sytuacji teraz, to zrozumieja jak troche spadnie - bo naturalnym jest ze mysli sie o zaletach jak jest zielono i wadach jak jest czerwono.

A co do kursu, dalej siedzi w trojkacie z tego posta (o ile to jest trojkat)
Bardzo blisko jest 1D 200 MA i 3D 50MA (~48.5k), mozliwe wybicie stop losow.

Weteran
Reputacja: 486
Reputacja postu: 
4

Postautor: fetek » niedziela, 27 marca 2022, 20:26

prap0n pisze: niedziela, 27 marca 2022, 17:29 EU chce zamienic kryptowaluty w system bankowy :roll:
o ile dobrze pamiętam mówiono o tym już 2 lata temu
odoja pisze: niedziela, 27 marca 2022, 18:10Orientujesz się , po jakim czasie od hipotetycznego głosowania za tym badziewiem wejdzie to w życie? Nie mogę niestety znaleźć tej informacji.

I to będzie tylko w EU oczywiście. Co z innymi państwami,giełdami, będą się musiały dostosować czy tylko my dostaniemy po dupie? :lol:
Trochę czasu minie, EU utworzy ogólne zapisy, wzorce a konkretne zapisy powstaną na poziomie państw członkowskich. Europa od lat robi wszystko by "być w dupie", biedny pseudo ekologiczny skansen.
prap0n pisze: niedziela, 27 marca 2022, 18:42Przeciez to uderza w podstawowe fundamenty krypto i BTC - "my keys my coins". Fundamenty ktorych wiele osob tutaj nie rozumie, poza jedyną rzeczą
ale co z tego ? To krypto musi się dostosować do systemu, nie system do krypto.. wszystko co powstanie prędzej czy później będzie regulowane.

Ja swojej przyszłości z krytpo nigdy nie wiązałem, w wielu przypadkach jest to marnowanie zasobów a sama technologia ma zbyt wiele ograniczeń by rozwiązać jakieś poważniejsze problemy.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » niedziela, 27 marca 2022, 21:42

Jestesmy na oporze z szczytow z 10.02 i 02.03. 5zielonych daily, zaczyna ladnie wygladac weekly. Brakuje mi mocnego momentum, generalnie ostatnie 7tygodni to dlamnie ciezka do wyczucia bujanka.

Spoiler:
prap0n pisze: niedziela, 27 marca 2022, 18:42Przeciez to uderza w podstawowe fundamenty krypto i BTC - "my keys my coins". Fundamenty ktorych wiele osob tutaj nie rozumie, poza jedyną rzeczą "numbers go up".

Fundamenty kazdy wybiera jak mu pasuje, skoro jeden kowalski uznaje, ze cos jest nieistotne to nie wolno w tym watku o tym pisac, a ze jakis satoshi se napisal to mnie to loto bo ja moge sobie kopac moje pieniaszki.
Spoiler:
W spoilerze przyklad rynku kyc kiedy urodziles sie po zlej stronie lubelszczyzny.
To ze nie lubisz lukaszenki i spieprzyles z pod jego kurateli 10lat temu nie ma znaczenia.

Przykro sie na to patrzy, ale kazdy cwany dopoki nie przychodza po jego lambo.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » niedziela, 27 marca 2022, 22:38

UCIEKAĆ Z ALTÓW!!!!!

Prawdopodobnie z tym ruchem objęliśmy hossę.
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » niedziela, 27 marca 2022, 22:39

pael pisze: niedziela, 27 marca 2022, 21:42Brakuje mi mocnego momentum,
Mówisz i masz, ładna dzida
DjVegas98 pisze: niedziela, 27 marca 2022, 22:38UCIEKAĆ Z ALTÓW!!!!!
Chyba żartujesz, wszystko ładnie rośnie
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » niedziela, 27 marca 2022, 22:40

@mudol Jak pójdzie szybko na 52k to z miejsca bd miał -10% w parach z BTC na shitach.
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » niedziela, 27 marca 2022, 22:41

jakiś news zapewne
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335