Ważne miejsce imo, jeśli eth/dot i przełamią teraz linie trendu na mocnym vol i zwłaszcza ten pierwszy zrobi hh w okolicach 3500 a btc wyjdzie nad 46/7 k to mamy praktycznie potwierdzenie zmiany trendu dla całego rynku.
Mocny odrzut tu i wszystko się może zdarzyć, od korekty do 41 po testowanie dołka.
Ciągle zastanawia mnie różnica między aktualną akcją a majem, kiedy można było odfajkować wyraźny okres akumulacji po wyjściu z którego wszystko szło do góry. Aktualnie eth jest ciągle pod linią trendu sporo od zrobienia hh, alty nie świecą, zazwyczaj oznaczało to, że muszą dostać bardziej po dupie. Oczywiście może być jak po rajdzie po przebiciu ath, że sobie poczekamy aż król skorekci albo pójdzie w konsolę, ale wtedy jednak mieliśmy długi ruch wynikający z wieloletniej akumulacji i zakupów spot, aktualny ruch jest imo sponsorowany przez longi, które może i zostały postawione na bitach zakupionych otc, co samo w sobie nie wpływa na cenę.
O możliwym short squeeze.
https://insights.deribit.com/industry/a ... om-blofin/
Ja mam dalej orient

jak się zacznie walić to czekam na nowe dołki na altach. Jak pójdziemy up to ręce pod dupą bo pojawi się szansa na realizację poniższego scenariusza na przykładzie eth..
Wrzucam offtopowo co znalazłem na eth, bo wygląda ciekawie i jest tu wielu fanów kanałów
- im więcej rysuję w log tym więcej "oczywistości" znajduję
- widać jak eth chodzi równoległymi kanałami
- aktualnie robi bardziej rozciągniętą powtórkę z poprzedniej bańki
- z każdym kolejnym piętrem powstaje nowy kanał równoległy do pprzedniego
- aktualnie wygląda na powtórkę z reakumulacji przed ostatnim wystrzałem up (biały prostokąt)
- warto więc wyrysować kolejny kanał równoległy w oparciu o fibo ostatniego ruchu (0.786 w log było i w 2017 sufitem range akumulacyjnego a później podłogą przed wystrzałem do rtn)
- potencjalny target mógłby się również zrównać z dotknięciem od dołu lt wzrostowej od krachu marcowego (która nota bene idealnie wskazała dołek majowej korekty...)
- dołek również można by próbować chwytać w jednym z dwóch najniższych klastrów. W związku z tym, że robimy skoki up względem poprzednich kanałów i jesteśmy piętro wyżej to do dołka i reakumulacji pasowałby kanał wyższy niż kanał ostatniego dołka, czyli drugi od dołu z targetem na dołek w okolice 1 k i tam wypłaszczenie w range'u 1-4 k