Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Twolipan » wtorek, 1 lutego 2022, 15:15

FlyingAtom pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 14:46W 2017 widziałem otwarty kontrakt na 12 milionów usd przez jednego gracza

Przyznać się który to :D :D :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » wtorek, 1 lutego 2022, 15:22

FlyingAtom pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 14:46 @anagamidev
W 2017 widziałem otwarty kontrakt na 12 milionów usd przez jednego gracza, miał o 50% większe oddziaływanie na rynek, bo kapitalizacja był mniejsza trzy razy mniejsza w 2017, czym my się podniecamy?
To jest fundusz? Ktoś gra swoją kasą czy inwestorów?
Otóż różnica jest kolosalna :D Tutaj porównujesz kontrakty do real asset :D Na kontraktach krótkoterminowo mogą się dziać cuda, plus płacisz prowizję i jakieś rolowania masz :D Natomiast tutaj gość realnie obniża podaż, co w dłuższym terminie przy takiej strategii musi w końcu podbić ceny na realnym rynku :D Poza tym on jak na razie jest +30% na plus, więc ewentualnie może zrobić jakiś chwilowy dump, żeby odkupić niżej i więcej, ale tak czy siak koniec końców będzie obniżał podaż... oczywiście do czasu :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
11

Postautor: mesrotten » wtorek, 1 lutego 2022, 15:25

Pozwolę sobie wrzucić tu (mały ot, ale jest też o btc ;) )

Ciekawe bo widać wyraźnie, że Polka idzie kreskami w skali logarytmicznej. Wystarczy porównać z liniową kanał - w log same idealne interakcje z medianą - oraz linię trendu spadkową od 48 do 10 usd, której nie da się chwycić w lin.

Jeżeli na dniach podejdziemy lekko bokiem robiąc niewielkie nowe szczyty do 21/22 (btc 40 k), to na bazie poniższego kanału oraz podobieństw do poprzedniej korekty będę miał orient na wychwycenie kolejnego etapu redystrybucji i jeszcze jedną nóżkę w dół.

Znamienne jest również to, że linie trendu spadkowego wybijamy prawie zawsze po ruchu w dół, osuwaniu pod lt itd (drugi rysunek). Parcie up, wychodzenie górą z klinów zwyżkowych, bull flag itd jest charakterystyczne dla silnego ruchu up po wyjściu z akumulacji, do czego imo jeszcze nie doszło.

Taki scenariusz oznaczałby znaczące przedłużenie i tak długo trwającej korekty (?), but why not, zaorajmy wszystkich podwójnie.

Przy chwytaniu dołka posiłkowałbym sie RSI na 1D - trzecie tapnięcie w okolice 30-26 powinno być dobrym sygnałem wejścia (DOT) oraz byczym przecięciem na macd dla btc 3D.

Dodatkowy czas na konsolidację dałby szansę na odwrócenie netflow i kilka/kilkanaście dni na zielono w ostatniej fazie aku.

Negacją powyższego scenariusza będzie mocne pokonanie lt choć i wtedy możemy pójść bokiem kolejne kilkanaście dni, póki co byki w natarciu, let's w8 and see.

Obrazek

Obrazek

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1135
Reputacja postu: 
16

Postautor: FlyingAtom » wtorek, 1 lutego 2022, 15:50

anagamidev pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 15:22Otóż różnica jest kolosalna :D Tutaj porównujesz kontrakty do real asset :D Na kontraktach krótkoterminowo mogą się dziać cuda, plus płacisz prowizję i jakieś rolowania masz :D Natomiast tutaj gość realnie obniża podaż, co w dłuższym terminie przy takiej strategii musi w końcu podbić ceny na realnym rynku :D Poza tym on jak na razie jest +30% na plus, więc ewentualnie może zrobić jakiś chwilowy dump, żeby odkupić niżej i więcej, ale tak czy siak koniec końców będzie obniżał podaż... oczywiście do czasu

Jak tak bardzo wierzy w projekt BTC to powinien publikować wiadomości jak sprzedaje by zniżyć cenę, kupuje taniej i przyszłości więcej zarobił, jak publikuje zakupy to chyba coś nie tak? Dokupił tylko 0,5% to czym tu się chwalić?
Brakuje by pisał, nie kupiłeś nieruchomości przegrałeś życia.

Fajny wpis na grupie telegram BitHub https://t.me/BitHubPolska ile jest takich projektów? Ile rąk Kowalskich już poparzonych? Z Marsa przylecą i będą pompować cenę?
Ja niestety mam okropne doświadczenia z tego typu ponzi. Wchodziłem w CryptoCars przy 1$ w grudniu, miało być ROI po 40 dniach, w styczniu udało mi się uciec przy 0.4$ a teraz jeden CCAR to 0.01. Takie gry są skazane na porażke long term, zarobić na nich można tylko przed peakiem a po jakimś czasie generatorów tokenów i passywnego dochodu jest tak dużo że jedyna droga to droga w dół niestety.

Jedyne rozwiązanie dla takich gier to takie że aby grać trzeba zapłacić i wygrywa lepszy. Tak jak w kasynie. Wszyscy nie mogą wygrywać bo wtedy po prostu wszyscy przegrywają.

Nie pisze tego żeby zdissować twoje info, po prostu dziele się z community bo przerobiłem identyczny projekt i już wiem że w gre w której za wkład wejściowy sie ma pasywny dochód i go reinwestować zwiększając ten pasywny dochód nigdy nie wejde, chyba żeby tylko zaspekulować na insider info bo "Long term the only way is 0"

Jak ktoś jest zainteresowany to może sobie porównać wykresy na CMC tego CryptoBlades oraz Crypto Cars, Crypto Planes i Crypto Guards. Identyczne praktycznie.
Faza 1 radośni early joinerzy.
Faza 2 peak
Faza 3 - asymptotyczny spadek do zera.
Kantor Bitcoin FlyingAtom kupno, sprzedaż, Bitcoin F2F, bitomaty 3% Prowizji lub mniej przy większych wolumenach
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
Portfele sprzętowe Trezora, Ledger Nano
FlyingAtom-Facebook

Początkujący
Reputacja: 1233
Reputacja postu: 
10

Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » wtorek, 1 lutego 2022, 15:51

wg RSI mamy niewiele sily na pchanie w gore, 2 razy dzis sprobowalismy zblizyc sie do LT po dziabnieciu spadek, wg struktury 1D nadam mamy szanse na 40638 wg ma 1W 41,8 docelowo zasieg moze wyniesc 46,5, wazne wsparcie to 37,8 jak pusci to w 4h bedziemy spadac dosc ladnie do zniesienia 0,5 od dolka lokalnego do LH

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
2

Postautor: shinya56 » wtorek, 1 lutego 2022, 16:19

@FlyingAtom

Jaki jest sentyment u Waszych klientów ? Pozytywnie nastawni są na przyszłość, bo nasłuchali się naganiaczy z YouTube, którzy obiecują >100k $ ?
Pytam się bo czytałem komentarze pod tymi filmami i często pojawiały się teksty typu "Dobrze, że dajecie nadzieje na lepsze jutro". Czyli morale bardzo niskie.

Druga sprawa oni sprzedają czy tylko kupują ? Wasi klienci to chyba taka typowa przysłowiowa ulica, kupuje los na loterii i może za kilka lat będą milionerami ?

Jak możesz to opisz profil Waszych klientów.

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
1

Postautor: RevWolt » wtorek, 1 lutego 2022, 16:30

Optymistycznie to przebijamy dzisiaj lub jutro opór 39,5 i lecimy do następnego oporu 53k. Pesymistycznie pogłębiamy dołek do kolejnego wsparcia w okolicach 28-30k. Planowo, robimy lekką korektę i gdzieś za tydzień kolejna (już 3) próba przebicia oporu na 39k a potem robimy to samo co od maja 2021. Kurs na 1D wygląda bardzo zachęcająco, MACD podobnie tylko to RSI bardzo wysokie i możliwe że dzisiaj lub jutro będzie jednak to schłodzenie.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: FlyingAtom » wtorek, 1 lutego 2022, 17:52

shinya56 pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 16:19@FlyingAtom

Jaki jest sentyment u Waszych klientów ? Pozytywnie nastawni są na przyszłość, bo nasłuchali się naganiaczy z YouTube, którzy obiecują >100k $ ?
Pytam się bo czytałem komentarze pod tymi filmami i często pojawiały się teksty typu "Dobrze, że dajecie nadzieje na lepsze jutro". Czyli morale bardzo niskie.

Druga sprawa oni sprzedają czy tylko kupują ? Wasi klienci to chyba taka typowa przysłowiowa ulica, kupuje los na loterii i może za kilka lat będą milionerami ?

Jak możesz to opisz profil Waszych klientów.

Nie porównywałbym naszych klientów do ulicy, często to świadome osoby, mieliśmy klienta co za dużą sumę sprzedawał +60k i kupował mniej niż 35k też za dużą sumę. Zawsze po tak dużym spadku jak ostatnio są 1-2 dni duże zakupy, były w poniedziałek i wtorek w poprzednim tygodniu, masz wcześniej tabelę w tym wątku wrzuciłem.
Kantor Bitcoin FlyingAtom kupno, sprzedaż, Bitcoin F2F, bitomaty 3% Prowizji lub mniej przy większych wolumenach
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
FlyingAtom-Facebook

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » wtorek, 1 lutego 2022, 17:58

@FlyingAtom
Zdaje sobie sprawę, że są tacy co wolą kupić/sprzedać P2P, niż przez giełdę.

Pytałem o klientów co Wasze oddziały traktują jak kolekturę lotto (niewielkie kwoty).

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: FlyingAtom » wtorek, 1 lutego 2022, 18:06

shinya56 pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 17:58@FlyingAtom
Zdaje sobie sprawę, że są tacy co wolą kupić/sprzedać P2P, niż przez giełdę.

Pytałem o klientów co Wasze oddziały traktują jak kolekturę lotto (niewielkie kwoty).

Nie mam informacji o klientach, sporadycznie się zdzwaniam i przy okazji wychodzi duże zakupy były, albo klienci głównie sprzedają, nie siedzę w biurze, mniejsi klienci do 5000/10000zł chodzą do bankomatów.
FlyingAtom-Facebook

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » wtorek, 1 lutego 2022, 18:59

Jedni zakazują, drudzy chcą regulacji.

"Russia’s President Vladimir Putin is reportedly backing plans for regulating crypto mining in the country, Bloomberg reported on Thursday."
https://www.theblockcrypto.com/linked/1 ... ium=social

Rynek dąży do regulacji, a sam fakt, że JP Morgan wydał swój produkt mówi samo za siebie. Tutaj pieniądze będą tylko napływały w najbliższych latach.

Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » wtorek, 1 lutego 2022, 19:09

shinya56 pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 18:59Jedni zakazują, drudzy chcą regulacji.

a wszystko i tak idzie w jedną stronę
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Początkujący
Reputacja: 1233
Reputacja postu: 
16

Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » wtorek, 1 lutego 2022, 19:12

mamy za soba pierwsze dziabniecie, bardzo istotne bedzie w tym momencie to, czy wybronia poziom 38,69 gdzie mamy poziom, ktore przebicie pozwoli na poglebienie dolka w momencie, gdzie obrysowuje nam sie istotna 4h w istotnym miejscu na wykresie, gdzie caly ruch wzrostowy ma ciagle charakter korygujacy, po przebiciu jesli do tego dojdzie zanegowanie spadkow z zasiegiem do 37,8 bedziemy mieli jeszcze na poziomie 38,5 wg mierzen, przebicie tych poziomow otworzy droge do 37,8 gdzie mamy i sma i istotne zniesienie, jesli te poziomy zostana przebite i 1D bedziemy mieli z C ponizej 37,8 bedziemy testowac 35,4-35,1 jesli to padnie to szukalbym szansy na wejscie przy 30k

w duchu jestem bykiem, wiec prowzrostowy scenariusz zostawiam sobie, a wybicie 38,9 powinno uruchomic wieksze wzrosty :D

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
26

Postautor: voodoom » wtorek, 1 lutego 2022, 20:02

To jest tak absurdalnie doskonale ustawione do zwały że aż nie chce mi się wierzyć, wręcz laboratoryjnie, po raz kolejny zresztą. Po 10 dniach niemrawych wzrostów cena robi strzał w skrzyżowanie górnej bandy klina i ema20 daily z dokładnością do kilkudziesięciu dolarów i jest odrzucenie, akurat w czasie jak stocki też się zwiesiły przy odreagowaniu spadków w okolicach swoich zniesień fib 0.5.

Obrazek

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
13

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 1 lutego 2022, 20:08

voodoom pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 20:02To jest tak absurdalnie doskonale ustawione do zwały że aż nie chce mi się wierzyć, wręcz laboratoryjnie
socjolog2008 pisze: czwartek, 27 stycznia 2022, 00:49ale WSZYSTKICH tutaj łączy jedno - potrafią napierdalać na pewno obrazki w paincie

Ja już kilka dni nie mam żadnych pozycji na crypto /gram teraz na indexach ale jak wchodzę na swoje kreseczki w TV to mam wrażenie że z BTC zrobili jakiś Międzynarodowy konkurs rysowania w paincie :lol: Śmiszno trochę
Obrazek
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Reputacja postu: 
8

Postautor: RevWolt » wtorek, 1 lutego 2022, 20:16

@voodoom To nie tylko to bo aktualnie zbiega się tyle kresek że to głowa mała.
-1 linia od ath testowana
-2 linia lokalnego trendu wzrostowego testowana
-3 strefa oporu testowana 39-39,5k albo i 39-40k=42k kiedyś jak dla mnie
https://www.tradingview.com/x/000YQhcp/

Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » wtorek, 1 lutego 2022, 20:27

socjolog2008 pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 20:08 z BTC zrobili jakiś Międzynarodowy konkurs rysowania w paincie :lol: Śmiszno trochę

Nie no co ty ;) kto za tym stoi :arrow: Microsoft Paint :?:
Obrazek

Dodano po 27 minutach 22 sekundach:
39708$ i
voodoom pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 20:02ustawione do zwały

Obrazek
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Reputacja postu: 
1

Postautor: RevWolt » wtorek, 1 lutego 2022, 21:03

Shorty zamykają, longi dokładają a dostałem kilka godzin temu newsa z binance w którym chyba chodziło o legalizację krypto w Indiach? Tak swoją drogą ostatnio kilka razy mieliśmy ruchy gdzie SPX zaczynało odbijać a btc tracił albo stał by po kilku godzinach wystartować mocno (przed były dokładane longi).

Początkujący
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
3

Postautor: Twolipan » wtorek, 1 lutego 2022, 21:14

RevWolt » no i to oznacza że ktoś ma realną możliwość chamskiej manipulacji kursem-dają sobie czas na przygotowanie ruchu. W piątek powinniśmy za SP zrobić ponad 39k, ale to zostało zablokowane, z aktualnym skokiem 40k już dawno powinno być na liczniku.

Na szczęscie jest za cienkim bolkiem żey zawrócić rzekę na dłużej :D
Z drugiej stroni kumaci też korzystają.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
6

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 1 lutego 2022, 21:31

bitup pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 20:5439708$ i

Nie ma się co o kilka $ ścierać ale dokładnie to obstawiałbym 39,83k$ - maxymalnie powinni wyjść w strefę granatową i zrobić NAWET 40.33k$/ robią to samo co robili przy zwalaniu w strefie 50-40 /po prostu dyszka niżej i te same zabawy. Obrazek
RevWolt pisze: wtorek, 1 lutego 2022, 21:03no i to oznacza że ktoś ma realną możliwość chamskiej manipulacji kursem-dają sobie czas na przygotowanie ruchu

No panie to rysowanie kredkami dla dzieci. Dlatego indexy uchodzą za poważne rynki i od zawsze je gloryfikuję i robię bekę z tego - kumaci zarabiają na wszystkim /nawet jakbyś grał na kursie ziaren kaktusa ;) z giełdy w Zimbabwe (nie ma takich nawet, a szkoda). Gdyby tutaj nie śmigały prawdziwe pieniądze to poważnie nie warto byłoby poświęcać tyle uwagi i atencji ile poświęcane jest.
Jedno muszę powiedzieć - ktoś mi podesłał link do wypowiedzi Zaorskiego na Niedzieli u Mike ,M E G A miażdży ich tam merytorycznie - robi sobie jaja z kryptowalut - prześmiewczo wyciąga idiotycznie piramidalne założenia wielu projektów a ci siedzą jak trusie i nic nie mówią :lol: bo z tego klepania bzdur na YT żyją albo z pracy dla projektów ,które i tak po czasie upadają :D :D :D to co mają powiedzieć mądrego jako riposta....

Ale żeby nie było - na tym rynku są rodzynki i majestatyczne pomysły w kilku projektach. I to też trzeba podkreślić 8-)
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Wróć do „Przedszkole”