Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 3451 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3449
- 3450
- 3451
- 3452
- 3453
- …
- 4707
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 239
Postautor: kisiel » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:19

kisiel
- Weteran
- Reputacja: 3869

Postautor: Pleasek89 » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:22
@kisiel
I następni, którzy nic z tego nie zrozumieli. Mam kompletnie w d**ie ile macie kasy, dla mnie jesteście książkowymi przykładami biedamentalu, zazdrosnych, zawistnych, że ktoś inny zaryzykował i trafił. Phil Konieczny to fajnie opisuje, to sobie zobaczcie. Naprawdę gardzę takimi ludźmi jak wy i nie ma to nic wspólnego z kasą tylko z waszą zje**ną mentalnością.
Pleasek89
- Początkujący
- Reputacja: 394
Postautor: odoja » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:32
To co napisał Twolipan,pieniądze są gówna warte, są tylko środkiem, a jakim jesteś człowiekiem dla innych jest w huj ważniejsze, tylko nie wiem czy to przez aktualne czasy, czy tak bylo zawsze, tych normlanych ludzi czasem gnoi się jeszcze bardziej niż psycholi.Twolipan pisze: ↑ niedziela, 23 stycznia 2022, 19:07
Jutro możecie rozwalić się w aucie albo jakiś (biedny) gość Wam sprzeda kosę na ulicy, bo będziecie mieli zbyt dużo bezczelnego zachowania (A takie wypowiedzi na zakrapianej imprezie to nieszczęście pewne)- i h@j wam z Waszej kasy, zjedzą Was te same robaki co żyla z kwatery obok. Kasy którą ewidentnie teraz chętnie używacie do dowalania innym jacy to jesteście boscy i wspaniali, a reszta to gówno. Tymczasem zawsze jest ktoś od Was większy, przy Musku jesteście babcią klotetową, więc może trochę pokory?
Pieniądze są g@wno warte same w sobie bo to tylko narzędzie, w życiu są rzeczy setki razy ważniejsze. Na razie w to co się zmieniliście budzi tylko litość i smutek co ludzie sobie potrafią zrobić (przynajmniej u mnie) o zazdrości czy złości nie ma mowy.
I założę się, że ogromna większość myśli podobnie chociaż sobie będzie interpretować, że " Polaczki" Wam zazdroszą i czują z tego powodu nienawiść.
I prawdopodobnie zaczyna się schiz w drugą stronę, powtórka hekta bomby analiz na upadek i katastrofę rynku niczym od 2018 do 2021...nie wiem ludziska jak potraficie już tak żyć...ja bym nie potrafił, jest tu tyle mega inteligentnych ludzi , czuć, że super świadomych, a przez kolejne lata (chociaż ja dopóki nie zobaczę 10k to w besse nie uwierzę:P) będzie klepanie lat poprzedniej bessy i cykliczne emocje napędzające tak naprawdę nie wiadomo co, chyba , że mało spokojnie spędzone wieczory i zbędne nerwy

Bitka teraz i kiedyś poza samym nagłośnieniem wszędzie moim zdaniem samo kupno mało kogo interesuje. Sporo osób mawia, że Pani Krysia z biedry gada o krypto ,ale tylko gada, a nie kupuje. Jak w 2015 nabyłem swojego pierwszego bita, rok później w szkole narciarskiej, w której pracuje jako instruktor, rok do roku o tym gadałem, przez te lata sporo osób się tam przewijało, nowych instruktorów, i tych starych ,którzy do tej pory uczą. Łącznie z 70-80 osób się przewinęło, większość ogarnięci ludzie (różnej maści ,studenci, po studiach, różny przedział wiekowy z różnych miejsc w PL, ale tacy zajawkowicze, konkretni ludzie). Na tych wszystkich ludzi może z 5 kupiło po 2016 jakieś krypto, w tym 2 za większe kwoty. Poza tym do tej pory, tylko się pytają jak tam ten bitcoin i oczywiście, "ach, czemu Cie nie posłuchaliśmy.." Nie wiem, gdzie są Ci wszyscy ludzie, którzy kupują tego bitkojna, szczególnie te Krysie i Mietki , bo ja w swoim otoczeniu ich za dużo nie mam. Być może Wy macie inaczej i faktycznie nerki sprzedawali na kupno bitkojnika.
Naprawdę Was tak rajcują te spadki i związana z tym wielka tragedia ?? No...chyba , że ktoś dosadnie z konta przelał na zakupy, albo żyje z tego,to nic tylko współczuć... W jedną czy drugą stronę to jest perfidna manipulacja naszymi emocjami, za dużo nerwów z tym miałem na poprzedniej bessie. Mam to głęboko teraz. Bądźcie dla siebie milsi , niezależnie od kursu, bo co to nam da??
ps. jakieś 12 lat temu oebjrzałem dokument z wizją autora o systemie bez pieniędzy(jeden huj jakich, cyfrowych, papierowych, do wąchania czy macania) ,a ekonomii opartej na zasobach, świetna ,mądra rzecz. ALe ludzie są wciąż za głupimi debilami, żeby zlikwidować kasę ,wciąż rzucamy w siebie gównem z drzewa, to raczej nie zasługujemy na normalność. No bo kuźwa ludzie, jak można w ogóle patrzeć na przyszłość kursu na krypto czy innych giełach przez pryzmat potencjalnej wojny na Ukranie, no ja pi@#$%e, widać , że ludzie ni huja się nie uczą na żadnych błędach.
a tu film,polecam. Wyszedł później jeszcze jeden, plus typ wydał książkę , mocno aktualizującą poniższy dokument.
Powiem wam, że gość z ekonomii gnoi wszystkich, bo współczesna gospodarka z ekonomią nie ma nic wspólnego, myśląc inaczej, trzeba mieć mocno zryty beret i być po solidnych dragach...
Włączcie luz Panie i Panny

odoja
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:33

A to taka wiekopomna chwila

Luka na wykresie SPX po otwarciu zmiecie kolejnych z planszy
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 19
Postautor: michalll1337 » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:34
Odnosiłem się do twoich wyzwisk w stosunku do innych użytkowników, co jest moim zdaniem niedopuszczalne i dalej to robisz pisząc do mnie, że jestem biedamental cokolwiek to znaczy - wnioskujesz to po dwóch zdaniach, które napisałem w twoją stronę(gratuluje podejścia xd) oraz gratuluje ci, że zaryzykowałeś i trafiłeś oraz żałuje(pomyśl o nich, bo mogłeś być w podobnej sytuacji) tych którzy wzięli kredyty na krypto i nie trafili.
Jeszcze kozak dopisał, że gardzi takimi ludźmi a według mnie "zje**ną mentalność" jak to ująłeś masz ty, mały człowieczku. Proszę o admina, żeby zrobił porządek z takim elementem na forum, bo użytkownicy chcący przeczytać coś ciekawego/merytorycznego na forum czują niesmak....
michalll1337
- Początkujący
- Reputacja: 239
Postautor: kisiel » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:35
Pleasek89 pisze: ↑ niedziela, 23 stycznia 2022, 19:22I następni, którzy nic z tego nie zrozumieli. Mam kompletnie w d**ie ile macie kasy, dla mnie jesteście książkowymi przykładami biedamentalu, zazdrosnych, zawistnych, że ktoś inny zaryzykował i trafił. Phil Konieczny to fajnie opisuje, to sobie zobaczcie. Naprawdę gardzę takimi ludźmi jak wy i nie ma to nic wspólnego z kasą tylko z waszą zje**ną mentalnością.
Obejrzałem jeden odcinek z Philem Koniecznym i więcej nie obejrzę. Większego low contentu nie widziałem na You Tubie. Wiedza z tygodników. Nie da się tego typa słuchać , tak samo reszty naganiaczy: Jarząbków, Gancarzy. Lepiej poczytać Smitha , Bogactwo Narodów, będziesz mądrzejszy. Poniżej ballada o tych typach.
https://soundcloud.com/user-57540568/be ... ganiaczach
kisiel
- Początkujący
- Reputacja: 78

Postautor: preston » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:45
Większość wypowiedzi nadaje się na offtop a niektórzy do bana. Trading nie jest dla każdego i niektórzy muszą się o tym przekonać, czasem boleśnie. Rynek krypto dał dużo zarobić i dał dużo stracić.
Pod co gracie teraz? Pod dalszy spadek czy odreagowanie do np. 42-43k USD i potem dalszą krew...czy szybką krew do 30k...albo niżej?
preston
- Początkujący
- Reputacja: 1233
Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:47

@mesrotten bys wrzucil wykres faz ksiezyca na otuche

@socjolog2008 covid srowid zostanie pewnie do konca tego roku w wiekszosci krajow sklasyfikowany jako grypa, troche to znowu napedzi inflacje itd a wiadomo co jest najlepsze na inflacje

Vetzzzzzzzzzzz
- Moderator
- Reputacja: 1737

Postautor: maxi82 » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:49
Proszę trzymać się tematu wątku!! I bez wycieczek osobistych...

Pleasek89 - 1 dzień BAN (czas na ukojenie nerwów)
maxi82
- Weteran
- Reputacja: 4878

Postautor: prap0n » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:50
Zaczynaja sie rozliczenia wsrod bykow po spadkach. Kto za to odpowiada? Kto nie ostrzegal? kto zbytnio przelewarowal?, kto nie zebral zyskow, kto wygral, kto powinnien odejsc? czy byly to dobre decyzje? Czy mozna bylo lepiej? A niektorzy migrują do partii rzadzacej.

prap0n
- Orator
- Reputacja: 1748

Postautor: rubel » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:50
Sentyment grobowy, totalna dezorientacja co do dalszego kierunku nawet wśród krypto influenserów i naganiaczy, mamy prawie 3 miesiące spadków. Lokalny dołek już jest lub jesteśmy blisko, odbicie należy się jak psu buda. Będzie czas na na wyjście na odbiciu dla załadowanych, jak odratują sytuację w stanach to lecimy dalej up, jeśli nie to trzeba uciekać. Nie ma co analizować BTC bo wszystko zależy od rynków w USA. Tyle merytorycznych i logicznych wniosków można wyciągnąć.
rubel
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:51
Opcja nr 2
NEWSY pod planowany pewnie od dłuższego czasu reset drukowanych od 2 lat pieniędzy i ładowanych w giełdę (one po prostu wyparują jak w 2008, znikną. Nie ma ich. It`s gone)
https://www.baha.com/WHO-warns-of-real- ... internal=1
https://www.baha.com/US-will-withhold-R ... internal=1
Sraczka będzie kilka tygodni a nie takie hop i odbijamy. Wojna na Ukrainie ,Covid 155 fala i ratuj się kto może i chowaj poczciwego $ pod poduchę
socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » niedziela, 23 stycznia 2022, 19:51
trzymaj:Vetzzzzzzzzzzz pisze: ↑ niedziela, 23 stycznia 2022, 19:47bys wrzucil wykres faz ksiezyca na otuche

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Shorty do 32k$.
Wyślij na priv.Vetzzzzzzzzzzz pisze: ↑ niedziela, 23 stycznia 2022, 19:47@ergorg jesli przezywasz kryzys to mam na sprzedanie auto prawie 300 konne :V

ergorg
- Początkujący
- Reputacja: 102
Postautor: juscik » niedziela, 23 stycznia 2022, 20:03
Człowiek sam się zastanawia, czy czasem nie wyjść więcej do USDT i poczekać na "większy dołek", ale wtedy może dostać po łapach.
Najwięcej kasy postawione na poziomy poniżej 30k.
Dużo też zależy od sytuacji indeksów jutro, jak dalej czerwień sama będzie to słabo to widzę do czasu "interwencji" USA.
juscik
- Weteran
- Reputacja: 2281
Postautor: adiqq » niedziela, 23 stycznia 2022, 20:18
Nigdy się z czymś takim nie zgodzę. Ale to temat na inną dyskusję, załóż może inny wątek - bardziej to podpada pod zarządzania kapitałem - chętnie podyskutuje, ale raczej nie tutaj
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !
adiqq
- Początkujący
- Reputacja: 67

Postautor: fledermaus » niedziela, 23 stycznia 2022, 20:22

fledermaus
- Weteran
- Reputacja: 3501

Postautor: shinya56 » niedziela, 23 stycznia 2022, 20:35
Vetzzzzzzzzzzz pisze: ↑ niedziela, 23 stycznia 2022, 19:47prawdopodobnie na subskrypcjach itp zarobil wiecej niz z samego inwestowania
Chwalił się, że na sprzedaży kursów zarobił 1 000 000 zl.
shinya56
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » niedziela, 23 stycznia 2022, 20:47
socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 3501

Postautor: shinya56 » niedziela, 23 stycznia 2022, 21:02
To by było na tyle z pozytywnych informacji

Granie Short po takich spadkach, żeby wyłapać kilka % to też nie jest rozsądne. Na 29k $ mamy mocne wsparcie, szybko tego nie wybijemy.
Bez sensu ryzykować. Risk to reward ratio bardzo niekorzystne.
Dobrze podzielić kapitał na kilka części i można próbować wejść Long w ramach testowania rynku. Niedźwiedzie za pewnie się czują, to też daje do myślenia.

Na mniejszych interwałach wychodzi, że w najbliższych 48h możemy oczekiwać odbicia.
Może rynek US pozytywnie zareaguje, gdzie taki Netflix zaliczył -21%.

shinya56
- Początkujący
- Reputacja: 102
Postautor: juscik » niedziela, 23 stycznia 2022, 21:16

juscik
-
Strona 3451 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …