mesrotten pisze: ↑ piątek, 23 lipca 2021, 13:19
Witam po urlopie
Szybki strzał ode mnie i dwa warianty:
1. Byczy
Imo gramy ten ogromny kanał, duża zbieżność punktów stykowych z medianą zdaje się go potwierdzać.
Dla wersji optymistycznej musielibyśmy z aktualnej konsolidacji wybić medianę i powędrować do górnego ograniczenia kanału, co w zależności od timingu powinno sprowadzić nas do range-high w okolicach 40-42 k.
Widziałbym przy tym jeszcze jeden zjazd nawet do 30 k i rysowanie trójkąta zwyżkującego, chociaż niestety druga fala zrzutów namieszała i wykres wygląda całkowicie inaczej na praktycznie każdej giełdzie gdzie mamy w komplecie HH, HL i DB (finex), przez co równie dobrze może wyrysować się klin lub trójkąt zniżkujący
Wybicie mediany i jej pozytywny test dałyby nadzieję na początek końca korekty.
@BitJanusz mam bardzo podobne rozkminy. Jakiś czas temu wrzucałem powyższy pomysł na opcję byczą, punktem wyjścia było dla mnie wybicie mediany tego dużego kanału co nastąpiło w jednym silnym ruchu do lt spadkowej. Aktualnie bardzo wskazane byłoby mulenie nawet do końca września pod lt przy wyrysowywaniu kolejnych HL. Nie wyklucza to zrobienia nawet okolic 31 k z timingiem za ok. miesiąc przy lt. Ew. jak w powyższym poście przy wyjściu teraz i tak widziałbym test obecnego range'a, przetestowanie tak ogromnej, klkumiesięcznej struktury byłoby bardzo wskazane. Zgadzam się też co do R2N, który jako z natury korekcyjny powinien być impulsywny i szybki, a co nie nastąpiło.
Zmieniam też taktykę i olewam lewar, skupuję spot za duże kwoty, i tu pytanko - w jakie shity byś wchodził ?

oprócz dot, uni, doge

i eth z altów rozkminiam jeszcze ocean, ogn, grt, atom, chz, zil, dgb pro, ada, keep, kava i vet

powoli akumulując

Przy początku ew. 5 fali od XII '18 nie widzę sensu siłować się z pojedynczymy trejdami, poza tym nie mam czasu siedzieć na telefonie i reagować szybko.
Imo b. ważne jest również odbudowywanie się hashrate'u. Pułap spadków z pewnością w dużej mierze zawdzięczamy banowi w Chinach i kapitulacji górników. Blue dot nie pojawiła się od dawna nawet przy mniejszych kapitulacjach pod rząd pierwszy raz w historii. Jeśli ją zobaczymy po tak dużym załamaniu to powinien to być naprawdę mocny sygnał do zakupów.
No i funding i premium nawet pomimo wystrzałów o kilkanaście tyś. od maja pozostają na bardzo niskim poziomie - póki co zawsze oznaczało to okres intensywnej akumulacji.
mesrotten pisze: ↑ niedziela, 6 czerwca 2021, 21:04
Funding & premium fajnie wyznaczały do tej pory okresy akumulacji a nawet lokalne dołki.
@ergorg ogólnie biorę pod uwagę jeszcze jeden mocny zjazd w ciągu miesiąca/dwóch, ale raczej będę go traktował jako szansę zakupową. Dopiero mocne wyjście z range'a dołem zniszczy me marzenia

ogólnie masz bardzo rację wylewając to co jakiś czas kubeł zimnej wody na forum. Mi przede wszystkim nie pasuje do zrobienia r2n i zawrotki na ATL charakter obecnego wypłaszczenia i brak impulsywnej, szybkiej korekty po spadkach (właściwe r2n). Oczywiście jeśli trwa dystrybucja to możemy myknąć 43/44 k i zanurkować, ale jeśli finalnie wyjdziemy mocno up (48/50+) to daję 75% szans na max korektę wyjścia z range'a we wrześniu i dalsze wzrosty. No i eth trochę podciągnął rynek up i pasowałoby dziś zawrócić a nie odwrotnie.
e/
No i jeszcze to. Nie jestem wielkim fanem log, ale jakoś nie daje mi spokoju.