Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ergorg » piątek, 30 lipca 2021, 11:51

Na ten moment chmura zatrzymała dalsze wzrosty, kluczowy support na 34.5k$ gdzie stamtąd widzę szanse na dalsze wzrosty. Jeśli jednak złamie wtedy widzę nowe ATL:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » piątek, 30 lipca 2021, 11:59

Obrazek
nuda...

ins
Początkujący
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
0

Postautor: ins » piątek, 30 lipca 2021, 12:51

Obrazek

Klin zwyżkujący zamknięty zgodnie z przewidywaniem. Zamknięty boczniakiem -niestety (dlaczego niestety? widać na rysunkach moich i kolegów z poprzednich postów), a następnie spadkiem do dolnej granicy kanału.

Nadzieja na wzrosty to schemat który dorysowałem, czyli pełznięcie do spadkowej od szczytu 64k i przebicie jej z impetem.
Jeśli nie? to mamy spadki w kanale białym do linii "hossy" 32,5k

Edit
Jednak na razie po mojemu idzie.
Udanego weekendu. Q.
Ostatnio zmieniony piątek, 30 lipca 2021, 15:33 przez ins, łącznie zmieniany 1 raz.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
2

Postautor: mesrotten » piątek, 30 lipca 2021, 13:36

O ile nie zrobimy kolejnego V i lt puści.

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 30 lipca 2021, 14:35

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1

Postautor: pael » piątek, 30 lipca 2021, 15:01

ergorg pisze: piątek, 30 lipca 2021, 14:35egulacji ciąg dalszy na binance:

https://www.binance.com/en/support/anno ... obalSocial

jak domino.

Pozostaje pytanie czy podzielimy los pokera online omawiany wczesniej.

Zawsze mozna bedzie zaplacic krypto na amazonie premium ~20% jak ktos bedzie mial fanaberie.
Wazne, ze tesla inwestuje i musk tweetuje 8-) Gratulacje.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » piątek, 30 lipca 2021, 15:26

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
1

Postautor: masonbtc » piątek, 30 lipca 2021, 18:28

wykres btc na wyższych interwałach faworyzuje wzrosty

ciekawe jest że mimo to ludzie ciągle wybierają mniej prawdopodobne opcje na spadki :D

chyba tak właśnie działa ten psychologiczny element w grze giełdowej jak rośnie to mózg dopatruje się opcji na dalsze wzrosty i analogicznie przy spadkach

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
0

Postautor: Arcymistrz1990 » piątek, 30 lipca 2021, 18:46

@masonbtc
Kwestia horyzontu czasowego inwestycji. W tradingu trzeba grać zgodnie z trendem (ponieważ cena jest prowadzona przez boty i po prostu pewne patterny są powtarzalne), z kolei w inwestowaniu długoterminowym trzeba kupować aktywa względnie tanie. Są to radykalnie odmienne podejścia i stąd ciągłe nieporozumienia na forum.

A tymczasem póki co kanał wzrostowy trzyma cenę.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
3

Postautor: socjolog2008 » piątek, 30 lipca 2021, 19:41

ergorg pisze: czwartek, 29 lipca 2021, 18:27Zaczynam odpalać pierwsze shorty.

Jeszcze na urlopie ale spóźniony dołączam 8-)
Obrazek
pael pisze: piątek, 30 lipca 2021, 15:01jak domino.

Mt.Gox 3.0
A z tych typów zrobią hodelrów na kolejna 2 lata : https://www.microstrategy.com/en/invest ... al-results
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
17

Postautor: ziomalskit » piątek, 30 lipca 2021, 21:55

jeszcze dzisiaj wam te shorty wypierdoli ;) ogolnie radze sie trzymac z dala od postow naprawde wieeeeeluuuu tutejszych ekspertow i oczywiscie filtrowac wszystko przez swoj rozum. albowiem np. nie wiem w jaki sposob JAKIEKOLWIEK regulacje kryptowalut mozna postrzegac jako niedzwiedzi news. a tysiace najrozniejszych kresek na wykresach wielu z tutejszych medrcow i poslugiwanie sie setka wskaznikow, chmurami... blagam. wszystko widac na wykresie i jak ktos mysli, ze bitcoin zmienil sentyment od ATH to moge to skomentowac jedynie wymownym XD pozdrawiam hodlerow - to dzieki nim bitcoin jest i pozostanie silny jeszcze na jakis czas.

edit

cyk. w momencie pisania posta wjechalo w "resistance" jak w maslo. szortujcie smialo bedzie troszke wiecej paliwa ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » piątek, 30 lipca 2021, 22:08

@ziomalskit HODL to nie jest granie. To zabawa dla małych dziewczynek - wejdź na lewar i pokaż swoje umiejętności wstawiając pozycje PRZED i grę..
Rozwalacie mnie z tym swoim kup crime coina i czekaj ,z udarem słonecznym każdy by zarobił na walorze który od 12 lat rośnie i odbija większość spadków na małych interwałach a tacy przemądrzali 8-) :lol: Master od Orion
Ale swoje 5 groszy dodałeś - masz plusik

ins
Początkujący
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
0

Postautor: ins » piątek, 30 lipca 2021, 22:11

Ja z chęcią postawie shorta ale dopiero 2 sierpnia ;).

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ziomalskit » piątek, 30 lipca 2021, 22:15

po co wchodzic na lewar? XDDD ty zdajesz sobie sprawe ze taki binance na 100% hunci stoplossy i goni za likwidacjami? twoje pozycje dla marketmakerow sa widoczne; mozna se grac dla zabawy, tak jak lubisz "na kotleta", ale to nie jest zaden wskaznik niczego, bo rozgrywka nie jest uczciwa. nie mowie, ze sie nie da - bo sie da, ale predzej czy pozniej na lewarze przychodzi rekt. spot is the king. przynajmniej do czasu, az powstanie duzy, dobry dex - kwestia paru lat. pochwal sie lepiej screenem ile juz straty na tym shorcie masz :P

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » piątek, 30 lipca 2021, 22:19

ziomalskit pisze: piątek, 30 lipca 2021, 22:15pochwal sie lepiej screenem ile juz straty na tym shorcie masz ;s
No i tu jest ta różnica między trejderem a hodlerem, trejder potrafi zamknąć pozycję wcześniej, a nie czeka kiedy nie idzie w jego kierunku i patrzy na straty.

Serio myślisz, że ludzie otwierają pozycje i czekają na nie wiadomo jaki ruch? Weekend się zbliża, więc raczej znowu będzie rosnąć.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ziomalskit » piątek, 30 lipca 2021, 22:25

stop loss to strata, na lewarze raczej bolesna. swoja droga nie wiem dlaczego obaj wrzuciliscie mnie natychmiast do worka pt. hodler - pozdrowilem hodlerow, bo tak naprawde tylko im bitcoin zawdziecza swoja wartosc. i tyle, nie wiem jaki to ma zwiazek z moja osoba ^^

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
7

Postautor: Arcymistrz1990 » piątek, 30 lipca 2021, 22:29

@ergorg
Zgoda, ale kolejną różnicą jest to, że trejding wymaga dużej ilości czasu poświęconej przed wykresem. A hodler/inwestor kupuje raz na jakiś czas aktywo do portfela i ma gdzieś patrzenie codziennie na świeczki i w większym stopniu cieszy się życiem. Moim zdaniem dla nietraderów znacznie lepszą opcją na tym rynku jest właśnie hodlowanie. Całkowicie jest dla mnie niezrozumiałym ten spór pomiędzy trejderami a hodlerami/inwestorami. Albo ktoś jest skuteczny i odnosi sukces albo nie. Kwestia metody jest drugorzędna.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: ergorg » piątek, 30 lipca 2021, 22:38

@Arcymistrz1990, ależ oczywiście, ja tego nie kwestionuję nawet. Każdy ma swój styl gry. Jeśli bym zapakował się w krypto w marcu 2020 roku i nie zrealizował zysków na górce, pewno nadal bym trzymał. A jeśli bym sprzedał to bym odkupił część podczas tej konsolidacji (przypomnę, ja posiadam jakieś krypto na long term).
Arcymistrz1990 pisze: piątek, 30 lipca 2021, 22:29Całkowicie jest dla mnie niezrozumiałym ten spór pomiędzy trejderami a hodlerami/inwestorami.
To nie ja zacząłem pisać, że shorty są be.
Pamiętam swoje początki z lewarem - zacząłem grać bo akurat bania pękła w 2018 i wkurzało mnie to, że widząc spadek nie mogłem na nim zarobić.

Generalnie mogę widzieć gdzieś tam jakiś swój target za miesiąc czy dwa, uważać, że będziemy mieć nowe ATL, ale to nie znaczy, że walę ślepo shorty gdzie się da. Miałem shorta od wczoraj, bo konsolidacja wyglądała mi na spadki. No ale w tym momencie nie ma już shorta, bo bez sensu kopać się z bykiem. SZCZEGÓLNIE, że jak wyciągają przed weekendem to raczej wskazuje na UP minimum do niedzieli. Wtedy można znowu próbować. ;)

Inna sprawa, że longa z tego miejsca nie zagram, dla mnie za wysoko i zbyt stromo. Przynajmniej odpocznę przez weekend, W KOŃCU można wyjść na imprezy. :mrgreen:

A tu socjolog dzisiaj:

https://www.wiocha.pl/1683451,Kiedy-dzw ... nie-weszla

;*

Bycie bullish czy bearish na weekly wcale nie znaczy, że gra się w jedną stronę. Nie można dać się zwariować z jednym kierunkiem. Jak zobaczę jakąś większą korektę i brak chęci zejścia np poniżej 32 czy 34k$ - tak, wtedy stanę byczy as f*ck.

Weteran
Reputacja postu: 
11

Postautor: socjolog2008 » piątek, 30 lipca 2021, 22:44

ziomalskit pisze: piątek, 30 lipca 2021, 22:15pochwal sie lepiej screenem ile juz straty na tym shorcie masz
Spoiler:
Obrazek
Siedziałem w wannie ,nie mogłem wcześniej. Zapamiętaj te pozycje bo albo mi je wywali albo wezmę jak zwykle pewnie od 100-250$% na obiad. I co najlepsze - ja wstawię te pozycje na forum bez ściemy a nie obrazki z painta z wróżbami. Taka to niesamowita przygoda z tym Bitcoinem jest. SL dolnych są na poziomie poziomów obecnego lokalnego ath ,a dokładam % co 500$ i nie robię nic więcej zasadniczo - Hodluje shorty
Arcymistrz1990 pisze: piątek, 30 lipca 2021, 22:29Albo ktoś jest skuteczny i odnosi sukces albo nie. Kwestia metody jest drugorzędna.

No to ciekawe ,bo takie opowieści przy spadku z 65 na 28 jakoś nikt się nie pochwalił pozycjami. Dla mnie to wsio ryba /wrzutka na kotleta ,lewar x10 do x20 i szczególnie nawet na to nie patrzę. Czasami wcale i nie zrealizuje zysku często w dobrym momencie bo zwyczajnie czasu nie miałem obserwować. Lotto. Nie posiadam btc od ponad 4 lat. Wchodzę w pozycje czasami i nie narzekam. Dalej ten grajdołek obserwuje i czsami pogram
Crypto to koraliki bez większego sensu i celu istnienia. Hodlować to akcje można poważnych spółek ,a że wam tutaj L i Hodl działa w 95% czasu to Brawo Wy ,jesteście niesamowicie skuteczni :lol: i tacy Amerykańscy
Zysk czy strata powstaje w sytuacji REALIZACJI zysku /straty ,że przypomnę magicznego @Pleasek89 Hodlującego i z nie wiadomych powodów nie realizującego zysku na 65 tylko czekającego na ch.j wie co do 28 i teraz ocierającego pot bo ma 40, no caman ,i po co :shock: to jest mem rynek a nie jakieś poważne walory i przestańcie robić kisiel w mózgu tym co dopiero się dowiedzieli o istnieniu tego ryneczku Lidla
Wywali Sl ,to wywali zupełnie jak hasło zaleje to zaleje przy powodzi w 1997. Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało :D i karawana pojedzie dalej

Dodano po 5 minutach 4 sekundach:
Wywaliło korek na tych 39k i dokładam kolejne ,aż zasnę hehe jak szambo wybija. Standartowo

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » piątek, 30 lipca 2021, 22:55

Nie zdążyłem wrzucić:

A już:

Stąd może być cofka. (Nie musi ;) )

Wróć do „Przedszkole”