Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Eth » czwartek, 1 kwietnia 2021, 14:17

_det pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 13:47 Mimo tego co wcześniej pisałem, mam nieodparte wrażenie, że tak przebije obecne ATH ze wszystkim S wybije zeby. Kazdy nastawiony juz jest na spadki.. a gdzie można się ekstra nachapac i ustawić mocne S jak nie wybijając obecnych S?.. chyba ze teraz to dopiero początek rysowania banki :)
Od poziomu 20k$ pewnie jest spora grupa, która shortowała BTC. Lewarowcy odpadli przy 30k $. Reszta szuka szczytu, tak jak szukasz dołka po spadkach. Żadna filozofia.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
0

Postautor: SirJack » czwartek, 1 kwietnia 2021, 14:22

KubaKoń pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 14:13Widać tylko mocny opór w okolicach 59,5, ale co dalej? Ktoś ma jakiś pomysł?

Opór jest w okolicy ATH i tygodniowego R3 na 63k. Jeśli go przebijemy, kolejne przystanki mogą być na 65k i docelowo 69-70k. Ostatnia szansa na zawrotkę na ~72k i albo pękamy albo jedziemy dalej, do 80k myślę co najmniej :)

Póki co indeksy na zielono (nawet nasza GPW), S&P5000 przebił 4000pkt, dolar oddaje ostatnie wzrosty (PLN z 6gr odrobił).

Obrazek

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » czwartek, 1 kwietnia 2021, 17:17

Właściwie to dopiero teraz bitcoin powinien poszybować do góry linii kanału albo cały czas rosnąć lub wypaść i zrobić grubą korektę. Dzisiaj powinno paść 61k+ lub 56k. Jak na razie wszystko idzie sprawnie, kilka uników kasowanie longów i shortów a teraz danie główne.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
1

Postautor: kozaki_wiesi » czwartek, 1 kwietnia 2021, 18:26

Dzisiaj Prima Aprilis :)

"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: kryptokanaly » czwartek, 1 kwietnia 2021, 18:49

Zapraszamy na najnowszą "Analizę Rynków" na kanale Krypto Raport!

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0

Postautor: _det » czwartek, 1 kwietnia 2021, 20:24

Proszę o wytłumaczenie mi czegoś bo mam z czymś problem. Ogolnie nastawienie jest na spadki.. a gdy spada to ktoś wylapuje te spadki sciankami średnio po 200 btc..ewidentnie widać że ktoś robi zakupy.. albo my wszyscy (plankton) myślimy ze to juz nara i do jaskini a ten 1% grubasów mysli zupełnie inaczej i czeka na nasze $$$...

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 793
Reputacja postu: 
3

Postautor: jpktraders » czwartek, 1 kwietnia 2021, 20:40

Pomimo, że aktualnie Bitcoin nie wybija nowych szczytów dalej znajduje się on w trendzie wzrostowym. Nasz scenariusz co do odbicia przy 45 000$ zrealizował się, natomiast do potwierdzenia wzrostów muszą zaistnieć kolejne warunki.

Marzec przyniósł nam nowe ATH Bitcoina który od kilku miesięcy nieustannie rośnie, ciesząc oko długoterminowych inwestorów. W jednej z naszych analiz zwracaliśmy uwagę na istotność poziomu 45 000 $. Pierwszy Marca był dniem kiedy byki narysowały mocną wzrostową świecę marubozu odrzucająca ten właśnie poziom. Wynikiem tego były wzrosty do niemalże 62 000 $.

Schodząc na interwał 4 godzinowy widzimy jak notowania poruszały się w kanale spadkowym po czym po jego wybiciu góra znowu zbliżamy się do oporu 60 000 $.

Tylko prawidłowe wybicie go skieruje nas ku dalszym wzrostom.

Rzeczowo i w punkt #bitcoin, #blockchain. Przegląd prasy, stan sieci, bezpieczeństwo, analizy, raporty finansowe, ICO oraz recenzje giełd. Nasze analizy, raporty oraz artykuły edukacyjne publikowane są w wielu mediach branżowych.

Początkujący
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
0

Postautor: kokum » czwartek, 1 kwietnia 2021, 20:48

9gmalgmal pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 20:30@_det no wystarczy zerknąć co się właśnie dzieje na ETH... jak jest bronione to chyba trzeba sie przylaczyc do longa... typowe wyleszczanie.

Mega ściema z ETH. Powiedział bym nawet, że chamstwo. Dla mnie cena ETH ma się ni jak do jakości niestety. Ceny gazu maksymalne, jak się chce robić jakieś interakcje z kontraktami DEFI to trzeba czekać do weekendu, może spadnie w okolice 100 na chwilę a i tak wtedy byle transakcje kosztują ze $100. Sieć jest bezużyteczna. Ostatnie wzrosty są tylko, IMHO, w związku z chciwością/spekulacją - prędzej czy później to walnie. Jak dla mnie cena ETH powinna być teraz w okolicach $200 a nie $2000. Dopiero jak ETH naprawi problemy ze skalowalnością (pewnie z 1 - 3 lat) to zasługuję na tę cenę. EIP 1559 może nie za wiele pomóc.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » czwartek, 1 kwietnia 2021, 21:07

Jak na to co dzieje się na spx a nawet eth, to btc nudzi straszenie :)

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » czwartek, 1 kwietnia 2021, 21:08

masonbtc pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 10:39ja tylko nie rozumiem dlaczego zainteresowanie tak mocno spadło wg. google trends

widać to też tu na forum
Bo Bitcoin od dłuższego czasu się kisi i zwolnił tempo wzrostów. Widać to na wykresie w dużej skali. Chwilowo temat się przejadł, ale za chwilę znowu tempo newsów przyspieszy, gdy bitek przekroczy 100k.

Ci którzy myśleli by kupić bitcoina jak media trąbiły o przebiciu 20-30-40k przyjdą na ponad 100k$. Szybko policzą: ja pitole jakbym wtedy kupił to bym miał na wakacje teraz. I tak to się skończy ;P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kokum » czwartek, 1 kwietnia 2021, 21:22

9gmalgmal pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 21:02@kokum transfery moga byc nawet po 1000$

Nie chodzi mi o transfery, tylko o interakcje z kontraktami. W sieci ETH płacisz za "każdą linijkę" wykonanego kodu. W praktyce to jest tak, że transfer (zwykłe przesłanie ETH lub innego tokenu) jak kosztuje tak jat teraz $10 to już coś bardziej skomplikowanego (większa ilość kodu) kosztuje $200.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
6

Postautor: KubaKoń » czwartek, 1 kwietnia 2021, 21:42

No to lecimy na ATH ;). Info sprzed godziny:

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
6

Postautor: łabondź2020 » czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:33

Panowie, taka rada dla początkujących oraz zmęczonych niespójnymi analizami. Wyłączcie forum, zacznijcie myśleć po swojemu. Przejrzyjcie to forum, na przestrzeni kilku baniek nic się nie zmieniło, ciągle te same wątpliwości, podobne teksty i nietrafione analizy. Rzeczywiście ludzka psychika się nie zmienia, dlatego wcale tym razem nie musi być inaczej, śmiem nawet twierdzić, że będzie jak zwykle...I tak przez cały czas.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitup » czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:53

łabondź2020 pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:33śmiem nawet twierdzić, że będzie jak zwykle...I tak przez cały czas.

BIG SHORT bo zbierają kasę dla sądu w NY
Spoiler:
Ostatnio zmieniony czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:55 przez bitup, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 30
Reputacja postu: 
2

Postautor: Klycior » czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:54

łabondź2020 pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:33Panowie, taka rada dla początkujących oraz zmęczonych niespójnymi analizami. Wyłączcie forum, zacznijcie myśleć po swojemu. Przejrzyjcie to forum, na przestrzeni kilku baniek nic się nie zmieniło, ciągle te same wątpliwości, podobne teksty i nietrafione analizy. Rzeczywiście ludzka psychika się nie zmienia, dlatego wcale tym razem nie musi być inaczej, śmiem nawet twierdzić, że będzie jak zwykle...I tak przez cały czas.

Analizy - kilkanaście scenariuszy co widać na TV jak każdy kreśli po swojemu. Jak się uda - to się wspomina w poście, że poszło zgodnie z założeniami. Jak przychodzą nagłe wzrosty to brak poparcia analizą. Jak dla mnie te wszelkie kreślenia są fajne bo jak wykreślę sobie kilka scenariuszy to po czasie mam jak się do tego odnieść. Nie ukrywam, że sam czasem pod coś zagram co sam wykreślę ale pisać publicznie, że to nie koniec i lecimy wyżej to lekkie przegięcie zważając, że pewnie ponad 70% czytających takie wiadomości traktuje jak sygnał do zakupu.
Wcześniejsze pęknięcia pokazały, że przychodzą wtedy kiedy ich nie oczekujemy. Przeglądając tutaj 5 ostatnich kart mamy takie scenariusze, że dziś może być nowe ATH a zarazem zjazd na 42k.
BTC jest nieprzewidywalny tak jak pokazał to wczorajszy dzień i godzina 10 kiedy ludzie na sl poszli grubo ;)
I jak zwykle czekam na lincz, że obraziłem i podważam nadal wartość analiz :D :D :D

Początkujący
Reputacja: -215
Reputacja postu: 
0

Postautor: kirucha2 » piątek, 2 kwietnia 2021, 02:06

RevWolt pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 17:17 Właściwie to dopiero teraz bitcoin powinien poszybować do góry linii kanału albo cały czas rosnąć lub wypaść i zrobić grubą korektę. Dzisiaj powinno paść 61k+ lub 56k. Jak na razie wszystko idzie sprawnie, kilka uników kasowanie longów i shortów a teraz danie główne.
ale pudło!!
nie obstawiles tej trzeciej mozliwosci czyli bok

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
15

Postautor: KubaKoń » piątek, 2 kwietnia 2021, 10:24

Klycior pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:54Nie ukrywam, że sam czasem pod coś zagram co sam wykreślę ale pisać publicznie, że to nie koniec i lecimy wyżej to lekkie przegięcie zważając, że pewnie ponad 70% czytających takie wiadomości traktuje jak sygnał do zakupu
Lekkie przegięcie? Ktoś Ci każe czytać to forum? Ktoś kogoś zmusza tutaj do grania pod swoje scenariusze/analizy? A może forum służy do tego, żeby każdy wrzucał swoje przemyślenia, a inni myślący czytelnicy sami podejmowali decyzje i sami zarządzali swoim kapitałem?

Pisać publicznie? A jak użytkownicy mają pisać skoro to forum publiczne?

Ponad 70%? A co kontaktujesz się z każdym użytkownikiem na PW i pytasz czy puścili pozycje pod daną analizę i potem prowadzisz statystki %towe?
Klycior pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:54I jak zwykle czekam na lincz, że obraziłem i podważam nadal wartość analiz
Żaden lincz, bo co innego podważać KONSTRUKTYWNIE czyjeś analizy, a co innego plucie się o "publiczne" analizy na publicznym forum. Ja tu logiki nie widzę. Nikt nikogo nie zmusza do czytania tego forum ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » piątek, 2 kwietnia 2021, 11:32

bitup pisze: czwartek, 1 kwietnia 2021, 22:53 BIG SHORT bo zbierają kasę dla sądu w NY
Wciąż pompują HOT i DENT na parze z USDT żeby mieć ETH na pokrycie muszelek ;)
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kokum » piątek, 2 kwietnia 2021, 22:30

9gmalgmal pisze: piątek, 2 kwietnia 2021, 16:54Dobra wciskam shorty na ETH - spodziewam sie powtorki z historii - ETH juz kilkakrotnie lecial + ~3x% i zawsze spadal ~10%. Wydaje mi sie, ze to juz ten pulap.

Eh, też chętnie dałbym S na to ETH bo już mnie denerwuje to pompowanie ostatnio :? Tyle, że coś mi jeszcze nie wygląda na koniec pompki.
Potzebny taki solidny dump na BTC, żeby wystraszył całe to towarzystwo :D

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
3

Postautor: Arcymistrz1990 » piątek, 2 kwietnia 2021, 22:44

Na jakich interwałach chcecie shortować ETH?
Jestem zdumiony, bo na większych skalach został zrobiony retest ath z 2017 roku i wyszedł z bardzo dużej formacji korekcyjnej po przez wybicie kanału, a następnie zrobił nowe ath. DLa mnie bardzo byczo. Chyba, że gracie jakiś scalping?

Obrazek

A tymczasem zamuła na BTC - z mojego punktu widzenia jest to pozytywne bo wciąż się wskaźniki chłodzą :)

Wróć do „Przedszkole”