Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: onameis » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 13:58

Moim zdaniem prawdopodobny scenariusz to euforyczne 21-22k i zjazd na 14-15k ze szpilami na 13k i szybki powrót na dziennych. Na miesięcznej czerwono ale styczniowa na koniec już zielona powyżej 21k. Potem rajd 50, 70 i 100 do końca przyszłego roku i klasyczny "koniec" bitocina pomiędzy grudniem 2021 a marcem 2022.

Fajnie? Pobudziłem Cię? Nie wiadomo co będzie ale to właśnie chciałeś przeczytać.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
3

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 16:21

onameis pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 13:58Moim zdaniem prawdopodobny scenariusz to euforyczne 21-22k i zjazd na 14-15k ze szpilami na 13k i szybki powrót na dziennych. Na miesięcznej czerwono ale styczniowa na koniec już zielona powyżej 21k. Potem rajd 50, 70 i 100 do końca przyszłego roku i klasyczny "koniec" bitocina pomiędzy grudniem 2021 a marcem 2022.

Fajnie? Pobudziłem Cię? Nie wiadomo co będzie ale to właśnie chciałeś przeczytać.

Zbyt oczywisty scenariusz.

Są 2 rodzaje korekty - czasowa i cenowa. Dalej uważam, że mamy do czynienia z pierwszą. Dump jak najbardziej możliwy, ale nie spoziewałbym się dużo niższych cen.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 16:55

### edited: 2020-12-07 17:56 ###
Bittrex Global has launched trading in tokenized stocks such as Apple, Tesla and Amazon on its digital asset exchange.
https://www.coindesk.com/crypto-exchang ... or-trading
https://www.reuters.com/article/crypto- ... SL1N2IM0JH
Dzieje się :D
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 7 grudnia 2020, 17:57 przez anagamidev, łącznie zmieniany 2 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Początkujący
Reputacja: 58
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pancer » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 17:24

Świeca tygodniowa wyciągnięta na zielono. W tym roku jeszcze 21k czy wyżej :) ?
Altcoiny po małym wydechu, zaczynają nowy wdech wszystko wygląda, optymistycznie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1009
Reputacja postu: 
1

Postautor: Majkos » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 19:00

anagamidev pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 16:55Bittrex Global has launched trading in tokenized stocks such as Apple, Tesla and Amazon on its digital asset exchange.
the tokenized shares can be purchased in fractions using either U.S. dollars, tether (USDT, 0.00%) and bitcoin
Specjalnie zaznaczylem najwazniejsze, takze panowie - Teter sie nigdzie nie rusza, zostaje z nami ku uciesze @socjolog2008 :D
"Na rynku jak masz racje to masz kase, proste " . R.Zaorski

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
9

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:33

Majkos pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 19:00Teter sie nigdzie nie rusza, zostaje z nami ku uciesze @socjolog2008

Obrazek Miód na moje uszy https://bithub.pl/kryptowaluty/prawo/g7 ... ptowaluty/
A dlaczego ? bo hegemonia dziada leśnego ,przy okazji dołującego kursy wartościowszych projektów kryptograficznych uzależniona jest od oszustów usdt
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
1

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:43

socjolog2008 pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:33Miód na moje uszy
Spokojnie niedźwiadku :D . Raczej marne szansę na to, że wprowadzą regulacje do końca przyszłego roku. Ty do przyszłego grudnia będziesz dalej gadał o upadku "muszelek" i "big shorcie", a my będziemy podążać z trendem rozpoczynającej się dopiero hossy (zasilanej usdt) i zawiniemy torby zanim rozpocznie się większy cyrk z stablecoinami (o ile wgl się zacznie...). W każdym razie powodzenia ;)

P.S na interwale 1h znowu odbicie od EMA200. Bitcoin ostatnio lubi ten poziom.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:48 przez KubaKoń, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
1

Postautor: Dar0 » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:48

@socjolog2008 Zależy jaką jurysdykcje to obejmie bo w sumie tether to mało co wspólnego z USA ma, oprócz takiej drobnostki ze jest oparty(albo i niekoniecznie) o dolara. Wiec nie wiem czy ten zakaz cokolwiek by zmienił oprócz tego ze obywatele USA by nie mogli z niego oficjalnie i legalnie korzystać. W sumie na części giełd już są nie mile widziani.

Weteran
Reputacja postu: 
3

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:49

KubaKoń pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:43a my będziemy podążać z trendem rozpoczynającej się dopiero hossy (zasilanej usdt) i zawiniemy torby zanim rozpocznie się większy cyrk z stablecoinami (o ile wgl się zacznie...). W każdym razie powodzenia

Panie ale jak Broń boże nie shortuje BTC. U mnie L bch 281$ i bsv 160$ od tygodnia x3 i spot bsv / a tak uk100 S i sp500 S od rana bo już są tak wykręcone wskaźniki i rsi na 1d na indexach że nie odpuszczę
No i poustawiane siatki na CD Projekt 400-350 zł / zobaczymy co się podzieje 10.12 / srebro Long i spot ,miedź.
Ja jestem WROGIEM tego oszukanego Tethera i dlatego niedźwiedzio do likwidacji tego ustrojstwa do Bitcoina - chociaż uznaję siłę i nie gram na tym od 12k$ wcale. Oczywiście korzystając z tej euforii na altach do $. Ty się nie bój - jak ci się pozwolą zawinąć ;)
Raczej Byk na indexach czy kruszcach, zasadniczo bez problemów z graniem w obie strony. Ale nauczkę dostałem w 2017 i lekcje odrobiłem - się czaje na S na BTC, jeszcze spokojnie na 20-22 to wyciągną. Brakuje 300 muszli do 20 miliardów tethera 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1009
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majkos » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:51

@KubaKoń Ema200 mi brakuje jeszcze na interwale dziennym ;)
"Na rynku jak masz racje to masz kase, proste " . R.Zaorski

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:53

@socjolog2008 piętnujesz dodrukowane z powietrza USDT, a USD które też jest aktualnie wklepywane z klawiatury już nie. Nie mogę zrozumieć czym dla Ciebie różni się pompowany sztucznie BTC przez USDT od pompowanego sztucznie SP500 przez USD ;)

@Majkos też bym chciał, ale bardziej realne MA21 tyg i generalnie okolice 13-13.5k.

Weteran
Reputacja postu: 
2

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:58

KubaKoń pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 20:53piętnujesz dodrukowane z powietrza USDT, a USD które też jest aktualnie wklepywane z klawiatury już nie. Nie mogę zrozumieć czym dla Ciebie różni się pompowany sztucznie BTC przez USDT od pompowanego sztucznie SP500 przez USD

Jak można porównywać rząd Stanów Zjednoczonych /FED i Europejskie Banki Centralne z szemraną firemką ch.j wie skąd z konotacjami z dilerami i praniem brudnym pieniędzy ,z przestępczością - mało raportów czytaliście na ten temat. Akceptujecie w świecie zdecentralizowanej waluty p2p Tethera :shock: Ja tego nie potrafię pojąć kompletnie (oczywiście pomijając różne moralnie wątpliwe polityczne decyzje USA czy innych Państwa historycznie). Ale jak można tego nie rozróżniać ?

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 21:09

Wiesz na czym polega różnica? Na tym, że USD aktualnie reanimują trupa, a USDT tego trupa dopiero tworzą. Jeżeli chodzi o spekulacje to oba wózki jeszcze trochę pojadą i każdy na tym zarobi, ale odstawmy na chwilę temat zarobków. Jak myślisz jak oba trupy zaczną gnić to który z nich pociągnie za sobą nieporównywalnie więcej istnień ludzkich? Muszelki, czy system monetarny który prędzej czy później upadnie?

A jeżeli chodzi o argument prania pieniędzy czy przestępczości. No tak, masz w 100% racji, ale zapominasz o jednym. USD ma ocean krwi na rękach, a USDT ma małe jeziorko.

Dobranoc ;)

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
4

Postautor: scibi » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 21:26

Witam wszystkich po niedługiej przerwie (od 2018 ;-))
Kurs wyglada na to iż wybije w ciągu kilku - kilkunastu dni w górę. (zakładam iż nawet bez wiekszej zmyłki)
Niby mamy grudzień i powinno wszstko sie skonczyć przed świetami, jednak ze względu iż świat nie trąbi jeszcze mocno o cenie btc zakładam iż szczyt bedzie pozniej niz w tym roku.

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
1

Postautor: odoja » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 23:00

KubaKoń pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 21:09 Wiesz na czym polega różnica? Na tym, że USD aktualnie reanimują trupa, a USDT tego trupa dopiero tworzą. Jeżeli chodzi o spekulacje to oba wózki jeszcze trochę pojadą i każdy na tym zarobi, ale odstawmy na chwilę temat zarobków. Jak myślisz jak oba trupy zaczną gnić to który z nich pociągnie za sobą nieporównywalnie więcej istnień ludzkich? Muszelki, czy system monetarny który prędzej czy później upadnie?

A jeżeli chodzi o argument prania pieniędzy czy przestępczości. No tak, masz w 100% racji, ale zapominasz o jednym. USD ma ocean krwi na rękach, a USDT ma małe jeziorko.

Dobranoc ;)

Dokładnie, to jest bardzo krótkowzroczne i ignorujące fakt, że USD i w zasadzie giełdy same w sobie ociekają krwią, praniem miliardów czy już biliardów różnej maści aktywami nie zdając sobie sprawy, że to wszystko jest na glinianych nogach i pierdzielnie tak czy siak w pewnym momencie. I jak można "tego" nie widzieć , bo wygląda na to że sporo osób resztę rynku traktuje jako super uczciwy :)?? A szlag i niech trafi tethera, ale kiedy , kto to tam wie. Socjo, póki co z Cyberkpunkiem jest dobrze ;) recenzje są bardzo dobre, także zjazdu w dół nie powinno być :).

https://www.metacritic.com/game/pc/cybe ... 077?ref=hp

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 7 grudnia 2020, 23:38

@odoja
No Socjolog lubi pisać o "szemranej firemce ch*j wie skąd" a zapomina ile prawdziwych ludzkich cierpień ma na sumieniu np. wall street po roku 2007/2008. No tak, przecież Lehman Brothers byli święci i nie wiedzieli co robią jeżeli już mamy mówić o różnych "bańkach". Ale to przecież Tether jest zły. No ale okej, to skrajny przykład bo gadamy o drukowaniu USD vs USDT.

Microstrategy planuję niebawem (podobno) dokupić BTC za 400mln dolarów:

https://www.coindesk.com/microstrategy- ... re-bitcoin

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
1

Postautor: Lord_Bafford » wtorek, 8 grudnia 2020, 07:42

Szykuje się kolejna opcja na większy ruch. Jeśli nie wyjdzie teraz górą i ponownie wydłużą trójkąt, to ja bym się skłaniał, że nastąpi albo zejście w okolice 18k, albo retest 16.2k z lekkim odbiciem i korekta do 13-14k. Widać dużą niepewność. Gdzieś w tle gadki o regulacjach, a ludziska pod samym ath.
Spoiler:
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

Postautor: zdzicho2000 » wtorek, 8 grudnia 2020, 07:51

Może być. W skali tygodniowej i dziennej spadki byłyby nawet pożądane, jako zdrowa korekta.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
16

Postautor: ekonokomik » wtorek, 8 grudnia 2020, 10:19

Od początku grudnia buduje się figura, którą, naciagając nieco definicję, można nazwać trójkątem.
Bitcoin lubi takie przedłużone, "przeciągnięte" trójkąty, których granic nie można rysować liniami prostymi, ale ma bardziej postać tzw. drgań gasnących:

tłumienie-drgan.jpg

IMHO to przedłużenie obrazuje olbrzymią niepewność, wahanie rynku. Sprężyna nakręca się przygotowując nas na dynamiczny ruch.

Greed & feer Index do początku swego istnienia nigdy nie był wyżej, a co ważniejsze, nigdy nie był tak dlugo na poziomie extreme greed:
https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/

RSI 1W jest w okolicach 80, co jest poziomem bardzo wysokim, ale daleko mu do historycznych maximów (tuż pod 90). Ale co ważniejsze, zbliża się on do rekordu, pod względem czasu przebywania na poziomach >70.

Moje wnioski z tych faktów są takie: Sytuacja jest bardzo niepewna :)

Tak, wiem, to żadne odkrycie. Ale popatrzmy: z każdym kolejnym dniem trójkąta obecny poziom jest "oswajany", bidy i aski wyrównują się. Ale jednocześnie rosną straty na kolejnych SL'ach, a grający czują coraz większe zmęczenie i stres. Z każdym dniem coraz więcej osób będzie mówić sobie: "mam dość nerwów, zarobiłem wystarczająco, wysiadam".

Wg mnie, mimo wszystko, odrobinę bardziej prawdopodobne jest wyjście z trójkąta górą i podbicie jeszcze o kilka tysięcy $. Ale nie jest to dużo większe prawdopodobieństwo. I nawet jeśli tak się stanie, będzie to ruch krótki. Odreagowanie wzrostów musi przyjść i to wkrótce. Dużo wyżej już się nie urwie. I z tego zdają sobie chyba wszyscy sprawę. Ci którzy wciąż siedzą w BTC zdają sobie sprawę, że jadą po bandzie i wykorzystują swój limit szczęścia. Wszyscy wierzą, że będą sprytniejsi niż inni i uciekną w porę z zyskiem. A w takiej sytuacji bardzo łatwo o szybką zmianę sentymentu z extreme greed na extreme fear i wodospad ruszy.

Nie zazdroszczę obecnie grającym obciążenia psychicznego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

Postautor: zdzicho2000 » wtorek, 8 grudnia 2020, 10:29

@ekonokomik Jeśli potraktujesz btc, i eth w sumie też, jako stablecoina do altów, to siedzisz spokojnie. Gdy runie wodospad na btc, to alty oberwą jeszcze bardziej i wtedy kupić je i na wzroście sprzedać pomnażając btc (i eth).

A w porównaniu do takiego usdt nikt Ci go w portfelu nie unieważni, nie skasuje

Wróć do „Przedszkole”