Wykres BTC z Finexa, skala logarytmiczna.
Co widzimy: wykres po przebiciu pod koniec lipca linii po szczytach od ATH przetestował ją mocno w pierwszej połowie września, a potem potwierdził test 23.09.
I to właściwie już wystarczy, by spokojnie patrzeć w przyszłość. Ostatecznym potwierdzeniem zmiany trendu może być jeszcze przebicie lokalnego szczytu z czerwca 2019, czyli w przybliżeniu wybicie >14K. Namieszać nam może tylko koronawirus i panikarze z rynku akcji.
Druga linia na moich wykresach to linia trendu poprzedniej bańki. Długo byłem do niej przywiązany, sprawdzała się dobrze, ale teraz nie jest już ważna, bo to linia POPRZEDNIEJ bańki. Nie liczyłem, że się nad nią utrzymamy, choć z czystko psychologicznych powodów, na początku fajnie by było gdy tak się stało.
Docelowo, kolejna bańka wypracuje swoją własną linię trendu, zapewne pod mniejszym kątem niż poprzednia (tak się historycznie działo, że kolejne bańki miały mniejszą dynamikę od poprzedników). Choć są pewne przesłanki za twierdzeniem, że "tym razem będzie inaczej" i kolejna bańka przyspieszy bardziej niż się spodziewamy
Podsumowując: pozostaję byczy, nie sprzedaję nic z tego co kupiłem w połowie marca.
finex16.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.