Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: ergorg » czwartek, 3 września 2020, 21:52

@mesrotten:

Coś dla byków, retest od góry?

Ja jestem niedźwiedzi na razie, bez żadnych BTC ani innych coinów.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » czwartek, 3 września 2020, 22:09

na wykresie Binance(do usdt) widzę w skali 3min 3 zrzuty paniki ze szpicami wynikającymi z kaskady stopów lub przymusowych zamknieć - pierwszy szpic duże obroty, drugi mniejsze obroty a ostatni szpic nie dość że symboliczny to jeszcze z symbolicznymi obrotami.
Może to wyglądać na wygaszenie impetu. Nie lada niespodzianką byłby BART ;) , choć świeca dzienna jest brzydka i bardziej prawdopodobna jest druga trzecia do kompletu z denkiem na 9500$ ;).

Dodano po 17 minutach 3 sekundach:
sprostowanie, widzę to na Coinbase Pro a nie na Binance (bitek do prawdziwych USD): https://bitcoinwisdom.io/markets/gdax/btcusd
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
2

Postautor: amneziahaze » czwartek, 3 września 2020, 22:55

@koparki Myślę, że teraz jakiekolwiek scenariusze na btc będą trochę na wyrost https://www.tradingview.com/x/wWiYMcj1/ , bo prawdziwa zabawa może się zacząć na indeksach https://www.tradingview.com/x/TUWlAJcN/ - jeżeli powtórzy się podobna sytuacja z marca(spx w 1,5 dnia -4% - gdzie średni zasięg przeciętnej korekty na dziennych w hossie ostatnie 3 lata to jakieś -2%) to wszelkie anomalie m.in. jak TRX mogą zostać po prostu zmiecione w dłuższej perspektywie. Odnośnie samego projektu można napisać sporo, ale pomijając plotki - w praktyce ta sieć po prostu działa i jest top10. Odnośnie Defi, niektóre ze zwyżkujących cały czas projektów wyglądają jakby właśnie kończyły trend.

Także moim zdaniem znowu zależy od tego jaką niespodziankę szykuje usrael, fed i wall street.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » piątek, 4 września 2020, 01:30

No nieciekawie to teraz wygląda. Moze 10k zatrzyma. Tez pytanie na jak długo. To 10.5 jednak rozwalili szybko, a to nie napawa optymizmem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » piątek, 4 września 2020, 01:37

Target SHS niemalże wbity całkowicie :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » piątek, 4 września 2020, 04:39

strasznie wygasło zainteresowanie na tym forum :D

pewnie ludzie wrócą jak pokonamy 20k

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
2

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 4 września 2020, 07:46

Szybko się nastroje zmieniają.
Jeszcze wczoraj mieliśmy >70

Obrazek
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Orator
Reputacja: 200
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bult » piątek, 4 września 2020, 08:37

Czyżby już po bańce ? Zjazd konkretny więc weekend pokaże co dalej, choć chyba nie ma co liczyć na wysokie wzrosty teraz...
30 finał WOŚP eSkarbonka - https://eskarbonka.wosp.org.pl/eabwxh

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
3

Postautor: BitJanusz » piątek, 4 września 2020, 08:39

mesrotten pisze: czwartek, 3 września 2020, 21:29Od dwóch miesięcy gram głównie na eth i przy martwym bitku była to decyzja życia
Decyzją życia to by była gra na LEND albo BAND, a nie na mule ETH ;)

W sumie jak patrzę np. na uptrend 3-14k, to nie widzę tam ani jednego przypadku LL na 1d od wyjścia górą aż po 14k, trendy na bitku bywają czasem dość oczywiste.

Zgodnie z zapowiedzią wyprzedałem zyski przy 11,111 $ (SL) , obecnie zostało mi mniej więcej 40% pozycji, którą zamierzam sobie na luzie poholdować, z dokupieniem dopiero przy 6k jeśli tam kurs wróci, bądź wyżej przy odwróceniu trendu spadkowego. Liczę na ostry reset spuchniętych altów i kolejną szansę na trzepanie +100% na kupieniu dowolnego shitcoina ;)

Ogólnie to zdecydowanie bardziej polecam rynek altów niż BTC< nie dość, że prostszy, z bardziej oczywistymi trendami, mniejszą ilością fejków, to jeszcze i volatility większe, więc łatwiej zarobić.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
0

Postautor: adiqq » piątek, 4 września 2020, 08:50

BitJanusz pisze: piątek, 4 września 2020, 08:39Decyzją życia to by była gra na LEND albo BAND, a nie na mule ETH
Ja tam nie narzekam, ani na ETH, ani na DeFi, których trochę mam, na prawie wszystkich zrealizowałem zyski z dużą nawiązką i teraz gram za free
A Bitek pewnie wróci na wyższe poziom, pytanie tylko kiedy...

Początkujący
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
2

Postautor: Fridaytrader » piątek, 4 września 2020, 09:22

Nie jest to niczym odkrywczym co powiem, ale ja nie nastawiałbym się na pewne spadki. Od kilku tygodni cała „ulica”, na forach i grupach, które obserwuję huczy o tym, że „to je*nie”. Nie chodzi mi tylko o krypto, ale o większość rynków finansowych. Byłbym mocno zdziwiony, gdyby okazało się, że wszystkim którzy teraz popakowali się w shorty pozwolono dowieźć je na sam dół.

Co do samego bitka, lubię szukać analogii w proporcjach. W zeszłym roku mieliśmy dno (wszystkie dane dla binance) na poziomie 3349,91 USDT, następnie wzrost do poziomu 9074,26 i korektę do 7444,58, a potem ruch na prawie 14k. Zatem od dna podnieśliśmy się o 5724,35 USDT po czym nastąpił zwrot i korekta o 1629,68. Tegoroczny ruch to wzrost z poziomu 3782,13 na 12468, czyli o 8685,87 USDT. Zakładając, że korekta powinna być proporcjonalnie większa o ten sam % co wzrost to wynosiłaby 2472,80 czyli spadlibyśmy lekko poniżej 10k (czyli tak jak to się stało w nocy). To dobry poziom na uruchomienie SL i wyczyszczenie sporej ilości longów. Fear and Greed Index spadł ekstremalnie z poziomu 79 (greed) na 40 (fear) i to przed nocnymi spadkami.

Nie twierdzę, że nie pogłębimy dna, ale coś mi tu nie pasuje.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
2

Postautor: mesrotten » piątek, 4 września 2020, 09:27

BitJanusz pisze: piątek, 4 września 2020, 08:39
mesrotten pisze: czwartek, 3 września 2020, 21:29Od dwóch miesięcy gram głównie na eth i przy martwym bitku była to decyzja życia

Decyzją życia to by była gra na LEND albo BAND, a nie na mule ETH ;)

True true, ale bałem się tego tykać. A finalnie nie narzekam tym bardziej, że z początku i tak zakładałem, że to btc będzie przewodniczył stadku od momentu wyjścia z konsoli nad 10,5 k :roll:

Aktualnie wszystko wygląda kiepsko. 10,5 zmasakrowane jednym ruchem.

Ostatnia nadzieja, że to jednak korekta całego ruchu wzrostowego to:

- test lt od ath;
- zamknięcie luki 9,6;
- 200D SMA;
- 61,8% fib (9.2);
- target h&s (9.2).

Nie shortuję, czekam z zakupami na rsi na 1D w okolicach 20 i zjazd eth do dolnej lt (300 usd) oraz w/w poziomy na btc.

Ależ ten rynek jest wkurwiający ;)

Obrazek

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
2

Postautor: Harwardt » piątek, 4 września 2020, 09:49

Tu chyba należy nam się jakieś odbicie przed dalszymi spadkami. Rsi na 4h mamy 22.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » piątek, 4 września 2020, 10:36

mesrotten pisze: piątek, 4 września 2020, 09:27Ależ ten rynek jest wkurwiający
Niesamowicie. Czasem zastanawiam się po cholerę mi to wszystko, mogłem kupić akcję Nvidii albo AMD i olać sprawę na następne parę lat... ;)

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
1

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 4 września 2020, 11:27

Bult pisze: piątek, 4 września 2020, 08:37chyba nie ma co liczyć na wysokie wzrosty teraz...
Jeszcze kilka dni temu pisaliśmy niemal tylko o wzrostach, na które teraz nie ma już szans ;)
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Moderator
Reputacja postu: 
2

Postautor: koparki » piątek, 4 września 2020, 11:46

kozaki_wiesi pisze: piątek, 4 września 2020, 07:46Szybko się nastroje zmieniają.
Jeszcze wczoraj mieliśmy >70
indeks strachu - chciwości zawsze działa , można kupować oraz sprzedawać na skrajnych wychyleniach patrząc jedynie na poziomy oporów poziomych. Tak bardzo można sobie zredukować "analizę"
Chciwość ostatnio była skrajnie przegrzana, skrajne wychylenia przez kilka dni pod rząd, prawie każdy kupił i w zdecydowanej większości nie było mowy o pozbyciu się skarbu.
Długoterminowo (w skalach miesięcy) obowiązuje trend wzrostowy, bart(w skali 15m) byłby jego potwierdzeniem ale gdyby dziś była kolejna równie duża świeca spadkowa to rozpatrywałbym 7500$, taki to "przechowalnik wartości"
---

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 9409
Reputacja postu: 
31

Postautor: Fibo » piątek, 4 września 2020, 12:33

Impuls spadkowy 2-4.09 zakończony. Teraz byki powinny powalczyć o przebicie poziomu zniesienia 38,2% (wg poniższego), aby ewentualnie wybić niedźwiedziom pomysł na oznaczenie alternatywne (po „or”) ruchu na południe od 17 sierpnia, najlepiej przy okazji łamiąc reg. zmienności co do kształtu. Jeśli to się bykom ostatecznie nie powiedzie, niedźwiedzie bez zbytnich ceregieli będą celowały w okolice 9 k$.

Obrazek
"Jeśli wyeliminujemy niemożliwe, cokolwiek zostaje, bez względu na to jak mało prawdopodobne, musi być prawdą" - Sherlock Holmes.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » piątek, 4 września 2020, 13:47

koparki pisze: piątek, 4 września 2020, 11:46indeks strachu - chciwości zawsze działa
Według moich doświadczeń wszelkie "wskaźniki wyprzedania" działają jak RSI, czyli wcale.

Vide LEND/BTC w skali 1M, który przy RSI >98 na miesięcznych i 12 zielonych świeczkach z rzędu zrobił... +100% i RSI >99. :roll:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
3

Postautor: amneziahaze » piątek, 4 września 2020, 14:00

BitJanusz pisze: piątek, 4 września 2020, 13:47Według moich doświadczeń wszelkie "wskaźniki wyprzedania" działają jak RSI, czyli wcale.
Działają, ale nie na silnie trendowych rynkach. Na każdy rodzaj ruchu powinny być moim zdaniem stosowane inne metody, to samo się tyczy interwałów. Odnośnie frustracji z "wkurzającego rynku" ciężko się spodziewać nie wiadomo czego od konsolidującego czegoś do tego jeszcze krypto, gdzie rynek jest płytki co za tym idzie łatwiej sterowalny(i to jeszcze w czasach drukowanego fiata). Zresztą były sygnały co do btc - traktowane w tym wątku co najmniej jak zaraza. Z kolei co by było gdybym "kupił x" gdybym tylko wiedział - gdybyś wiedział/wierzył to byś to wtedy kupił i trzymał aż do teraz.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » piątek, 4 września 2020, 14:34

LEND? im bardziej hazardowe aktywo ciągnięte przez grupę opiekunów tym bardziej trzeba odpuścić jakiekolwiek wskaźniki, na takich to możesz równie dobrze rzucać kostką
---

Wróć do „Przedszkole”