Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: anagamidev » wtorek, 17 marca 2020, 02:53

@Vilv bo nie opłaca się być pesymistą, nawet jeśli grozi to porażką, 10 razy upaść, 10 razy podnieść się :D Ile to na świecie było kryzysów, a po każdym świat był coraz lepszy :D Ludzie zawsze znajdą jakiś sposób na lepsze jutro :D Zresztą co jest złego w nauce online? :D Wg. mnie właśnie to może wyjść na korzyść i uskuteczni edukację, a także obniży koszt utrzymania szkół :D Bądź też będzie jakąś tam alternatywą :D Dodatkowo może właśnie przez ten wirus i wzmożony wysiłek całego świata - finansowy i intelektualjny dojdzie do jakiegoś mega przełomu w medycyjnie, jakieś Noble polecą, wymyślą jakiś super sposób albo algorytm odnajdywania inhibitorów na wszelkiej maści wirusy i ich mutacje :D Ludzie uwolnią się od pospolitych chorób i zakażeń, świat stanie się piękniejszy, a rynki wystrzelą w kosmos i S&P wbije 15k punktów, a BTC wbije 1M-10M$ :D Świat się zjednoczy, zrozumie, że problemy w dzisiejszym świecie są globalne i stanie się globalną wioską, zacznie współpracować, okaże się, że bez sprawnego łańcucha dostaw wszyscy na tym tracą po równo, ludzie zaczą podróże w kosmos, dojdzie do wynalezienia nowego źródła energii, w końcu ktoś wpadnie na doskonałą teorię grawitacji i ludzie zaczną kolonizować inne wszechświaty i zapładniać nadające się do życia planety dają życie nieprzebranej masie istnień wszelkiej maść dokonując dalszych odkryć, które pozwolą na coraz lepsze poznanie prawideł rządzących kosmosem :D Trzeba mieć elatyczne myślenie, a także być mięciutkim i puszystym :D Być taką owieczką, która nie daje się golić łatwo i nie straszny jej żaden wilk :D
Spoiler:
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Reputacja: 843
Reputacja postu: 
1

Postautor: Vilv » wtorek, 17 marca 2020, 03:47

Zgadza się ale takiego jak ten kryzysu jeszcze nie doświadczyliśmy bo mamy pandemie plus kryzys finansowy który sztuczne został odłożony w czasie i teraz uderza w nas z dwojoną siłą

Gastronomia,hotelarstwo,fryzjerzy,kosmetyczki, fotografowie, organizatorzy imprez masowych, wesel itp, kina, teatry, galerie handlowe, transport kolejowy, drogowy, lotniczy, motoryzacja, przemysł naftowy, meblarski, stomatolodzy i inni różne gałęzie medycyny które nie wymagają pilnej interwencji. To wszystko generuje ogromne koszta przy naszym obciążeniu podatkowym zaraz padnie i szybko się nie podniesie. A to dopiero początek który ma duży potencjał pociągnąć resztę za sobą.

Niestety tak działa cała Europa która ma rozdmuchane do poziomu absurdu wydatki socjalne przy ogromnych obciążeniach fiskalnych przedsiębiorców.

Dodano po 2 minutach 49 sekundach:
anagamidev pisze: wtorek, 17 marca 2020, 02:53Zresztą co jest złego w nauce online?
To że masowe oglądanie steamów obciąża infrastrukturę internetu i sieć może zaraz paść i szlag trafi pracę zdalną która wytwarza dochód. Pierw trzeba zabezpieczyć stabilność internetu do rzeczy najważniejszych a później można iść dalej i to rozszerzać.

Z tą stabilnością neta to już nawet minister cyfryzacji wypowiedział się że bacznie przyglądać się stabilności i obciążeń wynikających z masowego oglądania multimediów przez ludzi na kwarantannie. Mają nadzieje że nie rypnie to i uda im się szybko podołać wyzwaniu jakie to z sobą niesie. Czy aby na pewno?

Dodano po 39 minutach 56 sekundach:
Jeszcze do tego wszystkiego brakuje nam suszy żeby rolnictwo jeb.. i mamy apokalipsę.

Dodano po 2 minutach 21 sekundach:
Podsumowują to wszystko może mieć bardzo negatywny wpływ na kurs Bitcoina i w ogóle jego istnienie. Więc Rafał może mieć rację z swoimi przewidywaniami. Zagrożeń jest całe mnóstwo a plusów hmm nie widzę żadnych bo upadł mit store of value, adopcja leży. Mam nadzieję że zaliczymy jeszcze scam pompkę pod exit.

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » wtorek, 17 marca 2020, 04:32

Obrazek
skoro tak ładnie reagujemy na ichimoku 2W to może tenkan sen około 7k najbliższy prawdziwy opór jeżeli mamy iść w górę? na 1W jest w tym samym miejscu tenkan sen i kijun sen razem 3d też tak pokazuje a 1d nieco niżej bo 6800

Dodano po 17 minutach 17 sekundach:
satoshi nakamoto

ichimoku cloud

jakieś to podejrzane zaczyna być haha :D

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
6

Postautor: adiqq » wtorek, 17 marca 2020, 05:58

miso20 pisze: poniedziałek, 16 marca 2020, 21:34 Ktoś ma jakieś dane jak stoi opłacalność wydobycia obecnie?
tutaj o tym pisałem, trochę danych, najnowsze z zeszłego roku
viewtopic.php?f=22&t=33527

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » wtorek, 17 marca 2020, 06:58

@masonbtc
Patrz na Blow off Phase

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
4

Postautor: pael » wtorek, 17 marca 2020, 07:29

Vilv pisze: wtorek, 17 marca 2020, 03:47Z tą stabilnością neta to już nawet minister cyfryzacji wypowiedział się że bacznie przyglądać się stabilności i obciążeń wynikających z masowego oglądania multimediów przez ludzi na kwarantannie.

Jakies dane?

Nawet jesli to to nie jest internet z 2000. 480p jest znosne i sadze ze kazde lacze zniesie jesli musilibysmy wprowadzac limity. Sieciowcem nie jestem, ale nie brzmi mi ten problem sensownie.

Dodano po 44 sekundach:
Porownanie boeinga do btc to jak roweru do pomaranczy.

ze specjalna dedykacja :>

Obrazek
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 marca 2020, 07:38 przez pael, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 882
Reputacja postu: 
1

Postautor: jondoexxx » wtorek, 17 marca 2020, 07:33

Hmm śledząc leadeboard Finexa, wygląda na to, że Joe wszedł na longa, bo wczoraj poniżej 5k miał unrealized profit na minus (kilka milionów), a obecnie jest na plus.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » wtorek, 17 marca 2020, 08:06

shinya56 pisze: wtorek, 17 marca 2020, 06:58 @masonbtc
Patrz na Blow off Phase
jeżeli mamy wrócić do prawdziwej linii trendu to tutaj widziałbym okolice 2k ale to dopiero gdzieś w 4q wypada czyli pod koniec roku

jak popatrzymy na bańke 2013 to po niej ustanowił się pewien trend i po kolejnej bańce w 2015 opadliśmy na jego linie

bańka 2018 zaczęła się od powolnych wzrostów które trwały ponad rok czasu i jeżeli narysować od tego linie trendu to tam powinniśmy opaść ostatecznie :) jeżeli mielibyśmy w niedługim czasie opaść na nią to wypada poniżej 2k

jeżeli taki scenariusz by się sprawdził jak już dawno temu mówili mądrzy ludzie to to na prawdę zniszczy przynajmniej 90% altów :D być może tak musi się stać żebyśmy zaczęli kolejny cykl

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » wtorek, 17 marca 2020, 09:27

jkdsajdsa pisze: wtorek, 17 marca 2020, 09:176,4, bedzie to test dla BTC i calego rynku krypto
zgadzam się to będzie decydujący moment

dostrzegłem coś co ma wspólnego właśnie z tym poziomem cenowym ale o tym później wspomne

mogę tylko dodać że to raczej nic optymistycznego ale dla której ze stron byków czy niedźwiedzi nie mogę tego zdradzić jeszcze :D

Weteran
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
0

Postautor: lekarz » wtorek, 17 marca 2020, 09:33

Lepiej szybciotko przeprosić się z krypto i ze złotem:
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... ka/ez95fpk

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » wtorek, 17 marca 2020, 09:43

no jakby tak zamknęło miesięcznice powyżej 7k to mamma mia

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
3

Postautor: Pleasek89 » wtorek, 17 marca 2020, 10:53

2 legendy Tradingview (Pentarhudi i FlaviusTodorius67), które też były nastawione byczo do niedawna teraz nastawiają się na wieloletnią bessę z dołkiem poniżej 2.000$.
Wszyscy oczekują na rynku niższych cen i ze świeczką znajdziesz osoby, które uważają, że finalny dołek za nami. Jeden jedyny to chyba....uwaga....Tone Vays :D, który sądzi, że wszystko poniżej 5k to dobre miejsce na wejście i daje 90% szansy na to, że nie zobaczymy nowego dołka, natomiast jeśli tak to przy 2,5 do 3k sprzedaje przysłowiową nerkę. :D

Czy to jest ta książkowa kapitulacja o której wszyscy mówią?

Ja powiem szczerze czekam tylko na zamknięcie tygodniowej świeczki. Jeżeli zamknie się na zielono pow. 200 WMA (5,5k), to myślę, że więcej poniżej 5k możemy nie zobaczyć. Jeżeli drugi tydzień z rzędu zamkniemy świeczkę poniżej 200 WMA to wychodzę na dłuższy czas zostawiając może małą pozycję na hold gdybym nie miał racji.
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 marca 2020, 11:12 przez Pleasek89, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » wtorek, 17 marca 2020, 11:06

@Pleasek89

Tone to jest dla mnie kozak jak on wyczekiwał do ostatniego momentu tych cen i się doczekał mimo iż było już tak blisko żeby przeszedł na strone byków już wcześniej

szczerze choć powinienem teraz mu zaufać ja wciąż widzę taką możliwość zejścia do rejonów 2-3k i mam dylemacik ;)

Początkujący
Reputacja: 882
Reputacja postu: 
2

Postautor: jondoexxx » wtorek, 17 marca 2020, 12:15

Tone Vays się notorycznie mylił, oczekiwał dołka na 1k przy 3,2k. jak wzrosło z 3,2k do 5,5k to to był top itd. itd., czemu teraz miałby mieć rację? No może w końcu trafi, ale na to bym nie patrzył.
Wiem, że jesteś @Pleasek89 zapakowany od okolic 6,5k, ja też mam po tej cenie trochę włożone i to takie "hopium" i bias, że chcemy aby wzrosło. Nie wiem jak będzie, ale uprościłem strategie, bo mnie ten ruch wyleszczył i gram long term. Jak spadnie to będę kupował, a mam tylko gotówkę i to sporo, a jak będzie rosło to będę trzymał to co mam ;) Jak tesla wróci na 200$ to też może być niezły zakup na lata. Akcje takich firm jak McDonalds, Microsoft, Amazon, Google, jak spadną po 50-60%, to mimo iż nigdy w rynki nie inwestowałem, to też się zastanowię nad małą porcją kapitału w nie, bo jeść syf ludzie dalej będą, kupować i wysyłać przedmioty dalej będą, korzystać z google dalej będą, no ale tak jak mówię, to by musiało z 50-60% spaść, żeby zacząć myśleć o pakowaniu się w to.

Nas
Początkujący
Reputacja: 209
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nas » wtorek, 17 marca 2020, 12:25

Mam pytanie trochę offtopowe ale jednak w jakiś sposób do BTC nawiązuje. Jak trzymacie pieniądze gdy nie są w BTC w danej chwili? JA oczywiście Tether, ale zastanawiam się czy to bezpieczne w aktualnej sytuacji, myślę trochę o dywersyfikacji na innych stable coinach. Wiem, że Binance na którym gram oferuję bezpośrednio przelew w Fiaty, ktoś z tego korzystał, szybkie to jest?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
3

Postautor: mesrotten » wtorek, 17 marca 2020, 12:39

mediana kanału + klin zwyżkujący :( jak 5.2 puści to pewnie od strzała testujemy dolną białą. Ewentualnie możliwe jeszcze jedno podbicie do góry i czekanie do 14.30 na otwarcie usa, jak będzie na zielono to może dolecimy do górnego ograniczenia na 6.2, w przeciwnym razie znowu test 4.6-4.8

Obrazek

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 919
Reputacja postu: 
4

Postautor: zeroBTC » wtorek, 17 marca 2020, 13:17

@mesrotten

chociaż jestem jeszcze załadowany ochłapami które zostały mi po masakrycznej stracie z 13.03 i za wiele nie mam już do stracenia (w sumie ojebało mnie na ponad 45k $ - już się z tym pogodziłem ) :(
też widzę to podobnie z finalnym kapitulacyjnym zjazdem w okolice dołka z 12.2018

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: onameis » wtorek, 17 marca 2020, 13:27

Większość opinii wskazuje kierunek południowy, ankieta także. Cały internet przewiduje spadki.. ale jest tak dużo przestrzeni po tym spadku, że strach nawet tego shorta otworzyć. Pomimo tego całego parcia w dół i paniki. Za szybko poleciało.. być może ci wszyscy szortujący zostaną wyleszczenie po testowaniu 6000+. Jakby nie było lepiej poczekać na pewniejszy moment z jakimkolwiek ruchem imo

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
18

Postautor: prap0n » wtorek, 17 marca 2020, 13:29

Panowie, nie ma co sie ludzic. Jestesmy w silnym trendzie spadkowym, a przebicie MA 200 o 30% jest rowniez bardzo silnym sygnalem ktory jeszcze nie wystapil na bitcoinie. Pod MA200 generalnie sie nie kupuje z perspektywy inwestycyjnej, chyba ze ktos robi mega powolne DCA.

Nie ma co tutaj negowac, bo sam popelnialem blad.. "a moze to wick", "a moze wyciagna.. chociaz zamknelo niby ponizej ale tak blisko".
Po fakcie patrzy sie na jednak zupelnie inaczej.... "a jednak bylo ostrzezenie". Tylko zle to zinterpretowalismy, wiec jesli ktos stwierdzi ze AT nie ostrzeglo za kilka miesiecy, to jedynie interpretowal on sygnaly na swoja korzysc.
Warto przygotowac sie na najgorsze scenariusze. A nawet jesli wyciagna to do gory w skali miesiecznej powinnien byc retest MA 200 i spokojna mozliwosc wejscia.

Wszystkie wykresy ktorymi straszono tutaj rok temu i wczesniej zaczynaja coraz bardziej uprawdopodobniac. Juz na gorce na 13k wygladalo to jak 1:1. Mowa o Wallstreet cheat sheet i bubble chart. Reprezentuja one psychologie inwestorow w roznych fazach banki. Wczesniej bylo ludzenie sie, ze faktycznie wyglada to podobnie.. ale z kazdym kolejnym miesiacem rynek wysyla kolejne potwierdzenia. Logika i kombinacja faktow sprzyja przeprowadzeniu duzego ruchu z uwagi na dobra przykrywke.

Ja sugeruje trzymac obecnie na srodki na gieldach ktore maja fiaty albo stable coiny. W przypadku pociagniecia crashu nizej, to siec bedzie dzialac bardzo wolno. :)

Obecnie rynek wydaje mi sie ze bedzie budowal liquidity pool dla duzych graczy pod sprzedaz (w skali 1D). Tzn zrobi kilka odrzucen tak aby zlurowac shorty, a potem pewnie bedziemy mieli wycisniecie w mysle ze tak do 6.3-6.8 albo troche wyzej (to zalezy od dlugosci konsolidacji), jesli bedzie kilkunastodniowa to moze i uda sie dojechac do 7xxx. NIe jest to krok konieczny, ale zaaktualizowalem wykres na poprzedniej stronie. Jesli to nastapi to - bedzie dobry moment na wyjscie
► Pokaż Spoiler
Ostatnio zmieniony środa, 18 marca 2020, 01:10 przez prap0n, łącznie zmieniany 20 razy.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
1

Postautor: cieslakelo » wtorek, 17 marca 2020, 13:29

zeroBTC pisze: wtorek, 17 marca 2020, 13:17chociaż jestem jeszcze załadowany ochłapami które zostały mi po masakrycznej stracie z 13.03
Mordo nie stracisz póki nie sprzedasz! Mi też ubyło z konta. Nawet dużo więcej niż Tobie. Ale to tylko cyferki, prawdziwy hajs będzie wtedy jak to się sprzeda z zyskiem. Stracą tylko Ci, którzy będą musieli sprzedać ze stratą, bo zainwestowali z kredytów itd.
Trzymaj sie tam, przeczekamy, jeszcze bedzie szampan pity! Już nie pierwszy taki krach w moim przypadku, wiadomo emocje są, ale jestem pewny swego.

Wróć do „Przedszkole”