Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: Marthu1990 » poniedziałek, 5 lutego 2018, 18:50

Dzisiaj mnie mnie wzięło pesymistyczne nastawienie no i... Nadszedł taki moment że ja zwątpiłem i sprzedałem. Można powiedzieć że miał być typowy HODL ale aktualne spadki mnie wystarczająco wymęczyły. Podaż wciąż dominuje i luty zapowiada się nieciekawie. Właściwie cała pierwsza połowa 2018 może się opierać na lokalnych odbiciach i ciągnięciu kursu w dół. Potem dopiero stopniowa akumulacja i bardzo powolne wzrosty, więc ATH możemy zobaczyć po 2020 roku.

Dyskutant
Reputacja: 97
Reputacja postu: 
2

Postautor: hornet » poniedziałek, 5 lutego 2018, 18:52

@wizardking76 sorry ale to tak nie działa, tak samo jak pisałeś o odpowiedzialności niedźwiedzich analiz, które ograniczają zarobek, tak samo Twoje pisanie to było naganianie, z którego, oczywiście bez konsekwencji innych niż forumowe, będziesz rozliczany. to, że piszesz bez skali czasowej w sposób, który utrudnia zweryfikowanie Twoich hipotez (a nawet uniemożliwia to) niewiele zmienia. a właściwie zmienia na Twoją niekorzyść, bo wypisujesz rzeczy, o których do końca życia będziesz mógł mówić, że czas zweryfikuje.

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: zaxbit » poniedziałek, 5 lutego 2018, 18:54

Wymazywanie pisze:
Picolino pisze: Wierzy ktos jeszcze we wzrosty, bo ja juz stracilem nadzieje, jestem zapakowany od 18k, bo ktos tu pisal, ze lecimy do 50k i myslalem, ze troche sobie dorobie
Czyżby ofiara naganiania @wizardking76, :?: :|
Spoiler:
nie przejmuj się, ja pamiętam jak kiedyś wszedłem przy 4k$, potem spadło poniże 3k$ ale mówili, że to chwilowe.. przeczekałem do 7k$ i zacząłem słuchać głosu rozsądku "nie bądź pazerny", potem trafiłem też na kanał prezesa. Swoje zarobiłem, wyprzedałem się. I po kilku miesiącach szlag mnie trafił, bo mogłem mieć kilka razy więcej niż wyciągnąłem.

Teraz też jeszcze słyszę np. u Bentyna, że w tym roku, w drugiej połowie podskoczy do 25 - 30k, ale spanikowałem gdy załadowałem się przy 19k$ i uciekłem jak zeszło do 16k$.
Udział BTC lekko wzrósł, bo z 34 do 36%, wolumen ogólnie spadł ostro więc to dobry prognostyk na przyszłość myślę. Cała nadzieja w Chinach i czekam z niecierpliwością na LN. Może i bym teraz właśnie wszedł, ale jestem za słaby psychicznie. Tym bardziej jak słucham tj. czytam tutaj tych, którzy pewnie stoją z boku i tylko o "wyleszczaniu" piszą drwiąc z tych marzących o ferrari. Albo pisze ktoś o promocji jak zeszłoby do 8k$, schodzi poniżej 8k$ a koleś przesuwa granicę wejścia o kolejne tysiące, LOL :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 245
Reputacja postu: 
0

Postautor: novymivo » poniedziałek, 5 lutego 2018, 18:56

m.z. lecimy do okolic 5500$. idealnie rownolegla flaga z oparciem o ubity dolek z 5500$ oraz wsparcie trendu wzrostowego. Jak sie ladowac to wlasnie tam. pzdr
Polskie Forum Bitcoin.pl

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:02

Ja jakbym mial sie rozstawiac to miedzy 6,5 a 5,2k, oczywiscie stopniowo. Niezdziwi mnie tez odbicie chwilke wczesniej, rynek na 3D/1D juz jest wyprzedany, trzeba jakiegos sredniego zapalknika by poszlo odreagowanie

do @Wymazywanie i @wizardking76 przejdzcie na prv czy hyde park sobie udowadniac kto ma racje, kto klamal a kto nie. Nie ten watek.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 928
Reputacja postu: 
1

Postautor: Canis Lupus » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:05

dla rozluźnienia wrzucam zanim się pozagryzacie.

"Najlepszym przedziałem czasowym trzymania btc jest wieczność." - Canis Lupus

Dyskutant
Reputacja: 97
Reputacja postu: 
0

Postautor: hornet » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:08

odnośnie kursu - nie chcę złych wspomnień przywoływać, ale taki spychacz to ostatnio był jak willy na goxie sprzedawał

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pan Inwestor » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:12

Czy odbije w granicy ~7000? Jest na to duża szansa, bo już od od 48 godzin mamy same czerwone świeczki 8-) Zapinamy pasy, wzrok na wykresy i popcorn do ręki!
Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 110
Reputacja postu: 
0

Postautor: kapelusz » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:16

Szczerze polecam obejrzeć. Facet ma ogromną wiedze i całe zycie za sobą na rynkach. w ok 20 min odnosi sie do krypto

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:16

NA BM dosyć ciekawa sytuacja, chyba wszyscy odeszli od klawiatur i chyba jak ten Majki zrobili popcorn i oglądają wykresy na innych giełdach, od ponad pół godziny giełda nie drgnęła po mimo jakiś tam spadków. Każdy chyba boi się zrobić jakikolwiek ruch.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0

Postautor: baggins » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:16

chyba jeszcze nie odbijemy... brak postów na forum, że Bitcoin to oszustwo ;)
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 928
Reputacja postu: 
0

Postautor: Canis Lupus » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:17

@mudol, bo podobno nie można zleceń wrzucać, innymi słowy nie działa.

https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... start=6180
"Najlepszym przedziałem czasowym trzymania btc jest wieczność." - Canis Lupus

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tropt » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:17

ja sobie wpłaciłem kasę i dokupiłem przy 7k, jak spadnie na 6k to kupie za kolejną wypłatę. W koncu musi odbić :D a jak nie to porobię trochę jakby za frajer, a co tam

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: M4ciek » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:19

To żeby oddać nastroje i dać wam jakiś sygnał co robią nieogarnięci gracze jak ja -> już zacząłem kupować, bita, eth, neo, ltc. Kupować zacząłem już od 14k na bitcoinie, ale jednak troszkę za wysoko wszedłem, choć na neo np. miałem 90% zysku to go nie zrealizowałem. Nie mam jeszcze doświadczenia, ale póki błędy nie powodują u mnie straty to uczę się na swoich. Wiele sytuacji rozegrałbym teraz inaczej. Gram zyskami z zeszłego roku. Trochę kasy zostawiam na wypadek spadku do 5k i niżej. Jak spadnie jeszcze bardziej to dorzucę jakiś wkład własny. Potem chcę to trzymać z rok co najmniej. I tak lepiej na tym wyjdę niż na lokacie w banku. Zgodnie z cyklem nastrojów na giełdzie powinniśmy w końcu przejść fazę kapitulacji, wydaje mi się, że to może być już teraz (biorąc pod uwagę wzrosty końcówki roku 2017) i powrót do ceny >5k jako "normalnej". Jak cena sięgnie niżej (3k$) to chyba dorzucę jeszcze kasy.
Tropt pisze: ja sobie wpłaciłem kasę i dokupiłem przy 7k, jak spadnie na 6k to kupie za kolejną wypłatę. W koncu musi odbić :D a jak nie to porobię trochę jakby za frajer, a co tam
Ja mam podobnie, jak się uda napompować kolejny balon w ciągu roku-dwóch to i ci cierpliwi, którzy kupili na 19k będą zadowoleni :D Jeśli nie, to trudno, łatwo przyszło, łatwo poszło.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:21 przez M4ciek, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
1

Postautor: dawidgut » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:20

Odbić może odbije ale Panowie nie oszukujmy sie, że nie pęka bo pęka i niektórzy mogą minusować moje posty tak jak wcześniej, ale mamy besse konkretną po której może będzie zwykły dzień, ale nie słońce, bo wiatry są niekorzystne e wszystkim stron (kontrowersje LN, regulacje prawne). Także moim zdaniem bitcoin zachorował na dłużej i czy go wyleczą nie wiadomo...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 374
Reputacja postu: 
0

Postautor: Delhi » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:21

Marthu1990 pisze:Dzisiaj mnie mnie wzięło pesymistyczne nastawienie no i... Nadszedł taki moment że ja zwątpiłem i sprzedałem. Można powiedzieć że miał być typowy HODL ale aktualne spadki mnie wystarczająco wymęczyły. Podaż wciąż dominuje i luty zapowiada się nieciekawie. Właściwie cała pierwsza połowa 2018 może się opierać na lokalnych odbiciach i ciągnięciu kursu w dół. Potem dopiero stopniowa akumulacja i bardzo powolne wzrosty, więc ATH możemy zobaczyć po 2020 roku.

Odchaczam "Kapitulacja" (chociaz dopiero pierwsze posty taki powiedzmy znów pół-ptaszek) czekam na "Rozpacz"

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0

Postautor: baggins » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:23

@Canis Lupus
że "umarł" to nabijają się ci co już sprzedali jakiś czas temu, że "oszustwo" ci co holdowali z dużo wyższych poziomów i nerwy zaczynają puszczać
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:24

sialala pisze:
Picolino pisze: @msvklr - dzieki za rade, bo teraz wiem, ze zle zrobilem, ale chyba bede trzymal. Tylko najgorsza jest mysl, ze kupilem za 18k 2BTC, a terez moglbym miec za to 5 btc i to najbardziej mnie boli :( Co prawda liczylem sie ze strata i przezyje be tych pieniedzy, ale jednak szkoda mi tego troche.
Trzymaj. Nie sprzedawaj z tak dużą stratą. Jeszcze wróci na te poziomy. Nie za szybko ale wróci.
A skąd ta pewność? Wykresy baniek na różnych aktywach często pokazują, że wartość nie wraca do szczytu. Jeśli nastąpi detronizacja Btc to jakiś inny token przejmie pałeczkę a Btc powoli odejdzie w niebyt.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:24

Canis Lupus pisze: @mudol, bo podobno nie można zleceń wrzucać, innymi słowy nie działa.

https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... start=6180
A dzięki, już napisali, że mają z tym problem, mam nadzieję, że w tym czasie pofrunie ciutkę wyżej ;)

e: już działa
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:25 przez CzarnaOwca, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: M4ciek » poniedziałek, 5 lutego 2018, 19:24

@dawidgut, Dlatego nie tylko Bitcoin, trzeba spróbować innych krypto.

@Delhi, rozpacz rysowałaby się na 5k$ :) potem długie bujanie w bok, bo ludzie się obrażą na bitcoina i krypto, może trochę wystraszą i będą nieufni. Podłączą się pod następny rajd. Tylko ile to potrwa... i czy się znowu powtórzy?

@kozaki_wiesi, racja... jest taka fajna rzecz, którą się powinno zastosować - dywersyfikacja :)

Wróć do „Przedszkole”