Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: anagamidev » niedziela, 22 września 2019, 19:07

@amneziahaze z jakiego systemu operacyjnego korzystasz? :D

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 919
Reputacja postu: 
0

Postautor: zeroBTC » niedziela, 22 września 2019, 19:18

nie wiem jak koledzy , ale ja stawiam 1% na UP :P więc sobie dzisiaj przytuliłem dwa bitusie po 9930 - licząc na skalpa
pod jutrzejsze "wydarzenie" :lol:

......no tak wiem , wiem ;) i daje też na to 99% , że nic z tego nie wyjdzie , dlatego i SL ciaśniutko zaraz pod dzisiejszym porannym dołkiem ,

1 do 99 to i tak parę milinów razy więcej niż w Lotto :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
5

Postautor: marcos20 » niedziela, 22 września 2019, 20:14

Tak sobie patrzę od dawna na to forum i muszę przyznać, że poziom frustracji u starych wyjadaczy sięga zenitu, poziom wypowiedzi dna a trafność przewidywań równa zeru... Tak tak, łatwo było się mądrzyć podczas bańki, co? Nie wspomnę o tym, że co poniektórzy stali się jawnymi naganiaczami, m.in. anagamidiev czy socjolog, normalnie jak ci z dascoina. A te tematy, które się pojawiają odnośnie strzelaniny, demokracji itp.-co to k...a jest? Co to ma wspólnego z krypto, nudzi Wam się?

Początkujący
Reputacja: 86
Reputacja postu: 
1

Postautor: mikusiek » niedziela, 22 września 2019, 20:20

nie wiem czy czytamy to samo forum i ten sam temat, ale bóldupix to chyba ty masz kolego xD nikt tu takich problemów nie ma. a taki socjolog z moich obserwacji to skłania się bardziej ku upadkowi bitcoina - tylko jest jeszcze na to za wcześnie. na tyle wcześnie, że dalej na bitku można prawdopodobnie zarobić.

btw: kto dziś nie śpi? xD
Ostatnio zmieniony niedziela, 22 września 2019, 20:30 przez mikusiek, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » niedziela, 22 września 2019, 20:31

anagamidev pisze: niedziela, 22 września 2019, 19:07@amneziahaze z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?
windows 10, ale znam też linux. A co?
Spoiler:
zeroBTC pisze: niedziela, 22 września 2019, 19:18 ale ja stawiam 1% na UP
Nie no, chyba lekko przesadziłeś.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 22 września 2019, 20:38

@amneziahaze to może warto korzystać z Linux'a plus/albo instalować świeże dystrybucje na VirtualBox'ie i tam odpalać wallet'y pojedyńczo :D

@marcos20 czy aby nie przesadzasz? :D Ja chyba jestem jednym z nielicznych, którzy tutaj podchodzą do tego chłodno analitycznie :D Naganiałem na 6k$ w dół, jeśli można tak to nazwać, raczej zależało mi, żeby jak najwięcej osób obkupiło się na dołku i tysiąc razy tłumaczyłem argumentując rzeczowo, że się opłaci w dłuższym terminie :D Teraz to raczej jestem bearish co już wspominałem kilka razy, połowa sprzedana i uśredniam sobie skupując bezpiecznie lokalne dołki na 4h :D Teraz jestem mega nagrzany i bullish na alty :D Ale serio jak już jest hossa, to może naprawdę długo rosnąć, a każdy większy dump to będzie po prostu bear trap, po czym kurs będzie wbijał coraz to nowe szczyty :D Jak na ten moment to każdy kto regularnie skupuje BTC nie może narzekać na to, że jest stratny i takie są fakty :D A i faktycznie kompletnie nie wiem, gdzie to teraz pójdzie, ja nigdy nie wiedziałem i w mojej grze nawet nie chodzi o to, żeby trafnie przewidywać kierunek kursu, tylko, żeby kupować jak jest tanio i sprzedawać jak jest drogo na podstawie historycznych cen :D 1 BTC to 1 BTC i kiedyś będzie pewnie wart 10M$, a międzyczasie może spaść nawet do 0 :D Wtedy dokupię i uśrednię :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » niedziela, 22 września 2019, 20:59

mikusiek pisze: niedziela, 22 września 2019, 20:20socjolog z moich obserwacji to skłania się bardziej ku upadkowi bitcoina - tylko jest jeszcze na to za wcześnie. na tyle wcześnie, że dalej na bitku można prawdopodobnie zarobić.

Do fun clubu na pewno nie należę. Ale tego karalucha nie da się ubić, zawsze będzie odbijać. Tu się wiele nie zmieni.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
2

Postautor: BitJanusz » niedziela, 22 września 2019, 21:12

https://biznes.interia.pl/raport/euro_w ... 28030,5420

artykuł na interii o krypto (m.in). Komentarze są "januszowe" jak zawsze, ale jakoś ostatnio mniej chętnych do wieszania psów na BTC. Chyba wzrost od zimy zrobił swoje.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » niedziela, 22 września 2019, 22:28

anagamidev pisze: niedziela, 22 września 2019, 20:38@amneziahaze to może warto korzystać z Linux'a plus/albo instalować świeże dystrybucje na VirtualBox'ie i tam odpalać wallet'y pojedyńczo
No chyba jedna nie.

Jeżeli już to Ubuntu.
BitJanusz pisze: niedziela, 22 września 2019, 21:12artykuł na interii o krypto (m.in). Komentarze są "januszowe" jak zawsze, ale jakoś ostatnio mniej chętnych do wieszania psów na BTC. Chyba wzrost od zimy zrobił swoje.
Logiczne myślenie to podstawa.
marcos20 pisze: niedziela, 22 września 2019, 20:14Nie wspomnę o tym, że co poniektórzy stali się jawnymi naganiaczami, m.in. anagamidiev czy socjolog, normalnie jak ci z dascoina
:mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
1

Postautor: Pleasek89 » niedziela, 22 września 2019, 22:33

BitJanusz pisze: niedziela, 22 września 2019, 21:12 https://biznes.interia.pl/raport/euro_w ... 28030,5420

artykuł na interii o krypto (m.in). Komentarze są "januszowe" jak zawsze, ale jakoś ostatnio mniej chętnych do wieszania psów na BTC. Chyba wzrost od zimy zrobił swoje.
Przeczytałem może ze 100 komentarzy. Szczerze mówiąc nie sądziłem, że wiedza na temat Bitcoina jest ciągle tak mizerna. I nie mówię nawet o technicznych informacjach tylko o totalnych podstawach czyli co to jest czy jak działa. Najbardziej przerażają mnie argumenty, które zostały obalone lata temu, ale widzę, że przytaczane są do dzisiaj typu "Bitcoin nie jest oparty na niczym, nie to co dolar" czy "wykorzystują go głównie kryminaliści".

Nie rozumiem jak można krytykować coś o czym nie ma się zielonego pojęcia. Ja jak pierwszy raz usłyszałem o Bitcoinie to (pewnie jak 99,9% osób) podszedłem do niego sceptycznie, ale zacząłem o nim czytać w coraz większych detalach i dopiero wtedy wyrobiłem sobie o nim zdanie.

Fajnie, że wrzuciłeś, bo daje to nam trochę perspektywy jaki jest faktyczny obraz rynku. My jako bądź co bądź dalej bardzo mała grupka osób kisimy się tu we własnym sosie i dla zachowania równowagi dobrze jest ocenić sytuację z dystansu. A sytuacja jest taka, że dalej jesteśmy totalną niszą (co mnie cieszy, bo dla mnie to sygnał do potencjalnych wzrostów).

Początkujący
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0
Napiwki: https://brave.com/teo842

Postautor: Pirat » poniedziałek, 23 września 2019, 03:20

Jest to sygnał, że to co miało być "money to the people", "be your own bank", jest zbyt skomplikowane, że masa to zaadoptowała.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 919
Reputacja postu: 
0

Postautor: zeroBTC » poniedziałek, 23 września 2019, 09:07

...a no nie ma co :P ruszyli z POMPĄ !! ( tylko kupa dymu okół tego została :mrgreen: )

https://bithub.pl/wiadomosci/bakkt-wyst ... jerwerkow/

Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 23 września 2019, 09:08 przez zeroBTC, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » poniedziałek, 23 września 2019, 09:08

@Pirat to nie było cię tu pare lat temu i nie widziałeś jak skomplikowane były portfele wtedy.

Upraszczanie tej skomplikowanej idei cały czas posuwa się do przodu i za pare może parenascie lat będzie na tyle proste, że ulica da radę to obsługiwać. Gdy wchodziły karty bankowe też mało kto chciał i potrafił nimi płacić.

Z kolei osoby aktywnie komentujące artykuły na tego typu portalach to w większości (uogólniam) osoby, które żywią się syfem informacyjnym. Sądzicie, że takie osoby są w stanie same na własna rękę przetrawić takie coś jak krypotwaluta? :roll:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: BitJanusz » poniedziałek, 23 września 2019, 09:12

Na interii dominującym czytelnikiem jest mężczyzna ok. 50-tki, będący fanem rządzącej obecnie partii i tęskniący za PRL-em. Widać nieraz po dominujących "łapkach" w tematach nt. "dobrobytu PRL" (mnóstwo wysoko plusowanych komentarzy o tym, jakie to były cudowne czasy) chociażby, kto to tak naprawdę czyta. Więc do komentarzy tam zawartych na temat krypto trzeba podchodzić z mocnym dystansem, bo to nie jest "przekrój przez społeczeństwo", a jedynie duża grupa znudzonych panów w średnim+ wieku.

Tacy ludzie raczej z automatu nie są "targetem" dla kryptowalut. ;)

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
0

Postautor: vwrafi » poniedziałek, 23 września 2019, 10:03

Hmmm, czyli wychodzi na to, że cena ~14 000USD to już była ta pompa na BAKKT, kto miał zarobić ten zarobił.

Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale nie do końca wierzyłem, że ci najbogatsi nie spekulowali dotąd BTC i czekali na BAKKT żeby móc to zrobić. Wydaje mi się, że jak ktoś jest bogaty to chyba potrafi zalogować się na giełdzie/u brokera i handlować BTC mimo braku kontraktów. Chyba że jest jeszcze coś o czym nie wiem co powoduje że kontrakty są lepsze od innych form spekulacji.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: BitJanusz » poniedziałek, 23 września 2019, 11:06

Oczywiście, że BAKKT jest w cenie. Nie ma ci na tym rynku wydarzenia, które sobie jest gdzieś w tle i zostaje całkowicie pominięte aż nastanie "ten dzień od którego kurs zaczyna rosnąć" :mrgreen: każdy rumor kupowany jest NATYCHMIAST i jeśli jest obiecujący to na ogromnym VOL, często znacznie wcześniej, niż wiadomość trafi do sieci i na tłitery (insiderzy też muszą z czegoś żyć :mrgreen:).

zauważcie że nawet taka pierdoła jak wprowadzenie pary z USDT na Binance często oznacza... uptrend na tydzień-dwa przed podaniem wiadomości o wprowadzeniu pary na Binance. Sami swoi wiedzą, co robią. :mrgreen:

Weteran
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
0

Postautor: lekarz » poniedziałek, 23 września 2019, 13:05

Ja pier* ale kurs wystrzelił. Jaki ruch na krypto. Oplacało się czekac na wydazenie roku :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
6

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 23 września 2019, 13:40

@lekarz Masz rację, to patrząc na ruchy ceny wydazenie, a nie wydarzenie. :) Ale takie coś to zawsze jakaś cegiełka dla big pitcure a nie byle co pod szybką pompkę. I to już w cenie jest. Zapewne odpowiada za sporą część ruchu od kwietnia. Więc jednak wpływ znaczący. Typowo przed wydarzeniem wliczone. Tak to już jest w spekulacji często.
marcos20 pisze: niedziela, 22 września 2019, 20:14 Tak sobie patrzę od dawna na to forum i muszę przyznać, że poziom frustracji u starych wyjadaczy sięga zenitu, poziom wypowiedzi dna a trafność przewidywań równa zeru... Tak tak, łatwo było się mądrzyć podczas bańki, co? Nie wspomnę o tym, że co poniektórzy stali się jawnymi naganiaczami, m.in. anagamidiev czy socjolog, normalnie jak ci z dascoina. A te tematy, które się pojawiają odnośnie strzelaniny, demokracji itp.-co to k...a jest? Co to ma wspólnego z krypto, nudzi Wam się?
Tej frustracji nie widzę, ale masz rację w czym innym. Często najpopularniejsze tematy na forum to o lewakach, prawakach, demokracji i że biedny @prezes boi się broni bo bandyty szczelają i trzeba zakazać bo broń to zło. Niektórzy ludzie na forum wolnościowego i alternatywnego Bitcoina więcej przerzucają się gównem w tematach politycznych niż piszą o BTC. :| Jest w tym coś bardzo przykrego. Jakbym był adminem wywaliłbym te wątki do jednego wątku o polityce i niech się oszołomy tam kłócą tracąc czas. Co do naganiania na Lisk i Game przez @anagamidev, ma to jeden plus - im więcej pisał o Lisku tym bardziej ten Lisk spadał. :mrgreen: Trwa to od dobrego roku. Więc ma to ten jeden plus, że jest idealnym anty-wskaźnikiem. Im większa okazja, promocja i szybko szybko uśredniać, tym głębiej ceną w szambo Lisek I Game lecą. Coś pięknego. Odnośnie Zeca nie dostrzegam naganiania, ale jedynie napomykanie o nim jaki to fajny i wow. Podobnie jak Lisk, im częściej piszą o Zec, tym bardziej spada. Podobna zaleta. Niech jak najwięcej będzie takich gości od Liska jak @anagamidev, będziemy wiedzieć czego absolutnie na dłużej nie kupować. :mrgreen:

Odnośnie kursu nie dzieje się nic ciekawego. Spada ale lekko. Jakieś próby wyciągania są. Nie ma energii na razie ani do impulsu w górę, ani do dużego zjazdu. Cena dawno "zawiera" już Bakkt w sobie. Powolne opadanie w rożku trójkąta spadkowego bardzo możliwe. Wtedy należy czekać ze sprzedażą/grą short (do przebicia okolic 9.3k czy tam 9.1k), a oczywiście o zakupie nie ma mowy (ale na niego przyjdzie czas po solidnym zjeździe min. 50% wys. trójkąta od dolnej linii jeśli zrealizuje tr. sp.). Konsolidacja między 10 a 11k w bok górnej bandy trójkąta (pasywne przebicie) może być obiecująca pod akumulację na ruch negujący trójkąt spadkowy. Spodziewam się raczej powolnych ruchów, ale wszystko szybko by mogła rozstrzygnąć szybka dzida z wolumenem albo w okolice 11k, albo w rejon 9.3k czy ciut niżej. W zasadzie od początku września balansujemy na krawędzi linii trendu spadkowego od końca czerwca (górnej linii potencjalnego trójkąta). Niezdecydowanie jest silne. Sprzedałem wszystko co tylko miałem (głównie Ltc) kilka dni temu i czekam. Wolałbym spadki, ale jak będzie konsolidowało to spokojnie się kupi.

Dodano po 7 minutach 13 sekundach:
amneziahaze pisze: niedziela, 22 września 2019, 17:01Przypominam celowo, bo pierwszy raz w życiu po 4 latach dałem się okraść, i żeby było śmieszniej, pomimo zabezpieczeń z mojej strony, na kompletnie dla mnie nieodczuwalną kwotę, ale jednak.
Opisz szczegóły w nowym wątku, to ciekawe.

Dodano po 2 minutach 36 sekundach:
amneziahaze pisze: niedziela, 22 września 2019, 17:10czuję kompletną odrazę do tego rynku i środowiska
Spoiler:
Ojejku jakie to wszystko złe i wszyscy źli; biedny napiszę se posta. Ofiara rynku i środowiska kryptowalut. Zgwałcony na forum przez środowisko i przez... Bitcoina? Albo Doga z Dogecoina w zakątkach orderbooka. Gdzie jest KNF? :shock: :mrgreen: https://uwazajnakryptowaluty.pl/
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 23 września 2019, 14:45

Ponownie 9888 :D Psy szczekają karawana jedzie dalej :D

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » poniedziałek, 23 września 2019, 16:28

anagamidev pisze: poniedziałek, 23 września 2019, 14:45Ponownie 9888 Psy szczekają karawana jedzie dalej

Dokładnie, dokładnie. Realizacja shortów z wczoraj i rozstawiam się już z longami. Szybciej poszło.SL na 9850 - ja wierzę że przyjdą ze wsparciem dla tego dziada. Wszystko jest w cenie, wszystko wskazuje - żeby za chwilę nie wywalili dzidy o 1000$ pod Bakkt, wspieranego tetherami od królika. Warto pod to zagrać na szybko x 100 :mrgreen: (na kotleta)

Dodano po 5 minutach 55 sekundach:
Wywaliło mnie już po kilku sekundach. Bogu dzięki za SL - i drugie podejście przy łapaniu noży

Dodano po 3 minutach 9 sekundach:
Drugie zatrybiło :mrgreen: teraz utrzymać mnie to
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Wróć do „Przedszkole”